ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 15-31 Δεκεμβρίου 2017.

Στις 18 του μήνα η Νέα Σελήνη στον Τοξότη μάς γεμίζει με φαντασία και ελπίδα. Τέτοια χριστουγεννιάτικη διάθεση, ούτε να μας είχε στολίσει ο Αβραμόπουλος επί δημαρχίας στον Δήμο Αθηναίων. Από τις 20 του μήνα ο Κρόνος μπαίνει στον Αιγόκερω, όπου θα παραμείνει ως τον Δεκέμβριο του 2020. Ο Κρόνος στη θέση αυτή διαθέτει ιδιαίτερη δύναμη και αναδεικνύει τα καλύτερα και τα χειρότερα στοιχεία όλων όσων αντιπροσωπεύει ως πλανήτης. Από τη μια υπάρχει το άγχος και ο φόβος της αποτυχίας στη ζωή και από την άλλη ασυγκράτητη δύναμη και ανάληψη ευθυνών κάθε είδους για την επίτευξη υψηλών στόχων. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι περνούν τις σχέσεις τους από κόσκινο, ενώ Ταύροι, Παρθένοι, Σκορπιοί και Ιχθύες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο σαν να μην είναι πιο μονοκόμματοι κι από κτίριο του Βωβού στο Μαρούσι.

Από τις 23 του μήνα συμβαίνει, επιτέλους, αυτό που περιμένουμε εδώ και δυο βδομάδες, δηλαδή ο Ερμής στον Τοξότη επιστρέφει σε ορθόδρομη πορεία και έτσι ανακουφιζόμαστε ως προς το ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ από την ασυνεννοησία. Ανήμερα των Χριστουγέννων η Αφροδίτη μπαίνει στον Αιγόκερω και έτσι όλα τα γκομενικά αποκτούν μια σοβαρότητα που τείνει να εξελιχθεί σε σοβαροφάνεια. Κρατάμε μόνο το πρώτο κομμάτι και υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με την καλύτερη διάθεση.

Για πληρέστερη εικόνα της πρόβλεψής σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Ευτυχώς από τις 9 του μήνα και το πέρασμα του Άρη στον Σκορπιό έχετε αρχίσει να ξεσπάτε δημιουργικά τα νεύρα σας. Μα ο Θανάσης είναι ο αποδέκτης τους, μα ο συνάδελφος που έχει συνεπαρθεί από το πνεύμα των ημερών και πετάει αετό σε βάρος σας, το μόνο που έχει σημασία είναι να ειπωθεί ό,τι χρειάζεται για να κλείσει η χρονιά χωρίς βαρίδια και καταστάσεις που, αν χρονίσουν, θα κάνουν ποδαρικό στο νευρικό σας σύστημα για το 2018. Από τις 20 του μήνα, ο Κρόνος στον Αιγόκερω φέρνει νέες ευκαιρίες για να ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας, ταυτόχρονα όμως σάς αναγκάζει με τον τρόπο του να πειθαρχήσετε. Μεταξύ μας, καλύτερα να σας έλεγε να μην ακουστεί η φωνή σας σε πάρτι άνω των 50 ατόμων, πιο καλά θα το παίρνατε. Όπως και να έχει, η περίοδος αυτή έχει πάνω κάτω λόγω του ανάδρομου Ερμή, που σας κάνει να αισθάνεστε (όλους μας δηλαδή, μη νομίζετε) πως θα πεθάνουμε πάνω από το γουατσάπ, το βάιμπερ ή το ακουστικό του τηλεφώνου (για τους φίλους της παράδοσης) λόγω της ασυνεννοησίας, όμως από τις 21 του μήνα η κοινωνικότητά σας είναι στα χάι της και βγάζετε τις τουαλέτες από το σκόρο για να λάμψετε στη νυχτερινή ζωή των γιορτών πιο πολύ από όσο λάμπει η Champs-Élysées την περίοδο των Χριστουγέννων.

ΤΑΥΡΟΣ

Σαφέστατα και ο ανάδρομος Ερμής στον 8ο οίκο της Αναγέννησης σάς μπλοκάρει το “τσι” και τις δυνατότητές σας να αντιληφθείτε τις γκομενικές σας σχέσεις στο ακριβές τους μέγεθος και στην ακριβή τους ένταση. Κάτι σαν αυτό που είχε πάθει ο Μαρκοράς με τη Μαρίνα στην 1η σεζόν των Δυο Ξένων. Τον ανάδρομο Ερμή πάντα πρέπει να τον διαχειριζόμαστε καταλλήλως (και δεν εννοώ με ζάναξ). Θέλει θεώρηση της κατάστασης, διατήρηση επιφυλάξεων όταν η πληροφορία προέρχεται από πλευρές που βρομάνε ανωνυμία ή/ και διπροσωπία και υπό κανονικές συνθήκες, καθώς και σκύψιμο πάνω στο πρόβλημα πριν είναι πλέον αργά. Το αυτό ισχύει και για τα οικονομικά σας, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα βελτιωθούν αισθητότατα από τις 20 του μήνα (και όχι απλά επειδή ανέλαβε η μάνα σας να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ). Γενικότερα μιλώντας, από τις 20 του μήνα το μυαλό σας αρχίζει να καθαρίζει, να μη σκέφτεται το παρελθόν και τις κακοτοπιές του και η διάθεσή σας να γίνεται άκρως γιορτινή, σαν φρεσκοξεφουρνισμένη λαμαρίνα με κουραμπιέδες, σαν αστέρι στην κορυφή του δέντρου, σαν υαλουρονικό στη μούρη της Νικόλ Κίντμαν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο ανάδρομος Ερμής επιχειρεί να σας κάνει τα νεύρα στραπατσάδα ως τις 23 του μήνα, όμως όλη αυτή η διαδικασία έχει και την καλή της πλευρά. Συνειδητοποιείτε, δηλαδή πως ενίοτε δε χρειάζεται να λέτε την άποψή σας, έστω κι αν αυτή έχει ζητηθεί, καθώς ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να την ακούσει. Φυσικά και εσείς προσπαθείτε να κάνετε τον κόσμο καλύτερο, όμως αν βλέπετε πως δεν τραβάει η φάση, καλύτερα να αποσυρθείτε την κατάλληλη στιγμή παρά να την πατήσετε όπως ο Θάνος Πετρέλης στα επαγγελματικά του μετά το 2010. O Κρόνος στον Αιγόκερω από τις 20 του μήνα, σταδιακά πάντα, ζεσταίνει λίγο την ψυχούλα σας και δίνει μια νέα πνοή στην αντίληψη των γκομενικών σας, ώστε οι γιορτές να μπουν με λιγότερο “μορισαϊσμό” και περισσότερη διάθεση για φλερτ. Μην πτοείστε από την ποιότητα του κόσμου που σας περιβάλλει. Πάντα μπορείτε να αλλάξετε παρέες και ζωή, αρκεί η ασυνεννοησία των ημερών να μην πάρει μπάλα και τον άμαχο πληθυσμό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

To μότο του δεκαπενθήμερου είναι “Βγες και πες ποια είσαι”, δια στόματος Ασπασίας Βαρδάτσικου. Δεν είναι ανάγκη να μάθει (ως συνήθως) όλος ο ντουνιάς τι σκέφτεστε και τι αισθάνεστε, αρκεί να το μάθει ο Θανάσης και έτσι να δουλέψετε τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), όμορφα κι ωραία, χωρίς υπερβολές και αουιλίκια. Μετά τις 18 του μήνα μπορείτε να συμμαζέψετε την καθημερινότητά σας, ιδίως σε πρακτικό επίπεδο, όσο, φυσικά, ακούτε τα πάντα και φιλτράρετε επίσης τα πάντα, αποφεύγοντας να χάψετε ό,τι σας σερβίρουν οι γύρω σας ως θέσφατο. Από τις 20 του μήνα ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα σας πιέσει να πάρετε σημαντικές γκομενικές αποφάσεις και να δώσετε μια απάντηση στο ερώτημα “εγώ πότε θα γίνω μάνα”. Από τις 21 του μήνα η εορταστική περίοδος θα σας πηγαίνει καλύτερα από ό,τι πάει η μαρμελάδα φράουλα στο τσιζκέικ φούρνου, καθώς η καθημερινότητά σας θα θυμίζει ολίγο από CD δώρο στο περιοδικό “Πίστα και Πρόγραμμα”, με αφιέρωμα στη Φιλιώ Πυργάκη και τα πανηγύρια στις Λιβανάτες.

ΛΕΩΝ

Ο Άρης στον Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας δυναμιτίζει την καθημερινότητα – όση ώρα δε βρίσκεστε στον κόσμο σας, βέβαια – κι αυτό χρειάζεται ρύθμιση για να μην κάνετε Χριστούγεννα σκοτωμένοι ως και με το σκυλί της συμπεθέρας σας. Ο ανάδρομος Ερμής στον 5ο Οίκο σας έχει ακόμα περιθώριο ως τις 23 του μήνα να επαναφέρει στη ζωή σας τον κάθε περιλιμπανόμενο πρώην που θυμήθηκε πως ήσασταν ό,τι καλύτερο του είχε συμβεί κάποτε και τώρα του λείπετε όσο λείπει η Σοφία Αρβανίτη από την ποπ σκηνή της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω από τις 20 του μήνα θα μετριάσει κάπως το ντραμακουινιλίκι της καθημερινότητάς σας, “εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά” – χωρίς λόγο και χωρίς αποτέλεσμα, ενώ από τις 21 του μήνα Ήλιος και Αφροδίτη στον Αιγόκερω σας παίρνουν από το χέρι και σας πάνε τουρνέ σε όλο το νομό. Σας χαλάει; Όχι, αν στο μεταξύ ο ανάδρομος Ερμής δεν σας έχει σπρώξει στις συναναστροφές με τους λάθος ανθρώπους (πρώην και νυν και αεί).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η δημιουργικότητά σας και η ενέργεια που τη συνοδεύει έχουν συνεπιφέρει δυο ευνοϊκότατες αλλαγές στη ζωή σας: πρώτον, δουλεύετε με χαρά και δεύτερον, βγαίνετε (τελεία). Παρότι ο Ερμής βρίσκεται σε φάση που τα πασπαλίζει όλα με νιφάδες παράνοιας και ξεβολέματος, εσείς θα καταφέρετε να οργανώσετε όλα όσα θέλετε να κάνετε αυτές τις μέρες – κι αυτό θα το χρωστάτε τόσο στα applications παραγωγικότητας, όσο και στον Άρη που βρίσκεται στον Σκορπιό από τις 9 του μήνα. Από τις 20 του μήνα ο Κρόνος στον Αιγόκερω σάς ηρεμεί μέσα στο σπίτι, ενώ από τις 21 ο Ήλιος και από τις 25 η Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο σβήνουν με γλυκό τρόπο τη φετινή χρονιά, η οποία σας χτύπησε σαν χταπόδι στα βράχια σε στιγμές που κανείς δεν το περίμενε, σάς δίδαξε, όμως, ταυτόχρονα, πως δεν πρέπει να εμπιστεύεστε κανέναν από αυτούς που αμφισβητούν τις ικανότητές σας και την επιμονή σας.

ΖΥΓΟΣ

Ξεκινάμε με τον ανάδρομο Ερμή και τις απανωτές ριπές κουτσομπολιού του οποίου γίνεστε ο βασικός αποδέκτης αυτή την περίοδο. Η ψυχολογική σας κατάσταση ίσως να βελτιώθηκε κάπως εξαιτίας αυτής της στάσης των άλλων, όμως μην πιστέψετε ούτε λεπτό πως αυτό είναι το κλειδί της ευτυχίας ως το τέλος του μήνα. Ούτε τα λεφτάκια που έρχονται είναι, βέβαια, ή, έστω, δεν είναι κάτι παραπάνω από μια προσωρινή ανακούφιση. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω από τις 20 του μήνα θα βγάλει τα πάντα στη φόρα, όμως μέχρι να φτάσετε στο σημείο να αναθεωρήσετε τη ζωή σας (ναι, ξανά, μετά από ένα εξάμηνο, γιατί στην πραγματικότητα έχετε αναλωθεί σε ημίμετρα), ο Ήλιος και η Αφροδίτη θα κάνουν κουμάντο να περάσετε όμορφες γιορτές, χωρίς να σας ενδιαφέρει το προσωρινό ή το αν θα θυμάστε την επόμενη το όνομα του Θανάση. Και κάτι ακόμα: δε χρειάζεται να πείτε “ευχαριστώ” στους φίλους που είναι εκεί, ούτε να διαολοστείλετε όσους σας κατακρίνουν περισσότερο από ό,τι κατέκρινε η Θεοπούλα την μετρίου αναστήματος νύφη της. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους, μόνα τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θα το πω πάρα πολύ απλά, διότι έτσι τα θέλετε κι εσείς να τα ακούτε, απλοποιημένα και τσεκουράτα: έχει πάρει κι έχει σηκώσει πολύ κόσμο αυτή η περίοδος. Και θα δείτε πόσο κόσμο θα πάρει ακόμα, καθώς τίποτα δεν είναι άξιο αποθήκευσης από τη στιγμή που δεν συμμερίζεται έστω ένα μέρος των βασικών σας αξιών. Από τη μία ο Άρης έχει βάλει φωτιά στα πάντα μέσα σας και κάνετε σαν μοντεράκι παντού, από τον τρόπο που απλώνετε ρούχα ως τον τρόπο με τον οποίο συνδιαλέγεστε με το αφεντικό σας κι από την άλλη ο Ερμής σάς πιέζει να δεχθείτε τη νωχελικότητα/ αβλεψία/ διαφορετική αντίληψη των ανθρώπων γύρω σας απέναντι σε καταστάσεις που θεωρείτε πιο κραυγαλέες ποιοτικά κι από το μέσο γιουροβιζιονικό άουτφιτ του Verka SerduchkaΓια να μην τα έχετε φτύσει ως τις γιορτές, επιλέξτε ποιους ανθρώπους θα δείτε κατά τη διάρκειά τους και μην σκεφτείτε ούτε στιγμή πως υποχρεούστε σε κάτι παραπάνω από το να κοιτάξετε την πάρτη σας. Ας πουν οι υπόλοιποι ό,τι θέλουν. Κανείς δεν έχει κουραστεί τόσο μέσα έξω και, επομένως, κανείς δε μπορεί να σας κρίνει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μήπως ήρθε η ώρα του απολογισμού μετά την περίοδο φοίτησης στη Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή; Ο μπάτσος, φυσικά, ήσασταν εσείς ο ίδιος, καθώς αυτό επέτασσε ο Κρόνος, όταν συνάντησε πάνω σας τον εθελοντή της Greenpeace που είναι ικανός να δημιουργήσει τύψεις ακόμα και στα κάγκελα της Πανεπιστημίου επειδή δε συνδράμουν αυτοβούλως στο σημαντικό έργο του οργανισμού. Τέλος πάντων, η ανακούφιση είναι εδώ και πριν μπει το 2018 είναι ώρα να δείτε τι αλλάξατε, τι κρατήσατε, τι διώξατε, τι αποκομίσατε από αυτή την περίοδο του Κρόνου πάνω σας και πώς θα προχωρήσετε στο εξής. Ο Άρης στον 12ο οίκο σας έχει πνίξει την ενέργειά σας σε έναν κουβά με νερό και ο ανάδρομος Ερμής σάς έχει πάει πίσω σε πολλά από αυτά που σχεδιάζατε επισταμένως το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όλα θα φτιάξουν αν επανέλθετε, έστω και σταδιακά από τις 20 του μήνα – στο επίπεδο αυτοπεποίθησης που είχατε κάποτε και που πλέον δεν φαίνεται τόσο μακρινό όσο η περμανάντ της Βίσση στο εξώφυλλο της “Έμπνευσης”. Από τις 21 του μήνα σταδιακά θα δείτε και βελτίωση στα οικονομικά σας. Γενικότερα μιλώντας, να θυμάστε πως στο τέλος δεν κερδίζουν μόνο οι καλοί και οι υπομονετικοί, αλλά και αυτοί που ήθελαν εξαρχής να κερδίσουν – για τους δικούς τους λόγους καθένας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καλησπέρα, καλώς ήρθατε, καλή βραδιά – ή μάλλον, διετία – να έχουμε, πάμε όλοι μαζί: *νότα* Σ’ αγαπάω, κοίτα *νότα*. Από τις 20 του μήνα ο Κρόνος έρχεται πάνω σας και αρχίζει να εκδηλώνει ό,τι καλύτερο (και ό,τι χειρότερο, αλλά αυτό θα το πούμε αναλυτικά από τη νέα χρονιά) υπάρχει σε δική του ποιότητα. Οι υψηλοί σας στόχοι πλέον μοιάζουν σαν την Ερμού ανήμερα την Πρωτοχρονιά, απόλυτα προσπελάσιμοι και μοναδικά γοητευτικοί χωρίς περιττό κόσμο τριγύρω. Εφόσον στο ενδιάμεσο δεν τα έχετε κάνει όλα όπα λόγω του ανάδρομου Ερμή (ή αν τα έχετε κάνει και το έχετε ευχαριστηθεί, διότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο), τότε οι γιορτές θα έρθουν με πολλή όρεξη για γκομένισμα, άνοιγμα στον κόσμο και αναδιάρθρωση της καθημερινότητας. Θα πρέπει, βέβαια, να συνειδητοποιήσετε πως οι υποχωρήσεις και η επιείκεια δεν είναι ενδείξεις αδυναμίας, αλλά απαραίτητες συνθήκες ώστε να μπορούμε όλοι να μιλιόμαστε μεταξύ μας. Θα κατακτήσετε, δηλαδή, τον κόσμο; Για τον κόσμο δεν ξέρω, αλλά την ευρύτερη περιοχή των Σεπολίων την έχετε στο τσεπάκι σας. Ξεκινήστε από εκεί γιατί η πορεία είναι μακρά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η πίεση στη δουλειά είναι έντονη κι εσείς, κακά τα ψέματα, βαριέστε τη ζωή σας, πόσο μάλλον το να προσαρμόσετε τον τρόπο έκφρασής σας στα μέτρα του προϊσταμένου/ πελάτη, ώστε στο τέλος της ημέρας να αποχωρούν όλοι από τη δουλειά με το μαλλί τους στη θέση του. Ο ανάδρομος Ερμής ως τις 23 θα σας ζορίσει λίγο επικοινωνιακά, κι αυτό θα φανεί εκ του αποτελέσματος, μετά την ορθοδρόμησή του στις 23. Στα θύματα της διαδικασίας αυτής θα συγκαταλέγεται, φυσικά, και ο Θανάσης, αλλά ενδέχεται να μη σας νοιάζει ούτε αυτό την τρέχουσα περίοδο. Κακώς, διότι όσο λιγότερες έννοιες έχετε στο κεφάλι σας, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον Κρόνο στον Αιγόκερω, που θα ζητήσει από εσάς γη, ύδωρ, την καλή σας ενυδατική νύχτας, κι ένα οικόπεδο στο Χαλκούτσι, άρτιο και οικοδομήσιμο. Τουλάχιστον από τις 21 του μήνα θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε επί της ουσίας και να κάνετε το διάλειμμα που περιμένετε πολύ καιρό τώρα για να μη σκέφτεστε τις άχρηστες λεπτομέρειες, το κλαδί του δέντρου στο δάσος και όχι ολόκληρο τον Μέλανα Δρυμό, μαζί με τις αρκούδες του.

ΙΧΘΥΕΣ

Λίγες μέρες απέμειναν για να επανέλθει ο Ερμής στην ορθή του πορεία και στο μεταξύ τρέχετε με όσες δυνάμεις σάς έχουν απομείνει να κλείσετε τα οικογενειακά θέματα που σας ταλαιπωρούν από τις αρχές του μήνα. Κανείς δε θέλει να μαλώνει με τη μάνα του/ τον πατέρα του/ τη συννυφάδα του, όμως για να κάνεις αυγά σκραμπλ πρέπει να τα σπάσεις κιόλας. Παράλληλα με την τακτοποίηση των οικογενειακών σας υποχρεώσεων, είναι η ώρα να ανανεώσετε την κοινωνική σας ζωή, η οποία πλέον δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τους φίλους σας και τη δική τους διάθεση. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα συνεχίζετε να είστε ο πιο καλός ο μαθητής στη δουλειά, ενώ από τις 20 του μήνα ο Κρόνος στον Αιγόκερω σάς βοηθάει να θέσετε σε εφαρμογή τους στόχους σας. “Θα σε κάνω Μις Ελλάς, μη γελάς, μη γελάς”, λέει ο Κρόνος και δεν έχετε παρά να τον πιστέψετε, παραβλέποντας για την ώρα τη σοβαρότητα με την οποία θα χρειαστεί να αντεπεξέλθετε στις προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος. Και κάτι ακόμα: μην παίρνετε από τα μούτρα τον όποιο χριστιανό προσπαθεί να σας πλησιάσει γκομενικώς, μόνο και μόνο επειδή πάνε όλα τα άλλα καλά και αισθάνεστε τις γνωστές υποδόριες τύψεις για την καλοπέρασή σας.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr