ΖΩΔΙΑ

Τα 4 ζώδια που δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη

Pexels

Από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να σου συμβεί σ’ αυτή τη ζωή είναι να πέσει λάδι από το φαΐ στα καινούρια σου παπούτσια. Ή να βρέξει ενώ μόλις έχεις γυρίσει με το αμάξι από το πλυντήριο. Εξοργιστικό επίσης να παίρνεις τηλέφωνο ξανά και ξανά κάποιον που πραγματικά έχεις ανάγκη και να μην το σηκώνει. Κι όταν τελικά τον βρεις, να μην ζητάει ούτε μια συγγνώμη, ενώ θα έπρεπε. Ένας τέτοιος τύπος, εγωιστής του θανατά, πιθανότατα ν’ ανήκει σ’ ένα από τα παρακάτω ζώδια. Ζωδιάκια ξεροκέφαλα, με έμφυτη ανικανότητα στο να απολογούνται και να παραδέχονται το λάθος τους, με τον πατροπαράδοτο τρόπο, λέγοντας δηλαδή μια συγγνώμη.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι από τα ζώδια που δεν ζητούν συγγνώμη. Γιατί να πει συγγνώμη ο Ταύρος καλέ; αφού έχει πάντα δίκιο. Κι όταν δεν έχει, κάποιος άλλος τον ανάγκασε να πάρει μία λάθος απόφαση και ντροπή του πραγματικά. Μιλάμε για γήινο ζώδιο με εξαιρετική στατικότητα στο πείσμα του. Αμετακίνητος, ανεξάντλητος στο να υπερασπίζεται τη θέση του. Όσα επιχειρήματα κι αν έχεις, η δική του εκδοχή στα πράγματα μπορεί να σε φτάσει στο σημείο να αναρωτηθείς «βρε μήπως φταίω ‘γω τελικά;». Κράτα γερά, θα νικήσουμε.

Λέων

Οι ήρωες πάντα νικάνε στο τέλος. Αλλά μοιράζονται την ίδια τοποθέτηση με τα υπόλοιπα ζώδια που δεν ζητούν συγγνώμη. Οι ηγέτες δεν υποχωρούν εύκολα. Αυτές οι σκέψεις πηγαινοέρχονται επί μονίμου βάσεως στο Λιονταρίσιο μυαλό. Και μετά εσύ περιμένεις να ζητήσει συγγνώμη που σε έστησε μισή ώρα στα κρύα σκαλιά του σινεμά. Μα προφανώς ΚΑΤΙ ΤΟΥ ‘ΤΥΧΕ και άργησε, τι είναι ν’ αργεί, κανένας ανεύθυνος; Τολμάς και ρωτάς τον Λέοντα για ποιο λόγο άργησε; τον ρώτησες πόσο ταλαιπωρήθηκε για να είναι εδω μαζί σου αυτή τη στιγμή; και στην τελική, μήπως φταις εσύ κι η τόση αρνητική σου ενέργεια που δεν έβρισκε να παρκάρει; Ε;
Και κάπως έτσι, γίνεται τέτοιος χειρισμός που την επόμενη φορά που θ’ αργήσει ο Λέων, δεν θα τον πάρεις καν να τον ενοχλήσεις. Γιατί θα ξέρεις πως κάτι πολύ σημαντικό του έχει συμβεί και θα σου κάνει την τιμή να εμφανιστεί, αργά ή γρήγορα. Από τα κλασικά ζώδια που δεν ζητούν συγγνώμη. Ποτέ.

Σκορπιός

Ποιος; ο Σκορπιός; να ζητήσει συγγνώμη; όνειρα γλυκά εύχομαι, καλή σου νύχτα. Έχεις κάνει ήδη ένα πολύ μεγάλο λάθος. Μπλέχτηκες σε διαμάχη με Σκορπιό και περιμένεις να βρεις το δίκιο σου, πόσο κρίμα. Πρέπει πραγματικά να έχεις πολύ χρόνο για χάσιμο. Ο Σκορπιός κάνει λάθη και ναι ίσως ζητήσει συγγνώμη, αλλά μόνο, ΜΟΝΟ όταν θέλει εκείνος. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα παλέψει να μανιπουλάρει την κατάσταση με τέτοιο τρόπο που πραγματικά δεν θα ξέρεις πότε φτάσατε να συζητάτε για εκείνη τη φορά πριν 3 χρόνια που σου ζήτησε τη συνταγή για τους λαχανοντολμάδες κι εσύ δεν απάντησες ποτέ. Ζήτα συγγνώμη τώρα.

Οι Υδροχόοι είναι ένα ακόμα από τα ζώδια που δεν ζητούν συγγνώμη

Εδώ η αιτία είναι μία: αγνός, παρθένος εγωισμός. Ο Υδροχόος είναι από τα ζώδια που δεν ζητούν συγγνώμη. Δεν θα κάνει την πρώτη κίνηση και σα να μην έφτανε αυτό, έχει και την απαίτηση να το κατανοήσεις κιόλας. «Αφού με ξέρεις, σιγά μην πω εγώ συγγνώμη πρώτη, πες εσύ και μετά εγώ»,  είναι η κλασική αντίδραση 5χρονου που έχει υιοθετήσει ισόβια στη ζωή του. Θα κάνει την πλακίτσα του για να ξεχαστεί το φάουλ, θα πει ό,τι άσχετο του ‘ρχεται στο μυαλό αλλά τα λάθη του δεν έχει καμία ανάγκη να τα παραδεχτεί ανοιχτά. Ποντάρει στο ότι με το πέρασμα του χρόνου, θα παραγραφεί το αδίκημα κι έτσι εκείνος δεν θα χρειαστεί να ρίξει τα μούτρα του και να πέσει ΤΟΣΟ χαμηλά. Είναι πολύ ανώτερος για κάτι τέτοιο.