ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 1-2 Δεκεμβρίου.

Ο ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό από την 1η Δεκεμβρίου μάς φέρνει ενώπιον συνειδητοποιήσεων που περνούν μέσα από την άκρατη δυσπιστία και καταλήγουν στη Λίτσα Γιαγκούση και τους στίχους “και τώρα μάλιστα, μάλιστα, μάλιστα, εγώ στην ίδια τάξη κι εσύ περνάς με άριστα”. Από τις 2 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη μπαίνει ξανά στον Σκορπιό και προκαλεί πάθη επιπέδου “Άννα Ραγιά στη φάση που γουστάρει και τον Γιάννη και τον Πέτρο με πρόθεση να συνάψει σοβαρό δεσμό και με τους δυο, τουτέστιν ο νους μας είναι μόνο στο κεχρί, τις υλικές απολαύσεις και το πώς θα κάνουμε την Γιολάντα έξαλλη (προαιρετικά, αλλά εντέλει αναπόφευκτα).

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα πάντα συνηθίζετε να τα φτύνετε – άγνωστο γιατί, με δεδομένο ότι αυτή η σπίντα των ημερών και η αναμονή για κάτι μεγαλειώδες σάς ταιριάζει πιο πολύ από όσο ταιριάζουν οι ρενάρ στη Μαρίνα Πατούλη. Ίσως αγωνιάτε κρυφά ότι δε θα σας βγουν όλα όσα θέλετε να προλάβετε για να περάσετε ξέγνοιαστες γιορτές, ίσως σας απασχολεί το πώς θα προσεγγίσετε τον Θανάση για να λύσετε τα μεταξύ σας intimate ζητήματα (κανονικά, με μανό, λέμε εμείς, όπως είχε απαντήσει και εκείνη η κυρία στην Πάνια όταν τη ρώτησε πώς βάφει τα δόντια της), ίσως έχετε κουραστεί λίγο παραπάνω από τις εξελίξεις της χρονιάς σωρευτικά (που έμοιαζαν σαν να περνάτε κάθε μέρα 17 ώρες διαπραγμάτευση για χρέος χώρας). Όπως και να έχει, ο ανάδρομος Ερμής χρειάζεται την προσοχή σας, καθώς οι καθυστερήσεις θα είναι μέσα στο πρόγραμμα και τα λόγια των ανθρώπων συχνά θα χτίζονται πάνω σε πολλαπλά γκεστάλτ. Μην ζορίσετε τα πράγματα για να πάρετε αποφάσεις και μη σκεφτείτε ότι ο Θανάσης δε σας θέλει – ανάδρομο έχει κι αυτός από πάνω του, εύκολο είναι νομίζετε;

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι φοβερό το πώς μπορείτε να περάσετε από τη (μόνιμη) κατάστασή σας “Βούδας σε περισυλλογή/ Μόσχος που μόλις έφαγε μεσημεριανό/ Μαθητής της Καίτης Τόγκα την ώρα που εξηγεί τη Συνθήκη του Μπρεστ/Λιτόφσκ” σε φάση “Ντορίτα φέρνει στο κεφάλι της πεθεράς της το αληθινό έλατο που ψώνισε η μάνα της με τον Αντώνη”. Αυτό, φυσικά, δε συμβαίνει επειδή είστε εκ φύσης υπερβολικοί στις αντιδράσεις σας (τουναντίον) αλλά επειδή οι γύρω σας τείνουν να αμφισβητούν την αξία της συνεννόησης και της από κοινού δέσμευσης απέναντι σε κοινούς στόχους. Ο ανάδρομος Ερμής σας εφιστά την προσοχή στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τον Θανάση και τους οικείους σας, καθώς παλιά προβλήματα ενδέχεται να ρίξουν τη σκιά τους πάνω τους και να σας προκαλέσουν σύγχυση που δε θα θέλατε να έχει μήτε ο εχθρός σας ο ίδιος. Σε γκομενικό επίπεδο (και ιδίως για όσους δεν έχουν κάποιον Θανάση στη ζωή τους), η διάθεση για σον σον μπορεί να υπερνικήσει ως και τη διάθεση για φαΐ – και ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όπως θα έλεγε και η Γιολάντα Ραγιά “οικονομικώς, χάσκει ο κώλος μας να βγει η ψυχή μας”, πράγμα για το οποίο – παραδόξως – δεν ευθύνεστε εσείς ως γνωστοί σκορπαλευράδες, αλλά η συγκυρία που δε θέλει να σας λυπηθεί στην προσπάθειά σας να μπείτε σε χριστουγεννιάτικο μουντ, παρά τις δυσκολίες συνεννόησης στη δουλειά. Ο ανάδρομος Ερμής θα θέλει να σας δυσκολέψει κι άλλο αυτή τη συνεννόηση και για να μη γίνετε σαν τον Αθανασιάδη με τον Σωτηρόπουλο την πρώτη μέρα του κοινού δελτίου ειδήσεων, άλλος να λέει καλησπέρα κι άλλος την πρώτη είδηση, φροντίστε να είστε απολύτως ξεκάθαροι, σαν να μιλάτε σε ηλίθιους (πράγμα που μπορεί και να ισχύει, εδώ που τα λέμε). Όλο αυτό βέβαια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, από μάσκες κι αποτρίχωση μέχρι meditation. Αν ρωτάτε πού βρίσκεται ο Θανάσης σε όλο αυτό, κάντε πρώτα τις δουλειές που εκκρεμούν και από βδομάδα θα έρθει η σειρά του, το ξέρετε εξάλλου πως το multitasking σε καιρό κούρασης είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σας συμβεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πάρα πολύ μοιραίοι αισθάνεστε αυτές τις μέρες, και προσπαθείτε να βγάλετε στην επιφάνεια τον Idris Elba που κρύβετε μέσα σας, ωστόσο αντί για τον Sexiest Man Alive του 2018 – άλλο που καμιά φορά σάς προκύπτει ο Drake σε κλαψούρισμα “Kiki, μ’ αγαπάς ή τζάμπα πίνω”. Όσο λοιπόν η Αφροδίτη ξυπνάει τα πάθη και σάς βγάζει έξω από το σπίτι τα πράγματα πάνε καλά, καθώς και πιο ανοιχτοί είστε σε νέα πράγματα και δεν κάνετε σαν κακό χρόνο να ΄χετε. Η δουλειά, επίσης, έχει στρώσει, μέχρι και άδειες συνεννοηθήκατε να πάρετε χωρίς μουτζόπιασμα, πράγμα σπάνιον τη σήμερον, ως και τον ραδιοφωνικό σταθμό που θα ακούτε στη δουλειά συμφωνήσατε (φυσικά εσείς προτείνατε αυτόν που παίζει όλη μέρα Νατάσα Θεοδωρίδου) και γενικώς όλα ήσυχα στο μέτωπο αυτό, πράγμα που μπορεί να διαταραχτεί από διάφορες κατά τόπους ηλίθιες συμπεριφορές ανθρώπων που ίσως επιστρέψουν από το παρελθόν για να σας υπενθυμίσουν πόσο τους είχατε αγαπήσει πόσο για τα μπάζα είναι. Μη μασήσετε, όπως είπε και ο Drake, “I only love Mahbed and ma momma” (το γιο και τη μάνα του κι αν δεν έχετε γιο δεν πειράζει, you get the point).

ΛΕΩΝ

Η αισιοδοξία σας, αυτή η φανταστική κινητήρια δύναμη της ζωής σας, δεν περιορίζεται με τίποτα αυτές τις μέρες, όσο στραβά κι αν έχουν πάει τα πράγματα (ή αν έχουν απειλήσει πως θα πάνε με την πρώτη ευκαιρία), πρωτίστως γιατί η ηρεμία είναι, κατ’ εξαναγκασμό μεν, με ευχάριστο αποτέλεσμα δε, κομμάτι της καθημερινότητας (ποιος θα σας το ‘λεγε όμως πριν λίγους μήνες αυτό). Ενιγουέι, η φάση είναι σπίτι, αλλά χωρίς το combo “καναπές/ παντόφλα/ τορτελίνια από τη λεκάνη των ρούχων”, καθώς όλο και κάποιος από το σόι σας θα εμφανιστεί μπροστά σας με απαιτήσεις που κινούνται στο range “Αχ, Στέλιο, ήρθες” ως και “Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι, και ξέρεις πως πρέπει να με βοηθήσεις να βάψουμε το σπίτι πριν τα Χριστούγεννα”. Φυσικά το άκυρο που θα φάνε συγκρίνεται μόνο με αυτό που έριξε το κοινό στον Περικλή Στεργιανούδη κατά τη διάρκεια της ερμηνευτικής του καριέρας, συνεπώς όλα καλά, κι αν θέλετε να στολίσετε δέντρο, να η ευκαιρία ξεπροβάλλει αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε άλλα νέα, οι αναζητήσεις σας κινούνται στο πλαίσιο “Ποιος Θανάσης;” – και καλά κάνουν, παρά να πέσετε πάλι σε καμιά περίπτωση ανάξια λόγου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Spirit animal για αυτές τις ημέρες έχετε τη Σωσώ Παπαδήμα, όταν περίμενε επίσκεψη τον Ηλία τον ξάδερφο του Αχιλλέα και τον Φώτη, τουτέστιν “Αλέκο, ήρθαν οι βλάχοι, καθίστε, όπου βολεύεστε, στον καναπέ, χάμω, όπου είστε μαθημένοι”. Δεν είναι πως σας έχει πιάσει μια ξαφνική ειλικρίνεια, γιατί πάντα είστε ειλικρινείς, απλώς τώρα τα λέτε πιο χαριτωμένα (σύμφωνα με την άποψη τη δική σας και των φανς σας). Φυσικά και ο κόσμος είναι έτοιμος να τα πάρει όλα στραβά και να παρεξηγηθεί, ωστόσο δε σας νοιάζει ιδιαίτερα, με δεδομένο πως, κλασικά, αν δεν τα πείτε εσείς, δεν θα τα πει κανείς. Μια προσοχή στα λεφτά πρέπει να δείξετε από το Σάββατο – δηλαδή να μη φάτε όλο τον μισθό του Δεκεμβρίου μέχρι που θα κλείσουν τα μαγαζιά. Λάθη μπορεί να γίνουν στη δουλειά ή γενικώς σε πράγματα που έχετε αναλάβει, ωστόσο πάντα είστε προνοητικοί σε αυτά, οπότε τι να σας πει κι εσάς ο ανάδρομος Ερμής. Ναι, ίσως θα χρειαστεί να προσέξετε λίγο τι λέτε και πού, από την άλλη όμως μια ζωή την έχουμε, γιατί να την περάσετε καταπιεσμένοι και περιτριγυρισμένοι από ηλίθιους;

ΖΥΓΟΣ

Η οικονομική ασφάλεια των ημερών (έστω κι αν απλά σημαίνει πως το Σάββατο πληρώνεστε για το μήνα) διώχνει το άγχος μακριά και έτσι ο αγαπημένος inner Ζάχος Δόγκανος θα μπορέσει να εκπονήσει το σφιχτό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, το οποίο περιλαμβάνει ό,τι μπορεί να σας κάνει χαρούμενους σε επίπεδο διασκέδασης. Νέοι τρόποι για να αυξήσετε τα έσοδά σας μπορούν να εξευρεθούν τώρα (αν ξεσουρώσετε κάποια στιγμή μετά τα μπουζούκια), πράγμα που θα αποσπάσει εντελώς τη σκέψη σας από τον τομέα των γκομενικών, όπου όλο και κάτι γίνεται, όλο και κάτι στραβώνει όμως αμέσως μετά και γενικώς που αντικατοπτρίζουν την αιώνια ισορροπία που επιδιώκετε στη ζωή σας, έστω κι αν αυτό είναι που μια μέρα θα σας στείλει για τακούνια (και δε θα σας αφήσει να ξαναγυρίσετε). Κουλ, εντζόι και ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ, μην αρχίσετε να τρώγεστε με τα ρούχα σας ότι το σύμπαν πρέπει να σας τιμωρήσει που περνάτε καλά. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όλοι γύρω σας μοιάζουν με την Πέγκυ Καρά, έτοιμη να παίξει Αντιγόνη, κι εσείς είστε (όπως το εκλαμβάνουν οι άλλοι) ο Κατακουζηνός (ψέματα, δεν είστε, η ζωή σας εξανάγκασε να μεταμορφωθείτε προσωρινά), όμως με μια λάμψη που θα ζήλευε και η Ντενίση στους Φρουρούς της Αχαΐας. Η Αφροδίτη πάνω σας κάνει ό,τι μπορεί (στους άλλους) για να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη, ωστόσο δε θα λείψουν μικροδιαφορές και αντίστοιχες συζητήσεις με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους σας. Πέρα και πάνω από όλα, βέβαια, πρέπει να προσέχετε τον ανάδρομο Ερμή, που μεταφράζει τα πράγματα όπως τα θέλει και παρουσιάζει την Πέγκυ σαν την (αδικημένη) Κατίνα Παξινού. Δε σας ενδιαφέρει αυτό, δε σας ενδιαφέρει τίποτα βασικά, οριακά δε σας νοιάζει ούτε η αποφασιστικότητα και η προαναφερθείσα λάμψη, πρώτον, γιατί βγαίνει από μέσα σας αβίαστα και δεύτερον γιατί έχετε γκώσει τόσο πολύ με διάφορα πράγματα που, χωρίς να σκέφτεστε τη ματαιότητα κάθε πλευράς, δεν πέφτετε στην παγίδα των υπερβολικών απαιτήσεων κανενός. Και να σας πω κάτι ακόμα; Καλύτερα που δε σας απασχολεί, γιατί όσο σας πιπιλάει το μυαλό το τι θα κάνετε με τα προσόντα σας π.χ. σε κάθε τομέα, τόσο ενδέχεται να χάνετε τις ευκαιρίες που περνάνε από μπροστά σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δεν είναι ωραίο πράγμα η εσωστρέφεια τις ημέρες των γενεθλίων σας, όμως αυτά συμβαίνουν όταν ο Ερμής κάνει τα δικά του και σας αποσυντονίζει από τη ζωή που θέλετε να έχετε (όχι ότι χρειάζεστε και πολλά ερεθίσματα για να το επιτύχετε αυτό). H καλή διάθεση που είχατε τις προηγούμενες ημέρες μπορεί να διατηρηθεί αν μέσα από την εσωστρέφεια στην οποία σάς σπρώχνει ο Ερμής με τη βοήθεια της Αφροδίτης εστιάσετε στο τι μπορεί να διορθωθεί γρήγορα, τόσο σε επίπεδο δουλειάς, όσο και σε επίπεδο Θανάση. Κλασικά, βέβαια, ο εθελοντής της Greenpeace μέσα σας θέλει να τα βλέπει όλα ιδανικά – πράγμα αδύνατον – καθώς προσπαθεί να πείσει συναδέλφους και προϊσταμένους πως είναι καλύτερα τα όσα έχει ήδη προτείνει για το συνολικό αποτέλεσμα της δουλειάς και, ακόμα πιο κλασικά, ο συγκεκριμένος τομέας θα χρειαστεί προσοχή γιατί με τον ανάδρομο Ερμή κανείς δε συνεννοείται με κανέναν, σε βαθμό χειρότερο από το “Κανείς δεν είναι κανενός”, κατά Μάκη Δημάκη. Μπορείτε να απολαύσετε γνησίως τον μήνα σας, επιλέγοντας να κάνετε αυτά που αγαπάτε επειδή το θέλετε και όχι επειδή κάποτε το θεωρούσατε υποχρέωση μνημονιακού τύπου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καμία όρεξη δεν έχετε για τίποτα, κι ευτυχώς αυτό το mode στο πλαίσιο του οποίου σιχαίνεστε και τον αέρα που αναπνέετε περνάει σταδιακά από το Σάββατο και μετά (πάλι καλά, γιατί κινδύνευε, λόγω των νεύρων σας, από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της μάνας σας ως το αυτοκίνητο του αδερφού σας). Οι φίλοι σας είναι σε φάση να σας βοηθήσουν να περάσετε καλά από αυτό το Σαββατοκύριακο και πέρα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν υπάρχει κίνδυνος μεταξύ σας παρεξηγήσεων σε διάφορα θέματα. Η μακρά πορεία της εφαρμογής των σχεδίων που έχετε για τη ζωή σας προχωράει ανεξαρτήτως των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτά – αφεντικά, συνάδελφοι, γονείς, Θανάσης, όπως θέλετε πείτε τους – και κανένας παράγοντας δε μπορεί να σας αποσυντονίσει από το να προγραμματίσετε σιγά σιγά το τι θα κάνετε τις γιορτές με σαφή διάθεση να κακοκαρδίσετε τον οποιονδήποτε περιμένει (αναίτια) από εσάς να του κάνετε το χατίρι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εδώ υπάρχουν δυο αντικρουόμενες δυνάμεις, που προσπαθούν να σας παρασύρουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Από τη μια προκύπτουν διαρκώς νέες ευκαιρίες (και ευθύνες, μην ξεχνιόμαστε) στη δουλειά και από την άλλη τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται (και μπορείτε να το καταλάβετε, άσχετα αν κάνετε τα στραβά μάτια). Όσο κι αν είναι δελεαστικές οι προτάσεις που σας κάνουν, μην υποκύψετε αν δεν σιγουρευτείτε χίλια τοις εκατό ότι αυτό που περιγράφουν, αυτό θα γίνει και ότι π.χ. δεν θα συμφωνήσετε να δουλέψετε στον Πειραιά και βρεθείτε τελικά στο Σούνιο (κι αυτό είναι ένα χαλαρό παράδειγμα συνεννόησης που πήγε στραβά). Άνθρωποι από το παρελθόν και καταστάσεις ανεπίλυτες θα σας απασχολήσουν αυτές τις μέρες, πιθανότατα όμως πολύ λιγότερο από το πώς θα περάσετε καλά, όσο όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους με τίποτα. Θεωρείστε τους εαυτούς σας τυχερούς, κρατήστε τον Θανάση μακριά από τα κουτσομπολιά του σογιού και των φίλων σας και κανείς δε θα πάθει τίποτα.

ΙΧΘΥΕΣ

Καλησπέρα, Φρέντι Μέρκιουρι, που you want it all and you want it now, λες και οι άλλοι δεν θέλουν ακριβώς το ίδιο με σένα και τα προτιμούν όλα καθυστερημένα, ας πούμε. Λοιπόν, ως γνωστόν από εκεί που ζούσατε σαν τα ταπεινά χαμομηλάκια (ή τις ντροπαλές αθερίνες, ό,τι προτιμάτε) η επιβράβευση σε διάφορους τομείς της ζωής σας ήρθε για να σας αλλάξει τους τελευταίους μήνες της χρονιάς και να μην αισθάνεστε πια ότι όλα συμβαίνουν εις μάτην. Καθώς η ορμή σας αυτή επεκτείνεται στον τομέα των μετακινήσεων και της μόρφωσης, τα ενδιαφέροντά σας το Σαββατοκύριακο θα επικεντρωθούν εκεί. Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, μέχρι τη στιγμή που ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει μπροστά σας, κι ενώ έχετε λοκάρει τον επόμενο Θανάση, κάποιο απολειφάδι του παρελθόντος (κι αν όχι σε γκομενικό επίπεδο, κάποιο παλιό δυσάρεστο περιστατικό) που θα προσπαθήσει να σας αποπροσανατολίσει. Eyes on the prize, ξεκάθαρες αποφάσεις εκ μέρους σας και ξεκάθαρα μηνύματα στους άλλους σχετικά με το τι θέλετε (γιατί μη νομίζετε πως μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος τι εννοείτε όταν λέτε “Τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα”, το “όλα” διαφέρει πάντα, κι ας λέει καθένας ό,τι θέλει για τα δικά του αυτονόητα).

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr