ΖΩΔΙΑ

Σε είχαμε παρεξηγήσει! Φταίει απλά το ζώδιό σου (ή και όχι)

Σκληρός, γκρινιάρης, απαιτητικός, παρτάκιας και κλάψας. Μπορείς να μαντέψεις με ποιο ζώδιο αντιστοιχεί το κάθε επίθετο της προηγούμενης πρότασης; Προφανώς και μπορείς, γιατί όσο και να μην πιστεύουμε στα άστρα και στα ζώδια, που μας έβαλαν εμπόδια, έχουμε την τάση να κρίνουμε τους ανθρώπους γύρω μας σύμφωνα με το ζώδιό του.

Έτσι, λοιπόν, κοιτάμε με μισό μάτι κάποιον που είναι δίδυμος και αποφεύγουμε τους σκορπιούς όπως η Kylie Jenner την Blac Chyna και κοροϊδεύουμε τους καρκίνους γιατί κλαίνε με το παραμικρό. Αποφασίσαμε εδώ στο Ladylike να κάνουμε σοβαρή επιστημονική έρευνα (google search δηλαδή) και να εντοπίσουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου που έχουν παρεξηγηθεί από τους άλλους. Όχι, τίποτα άλλο αλλά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ευθύνεται ο χ, ψ πλανήτης που ο Κωστάκης ή η Κατερίνα δεν απάντησαν ποτέ στο μήνυμα, αλλά ο χαρακτήρας τους.

Κριός

Κακά τα ψέμματα, όταν ακούς ότι κάποιος είναι κριός σκέφτεσαι αυτόματα ότι είναι μ**** αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά εγωιστής. Οκ, ναι δεν είναι ούτε αυτό καλό χαρακτηριστικό απλά λες πάντα αυτό που σκέφτεσαι χωρίς να φιλτράρεις τις σκέψεις σου, οι οποίες όσο σωστές και να είναι εκλαμβάνονται ως προσβολές.

Ταύρος

Αχ, τα ταυράκια, χαλί γίνονται να τα πατήσεις. Η καλοσύνη σου βέβαια δεν βγαίνει σε καλό γιατί οι περισσότεροι σε βρίσκουν αδύναμη και σε εκμεταλλεύονται, ενώ στην πραγματικότητα είσαι ευγενική, έχεις τρόπους και θέλεις να βοηθάς τους πάντες. Όταν όμως κάνεις μπαμ, καλό είναι αυτός που φταίει να κρυφτεί, γιατί θα περάσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Δίδυμος

Και φτάνουμε στα διδυμάκια, ξεκάθαρα το πιο παρεξηγημένο ζώδιο, το οποίο έχει τη φήμη του φοβερά κοινωνικού ατόμου που έχει ΠΑΡΑΠΟΛΛΟΥΣΦΙΛΟΥΣ και πάει πάντα σε ΤΕΛΕΙΑΠΑΡΤΙ. Στην πραγματικότητα νιώθεις αρκετές φορές μοναξιά, ακόμα και όταν έχεις δίπλα σου κόσμο και δυστυχώς μιλάς σπάνια για αυτό.

Καρκίνος

Όλοι πιστεύουν ότι είσαι drama queen, ότι αντιδράς υπερβολικά σε ό,τι σου συμβαίνει και ότι είσαι φοβερά συναισθηματική και τα παίρνεις όλα προσωπικά. Οκ, ναι όλα αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι περνάς τη μέρα σου κλαίγοντας ή ότι βιώνεις όλα τα συναισθήματα του κόσμου όταν σου φέρνουν λάθος καφέ. Μπορείς μάλιστα να βάλεις άνετα τα συναισθήματά σου στην άκρη και τα δικά σου θέλω για να σταθείς στο πλευρό κάποιου που έχει ανάγκη.

Λέων

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα λιοντάρια πετυχαίνουν πάντα αυτό που θέλουν και ότι δεν εργάζονται καθόλου σκληρά για αυτό, κάτι που δεν ισχύει (τελείως). Ναι, τα λιοντάρια έχουν το πλεονέκτημα της απίστευτης αυτοπεποίθησής τους, η οποία τους επιτρέπει να πιστεύουν πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μοχθούν για αυτό. Απλά το κάνουν να φαίνεται πιο εύκολο από ότι είναι, γιατί έχουν και ένα image να διατηρήσουν.

Παρθένος

Φοβερά εγωκεντρικός και μανιακός με το πρόγραμμα ο παρθένος δεν φαίνεται καθόλου cool και ψύχραιμος στους άλλους, κάτι που τον κάνει να φαίνεται κουραστικός και ξερόλας. Η αλήθεια είναι ότι απλά θέλει να μαθαίνει συνέχεια καινούργια πράγματα και νιώθει την ανάγκη να γίνεται όλο και καλύτερος.

Ζυγός

Ενώ δουλεύεις σκληρά για να πετύχεις αυτό που θέλεις και είσαι επίμονος, ο κόσμος θεωρεί ότι είσαι τεμπέλης απλά γιατί ό, τι κάνεις το κάνεις αβίαστα ενώ παράλληλα λατρεύεις να χαλαρώνεις και να σου αφιερώνεις χρόνο. Από την άλλη φροντίζεις τους ανθρώπους γύρω σου και δίνεις κουράγιο στα άτομα που χρειάζονται υποστήριξη.

Σκορπιός

Οι αδίστακτοι σκορπιοί έχουν τη φήμη της ψωνάρας και ότι έχουν τεράστια αποθέματα αυτοπεποίθησης και δεν είναι καθόλου ανασφαλείς. Καμία σχέση. Προφανώς βιώνουν και εκείνοι στιγμές αδυναμίας και χάνουν την πίστη στον εαυτό τους, δεν είναι ρομπότ, απλά το κρύβουν γιατί νιώθουν πως αν δείξουν την πιο ευάλωτη πλευρά τους θα πέσουν στα μάτια μας.

Τοξότης

Ο τοξότης μπορεί να φαίνεται ότι είναι στον κόσμο του και ότι δεν αγχώνεται με τίποτα ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στιγμές που τον κυριεύει το άγχος. Είπαμε είναι χαλαρός, αλλά δεν είναι αναίσθητος απλά ξέρει να ελέγχει τα συναισθήματά του και πάνω από όλα δεν επιτρέπει σε τίποτα να του χαλάσει τη διάθεση.

Αιγόκερως

”Πάρα πολύ σοβαρός”. Αυτή είναι η πιο κοινή περιγραφή ενός αιγόκερου, γιατί για κάποιο λόγο όλοι νομίζουν ότι δεν έχεις χιούμορ και ότι σε νοιάζει μόνο η δουλειά. Ναι, είσαι πολύ αφοσιωμένη σε αυτό που κάνεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμάς το χιούμορ ή ότι δεν μπορείς να κάνεις τον άλλον να γελάσει. Το ένα δηλαδή δεν αναιρεί το άλλο, μπορείς να είσαι φοβερή επαγγελματίας αλλά και αστεία.

Υδροχόος

Η πρώτη εντύπωση που δίνει ένας υδροχόος είναι κάτι μεταξύ ”λέω σε όλα ναι, για να τα πηγαίνω καλά με όλους” και ”δεν έχω άποψη για τίποτα” αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανέχεσαι την αδικία. Το γεγονός ότι αποφεύγεις τις συγκρούσεις δεν σημαίνει ότι δεν θα σταθείς στο πλευρό κάποιου που το έχει ανάγκη, ίσα ίσα θα είσαι ο πρώτος που θα υψώσει το ανάστημά του απαιτώντας δικαιοσύνη.

Ιχθύς

Αναίσθητος να το πω; Δεν σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι να το πω; Γενικότερα, ο κόσμος πιστέυει ότι τα ψαράκια είναι αδιάφορα και δεν παθιάζονται με τίποτα στη ζωή, πράγμα τελείως λάθος γιατί τρελαίνεσαι για ό,τι έχει να κάνει με την τέχνη. Μπορεί να μην παθιάζεσαι με ό,τι οι περισσότεροι αλλά έχεις τον μοναδικό τρόπο να εμπλέκεσαι συναισθηματικά με τη λογοτεχνία, τη μουσική και μικρές λεπτομέρειες στη ζωή σου.