FIT LIKE A PRO

Ανόρθωση γλουτών: Με αυτές τις 4 ασκήσεις σύσφιξης θα δεις απίστευτη διαφορά στο σώμα σου

24 Media

Οι γλουτοί είναι ένα μέρος του σώματος που «μαρτυρά» το πόσο γυμνασμένο ή όχι είναι ένα σώμα. Είναι επίσης αυτό που επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από το αν ο τρόπος ζωής σου περιλαμβάνει έντονη, καθιστική ζωή. Η guest fitness expert του LadyLike, Μυρτώ Καλογεροπούλου σού δείχνει αυτή τη βδομάδα τις 4 αποτελεσματικές ασκήσεις για σύσφιξη και ανόρθωση γλουτών.

Με αυτό το πρόγραμμα δεν θα χρειαστεί να αναζητήσεις άλλο workout για ανόρθωση γλουτών. Η σύσφιξη είναι αναπόφευκτη.

Οι 4 κορυφαίες ασκήσεις για σύσφιξη και ανόρθωση γλουτών

Οι ασκήσεις για ανόρθωση γλουτών αναλυτικά, για να τις εκτελέσεις Like A Pro

Άσκηση 1: Από θέση καθίσματος, με τα γόνατα λυγισμένα περίπου στις 45 μοίρες, κάνε ένα βήμα δεξιά σε θέση καθισματος και έπειτα πήδα επιτόπου. Ύστερα ένα βήμα αριστερά και πήδα πάλι επιτόπου.

Άσκηση 2: Τοποθέτησε το ένα πόδι στο πάτωμα και το άλλο λίγο πιο ψηλά, για παράδειγμα σε ένα σκαλοπάτι ή σε μια καρέκλα. Λύγισε το σταθερό σου πόδι και ύστερα τέντωσέ το. Προσπάθησε να δημιουργήσεις με τα γόνατά σου 2 ορθές γωνίες. Κράτα το βάρος σου στη φτέρνα του ποδιού που πατάει στο πάτωμα.

Άσκηση 3: Κράτα τα χέρια σου πίσω από τον αυχένα με λυγισμένους αγκώνες. Στηρίξου στο ένα σου πόδι και άφησε τον κορμό σου να γύρει, έτσι ώστε το σώμα σου να έρθει παράλληλα με το έδαφος. Ταυτόχρονα, το ελεύθερό σου πόδι ανεβαίνει λυγισμένο προς τα πάνω. Κράτα την πλάτη σου ίσια για να διατηρήσεις την ισορροπία σου.

Άσκηση 4: Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα με τα πόδια λυγισμένα σε ορθή γωνία, περίπου στο άνοιγμα της λεκάνης. Στηρίξου στις φτέρνες, άσε τα χέρια σου τεντωμένα δίπλα στο σώμα, σήκωσε τη λεκάνη προς τα πάνω, κρατώντας την κοιλιά σου σφιχτή, ώστε να μην κάνεις λόρδωση και κατέβασε τη λεκάνη χαμηλά χωρίς να ακουμπήσει στο πάτωμα.

Δες εδώ το προηγούμενο Fit Like A Pro workout της Μυρτώς Καλογεροπούλου: