ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 13-14 Οκτωβρίου.

H Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 9 Οκτωβρίου ενισχύει την ανάγκη μας για ισορροπία σε κάθε είδους σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και ξυπνάει μέσα μας τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ο οποίος, ωστόσο, για να κάνει σωστά τη δουλειά του και να μη γίνει Τατιάνα Στεφανίδου στην κόντρα Χειλουδάκη – Μπάρκα πρέπει να έχει επιτύχει προσωπικά και συγγνωστά μια κάποια ισορροπία. Από τις 10 Οκτωβρίου ο Ερμής βρίσκεται στον Σκορπιό, όπου και θα παραμείνει ως το τέλος του μήνα και κάπως έτσι όλοι αποκτούμε μια τάση να σκαλίζουμε κάτω από την επιφάνεια, και να μη μας αρκούν οι διαβεβαιώσεις των υπολοίπων. Αυτό είναι, φυσικά, καλό, διότι η υπαρκτή χαπατοσύνη πρέπει να έχει και όρια, αρκεί να μην ψάχνουμε μόνο τα κουσούρια των υπολοίπων και να σκεφτόμαστε λίγο και τα δικά μας στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Πολύ ωραία πέρασαν αυτές οι μέρες,  με διάθεση να αποκτήσετε το συλλογικό ζεν βουδιστικού μοναστηριού, όμως ξεχάσατε πως το Νεπάλ δε φτιάχτηκε για εσάς (τουλάχιστον όχι όσο το Χαλάνδρι) κι έτσι έγινε ένα shift, μια μικρή μετακίνηση στον άξονα των ενδιαφερόντων σας και πλέον το Σαββατοκύριακο δε θα σας νοιάζει τόσο να ιδρύσετε το Σύλλογο Φίλων Αργαλειού Σεπολίων (παρότι είχατε μαζέψει/πείσει τουλάχιστον 20 άτομα ότι αξίζει να ασχοληθείτε όλοι με τα κιλίμια τη νέα σεζόν), αλλά να καθίσετε ως άλλη κριτική επιτροπή του Greece’s Next Top Model και με διάθεση ανάμεσα σε αυτή του Μπράτη και της Καγιά (κεκαλυμμένος ενθουσιασμός/ κουραστικός ενθουσιασμός) να ατενίσετε τη ζωή σας αυτό το χρονικό διάστημα και να σκεφτείτε, τώρα που έχετε τον Ερμή στον 8ο Οίκο σας, τι μπορεί να πηγαίνει σωστά και να φαίνεται λάθος και τανάπαλιν. Η αλήθεια είναι πως θα καταλήξετε στο ότι θέλετε περισσότερο χρόνο με τον Θανάση κι αυτό που σας χαλάει όλη τη φάση είναι οι διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες, ευτυχώς, δε σας ταράζουν στο βαθμό του να είστε κυκλοθυμικοί (άρα επικίνδυνοι σαν απροσδόκητος τυφώνας).

ΤΑΥΡΟΣ

Αν παθαίνετε Τζό Τόγκου στη δουλειά, απλά αντί να κάθεστε βράδυ στην άκρη της πισίνας και να αναρωτιέστε πόσοι “μλκς” (όπως είχε γράψει η ίδια) υπάρχουν, το κάνετε πρωί στην άκρη του κυλικείου της δουλειάς, η Νέα Σελήνη σάς δείχνει το δρόμο, μέσα από μια άλφα αναστάτωση (ελεγχόμενη ωστόσο) για να αναφωνήσετε στο αφεντικό σας ή τον καθυστερημένο συνάδελφο “όχι, Μπαρτζώκα, δεν έχασα εγώ τη γίδα” και να του το βουλώσετε, ενδεχομένως και για πάντα. Ο Ερμής στον οίκο των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) σάς βοηθάει να μη μπλέξετε τα υπόλοιπα προβλήματά σας (τη δουλειά κυρίως) με τον Θανάση και παράλληλα σας δίνει αυτό το σπάνιο insight και τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσετε τι θέλει ο άλλος από εσάς. Αυτό είναι δώρο θεού τη δεδομένη στιγμή καθώς με τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί λόγω Ουρανού χρειάζεστε μια εξτρά βοήθεια, ένα υπαρξιακό σκονάκι, ώστε να μην αγχώνεστε είτε για πράγματα που φτιάχνουν (με δεδομένο ότι φτιάχνουν), είτε για πράγματα που δεν φτιάχνουν (για τον αντίστοιχο λόγο). Φροντίστε λίγο τον εαυτό σας και αφήστε το άγχος σε αυτούς που πάνε να σας το δημιουργήσουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Θυμάστε παλιά που ήσασταν έφηβοι και ονειροπαρμένοι και νομίζατε ότι μια μέρα θα παντρευτείτε τον Σάκη Ρουβά; Συνεχίζετε να το πιστεύετε κάπως, απλά πλέον δεν το λέτε έξω από τα δόντια για να μη σας κοροϊδεύει ο κόσμος. Η Νέα Σελήνη στον Οίκο των γκομενικών σας έφερε μια ανανέωση με νέα πρόσωπα και μαζί της θόλωσε και την αίσθηση που έχετε (ακόμα) ότι ο Ρουβάς κάποια μέρα θα έρθει να σας παρακαλέσει γονατιστός (παρά τον γάμο με τη Ζυγούλη και τα 4 παιδιά) και ευτυχώς ο νέος άνθρωπος που μπήκε (ή έστω το προσπάθησε) στη ζωή σας ήρθε σε επαφή με την πιο πρακτική/ προσγειωμένη σας πλευρά/ Το Σαββατοκύριακο με τον Ερμή στον Οίκο της καθημερινότητας και της δουλειάς έρχεται με ισόποσες δόσεις διασκέδασης και ηρεμίας, καθόσον έχετε πάρει ζεστά το θέμα “εργασία και ανέλιξη: πώς να γίνετε η Μέριλ Στριπ στο Devil Wears Prada απλώς αντί για Prada θα φοράτε βιοτεχνία Κουτρούμπα – Άνω Λιόσια”. Να ξέρετε πως ο Θανάσης θέλει κι εσείς μπορείτε διότι η ισορροπία δεν ενυπάρχει συχνά στη βασανισμένη άερινη ψυχούλα σας. Γραπώστε την ευκαιρία, αλλά μη νομίζει ότι είστε και λυσσάρηδες και κόψει λάσπη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ζείτε διαρκώς σε καθεστώς “Βίσση επί ΠΑΣΟΚ” δηλαδή “μια παγώνω μια ζεσταίνομαι”. Από τη μία τη βρίσκετε στο σπίτι και κοντά στους δικούς σας, με σειρές και ποπ κορν κι από την άλλη σκέφτεστε (ήδη από τα μέσα της βδομάδας) πως υπάρχει μέσα σας μια τίγρη η οποία δεν πρέπει επουδενί να παραμείνει εγκλωβισμένη στο τριάρι των Άνω Πατησίων. Η επικοινωνία βγαίνει αβίαστα (αμήν), και μάλιστα δίνετε στα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις και χωρίς υπερβολές ή άλλους λανθασμένους υπολογισμούς, και μέσα σε όλο αυτό το Σαββατοκύριακο έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε στον Θανάση για ό,τι σας απασχολεί κι εκείνος πράγματι να σας ακούσει κι όχι να παίζει Στοίχημα στο κινητό νομίζοντας πως πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια να του τραβήξετε την προσοχή από τα “σημαντικά” (το πόσο θα έρθει η Skoda Ξάνθη δηλαδή, ήμαρτον). Μην ξεχνάτε, αυτές τις μέρες είστε ιδιαίτερα “τραβηκτικοί”, συνεπώς ΔΕΙΤΕ ΤΟ στον καθρέφτη και πάρτε τη δόση αυτοπεποίθησης που πάντα σας λείπει, όπως η αληθινή ζάχαρη από τα γλυκά με στέβια (για να εξακολουθήσουν να φέρουν αυτή την ονομασία).

ΛΕΩΝ

Αν η ζωή ήταν δίκαιη, τώρα θα έπρεπε να έχετε μόλις επιστρέψει από την εβδομάδα μόδας του Παρισιού και να ετοιμαζόσασταν για μια μικρή (δεκαπενθήμερη) απόδραση εδώ δίπλα (στην Ουρουγουάη) ή έστω στο εξοχικό σας στο Ξυλόκαστρο (όλα πληρωμένα, μέχρι και τα διόδια), όμως η ζωή δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε δεκτική προγραμματισμού εξ ου και το αντίβαρο της κούρασής σας από την έλλειψη Παρισιού/ Ουρουγουάης/ Ξυλοκάστρου είναι η Νέα Σελήνη των προηγούμενων ημερών, που μέσα στον πανικό των υπολοίπων συνεισέφερε τη δική σας συγκαταβατικότητα και κατανόηση. Έχετε, πλέον, μάθει να ζείτε έτσι; Μπα, και ούτε πρόκειται να συμβιβαστείτε με αυτό, απλά είναι μια περίοδος αυξημένων υποχρεώσεων και δημιουργικού “κλεισίματος”, καθώς και ο Ερμής στον Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας σάς προτρέπει να ασχοληθείτε με πιο low key πράγματα – καλά, όχι τόσο low key όσο να καθαρίζετε με τη μάνα σας φακές Εγκλουβής Σάββατο βράδυ, με δεδομένο ότι αυτή είναι περίοδος προετοιμασίας για να ξαναβγείτε στον κόσμο, αφού καταλάβετε τι συμβαίνει μέσα και τι, αντιστοίχως, ψάχνετε εσείς στο έξω.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θέλετε τα “όπα” σας αυτές τις μέρες, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τη γενικότερη ψυχοσύνθεσή σας, όμως είναι απόλυτα ταιριαστό με τις άμυνες που χτίζετε παραδοσιακά όταν οι άνθρωποι γύρω σας πέφτουν σε λάθη (τι έχουν πάθει;) και εσείς, πολύ απλά επειδή προτιμάτε το καθόλου από το μισό, το αποδέχεστε και πάτε παρακάτω. Σε αυτό βέβαια ίσως έχετε ήδη καταλάβει πως βοηθάει ο Ερμής, καθώς κανείς δεν θέλει να σας χαλάσει χατίρι αυτές τις μέρες (και για κάμποσες ακόμα), με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο να περνάει εποικοδομητικά με εξόδους και ανθρώπους που κρέμονται από τα χείλη σας. Κάποια έξοδα και κάποιες ανάγκες οικονομικές που έχουν προκύψει θα κάνουν σιγά σιγά fade out το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου ούτε καν θα σας νοιάζει κάτι που εμπίπτει στα καθημερινά και τετριμμένα ζητήματα της καθημερινότητας, πρωτίστως διότι ο βασικός σας στόχος θα είναι να ξεχαστείτε, όχι λόγω του υπαρκτού στρουθοκαμηλισμού που πλήττει γενικά τον πληθυσμό (εσείς δεν είστε σαν τους άλλους σε αυτό το θέμα έτσι κι αλλιώς), αλλά επειδή πραγματικά δε σας νοιάζει.

ΖΥΓΟΣ

Εδώ και δυο βδομάδες σχεδόν βρίσκεστε υπό την επήρεια της Νέας Σελήνης πάνω σας, κι έτσι αισθάνεστε σαν ένας συνδυασμός της δύναμης της Captain Marvel, της καπατσοσύνης της Black Widow, της αυθεντικότητας του Captain America και της εφευρετικότητας του Iron Man, ενώ στην πραγματικότητα είστε ένα υβρίδιο Bruce Banner/ Hulk που ετοιμάζεται να εκραγεί αν οι συνθήκες ωριμάσουν λίγο ακόμα. Το πρόβλημα είναι, κλασικά, τα λεφτά, καθώς δε φτάνουν τα ρημάδια να κάνετε όσα θέλετε (τα μισά από αυτά βέβαια είναι για να ξεχάσετε τα υπόλοιπα προβλήματά σας), ενώ παράλληλα σας προβληματίζει και το γκομενικό ζήτημα, καθώς δεν ξέρετε πώς να ξεχωρίσετε το ελαφρύ ρεπερτόριο Αττίκ – Πόπη Αστεριάδη – Πέγκυ Ζήνα σε ανθυποέντεχνη διάθεση (σε γκομενικό προτζέξιον όλο αυτό) από τις περιπτώσεις όπου ο ΖαΜελ (μη ρωτήσετε ποιος είναι ο ΖαΜελ, θα πέσουνε μηνύσεις) κατεβαίνει στην πίστα και εξαφανίζει συναδέλφους του σε διάμετρο ολόκληρων νομών. Ευτυχώς από το Σαββατοκύριακο θα έρθουν λεφτάκια, δυστυχώς για να έρθει και ο Θανάσης όπως τον ονειρεύεστε πρέπει κάπως να ξεχαστείτε, όχι γιατί τα καλύτερα έρχονται εκεί όπου δεν τα περιμένεις, αλλά γιατί δεν έχει νόημα ούτε καν να χαζοφλερτάρετε αν ο άλλος σάς δίνει έστω μια μικρή μικρή υπόσχεση “κανονικότητας”.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κανείς δεν είναι έτοιμος για όσα συμβαίνουν στο κεφάλι σας και ευτυχώς – για τους άλλους – το σύμπαν σάς έχει επιφορτίσει με δεκάδες δουλειές αυτές τις μέρες, έτσι ώστε να μη συνιστάτε απειλή για τη βολή του καθενός και γενικά για να μην πετάτε πέτρες σε ανυποψίαστους περαστικούς (οι οποίοι, ωστόσο, κάτι έχουν κάνει να το αξίζουν). Η Νέα Σελήνη έβγαλε στην επιφάνεια ό,τι νεύρα μπορεί να είχατε κρυμμένα αυτές τις μέρες, πράγμα πολύ κακό για τους άλλους και πολύ καλό για εσάς και έτσι μερικές εκκρεμότητες τακτοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να περνάτε στο Σαββατοκύριακο ανανεωμένοι και πάρα πολύ γκαζωμένοι σε σχέση με τους άλλους και το τι ζητάνε από εσάς (χωρίς κάποιος ποτέ να τους το υποσχέθηκε, εξ ου και τα νεύρα σας). Ο Ερμής σάς βοηθάει να αποκτήσετε την εκφραστικότητα που σας λείπει πιο πολύ από ό,τι λείπει από τη Στέλλα Μπεζαντάκου το φίνο γούστο και γι’ αυτό το λόγο προσέξτε μην πληγώσετε τους άλλους παραπάνω από όσο τους αναλογεί (διότι εξόν από ρεαλιστικοί θέλετε πάντα να είστε και δίκαιοι).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κάνατε πολλά σχέδια αυτές τις μέρες κι εκείνο το έρμο το σινεμά που πολεμάτε να πάτε 2 μήνες τώρα πάλι απομακρύνεται ως προοπτική, διότι όλο και κάτι στραβώνει, διότι είτε η μάνα σας θέλει βοήθεια να κατεβάσει τα χαλιά πριν πιάσουν τα κρύα, είτε ο Θανάσης έχει συνάχι και κάνει σαν να υπέστη ΧΑΠ, εν πάση περιπτώσει, τα μισά σας έχουν βγει από αυτά, αλλά και πάλι καλά να λέτε – αυτό ευτυχώς σταματάει το Σαββατοκύριακο, ωστόσο στο μεταξύ η διάθεσή σας μεταβάλλεται και αποκτά ενδοσκοπικές τάσεις. Ο Ερμής στον Σκορπιό από τις 10 του μήνα σάς μπερδεύει, καθώς το κομπλικέ και το βαθυστόχαστο (έως και βαρύγδουπο) είναι για εσάς ό,τι το catnip για το γατί σας: σάς ξετρελαίνει στην αρχή και μετά απλά την ακούτε ντόλμπι χωρίς να μπορείτε να διαχειριστείτε κανένα επίπεδό του. Σε κάθε περίπτωση, μην αφήσετε τον Ερμή να σας αγχώσει επειδή δεν καταλαβαίνετε τι γίνετε και σκεφτείτε πως αντί να ασχολείστε με τον Θανάση ή τον οποιονδήποτε άλλο, καλύτερο θα ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, χωρίς όμως κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Live a little, που λέμε και στο χωριό, κι ας έχει κι αυτό τα ρίσκα του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τη θυμάστε την κυρία από το Devil Wears Prada; Αυτές τις μέρες είστε ΙΔΙΑ, μόνο το μαλλί αλλάζει (κάπως, δεν παίρνω και όρκο), κατά τα υπόλοιπα έχετε ξεπατικώσει μέχρι και τον τρόπο που αναπνέει και κάπως έτσι κυλάει η ζωή στο Στρουμφοχωριό της ύπαρξής σας, με επαγγελματικούς στόχους οι οποίοι παρεμποδίζονται από ηλιθίους και την υπομονή σας να χωράει πλέον σε τριάρι (ευρύχωρο, όχι καμιά τρύπα από αυτές που έχτιζαν το ’60). Ευτυχώς ο Ερμής στον Σκορπιό από τις 10 του μήνα σάς βοηθάει να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στα προσωπικά θέματα (Θανάσης, μάνα, πατέρας, συμπέθερος), τα οποία προσωρινά έχουν μπει στον πάγο, και τα επαγγελματικά, για τα οποία θα επιμείνετε όσο χρειαστεί – και καλά θα κάνετε, εδώ που τα λέμε, διότι κανείς δεν έχει να χάσει από την εργατικότητα/ επινοητικότητά σας. Πολλά θα χρειαστεί να αλλάξουν και ίσως ο Θανάσης να μην είναι έτοιμος γι’ αυτό, όμως σημασία έχει πως εσείς έχετε την υπομονή να τα καταφέρετε. Αν θέλετε να θίξετε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα για τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) αυτό το Σαββατοκύριακο, μη χάσετε την ευκαιρία, απλώς καλού κακού απομακρύνετε τα βάζα (τα ακριβά).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δε σας χωράει ο τόπος, ok, ούτε εμάς καμιά φορά, απλά εμείς δεν τρέχουμε βραδιάτικα να χτυπάμε τις τζαμαρίες στου Γκίνη να ψάχνουμε δεκαπενθήμερες εκδρομές στην Τυνησία λες και δουλεύουμε ανθρακωρύχοι στο Βέλγιο ενάμιση χρόνο σερί χωρίς να έχουμε ξεμυτίσει από τις υπόγειες σήραγγες. Ήταν σκληρούτσικη η Νέα Σελήνη γιατί απαίτησε την περιπέτεια και δεν είχατε την πολυτέλεια του χρόνου και των χρημάτων για να τη ζήσετε όπως θέλετε, όμως τώρα πάει, πέρασε κι αυτό και θα ασχοληθείτε περισσότερο με τα της δουλειάς (επί της ουσίας, ότι είστε παρόντες δεν το αμφισβητεί κανείς, απλά λίγοι ξέρουν ότι χαζεύετε στο άπειρο). Ο Ερμής στον Σκορπιό θα φέρει μια κάποια σοβαρότητα στα γκομενικά σας, δηλαδή πράγματι θα καθίσετε να ασχοληθείτε με το τι θέλετε από τον Θανάση και το πώς θα το επιτύχετε – τώρα αν ο Άλλος είναι σε θέση να σας το δώσει, θα δείξει. Γενικώς αυτό το Σαββατοκύριακο χρειάζεται ένα κράτημα, μια μετριοπάθεια, ένα ζύγισμα (και άλλες λέξεις που τρακάρουν μετωπικά με το “είναι” σας) σε κάθε τομέα, αν δεν θέλετε να τρέχετε και να μη φτάνετε από βδομάδα.

ΙΧΘΥΕΣ

Πάρα πολύ συγύρισμα έχει πέσει αυτές τις μέρες και από το Σαββατοκύριακο θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα σε επίπεδο ψυχικής ηρεμίας/ ανάτασης εφάμιλλης του “έχω καταθέσει χαρτιά για σύνταξη” – παρότι εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς επανενεργοποιείστε πλήρως σε κάθε τομέα. Ο Ερμής από τις 10 του μήνα κάνει δουλίτσα γιατί σάς ανοίγει τα μάτια (και σας εξαφανίζει τη γκρίνια, που αποτελεί τον βασικότερο ανασταλτικό παράγοντα στην πρόοδό σας) και πλέον αισθάνεστε να έχετε πάρει την κατάσταση στα χέρια σας. Ό,τι κι αν μάθετε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι για καλό, καθώς η αλήθεια συχνά κρύβεται σε πράγματα που δεν περιμένατε να διαθέτουν δεύτερο ή και τρίτο γκεστάλτ, ενώ είστε και πανέτοιμοι να την αποδεχτείτε και να πάτε παρακάτω. Λίγο πιο πολύ θα θέλατε να μπορείτε να γκομενίσετε, αλλά σάς λείπει ο χρόνος, μη φοβάστε όμως γιατί αρκεί που είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr