ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 6-7 Οκτωβρίου.

Από τις 5 του μήνα η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα, κινείται ανάδρομη στον Σκορπιό και απαιτεί από εμάς να σκεφτούμε βαθύτερα τι είναι ο Θανάσης στη ζωή μας, όπως έχει τραγουδήσει και ο Βασίλης ο Καρράς: “τι αισθάνεσαι για μένα, τι αξίζω εγώ για σένα, νιώθουμε άραγε το ίδιο ή εσύ κάτι πιο λίγο;”. Αυτό σημαίνει δυο πράγματα, ότι από τη μια τα διάφορα απωθημένα και οι ανασφάλειές μας θα έρθουν στην επιφάνεια, ασορτί με μια χειριστική διάθεση που μπορεί να τα κάνει όλα όπα, και από την άλλη είναι μια ΧΡΥΣΗ ευκαιρία να σκεφτούμε ήρεμα ήρεμα αν αξίζει να διατηρούμε κάθε είδους σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις), φιλικές, επαγγελματικές, γκομενικές, με τα πρόσωπα αυτά που πρωταγωνιστούν στις ζωές μας. Παράλληλα, η Νέα Σελήνη στον Ζυγό την ερχόμενη βδομάδα έχει ξεκινήσει να μας επηρεάζει, προσδίδοντας σωφροσύνη στις επιλογές μας και μετριάζοντας τη σχεσιακή παρορμητικότητα σε πράγματα που είναι μόνο επιζήμια για εμάς και τον Άλλο.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Δεν κουράζεστε ποτέ, είστε σαν να λέμε το συναισθηματικό ντούρασελ, το φωτοβολταϊκό της καρδιάς και το καλντερίμι του πάθους ταυτόχρονα κι αυτό, πράγματι, σάς κάνει ιδιαίτερα γοητευτικούς, αλλά παράλληλα μπορεί να σας γανιάσει και το νευρικό σύστημα, επειδή, όπως και να το κάνουμε, ωραίο πράγμα οι κορυφώσεις, αλλά και η σταθερότητα έχει το γούστο της. Όλη τη βδομάδα είστε σε αναμμένα κάρβουνα και το υπαρξιακό σχεσιακό γκριλ ρυθμίζεται αυτομάτως στους 270 βαθμούς Κελσίου, ένα κλικ πριν από τη σπιτική Χιροσίμα, με την αναδρομή της Αφροδίτης στον Σκορπιό από τις 5 του μήνα. Τι σημαίνει αυτό; Πολλή ζήλια που μπορεί να οδηγήσει είτε στην προσκόλληση, είτε στην απομάκρυνση χωρίς λόγο, πολλές αναμνήσεις να περιφέρονται στο κεφάλι σας σαν τη Δανδουλάκη στο σαλόνι της στα μισά επεισόδια του Βέρα στο Δεξί, δηλαδή για καθαρά σκηνοθετικούς λόγους και χωρίς κανένα βαθύτερο νόημα, ενώ η απογοήτευση σάς περιμένει στη γωνία (ξανά, χωρίς λόγο, απλά για να έχετε κάτι να ασχολείστε τώρα που φθινοπώριασε απότομα). Το καλό στην όλη ιστορία είναι ότι ήδη από το Σαββατοκύριακο, αν είστε προετοιμασμένοι, οι καβγάδες που ίσως γίνουν θα πιάσουν τόπο και η ηρεμία μετά την καταιγίδα είναι κάτι που θα μπορέσετε να διατηρήσετε για μέρες ως και ολομόναχοι.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδέχεστε τις αλλαγές είναι ο ίδιος της Robin στο How I Met Your Mother όταν ξαναείδε μετά από χρόνια το βίντεο κλιπ της Let’s Go to the Mall. Ωστόσο, όπως και η ίδια η Robin αναγνώρισε μέσα από αυτό την πρόοδό της, έτσι και οι τωρινές πλανητικές συνθήκες θα σας σπρώξουν να εκτιμήσετε την ανάγκη να ξανοιχτείτε στον κόσμο (ιδίως αν βιώνετε τη μοναξιά σαν ένα μαρτύριο που σας έχει επιβάλει μια αίρεση που σας κρατάει αιχμάλωτο και υπάρχει μόνο στο μυαλό σας, ούτε καν σε σενάριο σειράς του Netflix). Στο ίδιο πλαίσιο επαναπροσδιορίζετε την αναλογία business και leisure στην καθημερινότητα, προσπαθώντας να βγάλετε από τη μέση κάθε αρνητικό συναίσθημα (και στα δυο επίπεδα), αφήνοντας τη νεόκοπη αυτή ισορροπία να αναπτύξει τα δικά της χαρακτηριστικά ανανέωσης. Νέα πράγματα έρχονται από το Σαββατοκύριακο, οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) δουλεύονται ξανά μέσα σας και όποιος δεν κάνει ούτε για μπάζα φανερώνεται με τη μία και απομακρύνεται πιο γρήγορα κι από εισβολέα σε γήπεδο με αγώνα Μουντιάλ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχετε βάλει μπρος το μοντεράκι της δουλειάς και δε σταματάτε ούτε στην περίπτωση που έρθει εγκύκλιος του Υπουργείου ότι είναι (ξάφνου) υποχρεωτική αργία (π.χ. Γαλακτίωνος και Επιστήμης μαρτύρων, όταν έκλεισε εκτάκτως το εργοστάσιο η Μαρκάταινα). Ήδη εδώ και μια βδομάδα σάς ζητούν λεφτά από παντού και προσπαθείτε να ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα της μοίρας (ευτυχώς σάς βγαίνει το οικονομικό πλάνο), όμως επειδή άνθρωποι είστε κι εσείς η ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό θα προσπαθήσει να σας αποσυντονίσει, μη χάσετε το φόκους σας επειδή στον ορίζοντα διαφάνηκε ένας κάποιος Θανάσης που θα μπορούσε να συνιστά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Και, κυρίως, μη χάσετε το φόκους σας και τη διάθεσή σας να καταπλήξετε τα πλήθη (στη δουλειά, ξαναλέω) επειδή είστε από πάντα έτοιμοι να πάτε όπου σάς σφυρίξουν, όπως θα έλεγε και η Μαρκάταινα (η γριά) για τη νύφη της κάθε που άκουγε ότι την προσκαλούσαν σε σπίτια/ αρραβώνες/ αίθουσες αναμονής νοσοκομείων. Και κάτι ακόμα: μη χάνετε το φόκους σας ούτε σε σχέση με τη φυσική σας κατάσταση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όλα είναι πολύ ωραία μέχρι τη στιγμή που οι πραγματικές απαιτήσεις θα σας χτυπήσουν τα πορτοπαράθυρα σαν την κυρία Κόλλια της ύπαρξής σας και θα αναφωνήσουν “ανοίξτε καλέ, η ανάγκη να έχω πραγματική ισορροπία με το σύντροφό μου είμαι”. Από τις αρχές της εβδομάδας δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την αναγκαιότητα της αναθεώρησης διαφόρων φαύλων πραγμάτων στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κι αν η φαυλότητα, ο πόνος και το ντελίριο είναι το αλατοπίπερο της ζωής σας, ίσως αλλάξετε γνώμη περί καρυκεύματος, με δεδομένο ότι η ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα φουντώνει ακόμα περισσότερο το δράμα σε βαθμό που ούτε κι εσείς θα το αντέχετε. Αν λοιπόν υπάρχει Θανάσης στο προσκήνιο, πρέπει να επιδείξετε σοβαρότητα γιατί ό,τι πρέπει να αλλάξει στη σκέση σας (πάντα με κάπα είπαμε) θα ξεκινήσει από αυτό το Σαββατοκύριακο κι αν δεν υπάρχει Θανάσης, αλλά οι υποψηφιότητες έχουν μαζευτεί μπροστά σας, μην τους γανιάσετε την ύπαρξη χωρίς λόγο (επειδή ο προηγούμενος ήταν ένα χειριστικό σκουλήκι δε σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι).

ΛΕΩΝ

Ας σκεφτούμε πρώτα το πρόβλημα. Εσείς, ως βασιλιάς της ζούγκλας/ του δυαριού στα Πετράλωνα/ της γιορτής της σαρδέλας Καλλονής, μπορείτε να καθορίζετε την ατζέντα (το “τζ” το παχιό, όπως το λέει η Ντόρα Μπακογιάννη) της συζήτησης και να αποφεύγετε ό,τι σας ζορίζει. Επειδή όμως αυτή τη διαδικασία συχνά την κάνετε απλά ως διοικητής του ΙΚΑ Πετραλώνων, δηλαδή διεκπεραιωτικά, χάνετε τη φόρμα σας και την αυτοπεποίθησή σας και η ζούγκλα γίνεται σαν πλατό με καλεσμένες τη Δήμητρα Λιάνη και την Αναστασία Αθήνη – Τσούνη. Τι θα συμβεί λοιπόν τώρα με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό; Η οικογένεια και το στενό σας περιβάλλον θα απαιτήσει, εμμέσως πλην σαφώς, πράγματα, τα οποία θα διεκδικήσουν μια μεγάλη μερίδα του ελεύθερου χρόνου σας, ο οποίος ήδη ζορίζεται εξαιτίας των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Τι δεν πρέπει να συμβεί; Να σάς τουμπάρει όποιος θέλει κάτι από εσάς ενώ μπορεί να το κάνει αργότερα/ μόνος του/ ή και καθόλου. Τι πρέπει να κάνετε για να μη σας τουμπάρουν; Να μπείτε στη συζήτηση προετοιμασμένοι σαν υποψήφιος βουλευτής της Α΄ Αθηνών σε πάνελ καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Πότε πρέπει να είστε έτοιμοι; Από την Παρασκευή. Και τι καλό είπαμε πως έχει αυτή η ιστορία; Πως στα ζόρια φαίνεται ποιος νοιάζεται για εσάς και, κυρίως, για ποιον νοιάζεστε εσείς και ποιον πρέπει να γράψετε εκεί όπου βρίσκεται γραμμένη και η 2η σεζόν “Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή” (ναι, στα αζήτητα).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εδώ και λίγες μέρες είστε ο πραγματικός εαυτός σας με όλους (όχι ότι γενικά δεν είστε, απλώς έχετε πιάσει υπερθετικό βαθμό), δηλαδή απέναντι σε όλους είστε η Ελένη Βλαχάκη και όλοι απέναντί σας μοιάζουν με τις απανταχού Κατακουζήνες αυτού του κόσμου που όλο γκρινιάζουν χωρίς κανένα προφανή λόγο. Η ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου σάς τοποθετεί στο φυσικό σας χώρο, δηλαδή στο σπιτάκι σας, όπου αντιμετωπίζετε μια άλφα δυσκολία συνεννόησης (ο Θανάσης γίνεται Κατακουζηνός κι εσείς χάνετε την υπομονή σας), όμως αυτό δε σας απασχολεί και τόσο διότι: (α) πολλές φορές τα πράγματα πρέπει να λέγονται ως έχουν, χωρίς σάλτσες και (β) πλέον πιστεύετε ακράδαντα πως ό,τι δεν αξίζει να του δώσετε σημασία, πρέπει να παραμείνει σαν την καριέρα της Δώρας από το Fame Story 1, δηλαδή πρακτικά στα αζήτητα. Τουλάχιστον η φάση με τα λεφτάκια πάει καλά, κι έτσι κομποζάρει καλύτερα το ύφος σας που παρέχει στο κοινό του το πιο subtle “bitch please” που δημιουργήθηκε ποτέ μετά το πρόσωπο της Τζόαν Κόλλινς.

ΖΥΓΟΣ

Η φάση είναι Μύκονος 1998, όταν ο Γιώργος Πολυχρονίου ήταν ακόμα τηλεοπτικά relevant και ο κόσμος δεν είχε κανένα σεβντά εκτός από το πού θα βγει, τι θα φορέσει και τι θα πιει. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ξαναγυρίζετε στην παλιά συνταγή που ξεκινάει με το βήμα “θάβουμε το κεφάλι στο έδαφος και κάνουμε ότι δεν βλέπουμε και δε μας βλέπουν” και με αυτή τη “λογική” θέλετε να προχωρήσετε μέσα στην ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό, με μια εσάνς πενθήμερης εκδρομής στη Ρόδο σε επίπεδο εξόδων/ ποτού/ κραιπάλης εν γένη. Θέλετε να βάλετε ένα μπουρλότο σε όλα πιο πολύ από όσο ήθελε στο πασίγνωστο σουξέ του ο Στέλιος ο Ρόκκος, αλλά σάς συγκρατεί το σόι σας και η προοπτική ότι σύντομα θα έρθουν λεφτά και θα μπορείτε να τα κάνετε ΟΛΑ στραγάλια και Τζόνι Γουόκερ μπλακ λέιμπελ. Πρώτον, κάντε κράτει διότι ούτε να τα φάτε όλα ωφελεί, ούτε να αναλωθείτε κι άλλο για ανθρώπους που δεν μπορούν να εκτιμήσουν ποιος είστε στ’ αλήθεια. Δεύτερον, είναι ευκαιρία να επιδείξετε ψυχραιμία χειριστή F16 σε ώρα αναχαίτισης και να σκεφτείτε αν όλο αυτό μπορεί να σταματήσει και η ζωή σας να αποκτήσει ηρεμία (ηρεμία είπαμε, όχι μιζέρια).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

O Πλούτωνας έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία από τη Δευτέρα κι αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι δε βαριέστε πλέον να κόψετε την καλημέρα, την καλησπέρα και την καληνύχτα μαζί σε όποιον σάς καβαλάει τα νεύρα χειρότερα από ό,τι καβαλούσε ο Παύλος Μιχαλόπουλος μηχανές σε παλιές βιντεοταινίες. Η Αφροδίτη από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου σε ανάδρομη πορεία πάνω σας αρχίζει να τσιγκλάει ό,τι σάς τη δίνει σε σχεσιακό επίπεδο και δεν αισθάνεστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε, πρώτον, διότι αν ανοίξετε το στόμα σας δε θα βρει ο παπάς να θάψει και δεύτερον γιατί είστε και κουρασμένοι, πράγμα αφόρητο όταν αισθάνεστε και περιτριγυρισμένοι από ηλίθιους. Αν είστε μόνοι και μπείτε στον πειρασμό να ενδώσετε σε Θανάσηδες του παρελθόντος που επιστρέφουν, σκεφτείτε το διπλά, γιατί αν σας βγει μάπα το καρπούζι θα κοπανάτε το κεφάλι σας πιο πολύ κι από αυτούς που ψήφισαν Ραλλία στο Fame Story “γιατί ήταν ποιοτικιά” (sic) και πλέον τη βλέπουν να τραγουδάει με τον Αντύπα και τον Μάκη Δημάκη. Σε γενικές γραμμές, πριν μιλήσετε να σκέφτεστε ότι δε χρειάζεται να αμολάτε το kraken ελεύθερο σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε όμως ότι ορισμένα πράγματα εναπόκεινται στις αρχές σας, οι οποίες είναι το μόνο πιο ιερό πράγμα στη ζωή σας, μετά το Ruby Woo της MAC.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Mια μεγάλη ανάσα έχετε πάρει, καθώς έρχονται (ή ήρθαν ήδη) λεφτάκια κι έτσι δίνετε αυτομάτως το περιθώριο στον εαυτό σας να ενθουσιαστεί/ ασχοληθεί με άλλα πράγματα, όπως εκείνο το γυμναστήριο όπου είχατε λυσσάξει προ μηνός να γραφτείτε και δεν έχετε διαβεί ακόμα το κατώφλι του (τζάμπα τόσα λεφτά για νέες φόρμες). Η ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα σας εξαναγκάσει έτσι κι αλλιώς να ασχοληθείτε με τη φυσική σας κατάσταση, η οποία είναι –  κλασικά – έρμαιο της διάθεσής σας και του καθημερινού άγχους. Σε ένα δεύτερο γκεστάλτ, μη ρίχνετε την προσοχή σας σε πράγματα που δε φτουράνε συναισθηματικά (π.χ. υποψήφιος Θανάσης που έχει ήδη δώσει δείγματα ότι είναι παντελώς ακατάλληλος για οτιδήποτε εκτός από το να πιάνει χώρο στον καναπέ και να χαλάει παράλληλα το ριχτάρι), και μην ξεχνάτε ποτέ πως ό,τι και να σας συμβαίνει (καλό ή κακό) ξεκινάει από την ψυχούλα σας και το εκάστοτε κόλλημα που έχει ή δεν έχει φάει με κάτι (άλλες φορές δικαιολογημένα, ειδικά αν από αυτό το κάτι εξαρτάται η οικονομική σας επιβίωση κι άλλοτε αδικαιολόγητα, διότι θέλετε να κάνετε τον κόσμο καλύτερο, χωρίς όμως να ξέρετε από τι).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τρεις τέσσερις φορές το χρόνο σάς πιάνει ένα στράβωμα με τους φίλους σας, ότι δε στέκονται δίπλα σας όπως θα θέλατε (σαν μπουχάρες της Μοιραράκη π.χ., να τους πατάτε με τη δεκάποντη), ότι δε σας δίνουν σημασία (ναι, συγγνώμη που θέλουν να κοιμούνται ένα οκτάωρο μέσα στην ημέρα) και ότι δεν είστε η πρώτη τους προτεραιότητα (να σας θυμίσω πως είναι φίλοι και όχι γονείς σας, που και πάλι) και κάπως έτσι η ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα προσπαθήσει να σας πετάξει στη άβυσσο των φιλικών σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), ώστε να αμφισβητήσετε τους πάντες και τα πάντα για τις προθέσεις τους. Έτσι θα γίνετε η παλιά καλή Όλγα Μαρκάτου που όλοι αγαπήσαμε και θα γκρινιάξετε δίχως αύριο, για λίγο ωστόσο, διότι κάπως σύντομα θα αντιληφθείτε ότι οι εξελίξεις στη δουλειά τρέχουν και πρέπει να ασχοληθείτε με αυτές, καθώς και με το ζήτημα της ανεξαρτησίας μέσα στη γκομενική σας σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις, λέμε), όχι τίποτα άλλο, γιαί υπό (ηλίθιας φύσης) πίεση, αποδίδετε πάντα καλύτερα, κάτι σαν παίκτης με μέτρια γνώση και χαμαιλεοντική αντίληψη της καθημερινότητας σε ριάλιτι μαγειρικής.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δε σας έφτανε το – κεκαλυμμένο – χάσιμο της μπάλας με τον Θανάση (που άλλα θέλει κι άλλα κάνει, πώς να σας το πω), πλέον η Αφροδίτη στον Σκορπιό από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα προσπαθήσει να αναταράξει – σε συνδυασμό και με τον Πλούτωνα που έχει επιστρέψει ορθόδρομος – τα επαγγελματικά σας, τα οποία οριστικοποιούνται ως έναν βαθμό και ίσως σάς τρομάξουν. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα όμως δεν είναι πια και στην τύχη του εξ ου και πρέπει να στρωθείτε για να βγουν οι στόχοι σας (αν τους θυμάστε βέβαια) όπως τους έχετε διαμορφώσει εδώ και καιρό. Ο Θανάσης θέλει τα δικά του, αλλά δεν το λέει, εσείς σκέφτεστε χωρίς να έχετε πλήρη επισκόπηση της κατάστασης και ενδέχεται να κάνετε λάθη διαπραγμάτευσης που θα σας κοστίσουν οικονομικά. Ποια είναι η λύση; Συγκεντρωθείτε, κι ας μην είναι τόσο ευχάριστο για κανέναν η σοβαρότητα σε συνδυασμό με τη συνέπεια (καλά, για τους Ταύρους, ας πούμε, είναι). Αν δεν θέλετε, δεν πειράζει, απλώς αν το κάνετε θα είστε σε θέση να επηρεάζετε πιο εύκολα το αποτέλεσμα (αν σας νοιάζει κάτι τέτοιο).

ΙΧΘΥΕΣ

Δεν κουνιόταν τίποτα και το είχατε παράπονο ότι βρισκόσασταν σε συναισθηματικό/ υπαρξιακό ρελαντί, και τώρα έχετε homework αντίστοιχο του “σε ένα μήνα δίνω προφίσιενσι χωρίς να έχω περάσει καν από το αντβάνσντ, μωρή Τασούλα, πες πώς τα κατάφερες εσύ, έβλεπες σειρές χωρίς υπότιτλο;”. Σε αυτό το επίπεδο, η ανάδρομη Αφροδίτη σάς καλεί να τακτοποιήσετε, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, διάφορες εκκρεμότητες που έχετε ξεχάσει τόσο καιρό γιατί “η ζωή μου είναι πιο φλατ από το Βέλγιο” (αγνοώντας επιδεικτικά ότι η ζωή εν γένη αποκτά νόημα από τις κάθε είδους εκκρεμότητες). Το δράμα θα συνεχιστεί εξαιτίας της Αφροδίτης, όμως ευτυχώς θα είστε σε φάση να το παρακάμψετε ώστε να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στους φίλους σας, όχι απαραίτητα με σκοπό να μη μιλιέστε με τον μισό σας τηλεφωνικό κατάλογο επειδή θυμηθήκατε πως είχατε διαφωνήσει στο δημοψήφισμα, αλλά επειδή θέλετε όντως να κρατήσετε αυτούς που, όπως κάθε αντικείμενο που παραμένει στη ντουλάπα της Mari Kondo, “πετούν σπινθήρες χαράς” και σάς κάνουν τους ανθρώπους που θέλετε να είστε.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr