ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 1-2 Σεπτεμβρίου.

Από τις 27 Αυγούστου ο Άρης έχει επιστρέψει στην ορθόδρομη πορεία του στον Αιγόκερω, όπου θα βρίσκεται ως τις 11 Σεπτεμβρίου κι έτσι, και τις χειρότερες διακοπές της ζωής σας να κάνατε φέτος, η επιθυμία σας να διορθώσετε ό,τι διορθώνεται και να κυνηγήσετε ό,τι κυνηγιέται θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με ένα τατς ανεξαρτησίας πιο έντονο κι από αυτό που πλανιόταν πάνω από τη Σκωτία στον Μεσαίωνα. Ξυπνάει μέσα σας ο καριερίστας και η Βάνα Μπάρμπα που επιτάσσει να γίνονται πράγματα, αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνάτε και το συναίσθημα, απόνερο της πανσελήνου της 26ης Αυγούστου, που θα προσδώσει την απαραίτητη ισορροπία στις καθημερινές επιδιώξεις, ώστε να μην πέσετε με τα μούτρα στη δουλειά και ξεχάσετε πως έχετε ψυχούλα που θέλει τάισμα με άλλα πράγματα πλην του εξέλ και των στόχων.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Επιτέλους ο κυβερνήτης σας Άρης επέστρεψε σε ορθή πορεία και όλα μοιάζουν να βγάζουν νόημα ή, έστω, να επιδέχονται ερμηνείας εκ μέρους σας. Η έμφυτη δημιουργικότητά σας εκδηλώνεται τόσο στη δουλειά όσο και στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κι εσείς γκαζώνετε σε κάθε τομέα, με μια πρωτοφανή ψυχραιμία/ σοβαρότητα, αφήνοντας πίσω το περασμένο δίμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου το εφέ σας ήταν “Ρίτσα Μπιζόγλη υπό την επήρεια LSD”. Σε γκομενικό επίπεδο κάνετε φόκους στον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας και όχι σε οποιαδήποτε έλλειψη έχει προκύψει αυτή την περίοδο στην ψυχούλα σας. Ενδέχεται, βέβαια, από το ένα να καλυφθούν και οι τρύπες του άλλου, και να κάνετε σεφτέ τον Σεπτέμβριο στο ταμείο των υπαρξιακών σας αμφισβητήσεων. Όλα για τον άνθρωπο είναι, δε λέω, αλλά γιατί να αμφισβητείτε τόσο πολύ τον εαυτό σας, ιδίως όταν έχετε απέναντί σας μπάζα επιπέδου “Ταζ Μαχάλ καραγιαπί”.

ΤΑΥΡΟΣ

Μετά από 2 μήνες ανελέητης ντιβουρλίγκας, ειδικά στα επαγγελματικά σας (τα οποία όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα και γρήγορα γίνονται υπαρξιακά), ήρθε η ώρα της επιστροφής του Άρη σε ορθή πορεία και έτσι λέτε “αουφίντερζεν” στα εμπόδια που χαντάκωναν το well being σας τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Από το Σαββατοκύριακο μπορείτε να βάλετε μπροστά κάθε πλάνο που είχατε παγώσει πριν πλακώσουν όλες οι στριμόκωλες όψεις των τελευταίων μηνών, να φροντίσετε τη μόρφωσή σας και να προωθήσετε τον εαυτό σας για μια θέση στον ήλιο (ή έστω πάνω από τον τωρινό σας προϊστάμενο). Σε γκομενικό επίπεδο, αφού η δουλειά (μετά από τσούξιμο που δεν ξεχνιέται εύκολα, αλλά και πάλι) πάει καλά, πάτε κι εσείς καλά, αρκεί να σκέφτεστε ότι ο Άλλος δεν είναι πάντα έτοιμος να ακούσει τις εμμονές σας – από αυτή για έναν μουσακά που φάγατε κάποτε σε ένα καπηλειό στη Φολέγανδρο μέχρι την τάση να αποστερείτε τον εαυτό σας από χαρές στις πιο άκυρες φάσεις. Χαλαρώστε και απολαύστε το γιατί το αξίζετε – κλασική περίπτωση L’ Oreal.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν αν θα ανακάμψετε EVER από τις φετινές διακοπές, πρωτίστως σε οικονομικό επίπεδο, τα νέα είναι καλά και μάλιστα αποφεύγετε και τυχόν αναταράξεις στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τον Θανάση με αφορμή τους κοινούς σας τραπεζικούς λογαριασμούς/ κουμπαράδες γουρουνάκια. Η επιστροφή του Άρη σε ορθή πορεία αποκαθιστά την τάξη και στα της δουλειάς, αλλά και σε οτιδήποτε σχετίζεται με δημόσιες υπηρεσίες και λοιπά πιθανά ντράβαλα (καλωσόρισες ΕΝΦΙΑ). Αφού λοιπόν όλα βαίνουν καλώς από το οικονομικό μέτωπο, που κόντεψε να σας αφήσει με μόνιμα ψυχολογικά εκεί γύρω στα μέσα του Αυγούστου, έρχεται η ώρα – από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας – να αφήσετε ελεύθερη την έμφυτη τάση σας να πραγματώνετε σον σον ακόμα και μπροστά από το ταμείο του μανάβη. Μην είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε, αφενός γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη κι αφετέρου γιατί πλέον έχετε το καλύτερο μαύρισμα από όλους, συνεπώς υπερτερείτε στο φλερτ και από αυτή την άποψη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

5-6 φορές το χρόνο, όταν σταματάτε να συμπεριφέρεστε καλόβολα, οι συνθήκες είναι ώριμες σαν ροδάκινο του Ιουλίου, ώστε να βάλετε όρια σε ανθρώπους και σε συμπεριφορές που προκαλούν στα νεύρα σας (όχι τα φανερά, αυτά που μόνο εσείς ξέρετε) το εφέ “Αλέκα Καλουδάκη όταν έμαθε πως ο Μαντάς επιστρέφει στην Ελλάδα” (εναλλακτικά Πόπη Μαλλιωτάκη όταν κατάγγειλε Αγγελική Ηλιάδη στα μεσημεριανάδικα). Η επιστροφή του Άρη σε ορθή πορεία σηματοδοτεί μια ακόμα τέτοια περίοδο της ζωής σας και, αφού στη βράση κολλάει το σίδερο, ας την εκμεταλλευθείτε, χωρίς πισωγυρίσματα, αλλά και χωρίς τις (εγγενείς) υπερβολές σας “βρήκαμε παπά, να θάψουμε 5-6”), οι οποίες θα ακυρώσουν όλο αυτό το θάρρος που μαζεύετε εξαιτίας του (πλανητικά οφειλόμενου) κουρελιάσματος των νεύρων σας. Στη δουλειά δε θέλετε πολλά πολλά – αυτοί φταίνε που ξεκίνησαν να αφηγούνται λεπτομερώς το πώς πέρασαν στις διακοπές τους, ενώ εσείς ρωτήσατε τυπικότατα – γι’ αυτό φροντίστε να μην πάνε πίσω οι στόχοι σας εξαιτίας της έλλειψης διάθεσης συντονισμού. 

ΛΕΩΝ

H φάση είναι Βλάσσης Μπονάτσος με εμπριμέ πουκάμισο μπουκάρει στο πλατό και φωνάζει “ΠΑΜΕ” – έτσι, χωρίς λόγο, απλά επειδή πρέπει να ξεκινήσει πανηγυρικά η επιστροφή στο γραφείο και τις εκκρεμότητες που είστε έτοιμοι να βάλετε σε τάξη πιο γρήγορα από ποτέ, μιας και γυρίσατε από τις διακοπές πιο ξεκούραστοι από όλους – καθώς οι διακοπές είναι πρώτα από όλα state of mind και δευτερευόντως παραλίες, καλαμαράκια τηγανητά και βράχοι στο Αιγαίο. Πατάτε restart σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στα θέματα της υγείας σας, ενώ παράλληλα όμορφα πράγματα διαφαίνονται στα γκομενικά, καθώς μπορείτε πιο εύκολα να ξεχωρίσετε τι θέλετε και τι νομίζατε ότι θέλατε δυο μήνες πριν. Μην αφήσετε το Σαββατοκύριακο ανεκμετάλλευτο σε επίπεδο στρατηγικής, ιδίως μετά τις πρώτες μέρες στη δουλειά και την επανεκτίμηση του πού και πώς κινείται καθένας. Αφού μπορείτε – και σας πάει – πιάστε τους στον ύπνο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τεμπέλης και Παρθένος δε γίνεται, εκτός από τις περιπτώσεις όπου η ματαιότητα της ύπαρξης σάς χτυπάει την πόρτα και σάς ακυρώνει μέχρι και τις καθημερινές ιεροτελεστίες που σάς κρατούν ζωντανούς και ψυχικά υγιείς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Η εσωστρέφεια τελειώνει ως προς τα γκομενικά σας – και κυρίως ως προς την καρδιά της σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) – κι έτσι τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο λειτουργείτε καλύτερα, ανανεωμένοι σαν μετά από υπαρξιακή μεσοθεραπεία και σχεσιακό υαλουρονικό – σε περίοδο ξηρασίας. Ό,τι κι αν συνέβη το περασμένο δίμηνο αρχίζει να ξεκαθαρίζει τώρα με έναν δικό του τρόπο, μη ελέγξιμο από κανέναν μας – εξ ου και το ξέσπασμα της ματαιότητας και ο κρυφός φόβος ότι δεν είστε ο εαυτός σας. Σε λίγες μέρες θα περάσει όλο αυτό και η επικοινωνία θα είναι απόλυτα με το μέρος σας, γι’ αυτό προς το παρόν χαλαρώστε και απολαύστε το – εξάλλου τι νόημα έχει ο απόλυτος έλεγχος σε κάτι για το οποίο δεν έχετε αποφασίσει ποια έκβασή του σάς ταιριάζει περισσότερο;

ΖΥΓΟΣ

Η εξαλλοσύνη δεν έκανε ποτέ καλό σε έναν άνθρωπο που έχει ως προτεραιότητα το να περνάνε καλά οι άλλοι (αφεντικά, σόγια, σύντροφοι, η κυρία που μένει στον 2ο και έχει εκείνο το σκυλάκι με τα πεταχτά αυτιά, ο οδηγός του 803 και ο μπροστινός στο ταμείο του σούπερ μάρκετ – ενδεχομένως και με ανάκατη σειρά). Γι’ αυτό οι μέρες αυτές χρειάζονται προσοχή και λίγα λόγια στον κόσμο που μπορεί να τα πάρει στραβά, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως ό,τι κι αν πάει στραβά, θα σκάσει κατά κύριο λόγο πάνω σας. Χρειάζεται φόκους στους στόχους που είχατε βάλει ήδη εδώ και τρεις τέσσερις μήνες και στο πλαίσιο των οποίων αποσυντονιστήκατε – δε φταίω εγώ, δε φταις εσύ, μπορεί να φταίει το νησί – και φιλτράρισμα των δηλώσεων που προέρχονται από ανθρώπους που ξέρετε ότι είναι επιεικώς άχρηστοι, ωστόσο πάντοτε ενδέχεται να σας επηρεάσουν και να αμφισβητήσετε το δίκιο του έχετε διαχρονικά σε κάποια πράγματα. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

H μεγαλοψυχία σας είναι σαν εκείνο το χαμένο επεισόδιο του Charmed: πολλοί έχουν ακούσει γι’ αυτό, κανείς όμως δε βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι το έχει δει στην πραγματικότητα. Αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές, με μικρές εξαιρέσεις τις περιόδους έκτακτης ανάγκης (βλ. διπλοί ανάδρομοι, εκλείψεις, προσγείωση εξωγήινων στην αυλή της γιαγιάς σας), κατά τη διάρκεια των οποίων δίνετε κάποιο περιθώριο σφάλματος στους ανθρώπους, και κυρίως σε εσάς προσωπικά. Από τις 27 του μήνα και με την Πανσέληνο στις 26 να έχει επιδράσει στην ψυχούλα σας καταπραϋντικά, σαν τόνερ σε γκαγκανιασμένη από τον ήλιο επιδερμίδα, ξεκινάτε σταδιακά να ξαναβρίσκετε τα επικοινωνιακά σας πατήματα, παρά την υφέρπουσα κυκλοθυμία (την οποία σιχαίνεστε πιο πολύ κι από την ίδια τη μεγαλοψυχία ως αρετή). Προσέξτε για λίγο ακόμα (το Σαββατοκύριακο) τι λέτε – κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος να μοιραστεί το περιεχόμενο των σκέψεών σας έτσι κι αλλιώς – και ξεκινήστε σιγά σιγά τις αναθεωρήσεις των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), όσο και η δουλειά θα πιάνει ρυθμό διαφορετικό – επιτέλους – από το “Στην Αφρική θα πάω με τους Μασάι”.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αρχίζετε να ανασαίνετε οικονομικά και κάπως αισθάνεστε σαν τον Αλογοσκούφη στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, έτοιμοι μέχρι και στο YouTube να βγείτε να παίξετε στην κιθάρα το “Για τα λεφτά τα κάνεις όλα” και καπάκια το “Βρε μελαχρινάκι” – γιατί όταν γεμίζει η τσέπη σας είστε και λίγο πιο μερακλήδες από ό,τι συνήθως. Έξοδα θα προκύψουν, αλλά σημασία έχει η ψυχική σας ηρεμία και η αίσθηση ότι πλέον είστε ο Ξενοφών Ζολώτας των Σεπολίων. Φυσικά και ο καημός σας είναι η επιμήκυνση του καλοκαιριού, περισσότερο από ό,τι ήταν για τη μέση κυβέρνηση των τελευταίων ετών η επιμήκυνση του εθνικού χρέους, και θα τα καταφέρετε με μια επιβάρυνση του τραπεζικού σας λογαριασμού και λίγη βοήθεια από τους φίλους σας. Μην έχετε τύψεις γι’ αυτό (ως συνήθως) αφήστε τον εαυτό σας (κάπως) ελεύθερο και ασχοληθείτε και λίγο με τον Θανάση για να δείτε πού θέλετε να πάτε τη φάση σας φέτος το φθινόπωρο σε επίπεδο, όπως λέμε στο χωριό, couple goals.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επιστρέψατε σαν τον Terminator, σαν τη Ρούλα Βροχοπούλου μετά το διαζύγιο, σαν την Κατερίνα Παπακώστα μετά την (υφ)υπουργοποίηση. Κοινώς, επιστρέψατε μετά από μια περίοδο έντονου εσωτερικού εγκαύματος, στο πλαίσιο του οποίου αποφασίσατε να προσπεράσετε διάφορα πράγματα που σας κρατάνε πίσω και που πλέον δεν έχουν νόημα, με σκοπό να καταπλήξετε τα πλήθη των θαυμαστών σας, όπου κι αν εμφανίζονται μπροστά σας. Έτσι επιστρέφετε και στη δουλειά και στα γκομενικά, δυναμικοί και γνωρίζοντας τι ακριβώς θέλετε από τον Θανάση, όμως υπάρχει πάντα ένα δυσδιάκριτο όριο για το οποίο θα χρειαστεί να παραφυλάτε ώστε να μην ακυρώσετε όλη αυτή την επίπονη ψυχανάλυση/ στοχοθεσία. Είστε καλά, ξέρετε πού θέλετε να πάτε, απλώς λυπηθείτε λίγο και τους γύρω σας στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας και μην τους ακυρώνετε κάθε προσπάθεια προσέγγισής σας, απλά και μόνο γιατί αισθάνεστε παντοδύναμοι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν την λένε τυχαία “δεύτερη Πρωτοχρονιά” την 1η Σεπτεμβρίου όσοι γνωρίζουν τη σημασία των resolutions (στο χωριό τις αποκαλούμε “σημαντικές αποφάσεις με υπαρξιακή επέκταση και μεσομακροπρόθεσμα αποτελέσματα”) και ιδίως αυτών που σχηματίζονται μετά από ένα καλοκαίρι του οποίου μόνος ταιριαστός τίτλος είναι “Άλλα ντ’ άλλα τα μεγάλα, της Παρασκευής το γάλα”. Ο Άρης ορθόδρομος σταματάει να σας πατάει τον λαιμό εκβιάζοντάς σας συναισθηματικά ώστε να αφήνετε ανοιχτά μέτωπα με ανθρώπους που δεν σας βοηθούν να περνάτε καλά, ενώ το παρελθόν τακτοποιείται σιγά σιγά, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο, και μάλιστα χωρίς τύψεις ή άλλου είδους ακατάλληλα για την ψυχοσύνθεσή σας ντράβαλα. Μην απογοητευθείτε αν δεν σας βγει ο (όποιος) προγραμματισμός σας. Πρώτον, everything happens for a reason (με εσάς τουλάχιστον) και δεύτερον σάς περιμένουν τόσες δραστηριότητες εκεί έξω, μόλις ξεπετάξετε τις πρώτες SOS υποχρεώσεις των ημερών.

ΙΧΘΥΕΣ

Καμιά φορά ξυπνάει μέσα σας το θάρρος και γίνεστε πιο fierce από τη Μαρίνα Κουντουράτου όταν μπούκαρε στη σχολή του Μαρκορά καθυστερημένη με μια κούτα μπεζέδες για να τους φάνε “στα καπάκια”. Με τον Άρη στη σωστή (για τα νεύρα σας) θέση, και με τις διακοπές να έχουν παρέλθει σε κλίμα άλλοτε ανάλαφρο, άλλοτε πιο προβληματικό από “17 ώρες διαπραγμάτευση με την πάρτη μου”, έχει έρθει η ώρα για ένα πρώτο συμμάζεμα στα μέτωπα σπίτι/ Θανάσης/ δουλειά, με αυτήν ακριβώς τη σειρά. Ό,τι κι αν αμφισβητήθηκε τους προηγούμενους μήνες μπαίνει τώρα σε τάξη (τη δική σας, αλλά και πάλι), ενώ η εσωτερική αναζήτηση λήγει λιγότερο επίπονα από όσο διαδραματίστηκε και μάλιστα με συνειδητοποιήσεις που κανείς δεν περίμενε – ιδίως σε σχέση με το φιλικό σας περιβάλλον και την πρόσφατη στάση τους σε διάφορα θέματα (ναι, για πάντα θα θυμάστε ποιος μπούκωσε τα τελευταία ποδαράκια τηγανητού καλαμαριού πριν σας ρωτήσει έστω από ευγένεια αν τα θέλετε εσείς).

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr