ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 22-23 Σεπτεμβρίου.

Από το Σάββατο 22 του μηνού, ο Ερμής μπαίνει στον Ζυγό, όπου θα καθίσει ως τις 10 Οκτωβρίου και έτσι στη ζωή μας εισέρχεται η διπλωματία επιπέδου “δάσκαλος και χωροφύλακας του χωριού πηγαίνουν στον Φουρτουνάκη να του πουν να μην κλειδώσει την κόρη του στην αποθήκη επειδή ερωτεύτηκε το γιο του Βροντάκη” (λέγε με “αποτυχημένο Κόφι Άναν”), και η αναποφασιστικότητα σε ζητήματα ουσιώδη (διψάω ή δεν διψάω, πεινάω ή δεν πεινάω). Για άλλους (Κριούς, Διδύμους, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες, Υδροχόους) όλο αυτό μπορεί να μεταφραστεί και σε αρμονία, για τους περισσότερους όμως μπορεί να διαλύσει νευρικά συστήματα – ακόμα και Βουδιστές μοναχοί να είναι. Αυτή η τάση φουντώνει ακόμα περισσότερο από την Κυριακή, που και ο Ήλιος μπαίνει στον Ζυγό. Στο μεταξύ όλα γυρίζουν γύρω από την επερχόμενη Πανσέληνο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Κριό, η οποία διαθέτει, συνδυαστικά με τις υπόλοιπες όψεις, διαθέτει λυτρωτική ορμή, καθώς μάς απαλλάσσει και από παρελθοντικά παράσιτα, δάκο και μουχρίτσα των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις, ακόμα και στο intro αυτών των ζωδίων). Τα παρόντα ζώδια είναι αφιερωμένα στη μεγάλη επιστροφή μιας πολύ αγαπημένης τραγουδίστριας της στήλης. Μιλάμε φυσικά για την Πόπη Μαλλιωτάκη, η οποία κυκλοφόρησε αυτό εδώ το κομμάτι, το οποίο ευχόμαστε να σκίσει.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Ξέρετε τι είναι πιο επικίνδυνο από έναν ηλίθιο πρόεδρο των ΗΠΑ ή της Βόρειας Κορέας; Ένας Κριός με διπλωματική διάθεση. Η επικινδυνότητα εδώ, ωστόσο, νοείται με την καλή έννοια, καθώς μιλάμε για τον παράγοντα που επί της ουσίας αναιρεί την τάση του Κριού να αφήνει τα πάντα ανολοκλήρωτα (εκτός από μια φορά που είχε βάλει μπροστά να ξεφτιλίζει κάποιον που του την έκανε). Ο Ερμής και ο Ήλιος στον Ζυγό φέρνουν αυτό που συνήθως λείπει από την ψυχούλα σας, δηλαδή υπομονή σε συνδυασμό με κατανόηση (την οποία έχετε, δε μπορώ να πω) και έτσι από το Σαββατοκύριακο ήδη οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) περνάνε από κόσκινο και υπό το πρίσμα του τι μπορείτε εσείς να κάνετε για τον Θανάση και όχι τι μπορεί να κάνει ο Θανάσης για εσάς. Στη θέση του Θανάση είναι, βέβαια, και ο προϊστάμενος στη δουλειά, αλλά και οποιοσδήποτε έρχεται σε εσάς με λύσεις (ή τον βλέπετε από μόνοι σας ότι είναι από σπάνιο και ξωτικό χαρμάνι, δηλαδή μπορείτε να συνεννοηθείτε μαζί του).

ΤΑΥΡΟΣ

Το θα “ξεκουραστώ όταν πεθάνω” που ενδεχομένως να έλεγε η γιαγιά σας περιστρέφεται διαρκώς στο κεφαλάκι σας αυτές τις μέρες, καθώς οι εκκρεμότητες συνεχίζουν να σας επιτίθενται σαν White Walkers σε ανυποψίαστους χωρικούς του Westeros (από του χρόνου την άνοιξη – μάλλον – στις τηλεοπτικές σας οθόνες), όμως ο Ερμής στον Ζυγό από το Σάββατο βοηθάει πάρα πολύ να ξεχωρίσετε τι αξίζει και τι όχι για να ασχοληθείτε παραπάνω (if at all) μαζί του. Ο Ήλιος στον Ζυγό την Κυριακή είναι απαιτητικός σε διάφορα επίπεδα εξ ου και θα χρειαστείτε να προσέξετε λίγο παραπάνω τη φυσική σας κατάσταση (ας πούμε ότι είστε όντως κάτοικοι του Westeros και ζείτε στον Μεγάλο Χειμώνα, όπου τρώτε μαύρο ρύζι και διαρκώς περπατάτε μέσα στα χιόνια/ τρέχετε να μη σας κάνουν μια χαψιά αφηνιασμένοι γίγαντες και αρκούδες – ζόμπι). Όλα είναι διαχειρίσιμα όταν είστε εξαρχής προετοιμασμένοι και δεν κολλάτε σε λεπτομέρειες που σας ρουφάνε τη ζωή στάλα στάλα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το καλύτερο πράγμα EVER με εσάς είναι ότι τη μια μέρα μπορεί να σας έχει έρθει στο κεφάλι ολόκληρο αμόνι μέσα από τα Looney Tunes και την επόμενη να είστε το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι (πριν γκαβωθεί η Λόρα). Αυτές τις ημέρες, ό,τι ζόρι κι αν έχετε περάσει, όση υπαρξιακή αναζήτηση κι ας σας έχει κοπανήσει τα πρώτα δροσερά βράδια του Σεπτεμβρίου, ο Ερμής στον Ζυγό κάνει τη δουλειά του σωστά, βγάζοντας προς τα έξω τον εαυτό σας που θέλει να προβάλλει τα επιτεύγματά του (μέχρι και εκείνο το 20άρι στην Πολιτική Οικονομία Δέσμης θα τους κοπανήσετε δοθείσης της ευκαιρίας), που θέλει να διασκεδάζει και να ασχολείται ΜΟΝΟ με ό,τι του αρέσει *insert Πίτσα Παπαδοπούλου να αναφωνεί “θα κάνω ό,τι μου αρέσει τελικά”. Ο Ήλιος στον Ζυγό από την Κυριακή συνδράμει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση, σε μια πλανητική συγκυρία που σάς γεμίζει με αισιοδοξία, η οποία δεν θα πάψει ούτε στην περίπτωση που σας απαγορεύσουν – για τον οποιονδήποτε λόγο – να βλέπετε Greece’s Next Top Model.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ενδεχομένως να ήρθε η ώρα που ο υπαρκτός σουρτουκισμός υπό τον οποίο λειτουργείτε – έστω και άθελά σας – να πάψει να καθορίζει ολόκληρο το 24ωρο σας και έτσι να αναγκαστείτε να αντιμετωπίσετε διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την οικογένεια. Όταν λέμε “ζητήματα που σχετίζονται με την οικογένεια” δεν εννοούμε, βέβαια, τα δικά σας παιδικά/ εφηβικά τραύματα για μια φορά που σας απαγόρευσε η μάνα σας να πάτε σε συναυλία της Γαρμπή επειδή ήσασταν αδιάβαστοι για το διαγώνισμα της Οικιακής Οικονομίας την επόμενη. Ο Ερμής στον Ζυγό από το Σάββατο σάς βοηθάει να συζητήσετε όλα αυτά που σας απασχολούν οικογενειακώς – χωρίς να δοθεί έμφαση στα δικά σας θέματα, αλλά και χωρίς να κουβαλήσετε πάλι οικειοθελώς όλα τα βάσανα του σογιού σας. Ο Ήλιος στον Ζυγό από την Κυριακή φέρνει κι άλλη εσωστρέφεια, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί για να μπουν οι βάσεις του φετινού φθινοπώρου που θα σας οδηγήσουν σε έναν κατά το δυνατόν ήσυχο χειμώνα – ξαναλέω, χωρίς όλα τα βάσανα και τις αμαρτίες γονέων, αδελφών, ξαδέλφων και συμπέθερων πάνω σας.

ΛΕΩΝ

Το μόνο χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί από το να μη σας δίνουν σημασία είναι να μη θέλουν να εισπράξουν τη σημασία που τους δίνετε εσείς, η Μεγαλειότητά Σας σαν να λέμε, η οποία, εφόσον αποφασίσει να ασχοληθεί με κάποιον, θεωρεί αυτομάτως ότι τον έχει καταχωρήσει με ανεξίτηλο μελάνι στο Λίμπρο Ντ’ Όρο της ύπαρξής του. Αυτή η κακοτοπιά θα αποφευχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (και για κάμποσο ακόμα), αφού ο Ερμής περνάει στον Ζυγό και όλοι θέλουν να δίνουν σημασία σε όλους – ακόμα και σε φάση “φυτρώνω εκεί όπου δε με σπέρνουν διότι είδα φως και τρύπωσα “. Ο κυβερνήτης σας Ήλιος μπουκάρει κι αυτός στον Ζυγό και βοηθάει επίσης την κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση, απαλύνοντας επικοινωνιακές πληγές στη δουλειά και το σπίτι, φέρνοντας και νέους ανθρώπους στον άμεσο κύκλο σας. Βέβαια, ό,τι λέγεται δε σημαίνει απαραίτητα πως ισχύει ή πως πρέπει να το δέσετε κόμπο ναυτικό και να ξαναμπείτε σε φάση επικοινωνιακής μεθαδόνης, αν ο Άλλος δε φαίνεται να μπενάβει ιδιαιτέρως το νόημα και δε σας δίνει τη σημασία που λαχταράτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όλη μέρα αισθάνεστε ότι έχετε πάνω από το κεφάλι σας την Αμαλία Πισπιρίγκου να σας μπινελικώνει ανελέητα και να σας πήζει με διάφορες δουλειές οι οποίες δεν έχουν ΚΑΝ λόγο ύπαρξης, με δεδομένο ότι δεν αφήνετε ποτέ πράγματα στη μέση για να αβγατίζουν διαρκώς οι “υπηρεσίες”. Μέσα σε όλο αυτό αισθάνεστε και ότι ο Θανάσης σάς διαλύει τους συνεκτικούς ιστούς της ύπαρξής σας με την πραγματικότητα, καθώς αμφισβητεί πολλά δεδομένα (για εσάς) πράγματα, τα οποία εσείς έχετε κάνει σαφή εξαρχής. Σε κάθε περίπτωση, ο Ήλιος στον Ζυγό σάς θέλει ξεκούραστους και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχετε, ενώ ο Ερμής θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε ό,τι έχει μείνει στη μέση και σας ταλαιπωρεί χωρίς λόγο. Στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγονται και τα οικονομικά σας, αλλά πάνω από όλα η φάση με τον Θανάση, η οποία καλό είναι να διευθετηθεί άμεσα, γιατί θα προσπαθήσει να απλωθεί στην ψυχή σας όπως η μούχλα στο πλακάκι του νεροχύτη (στο σημείο όπου αφήνουμε το σφουγγάρι, ξέρετε εσείς, σε όποιον άλλο και να το πούμε δεν θα καταλάβει).

ΖΥΓΟΣ

Δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι ότι σας βγαίνουν οι κινήσεις που αποφασίσατε πριν πολύ καιρό και που τώρα ξεδιπλώνονται μπροστά σας και, για να το πούμε απλά, πιο terrified υπήρξε μόνο η Μαρκάταινα όταν την έπιασε η πεθερά της παρουσία όλης της οικογένειας μαζί με τον Αντώνη να κατεβαίνουν τις σκάλες του σπιτιού του Παλαιού Ψυχικού σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι. Αυτός ο πανικός, ο οποίος αντανακλά και πάνω στον Θανάση αρχίζει να μειώνεται αισθητά από την Κυριακή, όταν ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιό σας και πλέον η ενέργειά σας διοχετεύεται σε πράγματα με θετικό πρόσημο και όχι στο λεγόμενο (στο δικό μου χωριό τουλάχιστον) contemplation σε σχέση με τις αποφάσεις σας. Ο Ερμής πάνω σας από το Σάββατο φέρνει κι άλλη κοινωνικότητα, αλλά και αποφασιστικότητα ότι δε θα σας πατήσουν οι εξελίξεις, ΕΣΕΙΣ θα τις πατήσετε κάτω – αρκεί μέσα σε όλη τη διαδικασία να μην τρώτε σκαλώματα (σε επίπεδο ασήμαντων λεπτομερειών) από αυτά που μέχρι και ένας Ταύρος θα θαύμαζε για τη συνοχή και τη συνέπειά τους. Όλα πάνε κάπου. Αργά μεν, αλλά πάνε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, λίγο πριν τα γενέθλιά σας, καλείστε να κάνετε την καθιερωμένη ανασκόπηση της χρονιάς και να επισημάνετε για ακόμα μια φορά τις περιπτώσεις όπου σαφέστατα είχατε δίκιο και, χάριν ευγένειας προς άλλους/ ελπίδας για εσάς, είπατε να μη δώσετε σημασία στο αρχικό σας ένστικτο και κάπως έτσι οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν περίλαμπρα τις αρχικές σας υποψίες. Ο Ερμής στον Ζυγό από το Σάββατο βοηθάει στην επανεξέταση αυτών των πραγμάτων με μεσομακροπρόθεσμο αποτέλεσμα την τακτοποίηση των σκέψεών σας (μακάρι έτσι να γινόταν και η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του σπιτιού, αλλά δεν έχετε καμία όρεξη για double bill υπαρξιακό ανθρακωρυχείο στο Βέλγιο προ θέσπισης οκταώρου). Ο Ήλιος στον Ζυγό από την Κυριακή εγκαινιάζει την μίνι περίοδο εσωστρέφειας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σκεφτείτε και τα επαγγελματικά σας και θα πάρετε αποφάσεις για το πού πάει αυτή η βαλίτσα. Α, και μην άγχεστε, κανείς από τους γύρω σας δεν θα καταλάβει τίποτα. Όπως πάντα, εξάλλου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όποιος σας είπε κάπου, κάπως, κάποτε, ότι η ανασφάλεια δεν διαθέτει μόνο αρνητικό νόημα ως έννοια και ότι σας βοηθάει να είστε πιο προσγειωμένοι και να προσεγγίζετε πιο εύκολα αυτό που ψάχνετε στ’ αλήθεια, ήθελε το κακό σας και είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα δει μια γυναίκα με κίτρινο μαλλί και θα της πει “τι ωραία που σου πάει, σε φωτίζει πολύ αυτό το εφέ λάμπας πυρακτώσεως” (Βίκυ Καγιά, βγαίνεις). Ο Ερμής στον Ζυγό από το Σάββατο ανοίγει πολλές κουβέντες με ανθρώπους του περιβάλλοντός σας, στο πλαίσιο των οποίων προσπαθείτε να κάνετε τον κόσμο καλύτερο – μην ξεχνάτε όμως ότι, πρώτον, εσείς έχετε προτεραιότητα στο ζήτημα βελτίωση και, δεύτερον, ποιος σας είπε ότι ο κόσμος έχει αυτόν ειδικά τον καημό αυτές τις μέρες. Από την Κυριακή ο Ήλιος στον Ζυγό σάς δίνει μια πιο πλήρη εικόνα για τις αντοχές σας, τις οποίες καλό θα ήταν να μην τεντώσετε με αφορμή και μόνο τον ενθουσιασμό σας για ζωή και έξοδο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κλασικά το πρόβλημα μετά από μια περίοδο λύσεων είναι η απώλεια της αίσθησης ότι δεν μπορείτε να παρέμβετε καίρια στα πάντα (ενδεικτικά αναφέρουμε: διαπραγματεύσεις για την παγκόσμια ειρήνη, καθυστέρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, πρόκληση καλού γούστου στην ξαδέρφη σας την Τασούλα, κ.ο.κ.). Σε αυτή τη φάση είστε τώρα και, συνδυάζοντας αυτά τα δεδομένα με την ορμή σας να ανέβετε τις σκάλες της επαγγελματικής εξέλιξης σε δέκα μόλις λεπτά (“αφού μπορώ πιο πολύ από ό,τι η Δρούζα όταν παρουσίαζε την ομότιτλη εκπομπή”), η ησυχία δε μπορεί να σας βρει πουθενά, ούτε η (απαραίτητη, αν με ρωτάτε) διπλωματική διάθεση, ώστε να σας απομείνουν δυο άνθρωποι με τους οποίους να μιλάτε επί της ουσίας. Ο Ερμής στον Ζυγό από το Σάββατο σας σπρώχνει προς την καριέρα, ο Ήλιος στον Ζυγό από την Κυριακή απογειώνει τη φάση και συνδυαστικά σάς ωθούν να μην είστε ευχαριστημένοι με τίποτα. Η υπαρξιακή μπουλντόζα της ισοπέδωσης των πάντων δεν θα σας αποφέρει τα αποτελέσματα που θέλετε, ιδίως όταν έχετε τόση ανάγκη από χαλάρωση – γιατί, εδώ που τα λέμε, την έχετε κερδίσει με το σπαθί σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καλησπέρα, από τον πλανήτη Γκούφη, σας τηλεφωνούμε, μάς έδωσε το νούμερό σας ο δήμαρχος και θέλει να σας απονείμει το χρυσό κλειδί της πρωτεύουσας. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, βέβαια, τουλάχιστον γιατί ο περισσότερος κόσμος ξέρει πως κατοικείτε σε έναν γαλαξία πολύ μακριά από εδώ, όμως η κοσμάρα σας πρέπει να συνταράζεται από καιρού εις καιρόν, για να μη χάνετε ευκαιρίες στα επαγγελματικά σας, οι οποίες μπορούν να σας κοστίσουν πολλούς μήνες δουλειάς/ υπομονής. Ο Ερμής στον Ζυγό από το Σάββατο φέρνει ξανά την αισιοδοξία στη ζωή σας, καθώς σας γεμίζει με το βασικό πράγμα που σάς δίνει ορμή, δηλαδή νέα ενδιαφέροντα (ενδεχομένως να ιδρύετε τον Σύλλογο Φίλων Άγριου Παγκολίνου Εξαρχείων), ενώ και ο Ήλιος στον Ζυγό κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και φουντώνει τα πνευματικά σας ενδιαφέροντα (καταθέτετε στο Πρωτοδικείο το καταστατικό του Συλλόγου Φίλων του Σταμάτη Γονίδη). Γκομενικώς επίσης υπάρχουν ανοίγματα, συνεπώς καλά κάνετε και παραμένετε στον πλανήτη σας, όσο το σκέφτομαι, και αν θέλετε προσκαλέστε μας κι εμάς στην τελετή απονομής.

ΙΧΘΥΕΣ

Ευτυχώς για τους γονείς σας, όταν ήρθε η ώρα να διαλέξουν το όνομά σας, δεν υπήρχε κανένα δίλημμα σε σχέση με το ποιος παππούς ή πια γιαγιά θα προτιμηθεί, καθώς όλους και όλες σάς βάφτισαν “Θύμα Καταπίεσης” – λες και το ήξεραν ότι αυτό θα συμβαίνει στη ζωή σας, πρωτίστως σε φάσεις όπου η δουλειά κάνει takeover στα πάντα, ακόμα και στον αέρα που αναπνέετε. Ο Ερμής στον Ζυγό φέρνει κι άλλη εσωστρέφεια, ευτυχώς όμως συντελεί στην επίλυση των οικονομικών σας προβλημάτων, ενώ και ο Ήλιος στον Ζυγό κάνει παρόμοια δουλίτσα. Τα επαγγελματικά/ οικονομικά σας μπαίνουν σε μια ροή ήδη από το Σαββατοκύριακο, όμως δεν πρέπει να παραλείψετε να εκμεταλλευτείτε τη διάθεση (υπερ)ανάλυσης η οποία διατρέχει κάθε τομέα της ζωής σας, όχι για να σας σπρώξει προς την κατάθλιψη, αλλά για να σας δώσει χιντς για το πού θα βρείτε, μέσα στο χάος που μοιάζει μονοκόμματο σαν πλαγιά Ιόνιου νησιού, τη δημιουργικότητα και τη χαρά (ω ναι, υπάρχει και αυτή η λέξη και σημαίνει, μεταξύ άλλων “δεν κολυμπάω σαν ψάρι στο βυθό κι ασφυκτιώ σαν συννεφάκι μέσα σε καθαρό ουρανό”).

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr