ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 17-18 Σεπτεμβρίου.

Από τις 11 του μήνα ο Άρης έχει μπει στον Υδροχόο και έτσι αποχαιρετάμε το σφίξιμο και τη διστακτικότητα, καλωσορίζοντας την παρόρμηση και την ευελιξία ταυτόχρονα, ιδίως όταν η συγκεκριμένη σχετίζεται με το ζήτημα των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) που διαθέτουν ένα επίπεδο δυσκολίας/ πρωτοτυπίας σε σχέση με την προσωπικότητα του Θανάση και την ποιότητα της επικοινωνίας μας. Ο πειραματισμός έρχεται μια περίοδο που η επικοινωνία (με τον Ερμή στην Παρθένο) γίνεται με τρόπο έως και σοφό (από άποψης στρατηγικής), συνεπώς μια φαινομενικά αταίριαστη συγκυρία του “μέσα” με το “ακόμα πιο μέσα” μετατρέπεται σε πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεπεράσουμε αναίτιες αναστολές και να αφεθούμε στην επιθυμία. Κριοί, Δίδυμοι, Ζυγοί, Τοξότες και Υδροχόοι δεν θα μπορούν να καθίσουν ήσυχοι σε ένα μέρος, ενώ Ταύροι, Λέοντες και Σκορπιοί θα κινδυνεύουν να πλακωθούν με όλο τον κόσμο εξαιτίας της διαφοράς των απόψεών τους.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Ο λόγος για τον οποίο αποφεύγετε συγκεκριμένους ανθρώπους μάλλον σχετίζεται περισσότερο με τις αναμνήσεις που κουβαλάνε και λιγότερο με τις καταστάσεις στις οποίες ενδέχεται να σας εμπλέξουν. Ο Άρης στον 11ο Οίκο σας επαναφέρει την κοινωνικότητα που είχατε χάσει κάπου μέσα στα συρτάρια του σπιτιού και έρχεται κουτί στη συγκεκριμένη συγκυρία που δεν θέλετε κα-θό-λου να ασχοληθείτε με πρακτικά θέματα, όπως τα λεφτά. Βέβαια, κοινωνικότητα δεν σημαίνει απαραίτητα και εγγύτητα, ούτε καν στο επίπεδο “σε γνώρισα, σε λάτρεψα, είσαι ο νέος καλύτερός μου φίλος για το προσεχές εικοσάλεπτο”, καθώς αυτό το συναίσθημα το ψάχνετε εκεί όπου ήδη έχετε βρει απάγκιο κι απανέμι, όπως θα τραγουδούσε και ο Γιάννης Πουλόπουλος (όποιος έχει καταλάβει τί ακριβώς σημαίνουν αυτές οι λέξεις, ας μας πάρει τηλέφωνο να μας εξηγήσει). Ενιγουέι, το Σαββατοκύριακο σάς περιμένουν πολλές κοινωνικές συναναστροφές και ιδίως η Κυριακή θα σας φέρει κοντά με ανθρώπους με τους οποίους σάς ενώνουν και άλλα πράγματα, πέραν της επιθυμίας να παρακολουθήσετε μαζί κάθε επεισόδιο του Next Top Model. 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Άρης στον Οίκο της καριέρας σας είναι ό,τι χρειαζόσασταν μετά από μια εκτεταμένη περίοδο δυσκολιών συνεννόησης ακόμα και σε θέματα όπως “θέλετε γάλα εβαπορέ για τους καφέδες στο γραφείο ή να πάρουμε φρέσκο”. Βέβαια, οι εξελίξεις ενδέχεται να είναι ραγδαίες και μη διαχειρίσιμες (σε πρώτο γκεστάλτ), όμως κάθε περιλιμπανόμενος συνάδελφος/ προϊστάμενος/ καφετζής του κτιρίου μπορεί να μπει στη θέση του (σε δεύτερο γκεστάλτ) αν σάς δει αποφασισμένο να περάσετε τη δική σας γραμμή σε κάθε ζήτημα που αφορά στη δουλειά (“γάλα αμυγδάλου θα πάρουμε και μην ξανακούσω για κάτι άλλο”). Σε γκομενικό επίπεδο, συνεχίζετε να εκπέμπετε φερομόνες και να ξεκουνιέστε από τον ταυρίσιο θρόνο από όπου συνήθως εποπτεύετε τη γκομενική ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια σας επειδή δεν έχετε τα αντανακλαστικά του μέσου ανθρώπου απέναντι σε ευκαιρίες τσιτσινίσματος. Η Κυριακή βολεύει πολύ για ραντεβού και εξομολογήσεις κάθε είδους (υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι κακό να λέτε στον Άλλο ότι σας αρέσει, δε θα σας διαγράψει από τον Σύλλογο Κουλ Ανθρώπων με Συναισθηματικό Άσπεργκερ μόνο εξ αυτού του λόγου). 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ας μη γελιόμαστε, ποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί με κάτι τετριμμένο και βαρετό όταν όλη του η ορμή κατευθύνεται εκ των πραγμάτων στο πρωτότυπο και το εκκεντρικό (όχι εσείς πάντως). Ο Άρης στον 9ο Οίκο σας θέλει να σας ανοίξει κι άλλο τους πνευματικούς ορίζοντες και όσο τρώγεστε με τα ρούχα σας και τα ανοιχτά tabs από το booking σε συνδυασμό με τα τηλέφωνα σε φίλους που διαμένουν στο εξωτερικό (έλα Χαρούλα, σπουδάζει ακόμα η αδερφή σου στην Ιταλία; α τελείωσε; φέτος βρήκε να πάρει πτυχίο, 17 χρόνια εκεί τη θυμάμαι). Όσο εσείς είστε ο κραουνακικός φίλος που “φωνάζει εκδρομή”, οι υπόλοιποι κάπως βασανίζονται γιατί βλέπουν αλλιώς τις υποχρεώσεις τους, πράγμα που δεν ισχύει καθόλου για εσάς, παρότι ενδέχεται αυτές να αυξάνονται αριθμητικά, όσο εσείς εξακολουθείτε να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας. Ίσως και να είναι καλύτερα έτσι, γιατί με τις πολλές εξελίξεις σε πολλά μέτωπα φρακάρετε κάπως, κι ας μην το παραδέχεστε, οπότε δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και λίγο χώρο στα τζιν τόνικ αυτό το Σαββατοκύριακο και όλα θα γίνουν, μέχρι και για τον Θανάση θα έχετε λύση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τι θα γίνει με το συναισθηματικό γιοφύρι της Άρτας που είναι το καρδουλάκι σας εδώ και λίγες ημέρες, με τον Άρη στον 8ο Οίκο σας, του πάθους και της εξόδου του Μεσολογγίου; Σαφέστατα και είναι εξαιρετικά καλή εξέλιξη το να ξυπνάει μέσα σας ο τίγρης και να θέλει να επιτεθεί στους υποψήφιους Θανάσηδες, όμως γιατί φέρνετε ξανά στην εξίσωση το παρελθόν, από την κάθε ανθυποπεριπέτεια που είχατε κάποια στιγμή με έναν συμμαθητή σας από το φροντιστήριο των γερμανικών (επί Σημίτη τώρα αυτό, όχι προσφάτως), μέχρι την κάθε μεγάλη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) που σας απογοήτευσε και έκτοτε πεισθήκατε πως δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τέτοια πράγματα, μόνο με το πλέξιμο και το scrapbooking, που σου μένει και κάτι για το σπίτι. Κάντε φόκους στον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, κλείστε αυτό το compartment της ζωής σας και προστατέψτε το από τα φαντάσματα και τις κακές σκέψεις και ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων στο άμεσο μέλλον.

ΛΕΩΝ

Οι ημέρες αυτές μοιάζουν λίγο με την εισαγωγή του Αναστατώνομαι της Στανίση, εκεί που επίκειται ένας ξεσηκωμός στην ψυχούλα σας, μπουκάρει μέσα η Στανίση και με τη φωνή της βάζει ένα κάποιο όριο, εκφράζοντας μεν τον νταλκά των ημερών, κόβοντας δε τη φόρα με τον υπαρξισμό που τίθεται στους καρβελικούς αυτούς στίχους. Με δυο λόγια ο Άρης στον Οίκο των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) φέρνει απρόβλεπτες αντιδράσεις, πολλά ανοίγματα και συναισθηματικό σύγκαμα εκεί που δεν το περιμένατε, και με νέα πρόσωπα. Έτσι όπως έχετε γενικότερα τον ακάθιστο, λες και είναι άνοιξη κι Απρίλιος, ας πούμε, σάς την πέφτει το σόι και το αφεντικό, προσπαθώντας να σας χώσει σε διάφορα πρότζεκτ, άλλα απαραίτητα και άλλα όχι, και ο μόνος λόγος που δεν αρνείστε περήφανα την οποιαδήποτε συμμετοχή σας σε αυτά δεν είναι το ότι πρέπει να πληρώσετε τη ΔΕΗ μετά από 2 μήνες φουλ αιρκοντίσιον, αλλά επειδή η δημιουργικότητά σας είναι δεδομένη και αυτή την περίοδο, όσο Άντζυ Σαμίου στην “Καύτρα” κι αν αισθάνεστε μέσα σας. Την Κυριακή δώστε έμφαση σε ό,τι προκύψει σε επίπεδο ευκαιριών (σε κάθε τομέα) και κινηθείτε έξυπνα – όπως έπρεπε να ψηφίζουμε δηλαδή και στη Γιουροβίζιον.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τέτοια φόρα που έχετε αυτές τις μέρες δεν είχε πάρει ούτε η Ασπασία όταν ξεμπρόστιαζε τη Χριστίνα και τον Αντώνη για τη σκέση τους (πάντα με κάπα οι σκέσεις) σε όλο τον κοινωνικό περίγυρο του Μαρκαταίικου. O Άρης στον 6ο Οίκο σας, της δουλειάς και της υγείας, τερματίζει τον καθημερινό δυναμισμό σας και φουλάρει το πρόγραμμα με οτιδήποτε είχατε ξεχάσει να κάνετε τα τελευταία χρόνια (μέχρι και τον πάπυρο του πτυχίου σας παραγγείλατε, που πτυχίο πήρατε όταν η Ρίτα Σακελλαρίου ακόμα άφηνε το Μέγαρο και πήγαινε στον παίδαρο). Το πρόβλημα με αυτές τις περιπτώσεις ψυχολογικής υπερδιέγερσης για να τα φέρετε όλα εις πέρας τέλεια (αφού δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος) είναι πως και να πήξετε δεν θα το καταλάβετε, συνεπώς χρειάζεται να μείνετε σε επαφή με το συναίσθημά σας και με το συναίσθημα του Θανάση παραλλήλως, ιδίως αυτή την Κυριακή, που προσφέρεται για ζουζούνισμα και σον σον – έστω και στο σπίτι. Μην ξεχνάτε ποτέ τη διασκέδαση και μη φοβηθείτε να την εντάξετε στο πρόγραμμα όπως την έχετε φανταστεί εσείς κι όχι σαν να είναι 1981.

ΖΥΓΟΣ

Το υπαρξιακό “μάνα, θα πάω στα καράβια” αυτή τη βδομάδα συμβαίνει εξαιτίας της ασύλληπτης νευρικότητας που σάς έχουν δημιουργήσει στη δουλειά, κυρίως άνθρωποι που δεν μπορούν να κατανοήσουν την έννοια της προθεσμίας, της υποχρέωσης και της τήρησης των συμφωνηθέντων (πρακτικά μιλώντας οποιοσδήποτε άλλος εκτός από εσάς, τον Παρθένο και τον Ταύρο του τμήματος). Το καλό σε όλη αυτή την αναστάτωση είναι ο Άρης στον Οίκο του έρωτα και, κατά συνέπεια, ο Θανάσης σε ρόλο πυροσβέστη, για οποιοδήποτε ζήτημα σάς τσιτώνει το νευρικό σύστημα σαν μαύρη peel-off μάσκα σε ξηρό δέρμα. Σε πρακτικό επίπεδο, το χειρότερο αυτής της συγκυρίας είναι ότι δεν σάς λύνεται η γλώσσα, ώστε να βάλετε τον καθένα στη θέση του – ακόμα και τον Θανάση αν πιστεύετε ότι ξεπερνάει τα όρια κι από σύντροφος γίνεται η μάνα σας – πράγμα που, αν θέλετε να ξεπεράσετε, μπορείτε να το επιχειρήσετε την Κυριακή. Αν ψάχνετε ένα φως στο τούνελ, να ξέρετε ότι η δυσκολία αυτής της χρονικής περιόδου μπορεί να αντιμετωπιστεί αν ψάξετε να βρείτε στους άλλους ανθρώπους τι μπορεί να σας διασκεδάσει και να σας κάνει πιο χαρούμενους – ας σας επιστρέψουν μια φορά αυτή την εξυπηρέτηση, δεν είναι κακό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το ερώτημα που εγείρεται αυτές τις ημέρες μόλις σας παρατηρήσει κάποιος είναι: “Αφροδίτη στον Σκορπιό ή νέο κονσίλερ;”. Ναι, η λάμψη σας συγκρίνεται μόνο με αυτή της Γκρέις Κέλι την εποχή που παντρεύτηκε τον Ρενιέ, άσχετα αν μέσα σας κρύβεται η Παυλίνα Κακουδάκη σε φάσεις που θυμόταν τον μητροπολίτη. Ο Άρης στον Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας σάς πατάει τον κάλο σε σχέση με όποιον συγγενή προσπαθεί να σας βάλει σε καλούπι, απλά επειδή δεν έχει τι να κάνει στη ζωή του αυτή τη σεζόν, ενώ και στη δουλειά επικρατεί μια αναστάτωση, κυρίως γιατί πολλοί άνθρωποι δεν δύνανται να κατανοήσουν ότι οι πράξεις τους είναι ταυτόχρονα και ζωντανές συνέπειες σε άλλους. Κάντε το ξέσπασμά σας κατά περίπτωση – όχι πάνω στον Θανάση, όμως, να χαρείτε – και εκμεταλλευτείτε την Κυριακή για να τσιλάρετε όπως μπορείτε, σκεπτόμενοι ότι, τουλάχιστον, οικονομικά και συναισθηματικά πάτε καλά και έχετε προοπτικές για ακόμα καλύτερα, αν δεν σας συμπαρασύρουν τα νεύρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Έχετε δει ποτέ πεντάχρονο που ήπιε από το energy drink της μάνας του κατά λάθος; Αν απαντήσετε αρνητικά σημαίνει ότι δεν δίνετε ιδιαίτερη σημασία στον εαυτό σας αυτή την εβδομάδα και δεν παρατηρείτε τίποτα πάνω σας και ιδίως τον Άρη στον Οίκο της επικοινωνίας σας, που δεν σας αφήνει ένα λεπτό ήσυχους να κλείσετε το τηλέφωνο ή να πάψετε να σκέφτεστε και να προσπαθείτε να πείσετε τους υπόλοιπους ότι αυτά που έχετε σκεφτεί πρέπει να γίνουν τώρα γιατί, ποιος ξέρει αύριο, ίσως και να μην υπάρχει αύριο. Καθώς τα “χεράκια Μαρινέλλας” έχουν κάνει takeover το πνεύμα σας, ίσως να χάνετε ευκαιρίες που σας προσφέρει το επαγγελματικό σας περιβάλλον, αφού δεν μπορείτε να ακούσετε με υπομονή τους γύρω σας (κι αυτοί, τώρα βρήκαν να έχουν δίκιο σε ένα δυο πράγματα, όταν παρακαλάτε να έχουν δε συμβαίνει ποτέ). Σε κάθε περίπτωση, εσείς αισθάνεστε πολύ καλά (και καλά κάνετε) και γι’ αυτό θα έχετε διάθεση (ειδικά την Κυριακή) να καταστρώσετε τη στρατηγική σας για την ερχόμενη εβδομάδα. Απλώς σκεφτείτε ότι επικοινωνιακά ο προϊστάμενός σας ίσως να μην είναι στην ίδια φάση με εσάς και χρειάζεται λίγη υπομονή για να τον πείσετε – όχι τίποτα άλλο, μην είστε στο τέλος απέξω η Μαρινέλλα στο Ρεξ κι από μέσα κουρέλι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια, αλλά πού να θυμάστε εσείς τα πεντοχίλιαρα και τη Γλυκερία στα χάι της να βγαίνει στην πίστα με το συγκεκριμένο άσμα και από κάτω να φεύγουν τα πανέρια με τα γαρίφαλα σαν να είναι ρουκέτες. Όπως και να ‘χει, τώρα θα εμπεδώσετε το εν λόγω νόημα, καθώς ο Άρης στον Υδροχόο φέρνει διάφορα έξοδα για το σπίτι και την οικογένεια, πράγμα που – ως ένα βαθμό – προκαλείτε και μόνοι σας, αφού η πλήξη στη δική σας περίπτωση μετατρέπεται συνήθως σε Carrie Bradshaw με επιστροφή φόρου στον τραπεζικό λογαριασμό (με τη διαφορά ότι εσείς, η Bradshaw των Σεπολίων, αναμένεται να φάει και το ποσό που προοριζόταν για τον ΕΝΦΙΑ). Ενιγουέι, σε άλλα νέα υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση σε ό,τι σας ενδιαφέρει πραγματικά εκτός από τις απανταχού εκπτώσεις/ προσφορές (ο Θανάσης και η προαγωγή ανήκουν σε αυτή την κατηγορία), αλλά για τέτοιου είδους εξελίξεις θα χρειαστείτε λίγη ακόμα υπομονή και κάμποση ενδοσκόπηση, γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, αν θέλατε πραγματικά να προχωρήσει ό,τι κολλάει στην κίνηση, θα είχατε ξεριζώσει ως και τα φανάρια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Άρης στον 1ο Οίκο σας γκαζώνει ολημερίς (κι οληνυχτίς) για να σας πάει παραπέρα σε όλα τα επίπεδα, κι εσείς πιστεύετε ενδόμυχα (άσχετα αν δεν το φανερώνετε στους άλλους) ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να αναπληρώσετε το χαμένο χρόνο (δηλαδή 2 καλοκαιρινούς μήνες που δεν μπορούσατε να συντονίσετε την επιθυμία με την πράξη). Έτσι ο ενθουσιασμός σας κομποζάρεται με συγκεκριμένους στόχους (ευτυχώς, αλλιώς θα είχαμε πάλι τα του καλοκαιριού), κι αν κρατήσετε αυτή τη στάση θα καταφέρετε πολλά πράγματα, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο. Φυσικά, επειδή οι περιλιμπανόμενοι καραδοκούν και επειδή έχετε μια καλή παράδοση στο να δίνετε σώμα και ψυχή (κι ανάσα πρωινή μου) σαν άλλη Άντζυ Σαμίου στον κάθε πρώτο τυχόντα στο δρόμο σας, μοιράστε το φόκους στα γκομενικά και τη δουλειά και μην ξεχνάτε και τα πρακτικά θέματα της ζωής (π.χ. αυτόν που σας πληρώνει για να ζείτε) μαζί με οτιδήποτε ονειρεύεστε αυτή τη σεζόν για εσάς και τον Θανάση.

ΙΧΘΥΕΣ

Αφορμή ψάχνατε για να γκρινιάξετε που δεν ξεκουνάτε το χεράκι σας να πάτε παραπέρα το ζήτημα με τον Θανάση (και άλλα ζητήματα, βέβαια, απλά αυτό είναι σίζλινγκ χοτ, σαν φρεσκοξεφουρνισμένο πεϊνιρλί) και πλέον ο Άρης στον 12ο Οίκο σας σάς έχει δώσει μια δικαιολογία πιο απόλυτη και από την ύπαρξη της Άννας Βίσση. Τέλος πάντων, το πρόβλημα είναι η τεχνητή θολούρα υπό την οποία ενεργείτε και διακινδυνεύει το well being σας και μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με υπαρξιακά αυτοχαστουκίσματα και ενέσεις αυτοπεποίθησης (αλλά όχι σαν τη Μαρούσκα μπροστά στον καθρέφτη “άι αμ α πρίτι γούμαν” έτσι απλά, γιατί δε θα πιάσει). Φυσικά και δεν πρέπει να καθίσετε καθόλου μέσα το Σαββατοκύριακο, αλλά και να προσέξετε την υγεία σας, και κυρίως να αποτινάξετε από πάνω σας όποια υποχρέωση σάς επιβαρύνει ψυχολογικά και σας έχει παρκαριστεί από τον οποιονδήποτε βαριέται να τη φέρει εις πέρας μόνος του, παρότι έχει την ίδια ακριβώς ευθύνη με εσάς στο συγκεκριμένο θέμα.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr