ΖΩΔΙΑ

Οι κακές συνήθειες κάθε ζωδίου

Είναι εκείνες οι τοξικές συνήθειες, τα «χούγια» που λένε, τα οποία κουβαλάς σαν χαρακτήρας και δεν έχεις ιδέα από που προέρχονται. Αν θες να διορθωθείς σαν άνθρωπος-όσο αυτό είναι εφικτό-, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να εντοπίσεις τα τρωτά σου σημεία. Αντίστοιχα, πριν εμπιστευτείς κάποιον, καλό θα ήταν να ξέρεις σε τι ελάττωμα έχει προδιάθεση, από αστρολογικής άποψης τουλάχιστον.

Κριός

Του αρέσει η κόντρα του Κριού. Τον τσακωμό δεν λες ότι τον αποφεύγει. Δεν ξεχνάει εύκολα, δεν συγχωρεί με άνεση. Όσο για το πείσμα του, προσγειώνει αεροπλάνο. Δεν έχει σημασία αν έχει δίκιο ή άδικο, του αρκεί να πιστεύει κάτι. Ναι, λέγεται εγωισμός.

Ταύρος

Το πιο ακατάστατο ίσως ζώδιο της δωδεκάδας. Σου κάνει γης μαδιάμ το δωμάτιο μέχρι να πεις «σφουγγαρόπανο». Διορθώνεται μόνο αν τον συγκρίνεις με κάποιον που ανταγωνίζεται. Ναι, είναι τέτοια τα Ταυράκια.

Δίδυμοι

Κυκλοθυμία alert. Και πολύ άγχος. Τον Δίδυμο δεν τον πιάνεις φίλο αν δεν θέλει. Συχνά χάνουν τον προσανατολισμό τους- κυριολεκτικά και μεταφορικά- και αντί να το παλέψουν, το παρατάνε. Επίσης, όταν δεν ενδιαφέρεται για κάτι, δεν επιστρατεύει καμία διακριτικότητα. Καταλαβαίνεις με τη μία ότι σ’ έχει χ@@@@νη.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι τα πάνε εξαιρετικά με την απιστία κι αυτό γιατί η ανασφάλεια είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τους σημεία. Επιζητούν την αποθέωση με τρέλα, κι όταν αυτή σταματήσει, δεν θα κάτσουν να σκάσουν για σένα, θα πάνε να την πάρουν απ’ όπου να ‘ναι. Γενικώς είναι άπληστοι.

Λέων

Έχουν την κακή συνήθεια να κομπάζουν συνεχώς τα Λιοντάρια. Ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι του χωριού, εκδηλώνουν μία εξαιρετική εγωπάθεια, η οποία δεν τους βοηθάει ποτέ να δουν την πραγματικότητά τους. Γι’ αυτό και παραμένουν αδιόρθωτοι.

Παρθένος

Είναι πολύ ωραίο να έχεις τη ζωή σου σε τάξη, αλλά η υπερβολή πάντα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Οι Παρθένοι είναι τα κατεξοχήν άτομα που έχουν την τάση να εκδηλώνουν μανίες καθαριότητας, ψυχαναγκασμών, υπερβολικής προσοχής στη λεπτομέρεια. Έχουν επίσης την κακή συνήθεια να κριτικάρουν τους πάντες.

Ζυγός

Ο Ζυγός έχει τρύπιες τσέπες. Καμία αίσθηση του μέτρου, καμία συνείδηση περί χρημάτων, μπορεί να καταναλώνει σε βάρος όλων τα πάντα. Θέλει μόνο να περνάει καλά κι ας πάνε κι έρχονται οι κάρτες απλήρωτες. Ξεκάθαρη τάση προς την ανευθυνότητα.

Σκορπιός

Η εκδικητικότητα ένα συνώνυμο έχει: Σκορπιουδάκι. Μνησίκακα πλασματάκια, αισθάνονται πως εκπέμπουν σεβασμό, τον οποίο αν τους τον στερήσεις δεν θα σε πάνε με το καλό, θα σε βάλουν στη γωνία και δεν θα βγεις ποτέ από εκεί, αφού δεν ξεχνά ούτε με τίποτα. Ο αυθεντικός Σκορπιός αν πληγωθεί γίνεται τρομακτικά κακιασμένος. Είναι και κομματάκι παρεξηγησιάρης, καθώς του αρέσει η ένταση και η μανούρα.

Τοξότης

Όταν ο Τοξότης δεν είναι καλά, σκορπάει μιζέρια προς πάσα κατεύθυνση κι αυτό είναι άκρως τοξικό. Πραγματικά μπορούν να γίνουν αρκετά αρνητικοί με τα πάντα και να το εκδηλώσουν με διάφορους τρόπους. Από το να κλειστούν στον εαυτό τους, μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς. Αυτό δημιουργεί ξεκάθαρα ένα αίσθημα δυσπιστίας για το πρόσωπό τους. Μία ακόμα κακή συνήθεια είναι η επιπολαιότητά τους, την οποία κατόπιν πληρώνει είτε οι ίδιοι είτε οι όλοι οι υπόλοιποι.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι έχουν ένα θέμα με τα λεφτάκια τους. Οι πιο κακοπροαίρετοι το λένε τσιγκουνιά, εμείς θα τους πούμε απλά σφιχτοχέρηδες γιατί είναι και οι εποχές δύσκολες. Ένα άλλο χούι του; είναι συμφεροντολόγος. Κάνει τα πάντα, από παρέες μέχρι γάμους για το προσωπικό του συμφέρον.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι λατρεύουν τις δικαιολογίες, τόσο πολύ που κάθε ώρα και στιγμή έχουν κι από μία μέσα στο στόμα τους, έτοιμη για εκτόξευση. Δεν ξέρουν τίποτα από τον φόνο ποτέ, αθώες περιστερές θέλουν να το παίζουν τα πουλάκια μας. Ξέρει ότι έχει κάνει λάθος, αλλά θα βρει κάτι να πει και να τη σκαπουλάρει. Τελειομανή δεν τον λες τον Υδροχόο με τίποτα, πιο πολύ αρπακολλατζή.

Ιχθύς

Δεν είναι για μεγάλες δυσκολίες ο Ιχθύς, παθαίνει μετάλλαξη. Έχει φοβίες, εύκολη πίστη και συνηθίζει δυστυχώς να ενθουσιάζεται εύκολα. Αν όμως, όπως προείπα, δει τα σκούρα, δεν τον αναγνωρίζεις. Γίνεται κωλοπαίδι απ’ τα λίγα και τρίβουν όλοι τα μάτια τους. Κι όταν δεν γίνεται το δικό του, έχει την κακή συνήθεια επίσης να σε κάνει να μετανιώσεις πολύ πικρά.