ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 17-18 Νοεμβρίου.

Από τις 16 του μήνα η Αφροδίτη έχει επιστρέψει σε ορθόδρομη πορεία στον Ζυγό κι έτσι η ισορροπία επανέρχεται στη γκομενική σας ζωή, καθώς και τα νεύρα φεύγουν σιγά σιγά και σταματάτε να είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε – παρότι οι απαιτήσεις σας από τον άλλο δεν πέφτουν ούτε εκατοστό. Από την ίδια μέρα ο Άρης έχει μπει στον Ιχθύ, όπου και θα παραμείνει ως την αρχή της νέας χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η ορμή και η διάθεση δράσης μας μπορούν να βρουν μπροστά τους ανύπαρκτα εμπόδια και να γίνουμε έρμαιο των καταστάσεων, εξαιτίας του αγνού δισταγμού που μπορεί να μας προκαλέσει η πλανητική συγκυρία, σε συνδυασμό με την τάση για εξιδανίκευση των πάντων. Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου ο Ερμής στον Τοξότη θα γυρίσει ανάδρομος, προκαλώντας μια αίσθηση ματαιότητας σε κάθε απόπειρα να επικοινωνήσουμε. Ξέρετε όλοι τι πρέπει να κάνετε, λίγα λόγια και καλά, όχι υποσχέσεις και έλεγχος των υπερβολών, από όπου κι αν προέρχονται.

ΚΡΙΟΣ

Καμιά φορά ξυπνάτε το πρωί πάρα πολύ αποφασισμένοι ότι θέλετε να ζήσετε “like common people”, με αποτέλεσμα να λαγκάρετε επικά, πρώτον διότι common είναι άλλα πράγματα, η λογική π.χ. και όχι κάτι να σας αφορά άμεσα, και δεύτερον διότι η συστολή και η ατολμία δεν είναι λύση στην αμφισβήτηση των διαφόρων επιλογών σας. Ο Άρης στους Ιχθύες εγκαινιάζει μια μικρή περίοδο αποχής από τα κοσμικά, πράγμα που δεν σας χαλάει μεν διότι θα ασχοληθείτε και πιο ουσιαστικά με τον Θανάση σε αυτή την ευκαιρία (είτε ο Θανάσης είναι άμεσα στο προσκήνιο, είτε όχι), ωστόσο θα σας προκαλέσει ένα αίσθημα ξεζουμίσματος, αυτό που λες “όλη μέρα κάθομαι, γιατί είμαι όμως κουρασμένη”. Παράλληλα, ο ανάδρομος Ερμής ανακινεί θέματα πρακτικά της καθημερινότητας που, κλασικά, είχατε ξεχάσει, τα οποία είναι καλό να ολοκληρωθούν πριν τις γιορτές, γιατί ποιος θέλει να τρέχει στις Εφορίες όσο η μάνα του ψάχνει δοκιμαστή για μελομακάρονα;

ΤΑΥΡΟΣ

Έχετε ανακουφιστεί (απέξω τουλάχιστον) που ο κυβερνήτης σας, η Αφροδίτη, έχει επιστρέψει στην ορθή της πορεία κι έτσι φεύγει από πάνω σας η ανθυπογκοθ φάση – την οποία πέρασε επιτυχώς μόνο η Ευρυδίκη, εδώ που τα λέμε. Οι συνεργασίες θα είναι καλύτερες με τον Άρη στον 11ο Οίκο σας και θα βρίσκετε πιο εύκολα βοήθεια στο εργασιακό σας περιβάλλον (άλλο αν κανείς δεν μπορεί να δουλέψει όπως εσείς – το πολύ οι Αιγόκεροι). Ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει, κλασικά, μικρές αναστατώσεις από δω και από κει, αλλά καθόλου δε θα σας πειράξει ένας ξεχασμένος απλήρωτος λογαριασμός, με δεδομένο ότι οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) είναι πλέον πιο εύκολες και εσείς ανέμελοι σε επίπεδο “Καλομοίρα τραγουδάει Η πιο καλή γκαρσόνα είμαι εγώ“. Και να θυμάστε, σε όλο αυτό θα σας βοηθήσουν πολύ οι φίλοι σας, κι ας μην είναι πάντοτε στη φάση που εσείς θα θέλατε να τους βλέπετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όλα προχωρούν μπροστά και δεν περιμένουν κανένα και τίποτα να τους ενοχλήσει στη διάρκεια της πορείας τους, με όποιο τρόπο κι αν αυτή πραγματοποιείται, με μικρά ή με μεγάλα βήματα – εξάλλου δεν έχει και μεγάλη σημασία ο τρόπος, κι αυτό είναι κάτι που έχετε μάθει the hard way. O Άρης στον Οίκο της καριέρας σας είναι το αντίστοιχο του τσιμπήματος ραδιενεργής αράχνης στον Peter Parker: αναπάντεχο αλλά άκρως απαραίτητο για τον άνθρωπο που – άθελά του, αλλά και πάλι – αποφάσισε να γίνει. Ό,τι έχετε ξεκινήσει σε επίπεδο επαγγελματικό θα προχωρήσει, με απαρχή αυτό το Σαββατοκύριακο και ενδέχεται ακόμα και οι επιστροφές από το παρελθόν – σε γκομενικό επίπεδο – να μη σας στρέψουν αλλού την προσοχή. Το καλύτερο σε όλα αυτά είναι ότι έχετε θωρακιστεί απέναντι σε εξωτερικούς παράγοντες που ενδέχεται να είναι αποσυντονιστικοί και το καλύτερο ότι δεν έχετε άλλες ώρες για χάσιμο σε απόσταση από τον Θανάση (πνευματική και μη).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πάνω που βρήκατε το σύνθημα, τελείωσε το σπρέι, και κάπως έτσι περιγράφονται αυτές οι μέρες από ψυχολογικής άποψης. Πάνω που πήρατε απόφαση ότι πρέπει να στρωθείτε λίγο παραπάνω από ό,τι έχετε συνηθίσει για να γίνουν σωστά οι δουλειές σας, ο ανάδρομος Ερμής έρχεται σαν το μανιασμένο κάρμα να σας ζητήσει ό,τι έχετε σε υπομονή και επιμονή (σπόιλερ: όχι πολλά αυτή τη σεζόν). Φυσικά και δεν παραμένετε σε περίοπτη θέση στη δουλειά και – αντίστοιχα – θέση ευθύνης στο σπίτι όπως νόμιζε η Σόφη στο Ντόλτσε Βίτα – λόγω της ομορφιάς σας δηλαδή – αλλά λόγω αυτών που περιμένουν όλοι από εσάς. Ο Άρης στους Ιχθύες σάς βοηθάει να μην τρομάξετε με όλες αυτές τις υποχρεώσεις και τις πιθανές αιτίες παρεξηγήσεων με τους δικούς σας, καθώς και να κρατήσετε μια πιο ουδέτερη στάση. Το Σαββατοκύριακο δε θα σας κρατήσει, πάντως, τίποτα μέσα (όπου “μέσα” είναι και το σπίτι και το μέσα σας), αφού έχετε πάρει απόφαση (για αυτό το εικοσαήμερο τουλάχιστον) τόσο πως “μια ζωή την έχουμε” όσο και πως η γκρίνια δε θα σας βγάλει πουθενά, αν είστε κλεισμένοι στους 4 τοίχους. 

 

ΛΕΩΝ

Απέξω Claire Underwood στις αρχές της τελευταίας σεζόν House of Cards και από μέσα Μαίρη Χρονοπούλου, “στο ‘να χέρι το τσιγάρο, στ’ άλλο χέρι το μπεγλέρι”. Ο Άρης στον Οίκο του σεξ βάζει φωτιά στο Σαββατοκύριακο και, σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή, ο οποίος ξεφορτώνει κόσμο από το παρελθόν μπροστά σας, θα δώσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα νότα στο Σαββατοκύριακο – οριακά δηλαδή σας βλέπουμε για “walk of shame” Κυριακή πρωί σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Στα επαγγελματικά σας – αν σας ενδιαφέρουν μετά από αυτά που μόλις διαβάσατε, που μάλλον δεν σας ενδιαφέρουν – η επικοινωνία είναι καλύτερη, οι συνεργασίες ξεμπουκώνουν, παράλληλα όμως χρειάζεται διαρκής προσπάθεια να πείσετε τους άλλους ότι αυτοί οι ώμοι μπορούν να κρατήσουν με επιτυχία όλο αυτό το βάρος, ότι you mean business και ότι δεν βρίσκεστε εκεί απλά για να λέτε πως είστε οι καλύτεροι, αλλά για να το επιδιώκετε κιόλας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Kαιρό είχατε να αντιμετωπίσετε την απλή, καθημερινή ντιβουρλίγκα, τόσο στο σπίτι, όσο και στη δουλειά και πλέον ο Άρης στους Ιχθύες θα φροντίσει γι’ αυτό, συνδυαστικά με τον ανάδρομο Ερμή στον Τοξότης. Αφενός άλλα θα λέτε και άλλα θα καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι κι αφετέρου θα σας έχουν πιάσει οι ευαισθησίες σας, όπως την Γαρμπή εκείνη τη χρυσή περίοδο της καριέρας της, με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να αντιδράσετε όπως θα θέλατε. Σε κάθε περίπτωση, έχετε συνηθίσει να λέτε τα δικά σας και οι άλλοι να καταλαβαίνουν ό,τι νομίζουν πως τους βολεύει, συνεπώς η αποστασιοποίηση είναι τόσο φίλη σας όσο το υαλουρονικό οξύ μετά τα 35. Το βασικό είναι να μη σας αναγκάσουν να κουοτάρετε Μάκη Δημάκη, “κανείς δεν είναι κανενός” δηλαδή, γιατί εσείς το ξέρετε, εκείνοι δεν είναι έτοιμοι να το αντιληφθούν. Στα καλά νέα του Σαββατοκύριακου, τα γκομενικά προχωράνε με σταθερούς ρυθμούς, αρκεί να μην σας ξεφύγει προς τα εκεί κανένα μπινελίκι που προοριζόταν για κάποιον λιγότερο γοητευτικό άνθρωπο από τον Θανάση, π.χ. για τον σπαστικό σας συνάδελφο.

ΖΥΓΟΣ

Ευτυχώς η Αφροδίτη ορθοδρόμησε και το μουντ “μαρτύριο η αγάπη σου, λέω, μαρτύριο η αγάπη και κλαίω” την ακολούθησε, πάνω που οι αντοχές σας ήταν ένα κλικ πριν μιμηθείτε την Britney Spears το 2007. Φυσικά αυτό από μόνο του δε λύνει κανένα πρόβλημα, καθώς η προσοχή σας εξακολουθεί να πρέπει να είναι στραμμένη στη δουλειά, εξαιτίας του ανάδρομου Ερμή, χωρίς να ξεχνάτε ούτε στιγμή να λέτε στον εαυτό σας ότι υπάρχουν και χειρότερα από τα δικά σας. Η τελειομανία σας θα χτυπήσει επίπεδα τηλεθέασης Γιουροβίζιον επί εποχής Παπαρίζου, πράγμα που θα σας αποφέρει και τα αποτελέσματα που θέλετε και την αυτοπεποίθηση που σας λείπει. Γκομενικώς προσπαθείτε να το πάτε κάπου, ο Θανάσης όμως ζορίζεται και το δείχνει (χωρίς κανείς να ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό). Ευτυχώς παίρνετε χαρά από διάφορα περιφερειακά πράγματα και έτσι δεν ξεχνάτε τους φθινοπωρινούς σας στόχους (ανάμεσα στους οποίους πρώτος είναι να μην καταλήξετε στους ΑΑ).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θέλετε να χαρείτε τη ζωή και την τίγρη που βγαίνει από μέσα σας με τον Άρη στους Ιχθύες και δε σας λυπάται κανείς, να σας αφήσει στην ησυχία σας. Βέβαια, ούτε και εσείς θα τους λυπηθείτε, παρότι έχετε πολλές δουλειές με την ορθοδρόμηση της Αφροδίτης, η οποία αποζητά το conclusion σε ό,τι γκομενικό/ σχεσιακό σάς απασχόλησε τον προηγούμενο μήνα. Ο ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη δε σας πάει καθόλου, γι’ αυτό και θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την κλασική συνταγή, δηλαδή λίγα λόγια, εξακρίβωση προθέσεων, εξασφάλιση σε όλα τα επίπεδα πως, αυτό που είπατε, αυτό κατάλαβαν και όχι να μοιάζει όλο με συνεννόηση Σάσας Παπαδήμα – ποιητή Στέφανου στη σκηνή με τον Δάντη (όχι τον Χρήστο, τον άλλο – “φανατική θαυμάστριά του”, όπως και να ‘χει). Πολλές οι δουλειές και το Σαββατοκύριακο, όμως αισθάνεστε ήδη πως κάτι προχωράει, όσο έντονο κι αν είναι το μπλοκάρισμα κι αν διαισθάνεστε στους γύρω σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πάνω που βρήκατε χρόνο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, ο Άρης στους Ιχθύες έρχεται σαν σίφουνας στο σαλόνι σας να απαιτήσει από εσάς την πλήρη σας προσήλωση στο σπίτι και τον Θανάση – πράγμα που εν γένει δεν σας χαλάει, όμως όταν σας στερούν το playtime γίνεστε σαν αποκαρδιωμένο πεντάχρονο που του έσπασαν μπροστά του την αγαπημένη του Μπάρμπι – οδοντίατρο (και με το δίκιο σας, βέβαια). Ο ανάδρομος Ερμής πάνω σας προσπαθεί να σας θέσει σοβαρά εμπόδια στην επικοινωνία, τα οποία θα ξεκινήσουν από εσάς, μάλιστα, όμως ο απότομος τρόπος μπορεί να ελεγχθεί, αν κάνετε φόκους για λίγες μέρες – εξάλλου τώρα με τον Δία πάνω σας πρέπει να εξασκείστε στο φόκους καθημερινά, ώστε να μην χάνετε καμία ευκαιρία που μπορεί να σας κάνει καλύτερους και, κυρίως, χαρούμενους. Δείτε το δάσος αντί για το δέντρο και μην ξεχνάτε ότι οι άλλοι ίσως να μην έχουν όρεξη (τώρα) να ακούσουν αυτά που θέλετε να τους πείτε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από τη μια ο Άρης κάνει ό,τι μπορεί για να σας φτιάξει τη διάθεση, δίνοντάς σας αρμοδιότητες εντός και εκτός δουλειάς και σπιτιού, κι από την άλλη ο ανάδρομος Ερμής μπλοκάρει το “είναι” σας με κάθε πιθανό τρόπο, αφού αποπροσανατολίζει τις συζητήσεις που επιχειρείτε να κάνετε, σε βαθμό να ακούγεστε σαν τη Μέγκι on a really bad day – η οποία δεν έχει και καλές ημέρες από συντακτικής/γραμματικής άποψης, μιας και τα λέμε όλα. Η δουλειά πάει, τουλάχιστον, καλά, με τα γκομενικά να κουνιούνται κάπως βαριεστημένα στην αρχή – τουλάχιστον βέβαια κουνιούνται, οπότε κάτι είναι και αυτό. Σας κουράζουν οι διάφορες υποχρεώσεις του Σαββατοκύριακου, ιδίως όσες έχουν να κάνουν με μετακινήσεις, σκεφτείτε όμως ότι η εσωστρέφεια στην οποία σας σπρώχνει ο Ερμής δεν θα είναι πρόβλημα, τουλάχιστον τα προσεχή εικοσιτετράωρα. Ναι, αυτή είναι μια από τις φορές που βαριέστε να προσπαθήσετε, κι ας αμφισβητηθεί ο ρόλος σας ως ο μεγαλύτερος μάνατζερ που πάτησε ποτέ πόδι στα Σεπόλια. Όχι, δεν θα υποκύψετε σε αυτές τις πιέσεις, γιατί εσείς ξέρετε ποιοι είστε, οι άλλοι έχουν εσφαλμένη εικόνα για εσάς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όλοι σας ζηλεύουν για την ικανότητά σας να κατεβάζετε ρολά και να μην σας φτάνει ο ήχος από τις εξωτερικές πηγές λόγων αποδιοργάνωσης. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως καμιά φορά η αποδιοργάνωση βρίσκεται μέσα (στο μυαλό σας), κι απέξω προσπαθεί να φτάσει ο ήχος που σας καλεί να προσγειωθείτε στον δικό μας πλανήτη. Ο ανάδρομος Ερμής είναι αυτή η φωνή, που προσπαθεί να σας προειδοποιήσει για το τι ενδέχεται να συμβεί με τους ανθρώπους που συνεργάζεστε/ συνομιλείτε/ συνυπάρχετε, τέλος πάντων. Ο Άρης στους Ιχθύες φέρνει λεφτάκια ή – στη χειρότερη – σάς παρακινεί περισσότερο από ό,τι άλλοι παράγοντες για να δείτε πώς θα επιλύσετε τα προβλήματα που περιστρέφονται γύρω από το εισόδημά σας και, πιο συγκεκριμένα, την έλλειψή του. Η παγίδα εντοπίζεται στη διαρκή προσπάθεια να είστε ευχάριστοι απέναντι σε όλους και απέναντι στον εαυτό σας, πράγμα που δεν είναι πλέον μόνο μάταιο, αλλά και αστείο. Κι αν στους “όλους” συγκαταλέγεται πρωτίστως ο Θανάσης, αυτό καταντάει ως και επικίνδυνο.

ΙΧΘΥΕΣ

Αισθάνεστε σαν ένα τζίνι φυλακισμένο για εκατοντάδες χρόνια που απελευθερώθηκε επειδή ένας χαλαρός τύπος όπως ο Αλαντίν αποφάσισε να το τρίψει και στα καπάκια η πρώτη του ευχή να είναι ακριβώς αυτή η απελευθέρωση (αντί να ζητήσει π.χ. το Τζόκερ, όπως και θα μπορούσε). Ο Άρης πάνω σας είναι το καλύτερο πλανητικό δώρο μετά από μια περίοδο καντήφλας και υπαρξιακών αναζητήσεων που δεν άφησαν τίποτα όρθιο και, κυρίως, την αυτοπεποίθησή σας. Πλέον δεν θα φοβάστε να χαίρεστε (χρειάζεται λίγη προσπάθεια αυτό), παρά τα όποια εμπόδια θα επιχειρήσει να βάλει ο ανάδρομος Ερμής στα σχέδιά σας για έναν καλύτερο κόσμο (γιατί φυσικά έτσι το βλέπετε, πως τα σχέδια αυτά αφορούν στον πλανήτη ολόκληρο και όχι απλά στη δική σας γωνία πάνω σε αυτόν). Τέλος, η Αφροδίτη επιστρέφει στην ορθή της πορεία και σας αφήνει ελεύθερο το Σαββατοκύριακο για σον σον με ανθρώπους που πράγματι σας ενδιαφέρουν και που δεν θα σας κάνουν να μετανιώσετε το άνοιγμά σας στον κόσμο τους.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr