ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 5-6 Ιανουαρίου.

 O Ερμής μετακινείται στον Αιγόκερω και, με δεδομένο ότι η αστρόσκονη των γιορτών έχει πάει να βρει τα ψίχουλα από τα τελευταία μελομακάρονα που είχατε στην κουζίνα, όλα γίνονται πιο πρακτικά, πιο άμεσα και πιο προσεκτικά, καμία σχέση δηλαδή με το μουντ τσίχλα – μπούκλα των προηγούμενων ημερών, όσο ο ορθόδρομος Ουρανός στον Κριό για λίγο ακόμα ανάβει τα αίματα στην καθημερινότητα. Η μερική Ηλιακή Έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου σάς θέλει έτοιμους για όλα – κι όταν λέμε για όλα εννοούμε τα πάντα, ιδίως για τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Η χρονιά σάς μπήκε με τον καλύτερο τρόπο και συγκεκριμένα με τον Άρη πάνω σας, οπότε κάνατε σαν να μην φάγατε έναν μπουφέ μεζέδες (και ενδεχομένως λίγο κι από τον actual μπουφέ) και με περίσσια ενεργητικότητα συνεχίσατε ακριβώς από εκεί που είχατε μείνει πριν τις γιορτές, για να ολοκληρώσετε ό,τι είχε μείνει στη μέση – κι αν δεν το κάνετε από μόνοι σας, μη σας νοιάζει, καθώς η Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω την Κυριακή 6 Ιανουαρίου αναμένεται να σολάρει σε αυτό τον τομέα. Οι επαγγελματικές εξελίξεις θα τρέξουν από μόνες (ειδικά για τους γεννημένους το β΄ δεκαήμερο) και το καλύτερο σε όλο αυτό είναι πως θα είστε πιο ασταμάτητοι από ποτέ, κάτι σαν την Ντένη όταν προσπαθούσε να εκθέσει δημοσίως τη σχέση της παραλίγο νύφης της με τον Χρήστο Αντωνιάδη (καμιά φορά μπορεί να γίνεστε και πιο αδίστακτοι, βέβαια, παρότι αυτό είναι δύσκολη πίστα). Ο Θανάσης υπάρχει κάπου στο κάδρο, όμως είστε πάρα πολύ μπίζι για να ασχοληθείτε με αυτά τα θέματα όσο το σύμπαν σάς κάνει να πιστεύετε πως είστε η διασταύρωση του Rupert Murdoch και του Γιώργου Μπόμπολα. 

 

ΤΑΥΡΟΣ

Συνήθως δεν αφήνετε το σύμπαν να σας επηρεάζει αδιακρίτως, καμιά φορά όμως, ειδικά όταν βλέπετε ότι σε προσωπικό/ γκομενικό επίπεδο τα πράγματα είναι πιο στάσιμα κι από την καριέρα της Σαμπρίνας στο τραγούδι (όχι της έφηβης μάγισσας, της άλλης), αναζητάτε διεξόδους σε πράγματα που κάποτε είχατε σκεφτεί να κάνετε (πάνω στον παροδικό παροξυσμό σας), όπως το να μάθετε πλέξιμο ή να περπατήσετε όλα τα δασικά μονοπάτια του νομού σας. Η Έκλειψη στον Αιγόκερω ανακατεύει τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τα σόγια και τους φίλους και σάς ωθεί σε τέτοιες αναζητήσεις, ενώ παράλληλα ο Ερμής υπερτονίζει το escapism από το οποίο πάσχετε μια στο τόσο. Ή αλλάζετε ή βουλιάζετε, σάς λέει ο Ουρανός σε ορθή ξανά πορεία κι αν δεν έχετε αποφασίσει τα resolutions σας για το 2019, αυτή είναι η στιγμή να το κάνετε, ιδίως επειδή είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεκολλήσετε από τη γκομενική στασιμότητα – όπως κι αν αυτή εκδηλώνεται στη ζωή σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αισθάνεστε ότι το σύμπαν σάς ξύνει τα άντερα με κάθε πιθανό τρόπο, αφού και στη δουλειά όλοι νομίζουν πως επιστρέψατε μετά από μήνες διακοπών (ενώ όλοι ξέρουμε ότι η κούραση που ζείτε τις γιορτές από την προσωπική αζιτασιόν ισοδυναμεί με κακή γκομενική περίοδο σε επίπεδο διάθεσης) και στο σπίτι όλοι περιμένουν να τους απαντήσετε σε κάθε πιθανή τους απορία. Ευτυχώς αυτό κάνει fade out, καθώς δεν αφήνετε κανέναν να επιδράσει επί της ουσίας στον ψυχισμό σας, ενώ ακόμα και το γεγονός ότι έχετε ήδη φάει και το δώρο του Πάσχα δεν σας πτοεί καθόλου. Η Έκλειψη φέρνει ένταση και ξυπνάει αρκετές συναισθηματικές/ υπαρξιακές φοβίες, ωστόσο έχετε περάσει ξανά παρόμοια πράγματα (σπόιλερ: κάθε φορά που σκέφτεστε τι θα κάνετε με τον Θανάση, είτε επειδή δεν είστε σίγουροι για εσάς, είτε επειδή δεν είστε σίγουροι για εκείνον), ενώ παράλληλα γκομενικά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφεθείτε σε αυτό που ζείτε (με Θανάση ή χωρίς) και να περιμένετε απλώς να εκπλαγείτε από τις εξελίξεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν είχατε (σταθερή) διάθεση, θα μπορούσατε να έχετε κατακτήσει το σύμπαν (ή τουλάχιστον τους τηλεοπτικούς σταθμούς που βγάζουν τις αγαπημένες σας σειρές για να καθορίζετε εσείς τις εξελίξεις), όμως γενικά δεν έχετε και τώρα η Έκλειψη Ηλίου θα σάς περάσει από ένα σημαντικό τεστ, ώστε να παρακάμψετε αυτή την εκ φύσης αδυναμία σας και να κάνετε φόκους με ωριμότητα και λογική στο τι θα γίνει με τα γκομενικά σας. Κόσμος πάει και έρχεται, εμφανίζεται και εξαφανίζεται ακριβώς με την ίδια συχνότητα της κυκλοθυμίας σας και το Σαββατοκύριακο θα απασχοληθείτε κυρίως με το πού πάει η προσωπική σας ζωή – όπου κι αν είναι αυτό. Φυσικά και η διαδικασία αυτή είναι επίπονη, ωστόσο ο Ουρανός θα σας βοηθήσει να πάρετε ένα ανακουφιστικό αποτέλεσμα από όλη αυτή τη διαδικασία, η οποία είναι, εξάλλου, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει όμορφα η χρονιά. Ναι, βαριέστε κατά βάθος (έτσι χάνεται η κατάκτηση του σύμπαντος να ξέρετε, από βαρεμάρα), όμως δείτε το σαν ένα υπαρξιακό hansaplast που πρέπει να τραβηχτεί μια και καλή για να συνέλθει η πληγή από κάτω χωρίς εμφανές σημάδι.

ΛΕΩΝ

Πραγματώνετε Λένα Παπαδοπούλου και “Θέλω τρέλα, θέλω πράγματα ανεβασμένα”, καθώς και ο Άρης σάς σπρώχνει προς τα εκεί (τώρα που είστε και ξεκούραστοι πνευματικά από τις διακοπές) και ο Ουρανός “γαργαλάει” τις αισθήσεις σας. Προφανέστατα και δεν έχετε κανέναν απολύτως καημό να ασχοληθείτε με τη δουλειά, ωστόσο η Ηλιακή Έκλειψη ταρακουνάει την ήσυχη επιφάνεια της λίμνης (ή λακκούβας, όπως τη βλέπετε εσείς) που είναι η καριέρα σας, οπότε θέλετε δε θέλετε αυτό θα είναι στην ατζέντα των ημερών, με νέες και παλιές προτάσεις συνεργασίας να έρχονται στο προσκήνιο. Εκμεταλλευτείτε την ορμή αυτή και για την προσωπική σας φροντίδα (δεν εννοούμε φροντίδα το να εξασφαλίσετε στο μπαρ του σαλονιού σας όλα τα υλικά για καϊπιρίνια στο μεσοχείμωνο) και διοχετεύστε την ενέργειά σας σε πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις – αλλιώς ξέρετε ότι η μπάλα μπορεί εύκολα να χαθεί και να δώσετε έμφαση στον κάθε περιλιμπανόμενο που απλώς είναι χαριτωμένος και σας κάνει γλυκά ματάκια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Επιστρέψατε στο κανονικό σας πρόγραμμα κι αισθάνεστε το λιγότερο ανακουφισμένοι, όμως θα θέλατε ένα τσικ παραπάνω ίντριγκα στη ζωή σας, ειδικά για αυτό το Σαββατοκύριακο. Μην ταράζεστε, τη λύση θα τη δώσει η Ηλιακή Έκλειψη, η οποία φέρνει γκομενικές εξελίξεις, τις οποίες δε χρειάζεται, φυσικά, να φοβηθείτε, απλά φροντίστε να μη φοβίσετε και τον Θανάση που ίσως διαφωνήσει μαζί σας σε κάποια κρίσιμα ζητήματα για τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Ο Ερμής στον Αιγόκερω θα σας βοηθήσει να κρατήσετε αυτές τις κρίσιμες ισορροπίες, τόσο στο σπίτι, όσο και στη δουλειά, με το κρίσιμο σημείο να εντοπίζετε στο όριο του “τακτοποιώ λίγο τη ζωή μου” με το “χάνω το κέφι μου επειδή οι άλλοι δε σκέφτονται ποτέ όπως εγώ”. Μέσα σε όλα αυτά, τουλάχιστον τα λεφτάκια δεν αποτελούν πρόβλημα (όχι πως τα υπόλοιπα είναι, εξάλλου λίγη ένταση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, καθώς λειτουργεί καθαρτικά).

ΖΥΓΟΣ

Κανείς δεν είναι κανενός, κι αυτό το είπατε πρώτοι εσείς και μετά ο Μάκης Δημάκης – άσχετα αν ο καλλιτέχνης πήρε όλο το credit. Η Έκλειψη Ηλίου μαρκάρει ένα (ακόμα) νέο ξεκίνημα, το οποίο έρχεται ακριβώς τη στιγμή που έχετε φρακάρει ξανά συναισθηματικά (καλές καλές οι γιορτές αλλά η ψυχούλα σας το ξέρει πως η επαναφορά είναι δύσκολη) κι έτσι κατά σειρά πρέπει να αντιμετωπίσετε: α) τον συναισθηματικό πόνο του “αφήνω πίσω την αγάπη που μου δάνεισες”, β) τη βαρεμάρα που σας πιάνει ενόψει της πολλής δουλειάς, γ) τις καθημερινές υποχρεώσεις που σχετίζονται με το σπίτι και τις σχετικές δουλειές που νομίζατε πως κάνουν μόνο 75χρονοι συνταξιούχοι τραπεζικοί, από αυτούς με το δερμάτινο τσαντάκι που σφηνώνουν στην αριστερή μασχάλη και την ταυτότητα στο τσεπάκι του πουκαμίσου. Μην ταράζεστε, Ερμής και Ουρανός σάς βοηθούν να πάρετε αποτελέσματα, όσο εσείς πρέπει να περιορίσετε τα γκομενικά σας λάθη (και αυτά που κάνατε και αυτά για τα οποία έχετε βάλει πλώρη ΟΛΟΤΑΧΩΣ).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η λήξη συναγερμού έχει σημάνει, οι γιορτές ανήκουν στο παρελθόν (τα Φώτα δεν πιάνονται έτσι κι αλλιώς για τέτοια γιορτή) και η Ηλιακή Έκλειψη έρχεται για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο επικοινωνίας σας με τον κόσμο όλο (βαριέστε φριχτά, αλλά χρειάζεται ένα ξεμπούκωμα ο συγκεκριμένος τομέας). Ο Ουρανός στρέφει την προσοχή σας πάλι στο σπίτι και την οικογένεια κι αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για να ηρεμήσετε ψυχολογικά, ενώ και η δουλειά προχωράει με νέες ευκαιρίες που σάς φέρνει η Έκλειψη (όχι ακριβώς στο πιάτο, αλλά και πάλι δεν έχει σημασία). Το διακύβευμα εντοπίζεται στο πώς θα κρατήσετε μια απόσταση από όσα σάς καβαλάνε το νευρικό σύστημα καθ’ εκάστην και αργία – κι όχι απλά επειδή η περιρρέουσα ένταση δε θα σηκώνει άλλη επιβάρυνση. Δείτε το κι αλλιώς, αν η χαλάρωση ερχόταν έτσι απλά από μόνη της, άκοπα και αβίαστα, θα έμοιαζε τουλάχιστον ύποπτη και ετερόφωτη, πράγματα εξίσου κακά στο μυαλό σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είστε έτοιμοι να κάνετε την κυρία Κόλλια της γειτονιάς, να χτυπάτε πόρτες και να λέτε τον καημό σας στους γειτόνους, μα που σας έκοψε η μπεσαμέλ, μα που δεν σας πέτυχε το καρύδι στον μπακλαβά, μα που ο Θανάσης ασχολείται περισσότερο με το πλέι στέισον παρά με τον κοινό σας δημιουργικό χρόνο, όπως τέλος πάντων και να τον πείτε τον καημό σας, κάντε λίγο κράτει, πρώτον διότι η γειτονιά έχει τους δικούς της καημούς (που είναι και σοβαρότεροι) και δεύτερον διότι ανετότατα μπορεί να το μετανιώσετε μετά από λίγες ημέρες, ειδικά αν δώσετε έμφαση στα λάθη των άλλων και όχι στον τρόπο με τον οποίο θα εκμεταλλευτείτε την Ηλιακή Έκλειψη για να κλείσετε τρύπες στο σπίτι και την καθημερινότητα. Εξάλλου, αν αφεθείτε σε αυτό το λάθος, θα χάσετε και την ευκαιρία για ένα παθιασμένο Σαββατοκύριακο με τον Θανάση (ναι, αν τον παρατηρήσετε προσεκτικά, και στο πλέι στέισον, το πρόσωπό σας βλέπει και όχι τον Witcher).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε πάρα πολύ έτοιμοι γι’ αυτή την Έκλειψη Ηλίου πάνω σας, καθώς, εδώ που τα λέμε, ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται, και με τόση πίεση που έχετε καταπιεί εδώ και μήνες, τι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί από το να σκάσετε σαν τιγκαρισμένη χύτρα στα μούτρα όπου είχε το θράσος να σας ανοίξει πριν πέσει η βαλβίδα. Ο Ερμής βέβαια δεν σας βοηθάει ιδιαίτερα να πείτε αυτά που σκέφτεστε, όμως εσείς θα φροντίσετε να παρακάμψετε αυτές τις λεπτομέρειες για να ασχοληθείτε ουσιωδώς με το ποιος είστε, πού πάτε, ποιον θα πάρετε μαζί σας, πότε βγάλατε αυτό το σπυράκι, γιατί ο Θανάσης δεν μπορεί (μεταξύ άλλων) να συνδυάσει σωστά το παντελόνι του με τις κάλτσες του και γιατί ο προϊστάμενος σάς καβαλάει τα νεύρα λες και δεν έχει άλλη δουλειά στη ζωή του. ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ. 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καταρχάς προσέξτε στη δουλειά, μην σας πιάσουν στο φιλότιμο/ μετα-εορταστικό ενθουσιασμό/ νάρκωση από το πολύ φαΐ και το ξεχύχτι και σάς χώσουν χωρίς λόγο να κάνετε πράγματα που έπρεπε ήδη να έχουν τελειώσει άλλοι. Ενθουσιώδεις είστε, δεν είστε ηλίθιοι, έχει διαφορά. Η Ηλιακή Έκλειψη θα σας θυμίσει πως όλα είναι ωραία και μοιάζουν χαλαρά (ως και ιδανικά για την ιδιοσυγκρασία σας) μέχρι τη στιγμή που κάτι θα ζορίσει (διότι life happens) και θα ξεμπροστιάσει την έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος, είτε από την πλευρά σας, είτε από την πλευρά του συνομιλητή σας κι έτσι θα θυμηθείτε πως η εσωτερική ηρεμία δεν είναι πάντα συνώνυμο της ευτυχίας. Μετά από τις κραιπάλες των γιορτών θα χρειαστεί να διορθώσετε λίγο το καθημερινό σας πρόγραμμα και να μην ξεχάσετε να κάνετε shut down τις φωνές μέσα σας που λένε “ναι μπορείς και πιο πολύ και πιο δύσκολα”, σε ό,τι αφορά την ξέφρενη κοινωνικότητά σας και τη ζωή που συνεπάγεται.

ΙΧΘΥΕΣ

Αν μια κατηγορία ανθρώπων εξακολουθεί να κάνει Χριστούγεννα, αυτή είναι η δική σας, της αιώνιας κοσμάρας/ ενυδρείου σούπερ λουξ με 24ωρο room service, και έτσι η Ηλιακή Έκλειψη θα σάς χαλάσει λίγο το (σφιχτό) πρόγραμμα που έχετε εκπονήσει μέρες τώρα και περιλαμβάνει μόνο εξόδους και απόπειρες σον σον. Να πούμε στο σημείο αυτό πως ο υποψήφιος Θανάσης μοιάζει ιδιαιτέρως ενδιαφέρων άνθρωπος και μακάρι να είναι, αλλά έχετε τις επιφυλάξεις σας, κι αυτό θα είναι μια χρήσιμη άσκηση για το μέλλον, στο οποίο θα χρειαστεί να μην αφοσιώνεστε μπαμ με τη μία στον καθένα που θα σας τάζει τον ουρανό, τα άστρα, μια τσάντα Balenciaga της επιλογής σας και ένα ταψί από τον καλύτερο μπακλαβά του Γκαζίαντεπ. Τώρα που έχετε κάνει τις ασκήσεις σας στον ρεαλισμό και την ωριμότητα, ήρθε η ώρα να δείτε ψύχραιμα ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας χωρίς, επαναλαμβάνω, ΧΩΡΙΣ, να χάσετε το κέφι σας, συνειδητοποιώντας απλά πως υπάρχει ευτυχία και στην ισορροπία, όχι μόνο στην έξαρση και την υπερβολή.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr