ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 10-11 Νοεμβρίου.

 Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 7 Νοεμβρίου ταρακουνά τα θεμέλια της ψυχούλας μας, φέρνοντας έντονα συναισθήματα στην επιφάνεια και εντείνοντας την επιθυμία μας για αναγέννηση από τις στάχτες που έχει αφήσει πίσω της η περίοδος της ανάδρομης Αφροδίτης στον Σκορπιό. Ο Δίας στον Τοξότη από τις 8 Νοεμβρίου φέρνει στη ζωή μας την ξερολίαση (παρντόν, την τάση για μάθηση θέλω να πω), την επιθυμία για τήρηση των ηθικών αρχών (και συνακόλουθα το σήκωμα του φρυδιού απέναντι σε όσους βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά από εμάς), την τάση για φιλτράρισμα όλων των σκέψεών μας με πρωτεύον κριτήριο την καλοσύνη (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα, άλλο πράμα η καλοσύνη για την Κρουέλα ντε Βιλ κι άλλο για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα) και συνάμα την κεκαλυμμένη ματαιοδοξία λόγω της κυριαρχούσας εντύπωσης του “ηθικού πλεονεκτήματος” έναντι των υπολοίπων ανθρώπων. Παράλληλα, ο Ουρανός έχει μπει ξανά στον Κριό, όπου θα παραμείνει ως τον Μάρτιο του 2019 και φέρνει ευκαιρίες για δράση και ανατροπές (για όποιον έχει το κουράγιο να τις κάνει, με τόση δουλειά που θέλουν οι υπόλοιπες όψεις). Πολύ νερό να πίνετε και να κάνετε κουράγιο ως τις 16 που η Αφροδίτη θα επιστρέψει στην κανονική της πορεία, γιατί ακόμα κυριαρχεί το ερώτημα “Θοδωρή, εγώ πότε θα γίνω μάνα”, ενώ δεν υπάρχει καν Θοδωρής για να του απευθύνετε τον λόγο.

ΚΡΙΟΣ

“Η φάμπρικα, η φάμπρικα δε σταματά, δουλεύει νύ, δουλεύει νύχτα μέρα”, τουτέστιν τώρα που δεν αισθάνεστε πια ούτε στιγμιαία τη ματαιότητα της ύπαρξής σας (ούτε καν τη ματαιότητα της ύπαρξης των καλσόν 5 den.) είστε πανέτοιμοι για σον σον και βραδιές “Ζαφείρη, όχι μπροστά στη γελάδα”, σαν άλλη Σάσα Παπαδήμα των Σεπολίων. Όχι ότι δεν παίζει σημασία το γκομενικό στη ζωή σας διαχρονικά, απλά η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό σάς ξεξύπνησε κάπως και μπορείτε να παίξετε μπάλα το Σαββατοκύριακο με μεγαλύτερη άνεση. Ο Δίας στον Τοξότη αλλάζει σιγά σιγά τις προτεραιότητές σας, καθώς βλέπετε ότι χωρίς να ανοίξετε το γνωστικό σας πεδίο δεν πάτε πουθενά (και δεν εννοούμε να δώσετε για το Lower) και, γενικότερα μιλώντας, είστε πιο γεμάτοι, πιο ικανοποιημένοι, πιο αισιόδοξοι και λιγότερο αποσυντονισμένοι από ό,τι συνήθως, αφού βλέπετε ότι καλύτερα σας δουλεύει ο παρορμητισμός με ένα τατς από λογική (ένα τατς είπαμε, μην καταπατάει και τις αρχές σας) και ότι η λειτουργικότητα είναι προτιμότερη από τις απανωτές εκπλήξεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Από πού να το πρωτοπιάσουμε, ας το ξεκινήσουμε από τον ανάδρομο Ουρανό που έχει επιστρέψει στον Κριό και στον Οίκο της διάλυσης του “εγώ” σας, όπου θα προσπαθήσει για λίγο ακόμα να σας χτυπήσει επίμονα την πόρτα, σαν άλλη κυρία Κόλλια στο Πάτερ Ημών για να σας υπενθυμίσει ότι πρέπει να τελειώσουν διάφορα εκνευριστικά θέματα που δεν θέλετε να θυμάστε συχνά (και σύντομα θα γίνει και αυτό). Η Νέα Σελήνη σας φτιάχνει τη διάθεση στα γκομενικά, πράγμα που ως και κίνηση θα σας δώσει στον τομέα αυτό (ω, ναι), καθώς και διαίσθηση έχετε (πράγμα σπάνιο σαν μια ήσυχη μέρα στο σπίτι του κυρίου Κώστα, ξανά στο Πάτερ Ημών) και δεν θεωρείτε ότι πρέπει να πάτε πρώτα ανθρακωρύχοι στο Βέλγιο για τρία τέρμινα μέχρι να είστε eligible για να σας κοιτάξει κανένας άνθρωπος. Ο Δίας στον 8ο Οίκο σας θα βοηθήσει και στα οικονομικά σας, ενώ συνολικά θα δείτε μια ανανέωση στην καθημερινή ατζέντα και ιδίως σε αυτή της δουλειά (φανταστείτε, ως κι εσείς είχατε πήξει). Αν σας φαίνονται απανωτές οι εξελίξεις, ναι, είναι, αν επίσης νομίζετε πως θα χαωθείτε στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους κάνετε λάθος, καθώς όλα για μια φορά είναι κάπως αρμονικά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είστε πιο ανεβασμένοι από ό,τι ήταν ο Αντύπας το ’91, καθώς η συγκυρία της Νέας Σελήνης στον Σκορπιό και η μετακίνηση του Δία στον Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) φέρνει εξελίξεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ψυχούλα σας. Όλοι ξέρουμε πόσο μπλοκαρισμένοι τείνετε να είστε όταν προκύψει κάποιος/ κάτι που σας ενδιαφέρει ή, αναλόγως, πόσο forthcoming (έως και λυσσασμένοι) μπορείτε να αισθανθείτε ΚΥΡΙΩΣ με τους “λάθος ανθρώπους”. Σταδιακά θα έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε κάθε είδους σκέσεις (με κάπα είπαμε) στη ζωή σας, από τις επαγγελματικές ως τις προσωπικές, ακόμα κι αν οι τελευταίες είναι επί της ουσίας ανύπαρκτες αυτή την περίοδο (όποιος κι αν φταίει γι’ αυτό, εδώ δεν είμαστε Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για να σας καταδικάσουμε). Οι μέρες είναι εξαιρετικές για να κάνετε μια νέα αρχή στα της δουλειάς και στα του σπιτιού, σε ό,τι σχετίζεται με την τάξη της ζωής και του χώρου όπου ζείτε. Σαφώς και το απέξω επηρεάζει άμεσα το μέσα, αν κάποιος το γνωρίζει καλά, αυτός είστε εσείς, απλά σκεφτείτε ότι πρόκειται για μια μακρά αλυσίδα γεγονότων και καταστάσεων, μια σκυταλοδρομία αυτοβελτίωσης, ένα (άνετο σχετικά) μονοπάτι στο τέλος του οποίου βρίσκονται οι καλύτερες μέρες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Οίκο του έρωτα σάς απελευθερώνει (για μερικές μέρες, όχι για πάντα, μη νομίζετε πως έχετε άπλετο χρόνο) και το Σαββατοκύριακο παρουσιάζει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μη σκέφτεστε τι έχετε χάσει στον τομέα αυτό (στη ζωή σας συνολικά) και να κοιτάτε μόνο το “τώρα” και όχι το “πριν”, ούτε και το “ίσως”. Διάφορα casual νεύρα οφείλονται στον Ουρανό, ποιος δίνει σημασία όμως σε αυτά όταν έχετε διάθεση για άκρατο φλερτ, ακόμα και με τα πόμολα του σπιτιού, ενώ, για όσους βρίσκονται σε σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) η αμοιβαιότητα πραγματώνεται πανεύκολα, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να θυσιαστεί και το πρωτότοκο. Ο Δίας στον Τοξότη τα κάνει όλα πιο ευχάριστα στην καθημερινότητα, παρότι εκ πρώτης όψης την επιβαρύνει με νέα tasks, ενώ σταδιακά θα φέρει και νέες ευκαιρίες για δουλειές που σας ενδιαφέρουν πραγματικά (γιατί υπάρχει και αυτή η τηλεόραση).

ΛΕΩΝ

Το σερί “σπίτι – παντόφλα – τυλιχτά με γύρο κοτόπουλο” ολοκληρώνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς you’ve made your peace, που λέμε και στο χωριό, ύστερα από μια μακρά περίοδο ενασχόλησης με το τι θέλει το σόι σας από τη ζωή σας και, κυρίως, το πώς θέλετε να είναι ενταγμένο πλέον στη δική σας ζωή. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό τακτοποιεί αυτό τον τομέα και σάς δίνει το σήμα για να προχωρήσετε όπως θέλετε, ως και μακριά από την πατρική στέγη και το παστίτσιο της μάνας σας (σάμπως εσείς δεν μπορείτε να φτιάξετε όμοιο;). Ο Δίας στον Οίκο του Έρωτα φέρνει την τύχη με το μέρος σας (γιατί δεν εξαρκεί πάντα το να επιδεικνύετε τη λιονταρίσια χαίτη σας για να σας σταμπάρει ο άλλος) κι έτσι διαθέτετε αυτοπεποίθηση, πολύ καλή διάθεση και, κυρίως, έλλειψη φόβου για το τι μπορεί να πάει λάθος με τον μελλοντικό Θανάση. Κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν λάθος, όπως η Πέγκυ Ζήνα, με το Αν πας με άλλη, θα σου σπάσω το κεφάλι και είδατε πού έφτασαν στην πορεία. Κάντε την αρχή, χαλαρώστε και αφεθείτε χωρίς υπαρξιακές προεκτάσεις στις γκομενικές αναζητήσεις και χωρίς να σκέφτεστε απαραίτητα πως “ετοιμάζεστε να μπαζώσετε για να χτίσετε”.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μάλλον μπερδεμένοι είστε αυτές τις μέρες, παρά προβληματισμένοι, όπως νομίζετε και όπως έχετε αφήσει τους άλλους να πιστεύουν. Το ζήτημα είναι πως εσείς δεν μπορείτε τα πολλά λόγια, και πως πιστεύετε διαχρονικά ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι σε θέση να κατανοήσει τι λέτε/εννοείτε με τη μία κι έτσι να τελειώνει εκεί η ιστορία. Η Νέα Σελήνη στον Οίκο της επικοινωνίας θα σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο σε αυτό, όμως οι μέρες θα χαρακτηρίζονται από επεξηγήσεις τύπου “γύρισε πίσω γιατί μου έλειψες”. Αυτό θα σας βοηθήσει, βέβαια, να ξεπεράσετε διάφορες ανασφάλειες που θα επανέλθουν στην καθημερινότητα λόγω του ανάδρομου Ουρανού στον Κριό, ωστόσο όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν πάνω στο μαξιλαράκι ασφαλείας σας που ακούει στο όνομα “Δίας στον 4ο”, τουτέστιν ο τομέας που διαχρονικά σας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα (εκτός από τις καλές εκπτώσεις στα Detol), το σπίτι, ρολάρει πανέμορφα, με τα προβλήματα με τους οικείους σας να μηδενίζονται σχεδόν και να δημιουργείτε τις κατάλληλες συνθήκες για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας και να είστε προφυλαγμένοι από διάφορες κακοτοπιές.

ΖΥΓΟΣ

Ποτέ δε γίνεται να πηγαίνουν όλα όπως τα θέλετε – ούτε στο Μικρό μου Πόνυ δε συνέβαινε αυτό – όμως κάποιες φορές ίσως να είναι και καλύτερο αυτό, με δεδομένο ότι επαναπαύεστε σε ό,τι σας προσφέρεται πιο πολύ από ό,τι επαναπαύθηκε ο Νίνο όταν του έγραψε τραγούδια ο Γονίδης – και ξέρουμε όλοι πού κατέληξε αυτό. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό φέρνει λεφτά, είτε με νέες δουλίτσες, είτε με παλιές που τώρα πιάνουν τόπο, ενώ παράλληλα ο Δίας στον Οίκο της Επικοινωνίας σας σάς τυλίγει με μια allure εφάμιλλη αυτής που καλύπτει την Kate Blanchett (από τη στιγμή που γεννήθηκε) κι έτσι μπορείτε να πουλήσετε με επιτυχία πάγο σε Εσκιμώο, γραβάτα σε μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ως και διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους σε αρχιεπίσκοπο. Φυσικά και όλο αυτό δε θα είναι μια βόλτα στο πάρκο και θα συνεπιφέρει μια σειρά από δυσκολίες και – προφανώς – καθημερινή πίεση, όμως: (α) δεν είναι κάτι που δεν έχετε ξαναπάθει και (β) αν προτιμάτε να πηγαίνει η φάση “ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω” και στα γκομενικά και στα υπόλοιπα, ας το παραδεχτείτε να τελειώνουμε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ποιος είδε τον Σκορπιό έξαλλο και δεν τον φοβήθηκε; Ενδεχομένως ο Thanos από το σύμπαν της Marvel ή ο Hannibal Lecter, αλλά ένας απλός Θανάσης από το σύμπαν το δικό μας ή κάποιος που δεν κινείται στο spectrum της ψυχασθένειας. Η Νέα Σελήνη σάς βγάζει μπροστά παντού, καθώς φροντίζετε τον/ για τον εαυτό σας σε διάφορα επίπεδα, πρωτίστως για να μην ακούτε τις άσχετες απόψεις του καθενός και δευτερευόντως για να βάλετε σε τάξη ό,τι φέρνει ξανά στο προσκήνιο ο ανάδρομος Ουρανός στον Κριό. Με τον Δία να έχει μετακινηθεί από τον πρώτο οίκο σας, μετά από έναν χρόνο σχεδόν, στον δεύτερο, τα λεφτάκια θα είναι πιο εύκολα να έρθουν σπίτι και, κυρίως, θα βρίσκουν εμπόδια στο να φύγουν. Φροντίστε να εκτονώσετε κάπου όλη αυτή την ενέργεια, η οποία δε διαθέτει από μόνη της θετικό ή αρνητικό πρόσημο, παρά μόνο potential για το άμεσο, καλύτερο μέλλον.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μια κυρία που έχει κατέβει στην πλατεία Ομονοίας και έχει ανάψει κάτι καπνογόνα και κοπανιέται εδώ και μια ώρα τη βλέπετε; Η συνείδησή σας είναι, η οποία πλέον αποφάσισε να το ρίξει έξω και να γιορτάσει το πέρασμα του Δία πάνω σας, χωρίς να σας προκαλεί πια τύψεις για τη χαρά και την τύχη που θα σας φέρει ο κυβερνήτης σας, που θα καθίσει στην ίδια θέση επί 13 ολόκληρους μήνες. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό σάς ανανέωσε ήδη, φέρνοντας μια πνευματική διαύγεια, την οποία χρειαζόσασταν πιο πολύ από ό,τι χρειάζεται η Μέγκι να ξαναπάει δημοτικό για να μάθει ελληνικά. Ο ανάδρομος Ουρανός στον Κριό θα προσπαθήσει να σας ταρακουνήσει φέρνοντας δυσάρεστες σκέψεις και υποτιθέμενα προβλήματα, όμως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι όλα μοιάζουν καλύτερα και, φυσικά, μπορούν να γίνουν και να παραμείνουν, αρκεί να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και το μυαλό σας στη θέση του και όχι στην προσπάθεια να εντοπίσετε τυχόν λάκκους στη φάβα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ας ξεκινήσουμε από το αστρολογικό hiccup των ημερών, που ακούει στο όνομα “Ουρανός ανάδρομος στον Κριό” και σάς συγχύζει ελαφρώς, διότι ό,τι θυμάται χαίρεται σε επίπεδο καθημερινών αναγκών. Η Νέα Σελήνη σάς έβγαλε από το σπίτι και σάς βοήθησε να συνειδητοποιήσετε πως, όλα αυτά που θέλετε να αλλάξετε δεν είναι και τόσο τραγικά δύσκολα (ok, ίσως βοήθησε και το ότι όλα πήγαν για λίγο καιρό ρολόι), ενώ ο Δίας στον Τοξότη για ένα χρόνο και κάτι έρχεται σαν μάννα εξ ουρανού, σαν νέα επιτυχία του Σαρμπέλ στα αυτιά σας (μη μου πείτε πως δε σας λείπει ο Σαρμπέλ), καθώς σάς δίνει τη διάθεση και την προσήλωση σε συνδυασμό με την τύχη που σάς χρειάζεται για να προχωρήσετε τη ζωή σας όπως θέλετε. Ναι, και τα γκομενικά συμπεριλαμβάνονται στους τομείς όπου η τύχη θα είναι με το μέρος σας, περισσότερο από πριν τουλάχιστον, ωστόσο, ξέρετε, ένα πράγμα τη φορά πρέπει να κλείνει, όχι όλα μαζί, δεν είστε για multi-tasking.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ένα βασικό πρόβλημα που συναντάτε στην – κατά τα άλλα ανέμελη – ζωή σας είναι η ασυνέπεια απέναντι στους στόχους σας, και δεν εννοούμε ότι κάποτε στην τρίτη δημοτικού είπατε πως θα γίνετε αστροναύτες και μετά το ξεχάσατε. Ο ανάδρομος Ουρανός στον Κριό σάς δημιουργεί την αίσθηση της παντοδυναμίας, της πρακτικής ανωτερότητας στο πλαίσιο της οποίας δεν παίρνετε στα σοβαρά τους άλλους και τις προθέσεις τους και για να μην την πατήσετε όπως η μέση Ελληνίδα μπουζουξού, που μπήκε επικεφαλής σχήματος μια σεζόν, νόμιζε ότι στέφθηκε Shirley Bassey του Βοτανικού και σήκωσε τον αμανέ σε επίπεδα δυσθεώρητα, με κατάληξη την επόμενη χρονιά να ανοίγει πρόγραμμα σε κοσμικό κέντρο στις Τζιτζιφιές, pull yourself together και εκμεταλλευτείτε έστω τα απόνερα της Νέας Σελήνης στα επαγγελματικά και τις εξελίξεις που περιμένετε καιρό να δείτε. Ο Δίας στον Οίκο των συλλογικών δραστηριοτήτων φέρνει τη βοήθεια των φίλων στη ζωή σας, θα σας θυμίζει όμως διαρκώς πως μόνο η κοινωνικότητα δεν αρκεί για να είστε χαρούμενοι.

ΙΧΘΥΕΣ

Η inner Σταχτοπούτα σας σε κάθε πιθανή μορφή της, από αυτή της Βουγιουκλάκη στο Μοντέρνα Σταχτοπούτα – “Με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο” ως της Peggy στο Mad Men, έχει αναριγήσει αυτές τις ημέρες που όλα έχουν συμβεί – επαγγελματικά και οικονομικά τουλάχιστον – όπως τα θέλατε, μετά από πολύ δικό σας κόπο και θυσίες που μόνο εσείς μπορείτε να γνωρίζετε. Όλο αυτό θα συνεχιστεί, με τον Δία στον Οίκο της καριέρας σας, ας έχετε ήδη βαρεθεί την πρόοδο που σημειώσατε, καθώς ψυχανεμίζεστε ότι μάλλον σάς είχαν πει ψέματα και η ορίτζιναλ Σταχτοπούτα συνέχιζε να σφουγγαρίζει και μετά το γάμο της με τον Πρίγκιπα, απλώς γιατί δεν έβγαιναν οι βάρδιες στο παλάτι. Έτσι είναι η ζωή, δυστυχώς ή ευτυχώς, γι’ αυτό ξεκουραστείτε στα απόνερα της Νέας Σελήνης με μια μεγάλη βόλτα (ή και μικρή, ό,τι μπορεί καθένας) και γράψτε στον καθρέφτη του μπάνιου με κραγιόν ή μαρκαδόρο ή ό,τι άλλο σας βρίσκεται εύκαιρο: YOU ARE A STRONG CONFIDENT WOMAN (όχι όπως θα έλεγε η Μαρούσκα I am a pretty woman).

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr