ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι τρεις μεγαλύτεροι αλαζόνες του ζωδιακού κύκλου

Όλοι έχουμε ανθρώπους στη ζωή μας που για να το πω κομψά έχουν κάπως μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Σκέφτονται τον εαυτό τους, μιλούν για τον εαυτό τους και όταν μας απευθύνουν τελικά το λόγο μάλλον το κάνουν για να μας ρωτήσουν τη γνώμη μας για τον εαυτό τους. Δεν φταίνε αυτοί, τα φταίει η αίσθησή τους ότι είναι μοναδικοί στον κόσμο, όπως άλλωστε είμαστε όλοι μας. Και ίσως φταίει και η ημερομηνία γέννησής τους που τους κατατάσσει σε ένα από τα τρία παρακάτω ζώδια.

Αν ανήκεις σε ένα από αυτά ξέρεις πώς το να αγαπάει κανείς τον εαυτό του, να πιστεύει στις δυνάμεις του και το να απολαμβάνει τις μικρές και μεγάλες νίκες του στη ζωή είναι μόνο θετικό και σε συγχαίρουμε γι’ αυτό. Απλά έχε στο νου σου πώς δεν πρέπει να το κάνεις δημιουργώντας στους γύρω σου την αίσθηση ότι οι δικές τους δυνάμεις και νίκες είναι αόρατες, κι όλα θα πάνε καλά.

Λέων

Μη μου πεις ότι εκπλήσσεσαι που οι Λέοντες είναι οι πρώτοι που μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει υπερόπτες. Ασχολούνται πολύ με τον εαυτό τους, γνωρίζουν τις δυνάμεις τους και πιστεύουν σε αυτές και τις περισσότερες φορές έχουν έναν πολύ καλό λόγο να το κάνουν. Αν δεν ήταν τόσο χαρισματικοί όσο πιστεύουν δεν θα είχαν γύρω τους τόσους πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν επίσης σε αυτούς. Το εγώ τους είναι ισχυρό αλλά θα πρέπει να προσέξουν γιατί μπορεί να γίνει εμπόδιο στο δρόμο τους για την επιτυχία. Όταν έχουν κάτι στο μυαλό τους είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος άλλος να τους αλλάξει γνώμη γιατί η υπεροψία τους δεν τους αφήνει να παραδεχτούν πώς ίσως αυτό που έχουν σκεφτεί δεν γίνεται. Θα χρειαστείς υπομονή αν θες να τους μεταπείσεις για κάτι και κυρίως μια αλλαγή στο λεξιλόγιο σου. Μην του πεις κάνεις λάθος ή αλλά «σωστό αυτό που λες μα άκου κι αυτό».

Τοξότης

Ένας από τους λόγους που οι Τοξότες θέλουν να δουν όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας είναι πως είναι πεποισμένοι ότι αυτός ο ίδιος κόσμος γυρίζει γύρω τους. Είναι γοητευτικοί, έχουν ένστικτο και αισιοδοξία, αλλά η δυσκολία με αυτούς είναι πώς πιστεύουν ότι αυτά τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα τους υπερκαλύπτουν τα αρνητικά, όπως η αλαζονία και η ματαιοδοξία τους. Δεν το κάνουν. Θεωρούν ότι θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα για όλο τον κόσμο και απορούν όταν κάποιος παρεκκλίνει από τον δρόμο που χαράζουν με τις θεωρίες τους για τη ζωή. Ωστόσο αν όντως ανήκεις στους ανθρώπους που όντως μαγεύονται από τη φιλοσοφία τους θα τους κάνεις τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ταύρος

Οι Ταύροι δεν πιστεύουν στους συμβιβασμούς. Δεν τους χρειάζονται γιατί πιστεύουν ότι πάντα κάνουν το σωστό και πώς πάντα έχουν δίκιο. Ασχολούνται τόσο πολύ με τον εαυτό του σε σημείο που μπορεί να ξεχάσουν παντελώς τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων. Τα προβλήματά τους προηγούνται των υπολοίπων και πρέπει να αντιμετωπιστούν πρώτα. Μην μπερδευτείς όμως δεν είναι ότι δεν νοιάζονται για κανέναν. Νοιάζονται και είναι συναισθηματικοί και ζεστοί άνθρωποι, απλά οι δικές τους ανάγκες και επιθυμίες θα πρέπει να μπαίνουν πάντα σε προτεραιότητα αν είναι να ασχοληθούν κάποια στιγμή και με τα ζητήματα των άλλων. Έχεις υπομονή; Αν ναι, θα την χρειαστείς μαζί τους.