ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Αυγούστου, οι οποίες είναι λιτές και έχουν ως στόχο τη σταδιακή μας επαναφορά στην πραγματικότητα.

Ό,τι διακοπάσατε, διακοπάσατε, όσο λιαστήκατε, λιαστήκατε, όσο ήπιατε, ήπιατε – εκτός από τους μερακλήδες που θα φύγουν για διακοπές τον Σεπτέμβριο. 364 και μία για τις επόμενες διακοπές και με αυτή την ευχάριστη σκέψη περνάμε στις βασικές όψεις των ημερών.

Από τις 25 του μήνα ο Κρόνος στον Τοξότη επιστρέφει στην ορθόδρομη πορεία του και η υπευθυνότητα μας χτυπάει την πόρτα με την επιμονή της κυρίας Κόλλια όταν έψαχνε τον κύριο Κώστα να του διαμαρτυρηθεί για κάθε νέα νοικάρισσα της πολυκατοικίας. Έχει έρθει η ώρα για πρακτική σκέψη και μετριοπάθεια στη λήψη και – κυρίως – την εκτέλεση αποφάσεων. Όχι πολλά και μεγάλα λόγια. Κανένα “Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” στην καθημερινότητά μας.

Το Σάββατο η Αφροδίτη περνάει στον Λέοντα και έτσι ο ενθουσιασμός κατακλύζει τις σκέσεις μας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Αυτό το largeness στο συναίσθημα μάς είναι απαραίτητο μια περίοδο όπου όλα μοιάζουν στριμόκωλα, ένεκα της επιστροφής στη βάση μας και της αύξησης συγκέντρωσης των “καλοχειμωνάκηδων” σε 15 άτομα ανά εταιρία.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, αλλιώς θα σας τρυπήσει το φουσκωτό φλαμίνγκο στη μέση του πελάγου.

ΚΡΙΟΣ

 

Αποφεύγετε τη δουλειά όπως αποφεύγει η Φωτεινή Δάρρα τα μαθήματα φωνητικής, όμως ο Ήλιος στην Παρθένο θα σας εξαναγκάσει να πιείτε και τούτο το πικρό ποτήρι. Από το Σάββατο η Αφροδίτη στον Λέοντα θα σας φέρει ξανά το ντιριντάχτα στα γκομενικά σας, είτε υπάρχει Θανάσης στο προσκήνιο, είτε έχετε οπλίσει και είστε έτοιμοι να τον αναζητήσετε στην άγρια τσιμεντένια ζούγκλα. Καλό βόλι και προσοχή: ως τις 5 του μήνα κρατήστε τις μεγαλόπνοες σκέψεις για την πάρτη σας – μην τα ξαναλέμε.

ΤΑΥΡΟΣ

 

Κάποιος θέλει (κι άλλες) διακοπές κι άλλες ποτάρες κι άλλες ξάπλες όσο ο Ήλιος στην Παρθένο τον σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αν η άδεια τελείωσε (ή, έστω, τελειώνει), μη χάνετε την ελπίδα σας. Από το Σάββατο γίνεστε πιο συναισθηματικοί, ιδίως σε σχέση με την οικογένειά σας και οχυρώνεστε στο συναισθηματικό σας καταφύγιο, όποιο κι αν είναι αυτό την τρέχουσα περίοδο, είτε το λένε “Θανάση”, είτε “κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες”.

ΔΙΔΥΜΟΙ

 

Η κοινωνική σας ζωή το Σαββατοκύριακο (για να μη σας πούμε ως τα μέσα Σεπτέμβρη) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή της Νίνας Βλάχου στις αρχές των 90s. Ο υπαρκτός σουρτουκισμός θα σας τυλίξει στα πλοκάμια του, όμως αξιοποιήστε αυτές τις μέρες και για να οργανωθείτε για τα επόμενα βήματα της σχολικής χρονιάς που ξεκινάει. Επίσης, ξεκινήστε να προσέχετε τον οργανισμό σας, όχι επειδή φάγατε λίγο παραπάνω (εξάλλου “δεν παχαίνει, ομορφαίνει”), αλλά γιατί αν δεν νιώσετε άμεσα μια σωματική ελαφράδα θα μας πρήξετε πιο πολύ κι απ’ όταν – προ διετίας – ο Θανάσης αποφάσισε “να μείνει λίγο μόνος του, να σκεφτεί”.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 

Η Αφροδίτη στον Οίκο των χρημάτων και της καριέρας θα φέρει μια πνοή ανανέωσης στα επαγγελματικά σας – δηλαδή πολύ απλά θα ξεβαρεθείτε και θα ασχοληθείτε με αυτά, μέχρι – βέβαια – να σπαστείτε με τον Θανάση (όχι για κανέναν άλλο λόγω, εξαιτίας της αυξημένης σας κτητικότητας). Με τον Ήλιο στην Παρθένο ήδη από την Τετάρτη θα θέλετε να συναντηθείτε και να μιλήσετε με όλο τον κόσμο (μέχρι και μια τρίτη ξαδέρφη που έχετε στη Μελβούρνη θα θυμηθείτε να πάρετε τηλέφωνο), αψηφώντας τόσο τον ανάδρομο Ερμή, όσο και την έλλειψη διάθεσης των υπολοίπων για σον σον και λεκτική υπερέκθεση.

ΛΕΩΝ

 

Ας ξεκινήσουμε από κάτι πιο τετριμμένο καθημερινό: με τον Ήλιο στην Παρθένο θα βγείτε παγανιά για λεφτάκια, χτυπώντας όποια πόρτα και πορτοπαράθυρο πιστεύετε ότι μπορεί να σας αποφέρει επιπλέον εισόδημα. Τέλος βαρετών νέων και περνάμε στα SOS, το βραβείο Mariah Carey της εβδομάδας απονέμεται σε εσάς, καθώς η Αφροδίτη στον Λέοντα από το Σάββατο (και ως τις 19 Σεπτεμβρίου) σας κάνει πιο ακαταμάχητους κι από φρεσκοξεφουρνισμένη πίτσα. Με την ευχή μου και καλούς απογόνους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 

Αισθάνεστε ένα χάσιμο, ένα κενό στην καρδιά, μια συναισθηματική κόπωση χωρίς προφανή αιτία; Έχει έρθει η στιγμή να βάλετε μια τελεία (ή να δώσετε μια μούτζα, αν το αισθάνεστε πιο ταιριαστό) σε ό,τι σας ταλαιπώρησε τον τελευταίο καιρό, χωρίς όμως (σοβαροφανείς) απολογισμούς. Ξέρουμε καλά πόσο μπορείτε να ζοριστείτε και πόσο καλά μπορείτε να καμουφλάρετε αυτό το ζόρι. Απλά, πλέον, δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα σε κανένα. Γκομενικά μιλώντας, προσέξτε τους ανθρώπους που, όπως θα έλεγε και η θειά μου η Σόνια “άλλα σου δείχνουν, κι άλλα σου μπήχνουν”. Και είναι πολλοί.

ΖΥΓΟΣ

 

Let the games begin, και όπου games εννοούμε κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει οπωσδήποτε κόσμο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεστε εσείς, ο μεγαλύτερος crowd pleaser του ντουνιά. Δεν σας χωράει ο τόπος (τα μπαρ και τα σχήματα κι οι παραλίες) και έτσι θα τη βγάζετε όλη μέρα έξω – και, μεταξύ μας, καλά θα κάνετε, καθώς η περίοδος ενδείκνυται για ανελέητο networking, πράγμα που θα σας χρειαστεί αργότερα, όταν θα έρθει (ξανά) η ώρα να πιάσετε το κεφάλαιο “Ζυγός και επαγγελματικός προσανατολισμός – μια ωδή στην αναποφασιστικότητα”. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 

Από το Σάββατο και για τρεις βδομάδες η Αφροδίτη θα είναι στον Οίκο της φιλοδοξίας σας. Άλλη όρεξη δεν είχατε, βέβαια, μετά τις διακοπές – σφηνάκι να ασχοληθείτε αμέσως με τα επαγγελματικά, ωστόσο η εποχή αυτό επιτάσσει, το να σοβαρευτείτε και να κοιτάξετε τη ζωή σας μέσα από το πρίσμα της ολότητας, παίρνοντας ρίσκα και ανορθόδοξες (εκ πρώτης όψης) αποφάσεις. Όλο αυτό, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι θα σας αφήσουν λίγο ήσυχους το Σαββατοκύριακο, όλοι όσοι θα θέλουν να σας δουν και να ζητήσουν τη γνώμη σας για τις δικές τους ζωές – αυτά περνάς όταν είσαι η Τένια Μακρή του φτωχού.

ΤΟΞΟΤΗΣ

 

Μετά από κάμποσο καιρό έχετε ξανά διάθεση να πάρετε ρίσκα (ιδίως στη δουλειά), καθώς και καλή διάθεση έχετε και όρεξη για τη διατηρήσετε. Αξιοποιήστε το Σαββατοκύριακο ανάλογα, κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν (όχι τίποτα άλλο, είναι από τις λίγες φορές που δεν θα νιώσετε και τύψεις που περνάτε καλά) και έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, ιδίως οι ελεύθεροι, καθώς διάφορα απρόοπτα γκομενικά βρίσκονται προ των πυλών. Και κάτι ακόμα. Μην ξεχνάτε ποτέ τα X-Files και τη φράση “I want to believe”, με έμφαση στην τελευταία λέξη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 

Κόλαση το Φέιμ Στόρι από το Σάββατο, και όταν λέμε Φέιμ Στόρι εννοούμε τα γκομενικά σας, καθώς η Αφροδίτη φωτίζει τον Οίκο του σεξ (και δη μέχρι τις 19 του Σεπτέμβρη). Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι έχει έρθει η ώρα να αφεθείτε στο συναίσθημα και να φτάσετε με τον Θανάση ως τις ρίζες της σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), πράγμα που σας χρειάζεται, πρώτον διότι τον τελευταίο καιρό είχατε λαλήσει και δεν έβγαζαν νόημα όσα λέγατε και δεύτερον γιατί τέτοια εμβάθυνση σε γκομενικό είχατε να επιδιώξετε από όταν ο Αντρέας ήταν ζωντανός και φορούσε και ζιβάγκο. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τη ζωή σας δεν την κάνει κανένας άλλος ποτέ – όλοι το ξέρουν αυτό, ισχύει ακόμα και στις δύσκολες φάσεις σας. Από το Σάββατο είστε έτοιμοι να βγείτε και δη να ψάξετε στα σοβαρά για τον νέο Θανάση της ζωής σας, καθώς συμβαίνει κάτι φανταστικό στην καθημερινότητά σας αυτές τις μέρες, δηλαδή έχετε έρθει σε επαφή με τον όρο “συνέπεια”. Άλλο που στις διαπροσωπικές σας σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) το παίζετε χίστορι και δε δίνετε ποτέ καμιά ξεκάθαρη απάντηση. Το Σαββατοκύριακο ενδείκνυται ιδιαίτερα για προτεραιοποίηση και αναδιοργάνωση ενόψει επιστροφής στη δουλειά (ή της αποχώρησης από αυτή).

ΙΧΘΥΕΣ

 

Εκεί που είχατε να κάνετε βήμα από την τρίτη λυκείου και την τελευταία παρέλαση όπου συμμετείχατε, σάς πιάνει μια πρωτόγνωρη όρεξη να βελτιώσετε την υγεία σας και δη με τρόπο διαφορετικό από τα ανελέητα ψώνια. Προχωρήστε ακάθεκτοι προς τα εκεί, όσο ο κόσμος θα σας ψάχνει το Σαββατοκύριακο για να μοιραστεί λίγη από τη λάμψη σας. Κι αν για μια στιγμή ακουστεί η (γνωστή) φωνούλα μέσα σας να ψιθυρίζει “μα αφού όλα είναι μάταια”, κλείστε τη γρήγορα. Όλα είναι μάταια μέχρι τη στιγμή που η προσωρινότητα γίνεται πιο σημαντική από τη μονιμότητα.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr