ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 2-3 Δεκεμβρίου.

Ο Δεκέμβριος μπαίνει μαζί με την Αφροδίτη στον Τοξότη, όπου και θα παραμείνει ως τα Χριστούγεννα. Ως τότε οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) γίνονται πιο ανάλαφρες και όλοι σταματάμε να είμαστε σαν κακό χρόνο να’χουμε. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η τελευταία Πανσέληνος του 2017 πραγματοποιείται στους Διδύμους, ενώ την ίδια ημέρα ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Τοξότη. You know the drill. Για την Πανσέληνο απαιτείται ψυχραιμία και ζεστό φασκόμηλο (για όσους δε συμπαθούν τα ηρεμιστικά ή δεν έχουν καταλάβει την ευεργετική τους επίδραση στην πρόοδο του ανθρώπινου γένους) και για τον Ανάδρομο Ερμή χρειάζονται ξεκάθαρα μηνύματα από και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το καλό εκείνης της ημέρας είναι ότι Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ιχθύες θα δουν κάποια πράγματα που ήθελαν πολύ πολύ καιρό τώρα να ολοκληρώνονται. Αν στο μεταξύ δε συμβεί το μοιραίο λόγω του ανάδρομου.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Καταρχάς αφήστε κατά μέρος τους αδελφούς Κατσιμίχα και τον στίχο “λόγια, λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα”. Κατά δεύτερον, από την Παρασκευή η Αφροδίτη περνάει στον Τοξότη και το βασικό πράγμα που θέλετε είναι να περάσετε καλά (έως και να κάνετε χαμό), χωρίς να μπείτε ιδιαίτερα στην ουσία των πραγμάτων – πέρα από τους κατά περίπτωση φιλοσοφικούς σας νταλκάδες, οι οποίοι παραπέμπουν στην απαγόρευση της πρώτης πρότασης. Την Κυριακή η Πανσέληνος θα προσπαθήσει να σας κάνει τα νεύρα δαντέλα γκιπούρ, αλλά εσείς θα προσπαθήσετε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας (με το αριστερό, γιατί με το δεξί θα κρατάτε ένα μπουκάλι Αγιωργίτικο), καθώς θα αμφιβάλλετε ακόμα και για τις προθέσεις της οικογένειάς σας σε σχέση με τη στάση που κρατούν απέναντί σας. Μην τα παίρνετε όλα προσωπικά. Μερικά πράγματα είναι απλώς business.

ΤΑΥΡΟΣ

Το πέρασμα της Αφροδίτης στον Τοξότη από την Παρασκευή σάς βάζει σε ένα τριπάκι κτητικότητας και ζήλιας. Φυσικά και δεν είναι ώρα για τίποτα από τα δυο, καθόσον ο βασικός σας νταλκάς πρέπει να είναι τα οικονομικά, τα οποία η Πανσέληνος της Κυριακής θα ζορίσει πάρα πολύ. Μέχρι να γυρίσει και ο Ερμής ανάδρομος την ίδια ημέρα, έχετε ένα μικρό Σαββατιάτικο περιθώριο να αποφασίσετε πώς θα διαχειριστείτε τα λεφτά σας, ιδίως ενόψει των γιορτών, ενώ από την Κυριακή το βασικό πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να κλείσετε εκκρεμότητες τέτοιας φύσης. Σε άλλα νέα, όσο τα μπικικίνια δεν βρίσκονται στο προσκήνιο, σκέφτεστε εντόνως πώς θα περάσετε καλά, ενώ κανονικά θα έπρεπε να σας απασχολεί το πώς θα ξεφρακάρει το “τσι” σας, που ταράζεται εντόνως στη δουλειά. Εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο και για να κάνετε πράγματα για τη φυσική σας κατάσταση – και δεν εννοώ μόνο να γυμνάσετε τα σαγόνια σας πάνω από ένα ταψί μουσακά. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Από την Παρασκευή η Αφροδίτη στον Τοξότη σάς ωθεί να πάρετε τηλέφωνο όλο τον κόσμο και να κανονίσετε μαζί του από εκείνο το ρηγιούνιον του γυμνασίου που συζητούσατε το ’97 ως μια εκδρομή στην ορεινή Αρκαδία και κατάβαση του Λούσιου ποταμού. Η Πανσέληνος της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, που επηρεάζει ιδιαίτερα όσους είναι γεννημένοι στο τέλος του α’ και τις αρχές του β’ δεκαημέρου σάς τσιτώνει το νευρικό σύστημα, φέρνοντας στην επιφάνεια ό,τι συναίσθημα είχατε φροντίσει επιμελέστατα να παραχώσετε κάτω από στρώματα και υποσυνείδητα. Παράλληλα, η έναρξη της ανάδρομης πορείας του κυβερνήτη σας, Ερμή, την ίδια μέρα, θα προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στην επικοινωνία σας με τον Θανάση, με τον οποίο ήδη αισθάνεστε να σας χωρίζει μια σεβαστή απόσταση. Φυσικά και το τελευταίο βρίσκεται στο κεφάλι σας μόνο και θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν ακούγατε όσους έχουν απομείνει δίπλα σας και θέλουν ειλικρινά να σας βοηθήσουν, αλλά επειδή στα Καλλιστεία Ξεροκεφαλιάς έχετε βγει Μις Κόσμος, δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι κάνετε και το πώς υποφέρετε εξαιτίας σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Έχετε πολλές δουλειές, πολλές δουλειές, κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αν κι εφόσον αποφασίσετε να τις βάλετε σε μια σειρά. Καταρχάς η Αφροδίτη από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου περνάει στον Τοξότη και έτσι θα λυσσάξετε στην προσπάθεια να φανείτε πρώτοι σε οτιδήποτε κάνετε, από το χαρτί υγείας που θυμηθήκατε να αγοράσετε για το γραφείο ως τον εθελοντισμό για τη διάσωση του άγριου φλαμίνγκο του Βοτανικού. Το μόνο για το οποίο πρέπει στ’ αλήθεια να λυσσάξετε, είναι η φυσική σας κατάσταση, την οποία έχετε παραμελήσει πιο πολύ από ό,τι παραμελεί η Άννα Βίσση τη ρίζα της κάθε όποτε καλοκαιριάζει. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη – Διδύμων θα φέρει ένταση στην καθημερινότητα και τη δουλειά και, τουλάχιστον, θα σας ξεξυπνήσει κάπως, ώστε να καταλάβετε την κρισιμότητα της περιόδου για το well-being σας. 

ΛΕΩΝ

Για εσάς είναι η ζωή, το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε και αυτή τη φορά. Από την Παρασκευή η Αφροδίτη σάς φέρνει φοβερή διάθεση για έξοδο, σον σον και ισχυρές δόσεις ντιριντάχτα, στο πλαίσιο των οποίων θα ξεδιπλωθεί το μεγαλείο της “λεοντοσύνης” (sic) σας, σε επίπεδο άσκησης γοητείας στα πλήθη. Φυσικά και δεν πρέπει να ξεχνάτε τον Θανάση αυτές τις μέρες, που στέκεται κερί αναμμένο δίπλα σας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει Θανάσης, έχει έρθει η ώρα για να βρεθεί ο καλύτερος και γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για πολλές εξόδους, αρκεί να μη βγάζετε εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα από τις νέες επαφές σας. Η Πανσέληνος της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου θα φέρει στην επιφάνεια πολλά καταπιεσμένα (ή και κατά φαντασίαν, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος με εσάς) συναισθήματά σας, ενώ η ανάδρομη πορεία του Ερμή από την ίδια μέρα θα σας αναγκάσει να αναθεωρήσετε την ταχύτητα με την οποία περιμένετε αποτελέσματα, ιδίως στα επαγγελματικά σας. Πάρτε δυο κιλά σπόρια και ξεκινήστε να μασάτε. Τουλάχιστον έχετε λάμψη σχεδόν ισάξια με αυτή του Τοξότη αυτές τις μέρες. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

To σερί των μεγάλων επιτυχιών με τίτλο “Να ζεις, ν’ αγαπάς, να παχαίνεις και να μην κουνιέσαι από τον καναπέ” θέλει απεγνωσμένα να συνεχιστεί πάνω σας και τώρα με την Αφροδίτη στον Τοξότη η διάθεσή σας σάς επιβάλει την ενασχόληση με το σπίτι και τον προ-Χριστουγεννιάτικο προγραμματισμό. Προφανώς και αυτή η τάση μπορεί να σας ρίξει (κι άλλο), γι’ αυτό και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τους γύρω σας και να μην ξεχνάτε πως όλα είναι σαν το σφουγγάρισμα: όσο κι αν λαμποκοπάει το λαμινέιτ κάτω από τα πόδια σας, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το ξαναπεράσετε – κι αυτή τη φορά ίσως πρέπει να γίνει και με τα γόνατα και όχι με τη σφουγγαρίστρα. Η Πανσέληνος της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου φορτίζει πολύ το κλίμα στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και γι’ αυτό καλείστε να σκέφτεστε ψύχραιμα και να δράτε με τον αντίθετο τρόπο από αυτόν που αντέδρασε η Ρούλα Βροχοπούλου όταν χώρισε με τον Φραν. Σε κάθε περίπτωση, η ανάδρομη πορεία του Ερμή από την ίδια μέρα θα δημιουργήσει κάποιες δυσκολίες στην επικοινωνία, όμως συνολικά θα σας ταρακουνήσει και ίσως από κει και πέρα καταλάβετε πως όσο δίκιο κι αν έχετε πολλές φορές σημασία έχει η προσαρμογή και η τροποποίηση και όχι ο θεσμός που φέρει το όνομά σας. 

ΖΥΓΟΣ

Από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, η Αφροδίτη στον Τοξότη θα στρέψει το ενδιαφέρον σας στα οικογενειακά θέματα – τα οποία, εδώ που τα λέμε, είναι περισσότερο δικά σας, καθώς όλοι ξέρουμε πως οι οικογένειες παίρνουν αργά αποφάσεις, αλλά τουλάχιστον τις παίρνουν και δεν κάνουν σαν κάτι άλλους master procrastinators. Σε κάθε περίπτωση, ο χαβάς σας θα είναι πάλι να ξεπορτίσετε κι αυτό από μόνο του δεν είναι, φυσικά, κακό, όμως χρειάζεται να προσέξετε την Πανσέληνο στον άξονα Τοξότη – Διδύμων την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, καθώς θα έρθουν ξανά στο προσκήνιο πράγματα που μέχρι και θα πληρώνατε για να ξεχαστούν, ενώ τώρα η ζωή σας τα σερβίρει με όλη τους την ψυχαναγκαστική μεγαλοπρέπεια. Ο ανάδρομος Ερμής από την Κυριακή θα δράσει προς την ίδια κατεύθυνση, των επίτηδες ξεχασμένων/ παρατημένων θεμάτων κι εσείς, αν στο μεταξύ δεν σας ρουφήξει καμιά μαύρη τρύπα 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δεν έχετε χειρότερο από το να ασχολείστε με/ συζητάτε για λεφτά, ιδίως όταν πρόκειται για χαζομάρες που προέκυψαν στο άσχετο ή τέλος πάντων που δεν αφορούν επιχειρηματικές κινήσεις ή μεγαλόπνοα πρότζεκτ όπως “Ταξίδι στη ΝΥ 10 μέρες με ημιδιατροφή”. Η Αφροδίτη στον Τοξότη από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου θα σας βοηθήσει λίγο να κουλάρετε και θα γλιτώσει από βέβαιο θρυμματισμό το καλό το σερβίτσιο που είχε αγοράσει η μάνα σας με δόσεις το ’86 (πορσελάνη Ionia, για όσους ξέρουν), όμως θα χρειαστεί να δείξετε προσοχή ιδιαίτερα την Κυριακή, καθώς η Πανσέληνος και ο ανάδρομος Ερμής θα φέρουν στο προσκήνιο τα οικονομικά σας, όπως έφερε ο Σκάι την Ιωάννα Τούνη: απροειδοποίητα και χωρίς κανείς να θέλει ιδιαίτερα να τη μάθει. Αναγκαστικά θα κάνετε λίγη υπομονή και θα κόψετε τα περιττά έξοδα για λίγες μέρες. Μη σας νοιάζει ιδιαίτερα, πάντως. Πρόκειται για έναν μικρό λόξιγκα στη συμπαντική αρμονία που, κατά τα άλλα, σας ευνοεί φουλ αυτή την περίοδο. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ξεκινάμε από τα πολύ ευχάριστα και συγκεκριμένα από το πέρασμα της Αφροδίτης στο ζώδιό σας από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Κέφι, μπρίο, λάμψη και ζημιές (με την καλή έννοια) στο μαγαζί, καθώς έλκετε τον κόσμο και του επιβάλλετε να κάνει αυτό που θέλετε. Η Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη – Διδύμων την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα φέρι μεν αρκετή ένταση, όμως αυτό δεν θα σας νοιάξει ιδιαίτερα, πρώτον διότι και χωρίς πανσέληνο, την ένταση τη δημιουργείτε μόνοι σας, στο κεφάλι σας, και δεύτερον διότι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε με τον Θανάση και τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Προς αυτή την κατεύθυνση θα σας σπρώξει και ο ανάδρομος Ερμής από την ίδια ημέρα, και γι’ αυτό θα πρέπει να αφήσετε στην άκρη τους συναισθηματισμούς που τυχόν βγουν στην επιφάνεια (για εσάς μιλάμε, προφανώς και θα συμβεί αυτό), ώστε να κάνετε τη δουλειά σας για μια φορά όπως ακριβώς τη θέλετε. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ξεκινά σιγά σιγά η περίοδος όπου θα πραγματώσετε το περιεχόμενο του άλμπουμ “Απλές ασκήσεις πάνω στον υπαρξισμό” – και σε αυτό είστε τυχεροί, διότι η εξέταση θα έρθει πιο ομαλά. Από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη στον Τοξότη ζεσταίνει κάπως την καρδούλα σας και σταματάτε να είστε τόσο κάφροι όσο έχετε συνηθίσει τον κόσμο. Η Πανσέληνος της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου θα ξυπνήσει τον προαναφερθέντα υπαρξισμό σας και θα σας σπρώξει σε μονοπάτια από τα οποία είχατε να περάσετε χρόνια (αν είχε συμβεί και ποτέ κάτι τέτοιο). Συνήθως τα υπαρξιακά σας επικεντρωνόταν σε πράγματα όπως “εμένα γιατί δε με κάλεσε στο γάμο της η Μαρίνα Βερνίκου”, πλέον όμως τα πράγματα σοβαρεύουν και οι αμφιβολίες για το νόημα της ζωής θα επεκταθούν και εκεί όπου καλό θα ήταν να μην πλησιάζει κανείς, δηλαδή τα επαγγελματικά σας. Ο ανάδρομος Ερμής από την ίδια μέρα συμπληρώνει το κάδρο της διχοτόμησης του “είναι” σας, γι’ αυτό αν έχετε ακούσει για τον Καμύ, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε την ανάγνωση του έργου του. Ή τον Καμύ ή τα ουίσκια. Μέση λύση και με Κρόνο να έρχεται κατά πάνω σας με δρασκελιές, δεν υπάρχει. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

To πέρασμα της Αφροδίτης στον Τοξότη την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου αλαφραίνει το κλίμα στην ψυχούλα σας (και το σπίτι) και έτσι κάπως ανασαίνετε κάτω από την πίεση των τελευταίων ημερών (και μηνών). Το βασικό θέμα σας είναι το πώς δεν θα χάσετε τη μπάλα στο πλαίσιο αυτής της ενδιάμεσης κατάστασης που αναγκάζεστε να ζείτε μέχρι να ρολάρουν όλα ξανά. Για να μη χρειαστεί να αφήσετε τα πράγματα στη μοίρα τους, περιμένοντας τη συμπαντική χαστούκα που θα σας επαναφέρει στο μονοπάτι που καταλήγει στην επανεφεύρεση της καθημερινότητά σας, θα χρειαστούν άμεσες λύσεις στις τυχόν εκκρεμότητες που θα φέρει στο προσκήνιο η Πανσέληνος της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου. Τουλάχιστον ο ανάδρομος Ερμής την ίδια ημέρα θα σας δώσει την ευκαιρία να ξανασκεφτείτε μόνο αυτά που αξίζει να αναθεωρήσετε, στο σπίτι, στη δουλειά, στη ζωή με το Θανάση, στη ζωή που θέλετε – έστω κι αν δεν το γνωρίζετε ακόμα. 

ΙΧΘΥΕΣ

Οι μεγάλες επιτυχίες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου συνεχίζονται με την ίδια ορμή, πράγμα που στην παρούσα φάση ούτε καν “κλοτσάει” με την ήρεμη φύση σας και την έμφυτη νωχελικότητά σας. Από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου η Αφροδίτη στον Τοξότη σάς σπρώχνει να διεκδικήσετε ό,τι σας στέρησαν τον τελευταίο καιρό στη δουλειά σας (και κυρίως την αναγνώριση), ενώ η Πανσέληνος της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου θα σας βοηθήσει να πάτε παρακάτω σε όλα τα επίπεδα, αν φυσικά βρείτε χρόνο ανάμεσα στις ποτάρες και τον υπαρκτό μπουζουκισμό (ο οποίος, μην γελιέστε, μπορεί να εκδηλωθεί και σε μπαρ). Η ανάδρομη πορεία του Ερμή από την ίδια ημέρα θα προσπαθήσει να ταράξει τα νερά στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), να είστε όμως βέβαιοι πως επειδή τέτοιος συντονισμός επιθυμιών και αποτελεσμάτων είχε καιρό να βρεθεί στο δρόμο σας, χαμπάρι δε θα πάρετε. 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr