ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ο κανόνας του ενός λεπτού που θα κάνει τη διαφορά στον καθαρισμό της επιδερμίδας σου. Όχι εμείς, οι Κορεάτισσες

Το πρώτο και βασικότερο βήμα το ξέρεις και θέλω να ελπίζω πως το εφαρμόζεις: Πλένεις και καθαρίζεις το πρόσωπό σου κάθε μέρα, ιδιαίτερα το βράδυ πριν κοιμηθείς. Όπως καταλαβαίνεις για το επόμενο, ο πήχης ανεβαίνει λιγάκι, μιας και έρχεται από Κορέα με αγάπη #οικορεατισσεςξερουν. Γιατί είχες σκεφτεί ποτέ, πως ο χρόνος - η διάρκεια που πλένεις το πρόσωπό σου, παίζει κι αυτός το ρόλο του;

 

Έτσι, μετά τον κανόνα των 3 δευτερολέπτων, σύμφωνα με τον οποίο σου θυμίζω αμέσως μετά τον καθαρισμό και το πλύσιμο του προσώπου σου, θα πρέπει να εφαρμόσεις το πρώτο προϊόν για την περιποίηση της επιδερμίδας σου (πχ το τόνερ, το serum) μέσα στα τρία πρώτα δευτερόλεπτα, οι Κορεάτισσες έρχονται να μας συστήσουν τον κανόνα του ενός λεπτού.

Δες ακόμη: Γιατί οι Κορεάτισσες πλένουν το πρόσωπό τους με ανθρακούχο νερό
 

Σύμφωνα τη Sarah Lee, ιδιοκτήτρια του κορεάτικου beauty brand Glow Recipe, αν θέλεις να έχεις λαμπερή επιδερμίδα, θα πρέπει να αφιερώνεις ένα περίπου λεπτό στον καθαρισμό του προσώπου σου, κάνοντάς παράλληλα μασάζ στην επιδερμίδα σου.

 

«Όταν πλένεις και καθαρίζεις την επιδερμίδα σου, καλό είναι να κάνεις ένα ήπιο- χαλαρό μασάζ με το προϊόν καθαρισμού που έχεις επιλέξει, για περίπου ένα ολόκληρο λεπτό κάνοντας κινήσεις με ανοδική φορά. Στο τέλος, ρίξε με τα χέρια σου μπόλικο νερό στην επιδερμίδα σου, αντί να την τρίβεις.»

Κι  μην ξεχνάς, πως όπως και στο πλύσιμο των δοντιών, έτσι και σε αυτό του προσώπου, η διάρκεια έχει σημασία.