BEEN THERE DONE THAT

Πρέφα στο βουλεβάρτο, C3PO στον πεζόδρομο και μια Παπανδρεϊκή ντουλάπα

24media

Στους δυο μήνες που έλειψε το Been There Done That η πόλη οδεύει προς Παρίσι. Και λίγο Τόκιο. Και λίγο Ζαγοροχώρια. Στο ΚΙΝΑΛ θα γίνει του Succession. Δυο δίκες που πρέπει να παρακολουθήσουμε,  δυο ανέκδοτα της τεχνολογίας, δυο σειρές που πρέπει να δεις. Και τέλος πάντων, κι φραπ α λα πορτ.

Άλλα περίμενα να έχουν αλλάξει στους δυο μήνες που έλειψε το Been There Done That, άλλα άλλαξαν. Τα κρούσματα π.χ. έμεινα ίδια. Αλλά η Αθήνα έχει βλέψεις Παρισιού. Ή έστω ορεινής Αρκαδίας. Η πολιτική απέκτησε ξανά ενδιαφέρον (φτιάχνω ποπ κορν). Εγώ ξαναμαθαίνω Γαλλικά. Και η Κάλλας δεν είναι η Κάλλας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

– Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι το spirit animal μου. Στη συνέντευξή του στο sport24.gr μίλησε για τη σημασία της βαρεμάρας κι εγώ αναστέναξα.

-Ο κορονοϊός δεν έχει χαιρετήσει. Είχαμε και blast from the past με εμφάνιση Τσιόδρα. 

-Ο δήμαρχος της πόλης οραματίστηκε βουλεβάρτο με πλατάνια στην Πανεπιστημίου. Περιμένω τους πρώτους γέροντες που θα παίξουν πρέφα στο πρώην Zonar’s.

-Ο Μπάλλος παραλίγο να προσθέσει και ποταμάκι στo quartier Monastiraki .

– Καράβια βγήκαν στη στεριά και πούλμαν κολύμπησαν στην παραλιακή. Ο Γιάννης Ζουγανέλης πάντως είδε τον άλλο στίχο του Νταλάρα. Αυτό με τα ψάρια στον ουρανό. Συγκεκριμένα δελφίνια. Στο Άγιο Όρος.

-Στο ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου το είπε επιτέλους. Είναι υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος. Το ανακοίνωσε ανάμεσα σε έναν πίνακα του Μόραλη και μια ντουλάπα που έχει μάλλον τις κάλτσες του.

-Δύο ισχυρές γυναίκες της πολιτικής διαγνώστηκαν με καρκίνο. Φώφη Γεννηματά και Ντόρα Μπακογιάννη περαστικά, καλή δύναμη, θα νικήσετε.

Η Έφη Καρακάντζουλα θα δικαστεί τελικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι βαριά σωματική βλάβη. Κι αυτό είναι μια νίκη για τη συγκινητικά δυνατή Ιωάννα Παλιοσπύρου. 

-Η δίκη του Ζακ Κωστόπουλου άργησε τρία χρόνια. Και υπάρχει μόνο μια πλευρά της ιστορίας που οφείλεις να σταθείς. Η δήλωση του μπαμπά του θα σου φέρει δάκρυα. 

Το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας απεικονίζει τη Μαρία Κάλλας μόνο γιατί η γλύπτριά του είπε ότι απεικονίζει τη Μαρία Κάλλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας θα παίξει στο The Crown. Ενώ ξεκάθαρα έπρεπε να πάρουν τον Παύλο Γερουλάνο.

Η Ιωάννα Μαλέσκου και τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια δεν είναι ταινία του Πάνου Κούτρα, αλλά απλώς μια Τρίτη στην ελληνική τηλεόραση.

-Ο Donald Trump δεν έκατσε να σκάσει που τον απέκλεισαν όλα τα social media. Άνοιξε δικό του. Και το λέει (drumroll) Truth Social. 

O Mark Zuckerberg σκέφτεται να μετονομάσει το Facebook. Έχω κάποιες προτάσεις.

-Παλιά ήξερα γαλλικά. Μετά τα ξέχασα. Αυτό το app με έχει κάνει πανέτοιμη για αυθεντικά παριζιάνικα βουλεβάρτα.

-Δες το Seinfeld που ανέβηκε όλο στο Netflix. Είναι η μαμά όλων των κωμωδιών που λατρέψαμε την τελευταία 25ετια.

Εναλλακτικά, αν είσαι πιο πολύ των μίνι crime series, το The Chestnut Man θα σε ενθουσιάσει.

Εννοείται σου προτείνω και το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η σειρά (καλό σκανδιναβικό noir)

1648329.jpg
PUBLIC.GR

Ο ΚΑΣΤΑΝΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Ένας ψυχοπαθής τρομοκρατεί την Κοπεγχάγη. Σε κάθε αιματοβαμμένο τόπο εγκλήματος αφήνει την «κάρτα» του: έναν καστανάνθρωπο, μια χειροποίητη κούκλα φτιαγμένη από σπίρτα και δύο κάστανα.
18.82 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αλλά σίγουρα σου προτείνω το Ολλανδέζικο Σπίτι της Αν Πάτσετ, ένα συναρπαστικό, συγκινητικό και αληθινό βιβλίο για τις ρίζες μας, τα παιδικά χρόνια, την αδερφική αγάπη.

1647029.jpg
PUBLIC.GR

ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

Η μοίρα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια, λέει η Αν Πάτσετ, μια απ’ τις πιο διακεκριμένες φωνές της σύγχρονης αμερικανικής πεζογραφίας. Στο Ολλανδέζικο σπίτι η συγγραφέας παραδίδει την ιστορία τριών γενιών μιας οικογένειας, καταθέτοντας έναν αλησμόνητο ύμνο στην αδερφική αγάπη και τη δύναμη της συγχώρεσης.
18 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Θα χαιρετίσω με έναν δύσκολο αποχαιρετισμό. Ο Αρχάγγελος δεν είναι πια εκεί. Ο Σωτήρης Λαφαζάνης έφυγε και πήγε μακριά (δεν μπορώ να ξανακούσω Μοσχολιού χωρίς να σε σκεφτώ ρε Σωτήρη) ξαφνικά μια νύχτα. Και η Αθήνα έχασε το πρώτο αληθινά και οργανικά inclusive καταφύγιο των πολιτών της.