ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 7-8 Οκτωβρίου.

Η Πανσέληνος της Πέμπτης στον Κριό επηρέασε κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, οι οποίοι μπαίνουν σε μια τροχιά αποκατάστασης των σκέσεών τους (πάντα με κάπα οι σκέσεις) που είχαν διαρραγεί, ενώ παράλληλα κάνουν ταμείο σε διάφορα επίπεδα, και κυρίως στα επαγγελματικά, στο πλαίσιο των οποίων αναγνωρίζεται ο κόπος τους. Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Άρη στις 5 του μήνα και για λίγες μέρες φέρνει στην επιφάνεια έντονα πάθη, τα οποία θα μπορούσε να απεικονίσει στην τηλεόραση μόνο ο Κώστας Κουτσομύτης (και οριακά ο Μανούσος Μανουσάκης).

Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί και Αιγόκεροι ρίχνουν τους τόνους στην καθημερινότητά τους και εκφράζουν τα συναισθήματά τους σαν άνθρωποι, ανθρώπινα, κι όχι σαν τον Μπάρκουλη στη Τζένη Τζένη: “Θες ένα αχλάδι, αγάπη μου;”. 

Για πληρέστερη εικόνα της πρόβλεψής σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Όλος ο κόσμος περιμένει να βγείτε έξω σαν τη Μαρινέλλα με το “Έλα απόψε σαν Βαρδάρης” κι εσείς το πολύ να κάτσετε σε μια καρέκλα σαν τη Ρία Κούρτη και να κάνετε “ωμάκια” στο σύμπαν και τις εξελίξεις του. Δεν είναι άρνηση – αν ήταν θα το είχε καταλάβει ως κι ο άξονας τούτης της γης που την πατούμε. Είναι επιβίωση, είναι closure, είναι Πανσέληνος πάνω σας, με ευκαιρίες για οριστικοποίηση καταστάσεων που αποσταθεροποιούσαν τη φάση σας πιο πολύ από όσο ο “Πάτα-το-Κιμ” το κλίμα ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο. Για να κλείσουν όντως όλα όσα έχετε στο μυαλό σας, χρειάζονται δυο πράγματα: πρώτον, να αποφύγετε τις συζητήσεις με ανθρώπους που τρελαίνονται να σας τρελαίνουν και δεύτερον να αναλογιστείτε πού και πώς χώνεται ο εγωισμός σας στις κρίσιμες στιγμές της ζωής σας. 

ΤΑΥΡΟΣ

Τι είναι ένας Ταύρος με διαίσθηση; Ένα υπερόπλο αντίληψης και διαχείρισης των πιο κρίσιμων καταστάσεων, μια αλάνθαστη μέθοδος εξαφάνισης των εμποδίων που στέκονται – φαινομενικά – θεόρατα μπροστά στις μικρές κατακτήσεις της καθημερινότητας. Η Πανσέληνος στις 5 Οκτωβρίου θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την αποπροσανατολισμένη σας αυτοπεποίθηση, καθώς νέα πράγματα θα ξεκινούν στο σπίτι (και αλλού). Η low key στάση ζωής σας κλυδωνίζεται εξαιτίας μιας ανυπομονησίας που σας φαίνεται ότι προέκυψε από το πουθενά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν, όπως λέμε και στο χωριό, long due. Χρειάζεται να κάνετε κάτι συγκεκριμένο; Να περιμένετε τη Σελήνη πάνω σας και την καλή διάθεση που θα σας φέρει. Κάτι ακόμα: και διαίσθηση και έκφραση είναι δυο καρπούζια κάτω από μια μασχάλη. Ας αρκεστείτε στην εκμετάλλευση της πρώτης. Για το δεύτερο, όλοι είναι διατεθειμένοι να περιμένουν, από τα αφεντικά σας ως τη μάνα σας. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κοιτάξτε να δείτε, όλοι έχουμε περάσει δύσκολα, με πρώτη πρώτη την Πέγκυ Ζήνα. Πιστεύετε εσείς πως ολόκληρη Πέγκυ, κόρη της Στέλλας Χρυσικοπούλου, ήθελε να ξεκινήσει την καριέρα της στο πάλκο με το τραγούδι “Αν πας με άλλη, θα σου σπάσω το κεφάλι”; Όχι. Λοιπόν, η Πανσέληνος της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου στον Κριό σας βοηθάει να καταλάβετε ακριβώς αυτή τη διάσταση της ζωής, ότι αν θέλετε να δείτε προκοπή σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας θα χρειαστεί να επιδείξετε την υπομονή και την πίστη της Πέγκυς. Σε γκομενικό επίπεδο, θα χρειαστεί να βρείτε συμβιβαστικές λύσεις με τον Θανάση και σε γενικότερο επίπεδο θα χρειαστεί να επιδείξετε ψυχραιμία και να κρύψετε όπως μπορείτε τα νεύρα σας, πρώτον διότι τα προκαλείτε μόνοι σας, καθώς τρώγεστε πιο πολύ από Ελληνίδα συμπεθέρα σε ταξικά άνισο προξενιό και δεύτερον διότι, ακόμα κι αν δεν υπάρχει Θανάσης, θα γίνουν πράγματα αυτό το Σαββατοκύριακο. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ωραίο πράγμα η δουλειά, όταν ανταμείβεσαι (προφορικά και σε υλικό επίπεδο) γι’ αυτήν, έτσι; Η Πανσέληνος της Πέμπτης στον Κριό κινεί μια διαδικασία προόδου στα επαγγελματικά και εξελίξεων στα ζητήματα του σπιτιού και της οικογένειας. Ιδίως οι γεννημένοι το 2ο δεκαήμερο θα μπορέσετε να λύσετε πολλά θέματα που εκκρεμούν ανάμεσα σε εσάς και τα σόγια σας και μάλιστα χωρίς να έχετε αμφιβολίες σχετικά με την επίδειξη των αληθινών σας συναισθημάτων. Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς για άχρηστους αν πείτε μια φορά αυτό που θέλετε στ’ αλήθεια (χωρίς ντραμακουινισμό), ούτε αν δεχτείτε τη βοήθεια κάποιου. Επειδή το multitasking δεν είναι το φόρτε σας, ας αφιερώσετε αυτό το Σαββατοκύριακο στον επαναπροσδιορισμό επαγγελματικών στόχων – κι από το επόμενο ασχολείστε και με τον Θανάση, που είναι πιο παραμελημένος κι από τρέσα στο μαλλί της Βίσση. 

ΛΕΩΝ

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεστε ένα ταξίδι αναψυχής, έστω μια βόλτα μέχρι το Ξυλόκαστρο, κυρίως ως ανταμοιβή για την εργατικότητα των τελευταίων μηνών. Η Πανσέληνος της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου θα εξομαλύνει τις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τους ανθρώπους που σας έχουν προβληματίσει, πρώτον διότι θα καταλάβετε γιατί μουτζοπιάνεστε αυτές τις μέρες (μμμ, ναι, εσείς φταίτε σ’ αυτό) και δεύτερον γιατί δεν θα αντέχετε άλλο να κρατάτε μέσα σας όλα όσα θέλετε να πείτε στον Θανάση φοβούμενοι ότι θα τα εκλάβει ως γκρίνια κι όχι ως πάγια συνδικαλιστικοσυναισθηματική σας διεκδίκηση. Αν σε όλη αυτή τη διαδικασία σκεφτείτε ότι δεν είστε ο εαυτός σας, να θυμάστε πως η ανασφάλεια αυτή για τη δική σας περίπτωση είναι πιο προσωρινή κι από διάθεση της Britney Spears το 2007. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κεφάλαιο πρώτο: λεφτάκια. Δώστε ό,τι έχετε για να τελειώνετε με τις υποχρεώσεις, μιας και η Πανσέληνος της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου σάς βοηθάει να πάρετε από το κλείσιμο αυτών των εκκρεμοτήτων τόσο την ικανοποίηση του μάνατζερ που πέτυχε τους στόχους του, όσο και την ησυχία στον βραδινό σας ύπνο. Κεφάλαιο δεύτερο: Θανάσης. Ή μάλλον, Θανάσης από τα παλιά, που σας πότισαν πίκρες και σας θύμισαν για ποιο λόγο υπάρχει εκεί έξω η φιλμογραφία του Goddard (και οι σειρές της Άννας Ανδριανού). Κανείς δεν έχει όρεξη να πετάγεται στον ύπνο του ή να ξυπνάει και να θυμάται πληγές από το παρελθόν, όλοι όμως χρειάζονται την εκλογίκευση και την αποδοχή του γεγονότος ότι όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, μπορούν να κάνουν λάθη στα γκομενικά, κι ας είναι η υπόλοιπη ζωή τους το συνώνυμο της αυτοσυγκράτησης. 

ΖΥΓΟΣ

Αν αναρωτιέστε πότε θα γίνετε μάνα, η Πανσέληνος στον Κριό την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα σας δώσει τη λύση, καθώς θα σας καθίσει σε ένα καναπέ μαζί με τον Θανάση, ώστε να βάλετε σε σειρά όλα όσα θέλετε να κάνετε στη ζωή σας και άπτονται της σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Σε δεύτερο γκεστάλτ, η Πανσέληνος προκαλεί μια σειρά εξελίξεων στη δουλειά, βάζοντάς σας ξανά στο τριπάκι της επαγγελματικής/υπαρξιακής αναζήτησης, η οποία στη δική σας περίπτωση φτάνει ως το νηπιαγωγείο κι εκείνη τη φορά που παίξατε με το σετ Playmobil οδοντίατρος, πράγμα που σας έχει προβληματίσει ως προς την ορθότητα της απόφασή σας να γίνετε π.χ. φιλόλογος. Επειδή σ’ αυτό δεν θα βγάλετε άκρη, δείτε πώς μπορείτε να κινηθείτε στο υπάρχον πλαίσιο. Κι αν συναισθηματικά το κενό σας είναι πιο μεγάλο κι από το καλλιτεχνικό χάσμα ανάμεσα στη Blake Lively και την Katherine Hepburn, θα σας επισημάνω πως το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για εξορμήσεις – αρκεί η διαδρομή ως τη Λαμία να μη σας ξυπνήσει μνήμες κι αρχίζετε να μονολογείτε σαν ήρωας του Βασίλη Βασιλικού “Ποιος είμαι, πού πάω, τι ζητώ, γιατί χωρίς εσένα λιγόστεψε το φως μου” (όχι τίποτα άλλο, γιατί οι απαντήσεις υπάρχουν κι εσείς δεν θέλετε να τις μάθετε). 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ας πιάσουμε το κεφάλαιο “Ξεβόλεμα”. Το σιχαίνεστε πιο πολύ κι από τους ανθρώπους που λένε πως θα κάνουν 20 πράγματα και στο τέλος ξεχνάνε ακόμα και ότι το είπαν. Η Πανσέληνος στον Κριό φέρνει αυτού του είδους το ξεβόλεμα, που υποτίθεται πως εξυπηρετεί τους γύρω σας και, το οποίο, μεταξύ άλλων, προσπαθούν να σας πουλήσουν ως τον παράγοντα που θα φέρει την παγκόσμια ειρήνη ή την εξάλειψη της φτώχιας από τον πλανήτη. Φυσικά δε γεννήθηκε ακόμα ο random υπερφίαλος κόπανος που θα καταφέρει να αλλοιώσει τις πεποιθήσεις σας, ωστόσο, δεδομένου πως σας χαλάει πολύ όλη αυτή η δίχως λόγο ντιβουρλίγκα, φροντίστε να ελέγξτε τα νεύρα σας και να τα βγάλετε σε κάποιον που δεν είναι ο Θανάσης. Ναι, θέλετε να κάνετε ένα εκατομμύριο πράγματα. Ναι, δεν θα προλάβετε γιατί προέχουν τα ξεβολέματα ως τρόπος ζωής των άλλων που παίρνει μπάλα και τα γυναικόπαιδα – εσάς. Πάρτε τη συναισθηματική απόσταση που χρειάζεστε από όσους σας προκαλούν αυτά τα νεύρα. Αν το καταφέρετε, το χάος (το δικό σας, γιατί των υπολοίπων είναι ντεμέκ) θα γίνει η σκάλα σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Και να θέλει ένας άνθρωπος να σας μιλήσει, έτσι που κάθεστε μέσα στην καντήφλα, ποιος θα βρει το κουράγιο να σας πλησιάσει και να σας θέσει το βασικότερο ερώτημα από καταβολής ερωτημάτων (εντάξει, μετά το “τι θα φάμε”). Ευτυχώς η Πανσέληνος στον Κριό θα σας ξεκουνήσει γκομενικώς, προσδίδοντας στα λεγόμενά σας μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα σας χροιά φλερτ. Καλό θα ήταν να χαρείτε αυτή την εξέλιξη για να βγείτε και να γλεντικοπήσετε, παρότι η τάση σας αυτές τις μέρες είναι ξανά να αποδείξετε πως αξίζετε όλες τις προαγωγές του κόσμου – δείχνοντάς το, ωστόσο, έμμεσα. Δεν είναι κακό να χαίρεστε ό,τι έχετε ή να προσπαθείτε να αποκτήσετε παραπάνω. Η μιζέρια πάντα θα υπάρχει εκεί έξω κι εσείς δεν θα γίνετε ο Σούπερμαν ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο. Ας είστε, τουλάχιστον, ο Κλαρκ Κεντ της δικής σας ζωής. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Φανταστικό πράγμα αυτό που βάζεις όρια στον εαυτό σου και τα τηρείς έτσι, φυσικά, σαν να ανοίγεις το ψυγείο και να γεμίζεις ένα ποτήρι νερό. Η Πανσέληνος της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου στον άξονα Κριού – Ζυγού θα σας φέρει μια αντίστοιχη φυσικότητα στην αντιμετώπιση καταστάσεων που χρόνιζαν – ιδίως στη δουλειά – και που αποφεύγατε να οριοθετήσετε πιο πολύ από ό,τι αποφεύγει η Βίσση τους υδατάνθρακες. Στα γκομενικά η κατάσταση επηρεάζεται άμεσα από τον (υποδόριο) ενθουσιασμό σας, όπως αυτός διαμορφώνεται στη δουλειά: ο Θανάσης περνάει σε δεύτερη μοίρα, αλλά επειδή αυτό συμβαίνει εδώ και κάμποσα Σαββατοκύριακα, να είστε έτοιμοι να δείτε απέναντί σας αντί για τον Θανάση τον Φωτόπουλο (ναι, της ΔΕΗ). Αν βαριέστε την ένταση, να θυμηθείτε πως εσείς την προκαλέσατε κι αν δεν θέλετε να ξανασυμβεί, να βάλετε τα όρια στη ζωή σας, ακριβώς όπως είχατε κάνει και με τα Kellog’s Special K – τότε. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

”Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος” είναι το θέμα αυτού του Σαββατοκύριακου. Πριν βγάλετε μια κόλλα χαρτί και μας αναπτύξετε τις σκέψεις σας σάς προλαβαίνω λέγοντας πως ξέρουμε ότι το πιστεύετε απόλυτα και ότι – μόνο εσείς και, ίσως, ο David Copperfield – να είστε οι μόνοι που μπορεί να το έχετε καταφέρει κάποιες φορές, ιδίως στα γκομενικά σας. Όταν, όμως, η ζήλια βγαίνει στην επιφάνεια, η πίτα γκαργκανιάζει στον φούρνο κι ο σκύλος κάθεται με την ουρά στα σκέλια και κοιτάζει τον Θανάση με παράπονο και ύφος “πώς τα κάναμε πάλι έτσι”. Αυτή η τάση μπορεί να αναχαιτιστεί αν εκμεταλλευτείτε την ευεργετική ενέργεια της Πανσελήνου της Πέμπτης στο ζήτημα της επικοινωνίας και βάλετε ένα φρένο σε λόγια που, ισχύουν μεν, πληγώνουν δε, κρατώντας τις σκέψεις σας για το αγαπημένο σας ημερολόγιο ή τον ψυχολόγο. Έτσι κι αλλιώς πάλι θα είστε το επίκεντρο, πάλι όλοι θα σας αναζητούν, πάλι θα σας φέρνουν τις ευκαιρίες (σε επαγγελματικό επίπεδο) στο υπαρξιακό σας κατώφλι. Ασχοληθείτε με ένα δυο θέματα ουσίας κι αφήστε πίτες και σκύλους να περιμένουν. Με εσάς τι κάνετε και με αυτά που θέλετε και κωλώνετε να σκεφτείτε.

ΙΧΘΥΕΣ

Δεν γίνεται συνέχεια να σκέφτεστε πόσο δύσκολα περνάνε οι άλλοι και ποτέ να μην ασχολείστε με το πόσο δύσκολη κάνουν (ή κάνετε, αναλόγως) τη δική σας ζωή. Η Πανσέληνος στον Κριό φέρνει προβληματισμούς για τα οικονομικά σας κι έτσι η ατζέντα του Σαββατοκύριακου θα βαρύνει κι άλλο, αν δεν θυμηθείτε τον Ορφέα Περίδη και το στίχο “παίρνω όρκο να τελειώσει πια ό,τι τελειώνει”. Ο Θανάσης, βέβαια, βρίσκεται εκεί, νταμαροκολώνα, ως συνήθως, και περιμένει από εσάς το σήμα για να ριχτεί στη μάχη της ψυχολογικής σας υποστήριξης – αρκεί να το ζητήσετε, βέβαια. Σε περίπτωση που ο Θανάσης ανήκει στο παρελθόν, ενδέχεται να επανέλθει με αξιώσεις αδιόριστου εκπαιδευτικού από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το ’98. Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Δεν έχει και μεγάλη σημασία, εδώ που τα λέμε. Αν πρώτα από όλα δεν φροντίσετε τον εαυτό σας, κανείς δεν θα σας πάρει από το χέρι να σας δώσει την κρυμμένη – γιατί χαμένη δεν είναι σίγουρα – χαρά της ζωής σας. 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr