ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 3-4 Νοεμβρίου.

Από τις 31 του μήνα η ανάδρομη Αφροδίτη έχει αφήσει τον Σκορπιό, όπου μάς έκανε τα νεύρα κρόσσια, και έχει περάσει στον Ζυγό, ένα ζώδιο πιο smooth, πιο easy going, λιγότερο εμμονικό, πράγμα ανακουφιστικό καθώς εκεί θα κατσικωθεί η ανάδρομη ως και τις 16 του μήνα. Η σχεσιακή αναθεώρηση συνεχίζεται λαμπρότατα, ιδίως για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, ενώ Δίδυμοι, Λέοντες, Τοξότες και Υδροχόοι γνωρίζουν νέο κόσμο – κι ελπίζουμε ότι δε θα τα κάνουν μούτι από το πρώτο δεκάλεπτο μαζί τους. Από τα τέλη του μήνα ο Ερμής μπαίνει στον Τοξότη κι έτσι στην ατμόσφαιρα υπάρχει μια χαζοχαρουμενιά και μια παρορμητικότητα/ αισιοδοξία που μπορεί να διαλύσει το νευρικό σύστημα των πρακτικών ανθρώπων.

ΚΡΙΟΣ

Αφού το φθινόπωρο δε λέει να έρθει και στη θέση του στέλνει την ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό και τον Ερμή στον 9ο Οίκο σας, η φάση είναι Έφη Σαρρή και συγκεκριμένα “στα βράχια της Αλόννησου βρήκα το παντελόνι σου”. Γκομενικώς όλα βαίνουν καλώς, αφού η διάθεσή σας είναι σαφώς πιο ήρεμη, δεκτική αλλά και φιλοπερίεργη σε σχέση με τον άλλο, συνεπώς ούτε για τον εαυτό σας μιλάτε συνέχεια, ούτε κάνετε ότι δεν αυτοπροβάλλεστε μέσω της ανακίνησης δήθεν-και-καλά άλλων θεμάτων (που πάλι σε εσάς καταλήγουν), ούτε ιδιαίτερα εύκολα αρπάζετε και γίνεστε τούρμπο. Η κατανόηση κυριαρχεί στην ψυχούλα σας και το Σαββατοκύριακο, το οποίο θα σας ανανεώσει κι άλλο τη διάθεση. Στα επαγγελματικά θα σκέφτεστε διάφορα ενδεχόμενα για το άμεσο μέλλον, τίποτα όμως δε θα είναι άξιο λόγου ώστε να αποσπάσει την προσοχή σας από τον Θανάση – και τον εαυτό σας, μην ξεχνιόμαστε για ποιον γίνεται στ’ αλήθεια όλο αυτό (επιτέλους, εδώ που τα λέμε, γιατί μπερδεύετε την αυτοπροβολή με τη φροντίδα για τον εαυτό σας από όταν η Σαμπρίνα τραγουδούσε το Φεγγάρια Καθρέφτες).

ΤΑΥΡΟΣ

Όταν είστε καλοί, είστε καλοί, όταν γίνεστε κακοί, ας πούμε ότι γίνεστε απλά ενδιαφέροντες, διότι την κακία δεν τη σηκώνετε καθόλου, ούτε όταν όλες οι συμπαντικές δυνάμεις σας εξαναγκάζουν να την ασπαστείτε (ένα μέρος της, δεν είναι ότι γίνεστε και ο Lord Voldemort, μην τρελαθούμε). Ενιγουέι, ο Ερμής στον Τοξότη και η Κυβερνήτης σας Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία στον Ζυγό από το τέλος του μήνα βοηθάνε να ξεκολλήσουν διάφορες υποθέσεις στη δουλειά, πράγμα αρκετά ανακουφιστικό. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο θα σας περάσει πολλές φορές από το μυαλό η σκέψη να πάρει ο διάολος και να σηκώσει να αντιμετωπίσετε όσους σας χαλάνε τη διάθεση με πέταγμα βάζων δημιουργικό διάλογο. Γκομενικώς εκπέμπετε μια θολούρα, θέλετε μεν να ασχοληθεί ο άλλος μαζί σας, ωστόσο, κλασικά, σάς απασχολεί τόσο πολύ η καθημερινότητα που καμιά φορά ούτε που τον βλέπετε μπροστά σας. Και ξέρετε, επειδή το “δε σε βλέπω” το δικό σας ο Άλλος το εκλαμβάνει “χεσμένο με έχει”, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μη φύγει τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Eσείς κοιμάστε (όρθιοι, τολμώ να συμπληρώσω) και η τύχη σας δουλεύει, φέρνοντας κόσμο και κοσμάκη στα πόδια σας, ο οποίος, μάλιστα, γουστάρει που δε θα μπορείτε και να συνεννοηθείτε μαζί του επί της ουσίας και θα παραμένετε στον κόσμο σας. Αν σε αυτά τα πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται και διάφορες παλιές περιπτώσεις, you know the drill, σκεφτείτε πριν ενδώσετε – γιατί να χαραμίσετε το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα με ένα κακό ποδαρικό και ένα ακόμα χειρότερο σεξ; Σε επαγγελματικό επίπεδο, είστε στα χάι σας καθώς τα λέτε ωραία και θέλουν όλοι να σας κάνουν παρέα. Διατηρήστε όσο μπορείτε την καλή σας διάθεση και μη ζοριστείτε να βρείτε κουσούρια στη ζωή σας τις επόμενες μέρες. Είναι εξυπηρετικότατη στάση ζωής το “άι σιχτίρ κι εσύ κι ο γρύλος σου”, όμως αντί να φτάνετε σε αυτό το σημείο, ας είστε πιο φειδωλοί σε σκέψεις και πιο συγκρατημένοι στις προσδοκίες σας – και σε αυτά που δείχνετε στον Θανάση, βέβαια, αν δεν είστε σίγουροι πως θα σας φτουρήσει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν είχατε βαρεθεί την ησυχία σας, ήρθε η ώρα ο Ερμής στον Τοξότη και η ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό να σας τα κάνουν όλα “όπα” και μάλιστα τόσο φινετσάτα, που θα πείτε και ένα ωραιότατο συμπαντικό “ευχαριστώ” για τη διασκέδαση. Τα επαγγελματικά ξεκολλάνε, όμως θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα σεβαστό αντίτιμο (αν δεν έχετε πρωτότοκο γιο να προσφέρετε, αρκούν μερικά δωδεκάωρα). Στα γκομενικά, η ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό σάς κάνει πιο ευάλωτους κι από το ίδιο το Καζολίν και πιο τρωτούς κι από τη Ζουμπουλία χωρίς την τσάντα της, σε βαθμό δηλαδή που το Σαββατοκύριακο θα έχετε να αντιμετωπίσετε και την εξτρά ανασφάλεια του “λες ο Θανάσης να βαρεθεί που θέλω να είμαι κολλημένη πάνω του σε μόουντ “velcro”. Τίποτα δεν θα πάθει ο Θανάσης αν είστε πιο εκδηλωτικοί, τίποτα δεν θα πάθετε κι εσείς να χαρείτε λίγο τις μέρες πριν ξεκινήσουν οι απανωτές αλλαγές στη δουλειά και να μη σκέφτεστε κάθε πέντε λεπτά αν πιέζετε τον άλλο.

ΛΕΩΝ

Ήρθε η ώρα να αντιστραφεί η κατάσταση και από τη φάση “απέξω Μαρινέλλα στο Ρεξ κι από μέσα κουρέλι” να επανέλθετε στο πρότερο μεγαλείο σας (όταν λέμε πρότερο και προ του Ιούνη θα τολμούσαμε να πούμε). Ο Ερμής κάνει θαύματα εκεί όπου βρίσκεται και θα δουλέψετε πολύ καλά τον τομέα “Φλερτ και Υποψήφιοι Θανάσηδες: Ένας Οδηγός για Νέους Γύπες” – το καλύτερο, μάλιστα, σε όλο αυτό είναι πως όποιος δε σας έκανε επί της ουσίας πάει στη μάνα του/ τη θειά του/ τη Λεγεώνα των Ξένων, με τα συναισθήματά σας να ξεκαθαρίζουν (απόλυτα, γιατί στους άλλους λέτε ό,τι θέλετε) για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι. Στη δουλειά υπάρχουν δυσκολίες, αλλά δε σας νοιάζει και ιδιαίτερα, γιατί αυτό που σας λείπει δεν είναι τόσο η επαγγελματική σταθερότητα, όσο η ποικιλία στην καθημερινή ζωή, κάποιος να σας κεντρίζει το ενδιαφέρον χωρίς να χρειάζεται να σας στείλει και στο Αιγινήτειο ταυτόχρονα, ώστε να σκεφτείτε σοβαρά να τον προσεγγίσετε. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

H περίοδος “γενικό καθάρισμα” στην ψυχούλα σας έχει ξεκινήσει και θα σας αφήσει απολύτως ικανοποιημένους, όσο κι αν αναμοχλεύσει μέσα σας συναισθήματα που ούτε καν ξέρατε ότι είχατε. Σαν άλλη Μαρίνα Κουντουράτου μετά τις απανωτές απογοητεύσεις που την κέρασε ο Μαρκοράς, έτσι κι εσείς (στ’ αλήθεια όμως) θα ξεκόψετε από όποιον και ό,τι είναι να ξεκόψετε (σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα σόγια σας). Τα οικονομικά σας χρειάζονται λίγο ξεσκόνισμα (γενική είπαμε έχετε, με ευχαρίστηση θα το κάνετε) και λίγο κράτει ταυτόχρονα, γιατί δεν είναι να περάσετε από βιτρίνα αυτές τις μέρες, μέχρι κρουστικό δραπανοκατσάβιδο είστε ικανοί να ψωνίσετε γιατί “πού ξέρεις, μπορεί να χρειαστεί”. Ένα πράγμα μόνο προσέξτε: ξέρετε τα δικά σας προβλήματα, όχι των άλλων. Λύστε αυτά και αφήστε τον υπόλοιπο κόσμο να πορευθεί μόνος του. Αν ανοίξει θέση για Σούπερμαν, θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

ΖΥΓΟΣ

Από Δημοσθένης Πλαπούτας σε χάσιμο για το πώς θα εκφραστεί απέναντι στην Καριοφυλλιά (τον δεσμό του) κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου στη Μονεμβασιά, σε “έλα πάμε βόλτα με τ’ αμάξι, έλα και θα σου φερθώ εντάξει”. Αυτή είναι, εδώ που τα λέμε, και μια μίνι περιγραφή της γκομενικής ζωής σας διαχρονικά, γιατί ή θα είστε πιο ξεκάθαροι και από Γερμανό δημόσιο υπάλληλο ή πιο θολοί κι από αποτελέσματα φιλοσοφικού συνεδρίου με θέμα “Το μηδέν μηδενεί;”. Ευτυχώς έχετε ήδη αρχίσει να επισημαίνετε τι πάει στραβά στην καθημερινότητά σας και, κατά συνέπεια, να ρίχνετε πολλαπλά άκυρα σε διάφορους τύπους που έκριναν ότι τώρα είναι η στιγμή να ξαναέρθουν στη ζωή σας. Στην ίδια φάση είστε και στα επαγγελματικά, κι ευτυχώς όλο αυτό δεν μεταφράζεται στη συνήθη κατάστασή σας, “εγώ παρέα θα κάνω με τον πόνο μου, μη μου μιλάτε, αφήστε με μόνο του”. Ο Ερμής σάς κάνει το χατίρι και ό,τι λέτε πιάνει τόπο – αρκεί να μην εξαντλήσετε αυτό το Σαββατοκύριακο όλη σας την ειλικρίνεια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

“Άκου να δεις, Μπαρτζώκα, δεν έχασα εγώ τη γίδα” αναφωνεί το “είναι” σας απέναντι σε όποιον είναι έτοιμος να σας κατηγορήσει για το παραμικρό. Όσοι σας έχουν κάνει έξαλλους (προϊστάμενοι, Θανάσηδες, μανάδες, συμπέθεροι) είναι πιο έτοιμοι από ποτέ να μπουν στη θέση τους – ενδεχομένως και μια για πάντα, γιατί ξέρουμε όλοι πώς ξεκαθαρίζετε λογαριασμούς εσείς, ούτε “γεια” ούτε “χαρά” δεν έχει μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. Δώστε σημασία στον Θανάση και το τι θέλει, συνδυαστικά και με το τι θέλετε εσείς και πάρτε το χρόνο σας να σκεφτείτε πώς μπορεί να βελτιωθεί αυτό που αποκτάτε νεύρα σε 5, 4, 3, 2, α, ξέχασα, έχετε πάρα πολλές δουλειές και ο καθένας έχει τον δικό του γλυκό χαβά, γι’ αυτό και δεν σας αφήνουν να ηρεμήσετε. Ξαναγυρίζουμε, έτσι, στο πρώτο κεφάλαιο και στην πιθανότητα να διαρρήξετε πλήρως τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με όσους τραβάνε το σκοινί.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Eυτυχώς λίγο πριν το ολοκληρωτικό χάσιμο, εκατοστά πριν το χείλος της μαύρης τρύπας, δευτερόλεπτα πριν πείτε το “ναι” στην τοποθέτηση συνθετικής τρέσας, ΣΤΙΓΜΟΥΛΕΣ πριν από την καταστροφή σας τέλος πάντων, κάτι συμβαίνει (η συμπαντική σας τύχη, μάλλον) και ένα χέρι εμφανίζεται ξαφνικά για να σας τραβήξει μακριά από τον όλεθρο και τον ζόφο. Ο Ερμής στον πρώτο Οίκο σας αναλαμβάνει δράση και σας βοηθάει να εκφράζετε αυτό που θέλετε χωρίς περιστροφές (αλλά και χωρίς περιττές λεκτικές μπορντούρες που σας κάνουν να χάνετε το δίκιο σας) κι έτσι μπορείτε εύκολα να προχωρήσετε σε ό,τι θέλετε να κάνετε στο σπίτι και τη δουλειά. Παράλληλα, η ανάδρομη Aφροδίτη κάνει τα δικά της ώστε να τελειώνετε με όσους δε σηκώνει πια η ζωή σας, όσο κατανοείτε πλέον τις αβλεψίες από όλες τις πλευρές. Κοινώς, είναι πολύ ωραίο να μη χάνεστε στη μετάφραση και να ανασύρετε καθημερινά τον πρακτικό σας εαυτό – κι αυτό είναι, με δυο λόγια, το διαχρονικό πρόβλημα της ύπαρξής σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

To μουντ σας συνοψίζεται στο μπινελίκι που έριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε εκείνον που τον καλημέρισε μπροστά από την είσοδο της Βουλής. Τουτέστιν, όλοι απέναντί σας είναι εκείνος ο χαρούμενος τύπος που δεν δύναται να κατανοήσει το γιατί ζορίζεστε (δουλειά; όλα όπα, Θανάσης; όλα ό,τι να ‘ναι, σπίτι; καλύτερα να κοιμάστε στα μπαρ, που έχει και διαρκές σέρβις) και το γιατί δεν κάνετε κάτι γι’ αυτό (να αλλάξετε χώρα είναι κάπως δύσκολο). Σε κάθε περίπτωση, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε όλα όσα αγνοούσατε επιμελέστατα εδώ και καιρό, να βάλετε την απόστασή σας ανάμεσα στα γεγονότα και το μέλλον όπως θα θέλατε να είναι, καθώς και να προετοιμαστείτε για κάθε ενδεχόμενο, το οποίο περιλαμβάνει πολλές αλλαγές, όλες για καλό (και όλες, βέβαια, ζόρικες, αλλά τι να σας ζορίσει παραπάνω από όσο σας ζορίζει ήδη, εδώ που τα λέμε). Το πώς θα συμβούν όλα αυτά είναι ένα άλλο κεφάλαιο, που πρέπει να ανοίξει από τα μέσα του μήνα και μετά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κοιτάξτε να δείτε, η ζωή είναι πάρα πολύ απρόβλεπτη, εκεί που κάθεσαι όμορφα κι ωραία και τρως και πίνεις μπορεί να εμφανιστεί μπροστά σου ο Χλαπάτσας ντυμένος γκέισα. Αυτό να έχετε στο μυαλό σας αυτές τις μέρες, που το κλίμα αλλάζει, τόσο στα επαγγελματικά, όσο και στα γκομενικά. Αφενός λοιπόν ο Θανάσης μπορεί να προκύψει και παντελώς ανεπίκαιρος (εκτός από βαθιά ακατάλληλος για εσάς), αφετέρου κι εσείς μπορεί να βγάλετε στην επιφάνεια μια ιδιορρυθμία που να μην είναι διαχειρίσιμη από κανέναν άνθρωπο – άλλο αν του συγκεκριμένου του αξίζει κιόλας. Όλα μοιάζουν πιο ευχάριστα, όλα όμως κρύβουν και εκπλήξεις, πράγμα που δε σας χαλάει στην πορεία, όμως σας προσθέτει ανασφάλεια, από αυτή που μόνο εσείς ξέρετε πού είναι καταχωνιασμένη (πιθανότατα στο μπαούλο του εξοχικού στο Δήλεσι, μαζί με το σερβίτσιο της προγιαγιάς σας που έκρυψε εκεί η μάνα σας για να μην της το πάρει η κόμπρα η συννυφάδα της).

ΙΧΘΥΕΣ

Η φάση είναι όπως όταν ο Γιάννης στους Απαράδεκτους αλληλογραφούσε με τον Σκοτσέζο (πολύ ουσιαστική σχέση) και τώρα ο αλλοδαπός έχει αριβάρει στην είσοδο του σπιτιού σας και δεν έχετε τι να τον κάνετε, πρώτον διότι τα “σε εκτιμώ deep για deep” δεν ήταν, μάλλον, τόσο αληθινά και δεύτερον διότι εδώ και καιρό ψάχνετε κάτι άλλο. Η ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό επισφραγίζει την πρόθεσή σας να ψάξετε αυτό το άλλο (που ανάθεμα αν ξέρετε τι είναι, αλλά δεν πειράζει, γιατί είδαμε και αυτό που υποτίθεται πως ξέρατε μέχρι στιγμής) κι αν δεν χαθείτε στη γυάλα σας, ως συνήθως, ή αν δε βγείτε να φασώσετε άσχετο κόσμο “για να σπάσει η γκίνια”, η εξέλιξη θα είναι αρκετά ευνοϊκή. Στα επαγγελματικά όλα είναι πιο εύκολα τώρα, και ο κόσμος θα αρχίσει να καταλαβαίνει τι θέλετε και για ποιον λόγο το επιδιώκετε – αρκεί να μη σας πιάσει μανία να ελέγχετε τους πάντες και τα πάντα, διότι δεν κάνετε καθόλου χαριτωμένο κοντρόλ φρικ.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr