ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 13-14 Ιανουαρίου.

Το Σάββατο η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ουρανό ζορίζει λίγο Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους σε σχέση με τα γκομενικά, καθώς στην ατμόσφαιρα πλανάται ένα “δε μας ξεφορτώνεσαι ρε Θανάση, ακόμα δε χώνεψα όσα έφαγα στις γιορτές, θα κάτσω να ασχοληθώ με την άποψή σου για τη ζωή και άλλα τέτοια εμπριμέ”. Προσπαθήστε να μη χάσετε τη μπάλα και να εστιάσετε στα resolutions της χρονιάς. Αν διαβάζοντας αυτές τις λέξεις ήδη έχετε αρχίσει να γελάτε, έχοντας ξεχάσει τι στόχους θέσατε και για πότε τους τοποθετήσατε, μπράβο, σημαίνει ότι πατάξατε τη δικτατορία του προγραμματισμού σε πράγματα που είναι πιο απρογραμμάτιστα κι από τις νέες τάσεις στη μόδα κάθε σεζόν.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο.

ΚΡΙΟΣ

Κοιτάξτε να δείτε, αυτή την περίοδο είστε ιδιαίτερα αποφασισμένοι/ αποφασιστικοί (σε ελληνικά που θα καταλάβετε: “έχετε λυσσάξει”) με τα της δουλειάς από την άποψη ότι προσπαθείτε να εγκαθιδρύσετε μια νέα εποχή, όπου θα κυριαρχεί το πρόγραμμα και η στοχοθεσία. Καλά κάνετε, διότι στην παρούσα φάση οι πλανήτες στον Αιγόκερω σας ευνοούν ιδιαίτερα, ιδίως μετά την Τετάρτη και το πέρασμα του Ερμή σε αυτόν. Ωραία και εξυπηρετική είναι αυτή η φούρια, απλά προσέξτε μην παραμελήσετε τον Θανάση και του θέσετε – από κεκτημένη ταχύτητα (ή από συνήθη ανεμελιά) – διλήμματα όπως “ή το τσιγάρο ή εγώ”, όπου “τσιγάρο” είναι η δική του δουλειά, η μάνα του, η αδερφή του, το λαμπραντόρ του ή η ζούμπα του. Το Σάββατο προσέξτε ιδιαίτερα μη σας πιάσει η καντήφλα του Κρόνου και δε βγείτε έξω, όχι τίποτα άλλο, θα είναι εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσετε κανέναν άνθρωπο

ΤΑΥΡΟΣ

Η φάση αυτές τις μέρες είναι “έχω διαβάζει Νίτσε, Μαρκούζε και Κρυστάλλη από τα Άπαντα του Φυτράκη”, πράγμα που σε γενικές γραμμές ισχύει για εσάς (όση ώρα δεν τρώτε δηλαδή ενδέχεται να διαβάζετε και εν γένει να καταναλώνετε καντάρια με κάλτσουρ), ιδίως όμως με το πέρασμα του Ερμή στον Αιγόκερω αυτό θα βγει στην καθημερινότητά σας και κάπως θα την τροποποιήσει. Το Σάββατο ενδείκνυται για να οργανώσετε ταξίδια ή γενικότερα δραστηριότητες (πνευματικές και μη) οι οποίες θα δώσουν ιδιαίτερο χρώμα στην καθημερινότητά σας. Κι αν αυτές τις μέρες σας έρθουν στο μυαλό παλιές πληγές γκομενικής φύσης, μην τις αφήσετε να σας χαλάσουν τη διάθεση, απλά επειδή το μυαλό σας έχει την “ικανότητα μπιγκ μπάμπολ”, δηλαδή να κολλάει χωρίς λόγο κι αφορμή σε άσχετα σημεία. Η αλήθεια είναι πως δεν θα προλάβετε και να κολλήσετε, δεδομένου ότι το πρόγραμμά σας σιγά σιγά αρχίζει να φουλάρει, τόσο στο σπίτι όσο και έξω από αυτό.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ήρθε η ώρα για το major breakthrough στα γκομενικά σας και δη στον άξονα “μην είσαι μωρή σαν κακό χρόνο να ‘χεις, γλύκανε λίγο”; Ενδεχομένως, καθόσον από Παρασκευή μπαίνετε σε mode “έτσι ξαφνικά σε είδα απέναντί μου” κι αφήνετε στην άκρη το άσμα “να σου θυμίσω, είχε Αιγόκερω τη μέρα που σε γνώρισα”. Ο Ερμής με τον Κρόνο στον Αιγόκερω το Σάββατο θα προσπαθήσει να σας κλείσει στον εαυτό σας, οπότε για να μην αρχίσετε να σκέφτεστε, κλασικά, τη ματαιότητα των πραγμάτων και της ύπαρξης, καλό θα ήταν να αφεθείτε στο πρόγραμμα των υπολοίπων και να μην ακολουθήσετε το δικό σας ένστικτο. Μπορούν οι εξελίξεις να γίνουν ραγδαίες από κει που το πιο συγκλονιστικό πράγμα στην καθημερινότητά σας ήταν το σπανακόρυζο που φτιάχνατε κάθε Τετάρτη; Σαφέστατα, ειδικά την Κυριακή, γι’ αυτό προσέξτε μην πληρώσει ο Θανάσης και η σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) όλη την υπαρξιακή σας καντήφλα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ατιμούτσικα, αργείτε γενικά, αλλά αν πάρετε μπρος δε σας πιάνει κανείς. Λοιπόν, γκομενικώς φλέγεται το σύμπαν, από την άποψη ότι ο Ερμής στον Αιγόκερω από τις 11 του μήνα σάς δίνει για λίγο ένα μοναδικό χάρισμα: να ακούτε τον άλλο, αφήνοντας το “εγώ τα σπάω, εγώ πληρώνω, εγώ αισθάνομαι, εγώ εγώ εγώ” στην άκρη και δουλεύοντας με ησυχία και ηρεμία τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Φυσικά δεν πρέπει να αφήσετε ψήγματα του εαυτού σας όπως την ανασφάλειά σας να έρθουν στην επιφάνεια και να αναιρέσουν όλο τον κόπο σας. Το Σάββατο είναι μια εξαιρετική ημέρα για να αναλογιστείτε τι θέλετε από τους άλλους, γκόμενους, φίλους, συνεργάτες, χωρίς όμως να έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από τους άλλους.

ΛΕΩΝ

Everybody wants a piece of you, ως συνήθως δηλαδή, εσείς όμως έχετε το νου σας στη δουλειά. Ο Ερμής στον Αιγόκερω σάς βοηθάει να κλείσετε εκκρεμότητες και να βρείτε λύσεις για θέματα που σας απασχολούν από όταν είχαν βγει τα πρώτα μελομακάρονα της σεζόν. Φυσικά και όλη αυτή η ιστορία δε θα γίνει αναίμακτα, κι εννοώ ότι ανάμεσα στον όγκο της δουλειάς και των οικογενειακών υποχρεώσεων θα μπερδέψετε το “άι σαρβάι” της Ασπασίας με το “σιχτιρίζεις” (της ιδίας) και έτσι όλο και κάποιος θα την πληρώσει – πράγμα που δε ασας νοιάζει, καθόσον προτεραιότητά σας είναι να μπαίνουν σε τάξη όλα όσα σάς χαλάνε τη μόστρα. Όσο για τον Θανάση, τώρα που αισθανθήκατε λίγο πιο σίγουροι για τον εαυτό σας, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Πριν αρχίσετε να εξαντλήστε (χωρίς περιθώριο να επανακυκλοφορήσετε), προσέξτε λίγο τη φυσική σας κατάσταση και κάντε καμιά βόλτα το Σαββατοκύριακο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ο Ερμής περνάει στον Αιγόκερω και πραγματώνετε Άννα Βίσση, στις χρυσές εποχές που τραγουδούσε “Φωτιά, φωτιά, είναι ο έρωτας που ζούμε”. Σε αυτό δε θα σας πτοήσουν ούτε διάφορες οικονομικές τρύπες που θα κληθείτε να μπαλώσετε, ούτε η ανερμάτιστη στάση των αφεντικών/ προϊσταμένων/ τυχόν περιλιμπανόμενων συναδέλφων που βρίσκονται στο διάβα σας. Το Σάββατο θα μπορείτε να κάνετε ωραιότατες κουβέντες με τον Θανάση, ωστόσο πιο πολύ θα σας απασχολεί να τον βάλετε κάτω και να τον φασώνετε μέχρι να βγούμε από τα μνημόνια. Κρατήστε αυτή τη λαρτζ διάθεση και μην αφήσετε την υποβόσκουσα ένταση της Κυριακής να κάνει take over το μεγιεμελέ σας.

ΖΥΓΟΣ

Ας ξεκινήσουμε από τα τετριμμένα καθημερινά. Διάφορα οικογενειακά θέματα έχουν ανοιχτεί αυτές τις μέρες και πρέπει να συντονιστείτε με τα σόγια σας για να βγάλετε άκρη, ιδίως τώρα που ο Ερμής βρίσκεται στον Αιγόκερω. Προσέξτε, φυσικά, μην μανουριάσετε μαζί τους στο δευτερόλεπτο και μπει η χρονιά στραβά. Πάμε τώρα στα χοτ θέματα του Σαββατοκύριακου, δηλαδή στα γκομενικά και τη ρέντα που έχετε αυτές τις μέρες. Καιρό είχαμε να σας μαζεύουμε από τις ρούγες ξημερώματα Κυριακής, αλλά είναι κάτι που χρειάζεστε, αρκεί φυσικά να μην έχετε δεύτερες σκέψεις και τριτοδεύτερες τύψεις. Έτσι κι αλλιώς η πίεση στη δουλειά είναι τέτοια που κάπου πρέπει να ξεσπάσετε, ας είναι τουλάχιστον φαν η όλη φάση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Από τις 11 του μήνα ο Ερμής στον Αιγόκερω σάς ωθεί να εκφραστείτε περισσότερο και να δουλέψετε σκληρά για να βγουν οι πρώτοι στόχοι του μήνα, ανεξάρτητα από το ότι ο μόνος legit στόχος σας αυτή την περίοδο είναι να μη σκέφτεστε (ξανά μανά) τι θα μπορούσε να αλλάξει ώστε να ταλαιπωρείστε (= δουλεύετε) λιγότερο. Τουλάχιστον η φάση σας είναι πιο κοινωνική, παρότι το Σάββατο ενδέχεται να ζοριστείτε μέσα στον κόσμο και να τους γειώσετε με τρόπο που δε θα χρησιμοποιούσε ούτε η Πόπη Μαλλιωτάκη για να πλήξει την αξιοπιστία της (πρώην) αντίζηλού της, Αγγελικής Ηλιάδη. Η νευρικότητά σας δεν πρέπει να φτάσει, φυσικά, στον Θανάση, ιδίως αν είστε διατεθειμένοι να την εμπλουτίσετε με συμπεριφορές που απορρέουν από την καρδιά του ψυχισμού σας, της οποίας το μότο/ το modus operandi/ η αφίσα-κάρτα-κορνίζα είναι “άι σιχτίρ κι εσύ κι ο γρύλος σου”.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Kοιτάξτε να δείτε, δυο ήταν οι γιοι της Νταϊάνας, τον Γουίλιαμ τονε πήρε η Καιτούλα πριν χρόνια, τον Χάρι θα τονε πάρει η Μέγκαν σε λίγους μήνες. Θέλω να πω, τέλος οι πρίγκιπες και οι φαντασιώσεις περί λευκών αλόγων και γιαγιάς Ελισάβετ που θα σας ξεματιάζει μέσα από τη δική της άμαξα στο δρόμο για το Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Δεν είναι ωραίο να απογοητεύεται κανείς γκομενικώς (δεν είπαμε ποτέ το αντίθετο, εξάλλου), όμως πρέπει να συνέλθετε με τις υπερβολικές απαιτήσεις από τον άλλο και το πέρασμα του Ερμή στον Αιγόκερω από την Πέμπτη θα σας βοηθήσει σχετικά. Το Σάββατο θα έχετε πιθανότατα συνέλθει εντελώς, οπότε θα διαγράψετε τη Daily Mail από τα bookmarks σας και θα μπορέσετε να συνεχίσετε τη ζωή σας με τη σκέψη του Θανάση, που είναι πιο κοντά στις αληθινές ανάγκες σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ο Ερμής πάνω σας αρχίζει να ξεμπουκώνει το “τσι” σας, καθώς η περίοδος των γιορτών σας προβλημάτισε ιδιαίτερα σε σχέση με το πού πάει η κοινωνική σας ζωή και τι αποτύπωμα θα έχει στην προσωπική σας ανάπτυξη. Πλέον μπορείτε με μεγαλύτερη ευκολία να κάνετε συζητήσεις για όσα σας απασχολούν, τόσο στο σπίτι, όσο και στη δουλειά. Το Σαββατοκύριακο χρειάζεται προσοχή μόνο για έναν λόγο, μην πληρώσει ο Θανάσης την ισχυρογνωμοσύνη και τη μονοκόμματη πρόσληψη μεμονωμένων περιστατικών που σε καμία περίπτωση δεν προεξοφλούν την ηρεμία/ευτυχία του μήνα. Στην αρχή του Κρόνου και του χρόνου ξαναστρώνετε τα πιόνια στη σκακιέρα και για να σας βγει το παιχνίδι ξεχάστε ό,τι παίξατε πέρυσι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αυτές τις μέρες είστε σαν το Γιάννη στους Απαράδεκτους που έκλεινε τα 33 και ρωτούσε στο τηλέφωνο τη θεία Βιργινία τι τύπος ήταν μικρός κι εκείνη του έλεγε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν και μελαγχολικός. Όλα συνηγορούν σε αυτό, τόσο η είσοδος του Ερμή στον Αιγόκερω από τις 11 Ιανουαρίου, όσο και η σύνοδός του με τον Κρόνο το Σάββατο. Δεν έχετε συνηθίσει έτσι (καλά, εκτός από ένα πρόσφατο χρονικό διάστημα) και γι’ αυτό ήρθε η ώρα να αποδεχθείτε το ότι συμβαίνουν και αυτά και μάλιστα είναι και χρήσιμα, ανά περιπτώσεις και κατά τόπους. Με ποιους θέλετε να προχωρήσετε την καθημερινότητά σας; Ποιοι αξίζουν να είναι στη ζωή σας; Τι θέλετε να κάνετε μαζί τους; Θα το φάτε αυτό το πατατάκι ή να το τσιμπήσω εγώ; Όλα αυτά περνάνε από το μυαλό σας, πρώτα ως σκιές και μετά ως σκέψεις και αφορμές για μια καλύτερη ζωή. Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα, τη θέλετε και θα τη βρείτε (λίγο πιο μέσα στο μήνα), οπότε αυτό το Σαββατοκύριακο ας θέσετε τα θεμέλια για το έργο που θα εγκαινιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ερμής στον Αιγόκερω σάς προσδίδει τόση εξωστρέφεια που παρόμοια είχατε να επιδείξετε από την γ΄ λυκείου, λίγο πριν τις εκλογές του δεκαπενταμελούς – που και τότε κάτι παρόμοιο πρέπει να είχε συμβεί πλανητικά. Η αλήθεια είναι πως, συνολικά, το νέο σας state of mind δε σας αφήνει να ηρεμήσετε ένα δεκάλεπτο σαν άνθρωποι, και διαρκώς ψάχνετε τι θα κάνετε και πώς θα το κάνετε και τι νέες ιδέες έχετε να διοχετεύσετε οπουδήποτε (μόνο μπαριστοκαφενείο μην αποφασίσετε να ανοίξετε, διότι η ιδέα έχει παλιώσει). Ενιγουέι, το Σαββατοκύριακο κάπως θα αράξει η πέτσα σας και θα ασχοληθείτε και με τον Θανάση, αρκεί να μην του επιτεθείτε χωρίς ουσιώδη λόγο για τις απόψεις του και να μην καμφθεί το ηθικό σας από τυχόν λεφτάκια που θα χρειαστεί να φύγουν δεξιά κι αριστερά (τα λεγόμενα και “κερατιάτικα”). Γκομενικώς ζείτε μια θολούρα, είτε γιατί δεν είστε σίγουροι για το τι θέλετε, είτε γιατί είστε εξαιρετικά σίγουροι για το ίδιο πράγμα και λόγω της υπερβολικής σιγουριάς βραχυκυκλώνετε. Αυτά δε φτιάχνουν με αντιβίωση, αλλά με υπομονή.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr