ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 29-30 Σεπτεμβρίου.

O μήνας φεύγει υπό την επιρροή της Πανσελήνου της 25ης Σεπτεμβρίου στον Κριό, η οποία προσπαθεί να βάλει φωτιά στα μπατζάκια μας ή και στα Σαββατόβραδα (ό,τι βολεύει τον καθένα), με πολλαπλές ενέσεις ενέργειας/ αίσθησης του ακάθιστου που δε βρίσκει ευχαρίστηση πουθενά και διαρκώς ψάχνεται σαν το γαμπρό της Μαρκάταινας, τον Χάρη, όταν δούλευε στο Μοναστηράκι. Ευτυχώς η παρορμητικότητα της Πανσελήνου απαλύνεται κάπως από τον Ζυγό και έτσι δεν κάνουμε όλοι ό,τι μας κατέβει επειδή είναι πάρα πολύ θελκτικό/ πάρα πολύ ποπ/ πάρα πολύ διαφορετικό (έτσι για αλλαγή), όσο ανορθόδοξες – για τα καθημερινά μας δεδομένα – κι αν είναι οι επιλογές μας.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο με συμβιβαστική διάθεση, η Πανσέληνος πάνω σας αναιρεί όλη αυτή τη δουλίτσα (εξάλλου τι είναι και η διπλωματία, μια επίφαση καθημερινής κανονικότητας που σας φιμώνει την ύπαρξη είναι, επόμενη γραμμούλα παρακαλώ) και έτσι όλο σας το “είναι” συντονίζεται για να επιτύχετε τους στόχους σας που σχετίζονται με τις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις), με μια έμφαση στις δικές σας ανάγκες. Το τελευταίο κομμάτι είναι πολύ σημαντικό, γιατί παρά τη διάθεσή σας να διεκδικήσετε το καλύτερο από τον Θανάση, τη μάνα, τον πατέρα σας και μια συμπεθέρα που έχετε στα Κιούρκα, κάπως όλοι καταφέρνουν και περνάνε το δικό της. Η Πανσέληνος αυτή είναι αφορμή να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας απέναντί τους, για να επιτύχετε την ουσία, αρκεί βέβαια μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία να μη χάσετε το μπούσουλα και την πληρώσει ο Θανάσης εξαιτίας συναισθημάτων που σπάνε το δέρμα ανεπανόρθωτα (λέγε με ζήλια και “αίσθηση ότι ο απέναντί μου τα έχει όλα”, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που έχει είναι προγραμματισμός και υπομονή). 

ΤΑΥΡΟΣ

Όλοι συνωμοτούν να σας εμπλέξουν (με διάφορους τρόπους) σε πράγματα για τα οποία όχι απλά δε φταίτε καθόλου, αλλά αν τα είχαν αφήσει στα χέρια σας δεν θα είχε συμβεί ποτέ κανένα μπάχαλο. Η Πανσέληνος στον 12ο Οίκο σας προσπαθεί να επιβάλει το παρελθόν, όχι ως νοσταλγία, αλλά ως επιτακτική ανάγκη, κι εσείς που τόσο κόπο κάνετε να μετακινηθείτε από τα Σεπόλια στα Άνω Πατήσια, δεν είστε καθόλου σε φάση να ανεχτείτε οποιονδήποτε άνθρωπο προσπαθεί να σας πείσει ότι έχει δίκιο κι έτσι να αναιρέσει τη δική σας δημιουργική διάθεση. Αυτές οι μέρες προσφέρονται, μεταξύ άλλων, για να κάνετε εξάσκηση στο πώς αγνοείτε γνωστές ρουφήχτρες ενέργειας/ αφυγραντήρες αυτοπεποίθησης και άλλες κατηγορίες ανθρώπων που θέλουν να τους δίνετε παραπάνω σημασία από ό,τι τους αναλογεί με βάση τη συμπαντική ισορροπία. Μη ζοριστείτε να διασκεδάσετε αν δεν το θέλετε, εξάλλου “αυτός που περιμένω” μπορεί να βρίσκεται πίσω σας στην ουρά του κλειδαρά – και τώρα που άλλα φλέγοντα θέματα έχουν τακτοποιηθεί, ίσως ήρθε η ώρα να του ρίξετε μια ματιά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Aaand you’re back in the game, τουλάχιστον για περιορισμένες εμφανίσεις, καθώς η Πανσέληνος στον 11ο Οίκο σας βγάζει στην επιφάνεια ό,τι καλύτερο έχετε – μετά τα σπαστά μαλλιά που κληρονομήσατε από τη γιαγιά σας και το άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο στη Λούτσα, που φάγατε μέσα από τα χέρια της ξαδέρφης σας (και καλά κάνατε, διότι δε θα λουστείτε εσείς το όνομα Τασούλα για μια ζωή και η άλλη θα παίρνει τις περιουσίες με το “Σήλια”). Μιλάμε βέβαια για την επικοινωνιακή σας διάθεση, η οποία φέρνει all the boys to the yard – κι αν όχι στην αυλή, στα μπαρζ σίγουρα. Τι κακό μπορεί να σας βρει μέσα σε αυτή τη διάθεση; Το να κάνει kick in η κλασική καντήφλα, μέσω κυρίως του επαγγελματικού άγχους, που θα πάρει μπάλα και τη διάθεση να κάνετε παιχνίδι και την όποια εκτίμηση έχετε αναπτύξει ήδη για τον κάθε υποψήφιο Θανάση. Αφήστε τους φίλους να σας βοηθήσουν και κάντε φόκους στο ότι αν δεν προσέξετε εσείς τον εαυτό σας, κανείς δε θα σας δώσει σημασία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η δουλειά σάς έχει απορροφήσει εξαιτίας της Πανσελήνου στον Οίκο της καριέρας σας και ευτυχώς η γκρίνια σας περιορίζεται σημαντικά διότι όση προσπάθεια έχετε κάνει αποδίδει καρπούς – και θα αποδίδει για κάμποσες μέρες ακόμα. Ευτυχώς καμιά φορά η τάση σας να δραματοποιείτε τα πάντα και να πληγώνεστε ακόμα και από το ύφος του κυρίου που σας φορτίζει την κάρτα στο μετρό υποχωρεί σημαντικά, σαν φθινοπωρινή θερμοκρασία, κι έτσι όποια προβλήματα κι αν προκύψουν στη δουλειά δεν θα επηρεαστεί ούτε το Σαββατοκύριακό σας, ούτε η φάση με τον Θανάση. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο τομέα είστε εξαιρετικά φορμαρισμένοι, ίσως γιατί το φθινόπωρο σάς θυμίζει την ψυχούλα σας κάθε φορά που αντιλαμβάνεστε ότι εδώ είναι το real thing και όχι μια ακόμα φτηνή συγκίνηση για να γαργαλάει τις υπαρξιακές σας χορδές, τονίζοντας το μότο “αισθάνομαι, άρα υπάρχω” αντί του ορθού “της θείας σου το μπουγαδοκόφινο, Θανάση”. Έξω πάτε καλά, μέσα πρέπει να στρώσετε.

ΛΕΩΝ

Αυτές τις μέρες είστε κάπως σαν το επεισόδιο των Απαράδεκτων όπου η Δήμητρα, ενώ δε μιλούσε ούτε λέξη αγγλικά, ήθελε να μάθει από Λινγκουαφόν και να δώσει απευθείας για προφίσιενσι. Εκτιμητέα η προσπάθεια, αλλά αν είναι για φούντο εξαρχής, μην την κάνετε καθόλου ή περάστε δίπλα για review στρατηγικής. Για όλα φταίει η Πανσέληνος στον 9ο Οίκο σας, η οποία σάς σπρώχνει να βρείτε νέα χόμπι, νέους προορισμούς, νέες προκλήσεις σε προσωπικό επίπεδο και, ενδεχομένως, νέο κομμωτήριο, όμως οι πολλές δουλειές δε σας αφήνουν τόσο χρόνο και, εντέλει, τόση όρεξη. Η συμβιβαστική λύση του Σαββατοκύριακου είναι να σκεφτείτε τι από όλα τα παραπάνω πρέπει να αλλάξει άμεσα (το κομμωτήριο ίσως όχι, δεν είναι να παίζουμε με αυτά), και τι μπορείτε να κάνετε μαζί με τον Θανάση, τόσο γιατί άνθρωπος είναι κι αυτός και δεν πρέπει να μένει στην απέξω επειδή τα δικά σας υπαρξιακά μπατζάκια έχουν πάρει φωτιά, όσο και γιατί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι από όλα έχει μεγαλύτερη σημασία τώρα. Ανεξαρτήτως Θανάση, τα πιαριλίκια θα κρατήσουν κάμποσο καιρό, οπότε νέος κόσμος καταφτάνει στην πόρτα σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κάπως κεκαλυμμένα έξαλλοι είστε αυτή την εβδομάδα, κάπως σε μουντ “η Μαρίνα που ήξερες πέθανε, Τόλη”, με τη διαφορά ότι εσείς είστε σε θέση να το εννοείτε. Η Πανσέληνος στον Οίκο του πάθους σας δε θέλει τις μισές δουλειές, τους ανερμάτιστους ανθρώπους και τις χλιαρές καταστάσεις κι έτσι μπορείτε να συσφίξετε σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με όσους είναι up to it και να ξεφορτωθείτε τους υπόλοιπους (ίσως και μια και καλή). Το πάθος προσπαθεί να κυριεύσει τα πάντα και έτσι σάς προκαλεί μια εσωτερική ντιβουρλίγκα την οποία δε μπορείτε να διαχειριστείτε πολύ εύκολα (γιατί έχετε συνηθίσει να δίνετε και όχι να παίρνετε), όμως συνολικά η έκβαση θα είναι ευχάριστη, καθώς και θα ξεκουραστείτε και θα πάρετε ανταμοιβή για τους κόπους της εβδομάδας. Α, μέσα σε όλα θα έρθουν και λεφτάκια. Αν αναρωτιέστε τι κάνατε για να το αξίζετε, η απάντηση “υπάρχετε” δε θα σας καλύψει, αλλά κάντε μια προσπάθεια.

ΖΥΓΟΣ

Πάνω που ήσασταν έτοιμοι να πραγματώσετε Κορίνα Μητροπούλου στην κηδεία του γιατρού (μοιρολόι “πού πέταξες, αητέ μου”), ευτυχώς η Πανσέληνος στον Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) φέρνει εξελίξεις στα πράγματα, καθώς – από κει που δεν το περιμένατε, από πού αλλού νομίζατε; – έρχεται κόσμος με διάθεση να σας γνωρίσει (αρκεί βέβαια να τον αφήσετε και να μην σκεφτείτε ακόμα μια φορά τις “προτεραιότητες της ζωής”, στις οποίες συνήθως είστε Ζάχος Δόγκανος (Μπουζούκια > Φαΐ > Δεββώρα > facial hair trimming > δουλειά). Στη δουλειά ψιλοβαριέστε, γιατί πέρασε ο πρώτος καιρός της εφαρμογής των δικών σας σχεδίων, τουλάχιστον έρχονται λεφτά στα χέρια σας, τα οποία θα παραμείνουν εκεί αν δεν ξεκινήσετε τα περιττά έξοδα (θα μου πείτε, και τι να τα κάνω αν δεν τα δώσω, μαζί μου θα τα πάρω; Και θα έχετε δίκιο σε αυτό). Follow your heart για μια φορά, όπως παλιά, κι ας είναι να σας πάει ως τον Αργυρό, να ρίξετε 60 πανέρια στα πρώτα “Ξημερώματα”. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δεν έχετε χειρότερο πράγμα από το να σας ενοχλεί κάτι τόσο πολύ που να σας ξεφεύγει γκρίνια γι’ αυτό (καλά, ίσως να έχετε χειρότερο, τους φορτικούς ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν πότε πρέπει να το βουλώσουν, αλλά και πάλι). Η Πανσέληνος στον Οίκο της δουλειάς και της υγείας φέρνει ακριβώς αυτή την κατάσταση, με την οποία δυσκολεύεστε για λόγους αρχής, όμως συνολικά σάς βοηθάει σε δυο επίπεδα: πρώτον, αναγκάζεστε να αντιμετωπίσετε πιο άμεσα τα της δουλειάς και δεύτερον ακούτε περισσότερο τους άλλους, οι οποίοι actually έχουν κάτι να σας πουν. Γκομενικώς είστε καλά, αν και η όποια αποδιοργάνωση μπορεί πάντα να ξεσπάσει εκεί (εσωτερικά, μη φανταστείτε ότι θα του μιλήσετε κιόλας του Θανάση), γι’ αυτό και φροντίστε να διαφυλάξετε την προσωπική σας σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) από οποιαδήποτε διεργασία εκκαθάρισης κάνετε στις υπόλοιπες, οικογενειακές, επαγγελματικές και φιλικές.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θέλετε που σάς έκατσαν κουτί εκείνα τα κομοδίνα που είχατε παραγγείλει πριν από τρεις μήνες και τώρα δέησε ο μάστορας να σας τα φέρει, θέλετε που η Πανσέληνος της Τρίτης έκατσε ωραιότατα στον Οίκο του έρωτα και της διασκέδασης, θέλετε που άρχισε να φθινοπωριάζει και σάς συγκίνησε κάπως η προσπάθεια του καιρού να συνταιριάξει με τις αρχές της ζωής σας, όποια και να είναι η αιτιολόγηση, είστε στα κέφια σας, θέλετε τα όπα σας και έχετε πολύ καλή διάθεση να διοχετεύσετε στην κοινωνικοποίηση. Με τον Θανάση είστε, επίσης, πολύ καλά, και όποιο πλήγμα κι αν δοθεί το Σαββατοκύριακο στα οικονομικά σας, δεν πρόκειται να σας πτοήσει. Αυτό είναι ένα από τα πολύ καλά χαρακτηριστικά σας, ότι δεν το βάζετε κάτω ό,τι κι αν ακούτε (ή δεν ακούτε), όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στη φυσική σας κατάσταση (το ρήμαξες το συκαλάκι) και στην εικόνα των άλλων για εσάς (προϊστάμενοι, υφιστάμενοι, κ.λπ.).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι πασίγνωστο πως, όταν έπλαθαν τον αρχετυπικό Αιγόκερω, είχαν εξαρχής κατά νου να σπάσουν το καλούπι του, ώστε κανένας άλλος εκπρόσωπος του ζωδιακού να μη δανειστεί μισή ιδέα από αυτές που ενσωματώθηκαν στην ψυχούλα του μεγαλύτερου διαχειριστή καταστάσεων που θα πατούσε ποτέ το πόδι του στη γη. Παρά ταύτα, κι επειδή τίποτα δεν είναι απόλυτο σε αυτή τη ζωή (εκτός από το ότι τα ρεβίθια πρέπει να συνδυάζονται με καπνιστή πάπρικα για να είναι νόστιμα), ό,τι λέτε και ό,τι κάνετε ή θέλετε να κάνετε δεν είναι θέσφατο και δεν ισοδυναμεί σε οδηγίες για το πώς να ντυθείτε κομψά από την ίδια τη Γκαμπριέλ Σανέλ. Στο πλαίσιο αυτό η Πανσέληνος στον Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας αναταράζει την καθημερινότητά σας και σάς ωθεί σε πράξεις που δεν έχετε ζυγίσει σωστά (παρότι όλα τα σημάδια σάς έχουν καταδείξει την αντίθετη κατεύθυνση). Τι μπορείτε να κάνετε; Ή να μιλάτε και να εννοείται αυτά που λέτε ή να μη μιλάτε καθόλου. Και σε κάθε περίπτωση να μην αναλαμβάνετε όλες τις εκκρεμότητες του κόσμου (ειδικά τα Σαββατοκύριακα), απλά και μόνο επειδή μπορείτε να τις διεκπεραιώσετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όταν τίποτα δεν πάει όπως το θέλετε ή όταν τίποτα δεν πάει γενικώς, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να μπορείτε να παίζετε την επικοινωνία στα δάχτυλα, έτσι ώστε να ξεγελάτε αυτούς που θέλετε (μέσα στους οποίους, βέβαια, εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αυτοί που δεν θέλετε, όπως π.χ. ο εαυτός σας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Η Πανσέληνος στον 3ο Οίκο σας δημιούργησε αυτό ακριβώς το εφέ, παράλληλα με τον άκρατο ενθουσιασμό για εξόδους και νέες δραστηριότητες (ενώ δεν έχετε ολοκληρώσει ακόμα τον πρώτο κύκλο στις παλιές). Παρά την όποια κόπωση και την απροσδιόριστη αίσθηση ματαιότητας που ρίχνει το πέπλο της πάνω από τη χαρά της ζωής όπως εντυπώνεται σε κάθε σας κίνηση, η έλευση νέου κόσμου στη ζωή σας θα σάς τονώσει τη διάθεση και το ηθικό και, παραδόξως, δεν θα σας αποπροσανατολίσει από τους επαγγελματικούς σας στόχους (που έχουν μεταβληθεί από την προηγούμενη βδομάδα, αλλά δεν πειράζει, εσείς ξέρετε τι κάνετε – και να μην ξέρετε, κάποια στιγμή έστω από τύχη θα μάθετε).

ΙΧΘΥΕΣ

Τα λεφτάκια που λαχταρούσατε ήρθαν, το κρυουλάκι που είχατε στο νου σας από τα μέσα του Αυγούστου κατέφτασε, τι είναι λοιπόν αυτό που σας τρώει την ψυχούλα σας; Η απάντηση είναι λίγο πιο πολύπλοκη από τη λέξη “Θανάσης”, καθώς η έλλειψή του ή η (εκ πρώτης όψης) αναποτελεσματικότητά του δε συνιστά αυτοτελές πρόβλημα, αν δεν κομποζαριστεί με τη δική σας υπαρξιακή ανθυποκαντήφλα, η οποία εδράζεται στη ματαιότητα του φθινοπώρου (αναδρομικά από την έναρξη των φθινοπώρων σε τούτη τη γη που την πατούμε) και την προσπάθεια να αποδείξετε πως δε χρειάζεστε απαραίτητα μια τέτοια πηγή χαράς στη ζωή σας όπως ένα γκομενικό που δε θα σας ξύνει τα άντερα. Μη γίνεστε μονοκόμματοι επειδή πρόσφατα σάς φέρθηκαν περίεργα και μην περιορίζεστε παραπάνω από όσο πρέπει για να μην κάνετε αλόγιστα έξοδα. Δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την όποια απογοήτευση σάς επιφυλάσσει (αν σας την επιφυλάσσει, δεν είναι βέβαιο) το αύριο.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr