ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 20-21 Οκτωβρίου.

Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Άρη δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και έτσι ο παρορμητισμός κυριαρχεί σε κάθε βήμα, με τη νευρικότητα να ξεχειλίζει και τα νεύρα μας να τσιτώνουν ακόμα περισσότερο, υπό την επήρεια και της ανάδρομης Αφροδίτης, η οποία σιγοτραγουδάει στο μυαλό μας “άντρα θέλω, τώρα τονε θέλω” και μάλιστα όχι οποιονδήποτε, αλλά τον Ρουβά τον ίδιο. Παραλλήλως έχουμε μπει σε μουντ Πανσελήνου, στο πλαίσιο της οποίας ο καημός μας θα είναι η καλοπέραση, εξ ου και καλό θα ήταν να προσέχουμε (τώρα) για να έχουμε (όταν τα έξοδα θα αυξηθούν εξαιτίας του αχαλίνωτου ονλάιν σόπινγκ). Πόσο μπορούν όλα αυτά να παραμείνουν υπό έλεγχο; Αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο είστε έτοιμοι να παραβλέψετε τις αδυναμίες των υπολοίπων – έτσι ώστε για να παραβλέψουν (ξανά μανά) και οι άλλοι τις δικές σας. Έτσι πάει, κάτι παίρνεις, κάτι δίνεις.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Ένα παρασκήνιο το οποίο κανείς δε ζήτησε διαδραματίζεται αυτές τις ημέρες – και το πρόβλημα δεν είναι πως πρόκειται να σας βλάψει επί της ουσίας, αλλά ότι, ξαναλέω, κανείς δεν το ζήτησε και τρώει πιο πολύ χρόνο από τη ζωή σας από όσο χρειάζεται για να διεκπεραιωθεί αίτηση που κατατέθηκε σε ελληνική ΔΟΥ. Το μυστικό σε όλη αυτή την ιστορία, και για να μην υποφέρετε (καθώς φοβάστε κρυφά για τα πάντα) πάνω από τα τηλέφωνα το Σαββατοκύριακο προσπαθώντας να καταλάβετε αν οι άλλοι έχουν δίκιο να σας εφιστούν την προσοχή για τα γκομενικά σας ή τα επαγγελματικά σας ή την καινούργια κρέμα ημέρας που ψωνίσατε, είναι να αρχειοθετήσετε το συντομότερο όλη αυτή τη συζήτηση και, αφού πείτε σε όλους όσοι έχουν εμπλακεί στην ιστορία αυτή και θέλουν να σας επηρεάσουν με κάθε τρόπο πως πήγατε Σαββατοκύριακο στη Γκούρα Κορινθίας, να τους κλείσετε την πόρτα στη μούρη και να ασχοληθείτε με τον Θανάση και το “τώρα”. Ναι, είναι μια μεγάλη πρόκληση το να επιστρέφετε για λίγο στο παρελθόν και να καταγγέλλετε σαν την Ελένη Λουκά όποιον βρίσκετε μπροστά σας, αλλά μην υποπέσετε στον πειρασμό, γιατί η συσσωρευμένη άνευ λόγου εξαλλοσύνη μόνο νεύρα θα σας φέρει και δη σε άσχετες φάσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) βρίσκονται στο επίκεντρο των ημερών, με τις επαγγελματικές να εξαντλούν την υπομονή σας και τις προσωπικές να εξαντλούν το χρόνο σας. Στη μεν πρώτη περίπτωση, είστε εξαιρετικά κοντά να γίνετε μούτι (είναι η πιο κομψή έκφραση που ταιριάζει στην κατάσταση αυτή τη στιγμή) με τους συναδέλφους, το αφεντικό, έναν συμπέθερό του και τον ξάδερφο του ψιλικατζή δίπλα από την εταιρία, στη δε άλλη περίπτωση προσπαθείτε να βρείτε το περιθώριο (χρονικό, γιατί το ψυχικό υπάρχει και χωράει και όλους τους προαναφερθέντες) ώστε να περάσετε όπως έχει ήδη αρχίσει να σας επιβάλει η επερχόμενη Πανσέληνος πάνω σας: μοναδικά και για πάντα αξιομνημόνευτα. Το πρόβλημα είναι οι δεκάδες υποχρεώσεις που έχουν προκύψει ξαφνικά γιατί καθένας θέλει και κάτι από εσάς, το οποίο εκφράζει και με λανθασμένο/ ανακριβή τρόπο και απομένετε να κάνετε τον μεταφραστή των ξένων επιθυμιών, ποιος, εσείς (με ύφος “ποια, η Αγγελική” αυτό), που έχετε τόσο όμορφα τακτοποιήσει τις δικές σας. Μην βγάζετε απέξω τους φίλους σας επειδή πιστεύετε πως ενοχλείτε και μην ξεχνάτε να διαβάζετε ανάμεσα στις γραμμές, γιατί κανενός (μα κανενός) η ατζέντα δεν είναι αυτό που φαίνεται αυτές τις μέρες, είτε ξεχειλίζει απαιτήσεις, είτε κρύβει τέρατα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κάθε 3-4 μέρες (στον κόσμο λέτε 3-4 βδομάδες, αλλά αφήστε τον κόσμο, μεταξύ μας μιλάμε) δηλώνετε ότι τα εγκόσμια δε σας ενδιαφέρουν και ότι έχετε βρει το νόημα της ζωής στους Sex Pistols ή στην Πέγκυ Ζήνα ή στον Ζάουμε Καμπρέ ή στον Κριστιάνο Ρονάλντο και θα αφοσιωθείτε στην καλλιέργεια δυόσμου στο μπαλκόνι σας και στον διαλογισμό. Το άγχος των ημερών σάς σπρώχνει πάλι σε αυτό το μουντ, καθώς – φαινομενικά πάντα – δε βγαίνει και τίποτα από αυτά που έχετε φανταστεί πως θα κάνετε το Σαββατοκύριακο. Δυστυχώς είστε υποχρεωμένοι να δίνετε έμφαση στα της δουλειάς αυτές τις μέρες και πιστεύετε πως το Σάββατο το πρωί θα χτυπήσει το κουδούνι και – την ώρα που θα ποτίζετε τον δυόσμο – θα είναι ο προϊστάμενος να σας ζητάει κατεπειγόντως να τον ακολουθήσετε στο γραφείο γιατί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Όλα θα προχωρήσουν, απλά από τις ερχόμενες ημέρες, και στο μεταξύ το μόνο που πρέπει να μετριάσετε είναι την απολυτότητα και τον δογματισμό και τη διαβεβαίωση όλου του κόσμου πως θα πεθάνετε μόνοι (και θα μείνει ο δυόσμος απότιστος) και χωρίς να έχετε λύσει ό,τι ψυχολογική σαβούρα σέρνετε από το παρελθόν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πραγματώνετε Μαρινέλλα “έλα απόψε σαν Βαρδάρης” χωρίς καν να είναι η εποχή του ανέμου – απλά και μόνο με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό και τις περασμένες σας αγάπες, του καιρού χαλάσματα. Άντε πάλι να τρέχει ο λογισμός σας στον (παμπάλαιο) Θανάση κι αν όχι στον ίδιο, σε περασμένα χρόνια και “μεγαλεία” τα οποία σχετίζονται και με κάθε τομέα της ζωής, και κυρίως, με την τάση σας να ωραιοποιείτε ό,τι δεν υπήρξε ποτέ, αλλά “είχε το ποτένσιαλ, απλά δεν έκατσε το τάιμινγκ”. Αφήστε τις ενασχολήσεις που σας τρώνε το χρόνο και την ψυχή και χαλαρώστε γιατί γκομενικώς κάτι παίζει το Σαββατοκύριακο και ειδικά το Σάββατο, που όλοι θα θέλουν να ξεπορτίσουν και πιθανότατα να διαλέξουν εσάς ως το πλας ουάν τους. Στα επαγγελματικά βρίσκεστε αντιμέτωποι με τις ψευδαισθήσεις καθενός συναδέλφου που νομίζει πως χωρίς εκείνον ο παγκόσμιος καπιταλισμός θα καταρρεύσει, εξ ου και δεν χρειάζεται να επεκταθείτε στο θέμα, αλλά ούτε να σας καταπιεί η νοσταλγία

ΛΕΩΝ

Δεν είναι ακριβώς ότι θέλετε να μείνετε σπίτι να διαβάσετε τον Φουκώ, όπως ο Βλάσης σε εκείνο το επεισόδιο των Απαράδεκτων, δεν είναι όμως κι ότι θέλετε να βγείτε στους δρόμους και να σας βρει το ξημέρωμα πάνω στον Λυκαβηττό ατενίζοντας την Αθήνα και τρώγοντας λιόσπορο ανάλατο (για να μη νταλακιάσετε με τα νερά). Η αλήθεια είναι πως οι μέρες έχουν κάτι το άχαρο, σαν εφηβεία με ακμή και απαρχές τριχοφυΐας στο πρόσωπο, κι αυτό γιατί κατά κάποιο τρόπο έχετε επιστρέψει (mentally) στο παιδικό σας δωμάτιο και κοιτάτε την αφίσα του Bryan Adams στα μάτια καθώς αναρωτιέστε πότε θα τελειώσει αυτή η ενδιάμεση κατάσταση σε όλα (γκομενικά, επαγγελματικά, κ.λπ.) και θα επιστρέψετε στην ενηλικότητα και τη δράση. Το Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσει να μπει ουδέτερα, σχεδόν άβολα για έναν άνθρωπο – συγγνώμη, λέοντα – που θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο, όμως δείτε το σαν αναγκαία αγρανάπαυση, σαν buffering από το βίντεο ζωής του φετινού φθινοπώρου, σαν μια καλή ευκαιρία αποστασιοποίησης πριν την επαναφορά στο παιχνίδι με άλλους όρους, πιο ευνοϊκούς για την ψυχολογία σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Καλά κάνετε και δεν έχετε όρεξη να βγείτε ούτε από την κουζίνα να πάτε στο σαλόνι, καθώς η ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό σολάρει σε όλα τα επίπεδα. Και που το κάνατε δηλαδή μέχρι πρότινος, τι νόημα είχε, αφού καμία συνεννόηση δε βγήκε, καθένας θέλει αυτό που φαντάστηκε και το θέλει τώρα κι εσείς μάταια προσπαθείτε να εμφυσήσετε στην ψυχούλα ονειροπαρμένων ανθρώπων την κριτική σας σκέψη. Το κακό σε όλο αυτό είναι ότι δεν βρίσκετε ηρεμία, γιατί και πολλές είναι οι υποχρεώσεις και ελάχιστοι άνθρωποι από τον περίγυρό σας μπορούν να τις κατανοήσουν. Το καλό είναι ότι δεν τρώτε στη μάπα και τις ασυναρτησίες τους, πράγμα βέβαια που δεν ισχύει απόλυτα για τον Θανάση, ο οποίος σάς φαίνεται κάπως χαμένος στο διάστημα, κάπως χαμένος στην πόλη (με την Σοφία Φιλιππίδου), κάπως χαμένος στα FM, κάπως τέλος πάντων στον κόσμο του – ίσως βέβαια κομπλάρει και με τη δική σας κατάσταση, που αποπνέει (για τους ανυποψίαστους) βαρεμάρα, ενώ στην πραγματικότητα μιλάμε για στάση άμυνας μέχρι να συνέλθουν όλοι. Το Σαββατοκύριακο πρέπει να είστε πιο ακριβολόγοι, γιατί καθένας είναι στον κόσμο του και ενδέχεται να παρεξηγηθείτε χωρίς λόγο κι επειδή, κλασικά, ουδείς προφήτης στον τόπο του.

ΖΥΓΟΣ

Μακάρι να είχαν οι καρδιές αμπάρες, να κλειδαμπαρώνουν, δεν έχουν όμως κι επειδή δε γίνεται να έχετε όλη νύχτα όρθια τη Μαρούσκα να κρατάει τον μπερντέ, κάτι πρέπει να κάνετε ώστε να μη βρεθείτε ξανά θύματα των περιστάσεων, ειδικά με το δεδομένο ότι εξαρχής δεν θέλατε να πολυμπλέξετε. Σε γκομενικό επίπεδο, βλέπετε παντού ευκαιρίες αλλά πουθενά διάθεση αξιοποίησής τους, ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο, εσείς θέλετε, οι άλλοι χαζεύουν και όλοι μαζί μανουριάζετε και αναρωτιέστε αν καλά κάνατε που ξεκινήσατε πάλι να προσπαθείτε να ηγηθείτε μιας προσπάθειας. Δεν θέλετε πολλά, θέλετε αυτά που σας αναλογούν, αλλά αν βλέπετε πως δεν υπάρχει κόσμος να σας τα προσφέρει ως έχουν, μην αγχώνεστε παραπάνω. Αφενός έχετε ξαναπεράσει αυτή τη φάση κι αφετέρου αν οι συνθήκες δεν είναι ώριμες, τίποτα δεν έχει νόημα να συμβεί βεβιασμένα, γιατί κανείς δεν ξέρει και πόσο θα διογκωθεί στο τέλος. Σε οικονομικό επίπεδο, αναρωτιέστε γιατί ήσασταν τόσο άτυχοι να μη σας γεννήσει ο Λάτσης, από την άλλη όμως μαζεύεστε γιατί βλέπετε πως δεν γεννάνε από μόνα τους, ειδικά αν δεν τα κάνετε bitcoin και τα τρώτε Σάββατο βράδυ στον Πλούταρχο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να πείτε στον άλλο “ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι” ή, πολύ περισσότερο “δε μας ενδιαφέρει, χρυσέ μου”, αφενός διότι όλοι είναι στα κάγκελα, έτοιμοι να σας την πέσουν ότι “συνθλίβετε τα όνειρά τους” (οι Πολυάννες της κακιάς ώρας) κι αφετέρου διότι δεν σας έχει απομείνει και ιδιαίτερη υπομονή, με τις επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις να αποπειρώνται να σας πνίξουν σαν υπερμέγεθες ζιβάγκο που επέστρεψε στη μόδα από τα 80s για να πάρει την εκδίκησή του στο δικό σας λαιμό. Το “μη σκέφτεστε τι περνάτε”, είναι ακατόρθωτο, πρώτον διότι δεν είστε αμοιβάδα και δεύτερον διότι δεν έχει κάποιο νόημα από μόνο του, ίσα ίσα καλό θα ήταν να πείτε στους άλλους τι είναι αυτό, κι ας μείνετε και χωρίς φίλους, Σαββατοκύριακο είναι, θα περάσει. Φυσικά και όλοι κοιτάνε την πάρτη τους, αλλά δεν έχουν υπολογίσει πως, εσείς που γενικά δεν την κοιτάτε όπως εκείνοι, κατ’ εξαίρεση και με το φόβο μη σας πουν απογόνους της Ayn Rand, όταν βάλετε το σχέδιο αυτό σε εφαρμογή, δε βρίσκει ο παπάς να θάψει (τους άλλους, εσείς μια χαρά είστε).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σε γενικές γραμμές το γεγονός ότι δεν συμβιβάζεστε με τα λίγα (ή και με τα “κανονικά” για άλλους), ότι διαρκώς βρίσκεστε σε μια αναζήτηση, ηθικής ή άλλης φύσης και ότι, με δυο λόγια, δεν ηρεμείτε ποτέ, είναι καλό, γιατί αν συνέβαινε το αντίθετο θα σας είχαν πει ψέματα για την ημερομηνία γέννησής σας ή θα υπήρχε στο σύστημα ένα ανίκητο bug. Αυτό είναι ταυτόχρονα και επιζήμιο για την ψυχούλα σας, όταν όλα είναι στάσιμα, στη δουλειά και τα γκομενικά, και κανείς δε φαίνεται να συμμερίζεται τον εν λόγω καημό σας. Το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία για να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει λόγος όλα να βρίσκονται εν κινήσει μόνιμα και πως η ξεκούραση σε πνευματικό/ ψυχολογικό επίπεδο είναι αυτό που χρειάζεστε σε περιόδους όπου, πράγματι, δεν κουνιέται τίποτα και δεν υπάρχει η ανταπόκριση που περιμένατε, ιδίως στα της δουλειάς. Σκεφτείτε μόνο ότι αν συνεχίσετε σε αυτό το μουντ ίσως γίνετε ο Νότης Χριστοδούλου του μικρόκοσμού σας, δηλαδή ξεκινήσετε πολύ ελπιδοφόρα κι επειδή είστε κυρίως συμπαθείς, και σε δέκα λεπτά μέσα σάς έχει ξεχάσει από τον στιλίστα σας μέχρι τη μάνα που σας γέννησε, ενώ το μόνο legacy που έχετε αφήσει πίσω σας είναι ένα τραγούδι όπου, μάλιστα, στον τίτλο του ο παρατατικός δεν είναι κι αυτός που θα χρησιμοποιούσε κάποιος σε επίσημα έγγραφα του κράτους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι προθέσεις σας είναι καλές (για την ακρίβεια είναι οι καλύτερες), όμως το πρόβλημα των ημερών εντοπίζεται στο συντονισμό των στόχων. Ας τα πιάσουμε από την αρχή. Στη δουλειά κινούνται πολλά μαζί, κι επειδή δεν είχατε προσέξει τι ευχόσασταν, οριακά πλέον προτιμάτε ως και την απραξία. Στα γκομενικά, ο Θανάσης παραμένει στον πλανήτη Γκούφη με μεγάλη επιτυχία και εσείς κάνετε τα πικρά γλυκά για να του δώσετε μια ακόμα πίστωση χρόνου μέχρι να συνέλθει από τη νάρκωση. Στην κοινωνική ζωή, όλοι σάς ψάχνουν από παντού και πιστεύετε ακράδαντα ότι έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση, όσο κι αν δυσκολέψετε τη ζωή των φίλων σας. Το πρόβλημά σας έγκειται στο ότι τίποτα δε σας ενδιαφέρει πάρα πολύ, καθώς βιώνετε ένα προπετές “άι σιχτίρ κι εσύ κι ο γρύλος σου”. Το Σαββατοκύριακο θα έχετε την τάση να γίνεστε ακόμα πιο (κεκαλυμμένα, πάντα) έξαλλοι με όλα αυτά τα θέματα, τα οποία αν δεν πιάσετε να τακτοποιήσετε ένα ένα θα σας οδηγήσουν σε ανούσια ξεσπάσματα – και δε φταίει η κομμώτριά σας να τ’ ακούσει που σας έβαψε ξανθιά, εξάλλου εσείς θα της το έχετε ζητήσει. Τι φταίει, λοιπόν; Πέραν της συγκυρίας, το γεγονός πως, αν στ’ αλήθεια αγαπούσατε τον εαυτό σας όσο δείχνετε, δε θα μπλέκατε ποτέ σε τέτοιες καταστάσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ακόμα και στα ντάουν σας, μοιάζετε με το Zastava του παππού μου, το οποίο ήταν μεν χάρχαλο και έτοιμο να αφήνει κομμάτια από δω κι από κει, όμως στις ανηφόρες λυσσούσε και είχε απόδοση νταλίκας σε κατηφόρα. Από την υπερένταση είστε έτοιμοι να αφήσετε από εδώ την πόρτα του συνοδηγού, από κει τον αριστερό καθρέφτη και ΠΑΝΤΟΥ την ψυχούλα σας, η οποία θέλει τα πάντα, τα θέλει τώρα και βαυκαλίζεται ότι τα έχει κιόλας και ότι πρέπει να ευχαριστεί τους πάντες γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν σας κάνει κλικ επί της ουσίας και είστε έτοιμοι να ξεσπάσετε οπουδήποτε, από τη διακόσμηση του σαλονιού ως τους πρώην Θανάσηδες της ζωής σας όλης. Δεν είναι κακό να μη σας κάνει τίποτα, είναι όμως χείριστο το να παρηγοριέστε μόνοι σας ότι αυτό είναι και έτσι θα πάει η δουλειά και αυτό το Σαββατοκύριακο, με μεσοβέζικες λύσεις σε όλα. Κι αν το ζήτημα του Θανάση είναι κάτι που μπορεί να μεταβληθεί, διότι ποτέ δεν ξέρεις, το ζήτημα της δουλειάς είναι καυτό και έτσι θα παραμείνει για λίγο ακόμα, συνεπώς αν θέλετε κάπως να απελευθερώσετε την έντασή σας ασχοληθείτε με αυτό.

ΙΧΘΥΕΣ

Η εσωστρέφεια στη δική σας περίπτωση βγάζει τα λεφτά της μόνο όταν είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν έχετε κανένα εξωτερικό παράγοντα να αποσταθεροποιεί το φόκους σας. Αυτός ο παράγοντας ακούει στο όνομα Θανάσης, ο οποίος είναι πολύ ήσυχος αυτές τις μέρες, είτε επειδή έχει τα δικά του, είτε επειδή και τα δικά σας, δικά του είναι, εδώ που τα λέμε. Στη δουλειά το πράγμα πάει καλά, ακριβώς γιατί δε χάνετε το φόκους σας, όμως όλα τα υπόλοιπα κάπως είναι σαν το κλείσιμο του Mega: όλο ακούμε για αυτά και ποτέ δε γίνονται και κάθε βράδυ ξαναβλέπουμε (ευτυχώς) Δυο Ξένους και Ντόλτσε Βίτα. Δεν είστε ακόμα έτοιμοι για μεγάλα breakthrough, και δε σας ζορίζει κανείς να γίνετε κιόλας, αφού αυτό που προέχει αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να ηρεμήσετε (κι άλλο, ναι, όσο έχετε ηρεμήσει δεν είναι αρκετό, δεν μιλάμε για ενδεδειγμένη δόση κορτιζόνης) και να μη σκέφτεστε ότι όλα αυτά είναι προέκταση ενός σχεδίου που έχει στόχο τη σταθερότητα της ζωής σας. Μη φοβάστε, ο κόσμος σάς καταλαβαίνει πότε εννοείτε τη φράση “Χριστέ μου τι να κάνω, να πανικοβληθώ” και πότε όλο αυτό είναι ντραμακουινιλίκι επειδή σας έκοψε η μπεσαμέλ και κανείς δεν ασχολήθηκε.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr