ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 22-23 Δεκεμβρίου.

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 22 Δεκεμβρίου ρίχνει πάνω μας αστρόσκονη που μας μετατρέπει σε αρκουδάκια του Καζολίν, με μπόλικο συναισθηματισμό και ανάγκες που φωνάζουν “Θανάση θέλω, τώρα τονε θέλω” (όπου “Θανάσης” βάλτε από καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι μελομακάρονο). Πιο ευνοϊκή είναι αυτή η Πανσέληνος για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, που θα δουν αποτελέσματα στις σκέσεις τους (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Στο μεταξύ ο Ήλιος στον Αιγόκερω φέρνει τις γνωστές του τσίτες στην καθημερινότητα, πράγμα που θα επιχειρήσει να διαλύσει το πνεύμα των Χριστουγέννων όπως το ασετόν το απλό βερνίκι νυχιών, συνεπώς αντισταθείτε και, κυρίως, χαλαρώστε, καθώς έρχονται γλυκιές και low maintenance γιορτές για όλους (σχεδόν).

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Ούτε παραγγελία να είχατε κάνει την πλανητική συγκυρία των ημερών, αφού καλμάρει την ψυχούλα σας και συνδυαστικά σάς βοηθάει να ολοκληρώνετε ό,τι ξεκινάτε, πράγμα σπάνιο για τη δική σας την περίπτωση, αλλά και πάντα ευχάριστο όταν συμβεί, τόσο για εσάς, όσο και για τους γύρω σας. Η αρμονία της οικογενειακής ζωής είναι το ζήτημα των ημερών, την οποία προσφέρει απλόχερα η Πανσέληνος στον Καρκίνο μαζί με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, το οποίο προβάρετε περισσότερο και από το outfit της παραμονής των Χριστουγέννων (και χωρίς να εμπλέκεται σε αυτό η κόμπρα η συννυφάδα σας). Ο Ήλιος στον Αιγόκερω μπορεί να επισημοποιήσει ένα γκομενικό που ίσως είχατε και εντελώς για χαμένο, όσο στη δουλειά, ιδίως από το Σάββατο και μετά, τα πράγματα “σοβαρεύουν” όπως θα τα θέλατε εσείς. Κρατήστε το πνεύμα οικογενειακής/ εργασιακής σύμπνοιας για να σας πάει όλη η ερχόμενη βδομάδα έτσι, ώστε ο μόνος καημός σας να είναι το πόσες θερμίδες έχουν οι κουραμπιέδες (spoiler: δεν παχαίνουν, ομορφαίνουν).

ΤΑΥΡΟΣ

Το άγχος των ημερών κάνει fade out, πρωτίστως γιατί τίποτα δεν λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στο “είναι” σας από το φαΐ, το ποτό, τον συνδυασμό τους και ένα τζάκι που κάνει κρακ κρακ λίγα μέτρα μπροστά από τον καναπέ. Η μετάβαση από το μουντ “τελευταίες μέρες στη δουλειά, κόλαση έχει γίνει η ζωή μου” στο “it’s the most wonderful time of the year” γίνεται πανεύκολα φέτος, ιδίως με την Πανσέληνο στον Καρκίνο (εντάξει, και με τις πιατέλες των μελομακάρονων να σας περιμένουν υπομονετικά στο σπίτι), ενώ ένα μικρό ταξίδι “ψήνεται” για να σας αλλάξει παραστάσεις εντελώς. Ο Ήλιος στον Αιγόκερω θέλει, βέβαια, τα δικά του από τις 22 του μήνα και μετά, όμως αυτό είναι που, με τον δικό σας ζαβό τρόπο πάντα, θα σας καθησυχάζει αυτές τις μέρες, ότι εσείς ζείτε με την καλή έννοια την ημέρα της Μαρμότας, ενώ η δουλειά και τα γκομενικά προχωράνε απρόσκοπτα και μάλιστα με ενδιαφέρουσες παρουσίες για τις οποίες “δεν τους το ‘χατε”. Είστε πιο ωραίοι από όσο σας έχουν αφήσει να πιστεύετε, αρκεί να μην το παρακάνετε με τις καταχρήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχετε πολλά ανοιχτά μέτωπα, αλλά κανένα επί της ουσίας δεν κρατάτε με νύχια και με δόντια, πρωτίστως γιατί έχετε ήδη χαλαρώσει (οι μόνοι που μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς καν να έχετε πάρει άδεια). Ο Πανσέληνος στον Οίκο των χρημάτων σάς εφιστά την προσοχή στο αγαπημένο σας σπορ (για όσους λένε πως αυτό είναι το κουτσομπολιό, πείτε τους πως κάνουν λάθος), δηλαδή το ανελέητο shopping, από κουπ πατ σε σχήμα έλκηθρου μέχρι καινούργια κουφώματα. Θέλετε δε θέλετε, αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς με το πέρασμα του Ήλιου στον Αιγόκερω, στο μεταξύ βέβαια θα είστε πολύ απασχολημένοι και με τα γκομενικά, καθώς από γιορτή σε γιορτή κάτι θα προκύψει και μάλιστα ενδέχεται να είναι και αξιόλογο. Το θέμα είναι να μην ξεκινήσετε αποκαρδιωμένοι την επίσημη γιορτινή σεζόν, πράγμα που κάνετε συχνά από απλό χόμπι/ inner μαζοχισμό – σε κάθε περίπτωση, αυτά θα κοπούν με τη νέα χρονιά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εξαιρετικά τα νέα για τη φετινή εορταστική περίοδο, που το “μέσα” σας θα μπορεί να μοιάζει σε vibes και στολισμό με το χριστουγεννιάτικο Rockefeller Center, αφού η Πανσέληνος πάνω σας δρα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι σαν ο Άγιος Βασίλης να καταφτάνει μέσα από την καμινάδα σας στις 22 του μήνα, σαν να έχετε παραγγείλει τις εξελίξεις κατά προτεραιότητα και είστε έτοιμοι να δείτε το δεκάρικο των μεταφορικών να πιάνει τόπο. Η διάθεση είναι τέλεια, οι έξοδοι επίσης και το μόνο πράγμα που ίσως σας δημιουργήσει θέμα είναι το ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα τις καταστάσεις χωρίς εμπόδια (κεκαλυμμένος ντραμακουϊνισμός σαν να λέμε). Ο Ήλιος στον Αιγόκερω δεν θα καταφέρει να σας ταρακουνήσει από το Christmas state of mind και σαν την Μπιγιονσέ του Παγκρατίου θα παραμείνετε φάμπιουλους, κυρίως ως προς τις απαιτήσεις που έχετε από εσάς. Όλο αυτό βέβαια, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ξεχάσετε εν γένει τη σημασία της εξισορρόπησης αναγκών δικών σας και ξένων. 

ΛΕΩΝ

Θεωρητικά είστε γεννημένοι για τις ημέρες των γιορτών, που ακόμα και στις ελιές να σας έχουν στείλει οι δικοί σας, μια παγέτα πάνω από τη φόρμα, δε θα διστάσετε να την κοτσάρετε. Η αμηχανία που θα σας προκαλέσει η Πανσέληνος στον Καρκίνο σε σχέση με το τι θέλετε για το υπόλοιπο του μήνα είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα (και καλό θα ήταν να γίνει με μια τελευταία αναδρομή στο έτος και μια σειρά αποφάσεων για τη νέα χρονιά). Η αμηχανία αυτή επεκτείνετε και στα γκομενικά, όμως δεν είναι κάτι που θα σας δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα στο να περάσετε ευχάριστα τα Χριστούγεννά σας, έτσι ώστε να μοιάζουν με ντοκιμαντέρ της Μαράια Κάρεϊ. Ο Ήλιος στον Αιγόκερω θέλει, βέβαια, να κάνετε φόκους και σε μερικά καθημερινά και τετριμμένα ζητήματα, κυρίως για να μην σάς κόψουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό των γιορτών, επειδή θα πρόκειται για υποχρεώσεις που “σκάνε” στο άσχετο. Βάλτε αυτά σε μια τάξη, σκεφτείτε τόσο όσο και έχετε στο νου σας ότι έρχονται μεγάλα πράγματα με τη νέα χρονιά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Λυπηθείτε τον εαυτό σας και αφήστε το υπεραναλυτικό πνεύμα που μπορεί να σας πιάσει και να βγάλει στην επιφάνεια όλο τον υπαρκτό μηδενισμό σας (και λίγο δανεισμένο από τα άλλα ζώδια). Ναι, είναι μια εποχή με κούραση, όμως οι φίλοι σας δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσουν έτσι, χωρίς να πιάσουν ένα ποτήρι να το βάλουν στον νεροχύτη, να κατεβάσουν να πλύνουν μια κουρτίνα, να σας μπογιατίσουν λίγο την είσοδο που είναι γεμάτη με tags (κι όλα αυτά να μην κάνουν, θα φροντίσουν για τη διασκέδασή σας απόλυτα). Ο Ήλιος στον Αιγόκερω βέβαια θα θέλει να σας τσιτώσει στρέφοντας την προσοχή σας στις καθημερινές υποχρεώσεις, όμως εδώ υπάρχει η ένσταση πως ήδη έχετε προγραμματίσει τι θα μαγειρέψετε στα δικά σας τραπέζια, και εν γένει όλο το πρόγραμμα έχει βγει, συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΕΜΜΟΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, κάτι που είναι ταυτόχρονα τρομακτικό για εσάς αλλά και απόλυτα ανακουφιστικό με την πάροδο των ημερών.

ΖΥΓΟΣ

Η κούραση των Πανελλαδικών συνεχίζει να σας βγαίνει στην καθημερινότητα, και να σας παίρνει ο ύπνος στη στάση του λεωφορείου, όμως αυτή τη φορά δεν θα καμφθεί το ηθικό σας, πρώτον διότι οι Ζυγοί είναι που κινούν την αγορά και γεμίζουν (ως και) τα μπουζούκια τις ημέρες των γιορτών, ενώ οι εξελίξεις στη δουλειά, όσο εσείς παραλλήλως κάθεστε κιόλας, έρχονται με την Πανσέληνο και θα αποτελέσουν το λαμπρό επιστέγασμα μιας χρονιάς που σάς έβγαλε μεν το λάδι, αλλά σας έμαθε (και με το παραπάνω) πώς είναι να τολμάς να επιλέγεις χωρίς να έχεις ως στόχο να ικανοποιηθεί κανείς πέραν του εαυτού σου. Το “έξω” είναι πάντα μια καλή λύση, αρκεί να μην είναι η οριστική, δηλαδή να κάνετε μετατόπιση του φόκους μόνο στο πώς θα περάσετε καλά, χωρίς να σκέφτεστε και το αύριο, καθώς και το πώς θα επανέλθετε μετά τις γιορτές. Ναι, μπορείτε να αφεθείτε “τόσο όσο”, αρκεί να μην είστε της ήσσονος προσπάθειας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όσο κι αν θέλετε να γκρινιάξετε μέχρι να γίνετε καταπράσινοι και τριχωτοί, η Πανσέληνος στον Καρκίνο σάς δίνει την ικανοποίηση που θέλετε αυτές τις μέρες, μια ώθηση στα σχέδιά σας για ταξίδια και νέες εμπειρίες – καθόσον αυτά έχουν σημασία για εσάς και όχι τεχνικά μιλώντας οι γιορτές από μόνες τους – κι έτσι όλα γίνονται αμέσως καλύτερα. Εννοείται πως σας τη σπάνε τα επιφανειακά πράγματα και η διάθεση όλων να δείξουν ότι είναι χαρούμενοι σώνει και ντε, αλλά καλύτερα να το κρατήσετε για τον εαυτό σας αυτό – εξάλλου και να τους το πείτε ούτε θα αλλάξετε κάτι, ούτε θα καταλάβουν ακριβώς τι εννοείται. Αξιοποιήστε τις ημέρες για να μιλήσετε με κόσμο, να αναδιοργανωθείτε, να προγραμματίσετε μερικές δραστηριότητες που είναι απαραίτητες για το well being σας και μην ξεχνάτε πως αυτές οι μέρες γίνονται ξεχωριστές όχι επειδή το λέει κάποιος, αλλά επειδή εσείς μπορείτε να τις κάνετε όπως θέλετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μια αζιτασιόν περνάτε, μια κεκαλυμμένη ντιβουρλίγκα – γιατί σε ποιον να πείτε ότι είστε αναστατωμένοι τέτοιες μέρες και να σας πιστέψει ότι δεν είναι πάλι της εγγενούς υπερβολής σας το αποτέλεσμα; Τέλος πάντων, η Πανσέληνος στον Καρκίνο σάς κάθεται βαριά, σαν ιμάμ μπαϊλντί το βράδυ και σκαλίζετε διάφορα στο μυαλό σας, αμφιβάλλετε για το αν περνάτε ήδη καλά ή για το τι πρέπει να αλλάξετε αυτές τις μέρες για να περάσετε τα Χριστούγεννα όπως τα θέλετε, ενώ τα λεφτά έρχονται πάλι στο προσκήνιο, πράγμα που σας δημιουργεί κόντρες με τον Θανάση ή/και με τα σόγια. Tουλάχιστον κάτι θα πάρετε στο χέρι, πράγμα βέβαια άχρηστο αν δεν κουλάρετε άμεσα κι αν δεν αφήσετε το παρελθόν να φύγει “όπως αυτό το Τρούπι” από την Άντζελα. Δείξτε τη μεγαλοψυχία της Λαίδης, ξεκουραστείτε όσο μπορείτε και μην τσιτώνετε με το παραμικρό, παρά μόνο για ό,τι έχει στ’ αλήθεια νόημα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Eσείς είστε πάρα πολύ έτοιμοι για τις φετινές γιορτές, οι άλλοι δεν θα ξέρουν από πού θα τους έρθει το μπουγιουρντί. Η Πανσέληνος στων οίκο των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) δίνει μια τελική ώθηση για τη χρονιά σε ό,τι είναι να προχωρήσει και βάζει στο αρχείο του ΙΚΑ Πετραλώνων ό,τι χρονίζει και δεν σας πάει πουθενά. Το ζήτημα είναι να βρείτε έναν άνθρωπο να σας βοηθάει να γίνετε καλύτεροι και να αναδεικνύει τα προσόντα σας, κι όχι τη μία να είναι έτσι και την άλλη να σας κάνει τον Κινέζο με ό,τι αφορά στην κοινή σας πορεία. Φτάνει εξάλλου η εποχή των γενεθλίων σας και θα αποζημιωθείτε για τους κόπους που έχετε καταβάλει εδώ και καιρό, ξεκινώντας έναν νέο κύκλο προσωπικής ανάπτυξης. Μείνετε σταθεροί στις απόψεις σας και μην κάνετε τη χάρη σε κανέναν. Δεν θα κουραστείτε/ απογοητευτείτε καθόλου μέσα στις γιορτές, αν δεν παραμελήσετε τον εαυτό σας σε αυτά που μετράνε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καμιά φορά, όπως όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους, σάς πιάνει κι εσάς άγχος, για το πώς είστε εξωτερικά, για το αν αυτό το δόντι *δείχνει κυνόδοντα δεξιό* το είχατε, για το αν πρέπει να πατήσετε ένα ντεκαπάζ να βγείτε σαν τη Σαμπρίνα την εποχή που ερμήνευε το “Φεγγάρια Καθρέφτες”. Καμιά φορά, βέβαια, υπάρχει και λόγος που σάς πιάνει αυτό, καλή ώρα τώρα, με την Πανσέληνο να προειδοποιεί, επί της ουσίας, να προσέξετε τον εαυτό σας, γιατί κραιπαλιάζετε και χωρίς αφορμή, πόσο μάλλον τώρα που έρχονται γιορτές και ψάχνετε ευκαιρία να ξεσπάσετε. Παράλληλα έχετε πολλή όρεξη και για δουλειά – κοινώς, όταν ΟΛΟΙ οι άλλοι περιμένουν την άδεια εσείς βρίσκετε την προκοπή μπροστά σας. Αφήστε τους να ηρεμήσουν, καλό θα κάνει και σε εσάς να ξεκουραστείτε λίγο, αφήστε που συναισθηματικά ζείτε πάλι στιγμές αμφιβολίας για το τι κάνετε εκεί που είστε και για το πού θέλετε να πάτε και για το με ΠΟΙΟΝ θέλετε να συμβεί αυτό.

ΙΧΘΥΕΣ

Μετά από το χρονικό διάστημα όπου η δουλειά σάς απασχολούσε μέχρι και την ώρα που κάνατε σκραμπ, ήρθε η στιγμή να ξαμοληθείτε στους δρόμους για να φλερτάρετε σαν να μην υπάρχει αύριο (έτσι κι αλλιώς συχνά νομίζετε πως πράγματι δεν υπάρχει αύριο, οπότε ας σας βγει και καλό κάπου). Η διάθεσή σας είναι πολύ καλή χάρη στην Πανσέληνο στον Καρκίνο, η θελκτικότητά σας προκύπτει αβίαστα, σχεδόν όσο αβίαστα προκύπτει η ανωτερότητα του κουραμπιέ έναντι του μελομακάρονου, ενώ ο Ήλιος στον Αιγόκερω θέλει να είστε πιο επιλεκτικοί σε ό,τι κάνετε, είτε αυτό έχει σχέση με τις γκομενικές επιλογές σας, είτε με τους φίλους και τα σόγια σας, που σας ζητάνε διάφορα αυτές τις μέρες, ενώ εσείς έχετε να πάτε κομμωτήριο και μετά να κοιμηθείτε σε μια μπάρα μετά από 20 κοκτέιλ. Have fun, τζάμπα είναι (και όταν λέμε τζάμπα εννοούμε όχι σε βάρος των υπαρξιακών σας, τα οποία ευτυχώς σάς εγκαταλείπουν τις ημέρες των γιορτών).

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr