ΖΩΔΙΑ

Ο λόγος που απατάει το κάθε ζώδιο

Τα λόγια είναι κάπως περιττά. Απάτησε; φταίει, έφυγες. Τα «πώς» και τα «γιατί» περισσεύουν, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να διαχειριστείς το γεγονός ότι δεν σε καλύπτει μία σχέση. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Ή για παθολογική ανασφάλεια. Και στις 2 περιπτώσεις, ο χωρισμός, μονόδρομος. Αλλά πριν απ' αυτό, ας ψυχολογήσουμε τον δράστη με γνώμονα το ζώδιό του.

Κριός

Η λογική σου είναι απλή: δεν παίρνεις αυτό που θες σε πάθος και λατρεία; θα πας να το πάρεις από αλλού. Αν ξενερώσεις, πάει, τελείωσε, δεν λογαριάζεις, αν και θα ‘πρεπε. Για παράδειγμα, τα συναισθήματα του άλλου. Ο Κριός θεωρείται από τα πιο άπιστα ζώδια της δωδεκάδας.

Ταύρος

Εσύ, τόσο συντροφικό πλάσμα, σχεσάκιας από τους λίγους, πώς είναι δυνατόν να απατάς το άλλο σου μισό; Αν δεν παίρνεις ό,τι δίνεις, υπόφέρεις. Στην αρχή κάνεις υπομονή, βαράς κόρνες και καμπανάκια. Αν ακούσει, έχει καλώς. Αν όχι, νιώθεις άνθρωπος χωρίς προορισμό. Θες ρομαντισμό εσύ. Και θα τον βρεις ο κόσμος να χαλάσει. Μετά θα χωρίσεις. Μ’ αυτή τη σειρά.

Δίδυμος

Δεν σε επιβεβαιώνει; Κακό του κεφαλιού του/της. Βαριέσαι που βαριέσαι εύκολα, καταπιέζεσαι και στις μεγάλες δεσμεύσεις, δεν παίρνεις και τη δέουσα προσοχή, σ’ αφήνει να αλωνίζεις μονάχη/ος σου; αυτό ήταν. Θα βγεις παγωνιά.

Καρκίνος

Να τη παθαίνει κανείς όταν αδυνατεί να διαχειριστεί τα εκτός προγράμματος συναισθήματά του. Δεν θες να πληγώνεις κανέναν κι αυτό μερικές φορές σε ωθεί σε συμπεριφορές που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως ξερή δειλία και ανειλικρίνεια. Δεν τελειώνεις τη σχέση εύκολα, κι ας μην τη θες άλλο. Και κάπως έτσι ο λεγάμενος δεν μπορεί να περάσει την πόρτα χωρίς να βρει στο κούφωμα. Έχεις και το όνομα και τη χάρη του cheater.

Λέων

Η φύση σου υπαγορεύει πίστη. Δεν έχεις καμία όρεξη να μπεις σε περιπέτειες, ΑΡΚΕΙ να αποθεώνεσαι, να νιώθεις ότι είσαι στο επίκεντρο της προσοχής του/της. Θα απατήσεις όχι στο παρά πέντε, αλλά στο και μισή. Όταν όλα θα ‘χουν τελειώσει και απλά θα μένει να μπει η ταφόπλακα. Και θα ‘χεις προειδοποιήσει, αλλά κανείς δεν θα σ’ έχει πιστέψει. Σ’ έχουν πολύ υπεράνω για κάτι τέτοιο.

Παρθένος

Στις ερωτικές σου σχέσεις είσαι μεθοδική. Έχεις πρόγραμμα και μέτρο. Ξέρεις τι θες. Μπορεί να μείνεις με το λάθος άνθρωπο, ακόμα και να απατήσεις. Δεν θα το καταλάβει κανείς. Γιατί θα το κάνεις; γιατί θα νιώσεις πως είσαι με κάποιον που δεν σου αξίζει. Σ’ έχεις πολύ ψηλά, παραδέξου το. Τα πάντα σου σε κουτάκια. Θα κερατώσεις για να δεις τι νιώθεις για εκείνον/η. Ίσως να θες να το επαναλάβεις και μερικές φορές μέχρι να πειστείς πως πρέπει να πέσεις στα μάτια του άλλου. Γιατί αυτό είναι για σένα μια αποτυχημένη σχέση. Ξεπεσμός.

Ζυγός

Και τις ευκαιρίες σου δίνεις, και τις ισορροπίες σου παλεύεις να κρατήσεις και υπομονή κάνεις. Τόση πολλή που καμιά φορά δίνεις την εντύπωση του θύματος, του σκύλου που δεν δαγκώνει. Αν νιώσεις ότι πληγώνεσαι, ότι δεν σε γεμίζει η σχέση σου, ότι δεν είναι ειλικρινής απέναντί σου, θα ψάξεις έναν τρόπο να ισορροπήσεις. Η απιστία είναι ένας τρόπος να καλύψεις το τραύμα του πληγωμένου σου εγωισμού.

Σκορπιός

‘Ασ’τους να λένε, είσαι από τα πιο πιστά ζώδια. Αρκεί να νιώθεις έρωτα και πραγματικό ενδιαφέρον. Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν θα απατήσεις ποτέ και λογικό. Το κάνεις για πλάκα όταν βιώνεις ταλαιπωρία, όταν ξέρεις πως αυτή η σχέση έχει ημερμηνία λήξης. Απιστείς όταν αυτό που έχεις δίπλα σου δεν είναι από αυτά που έρχονται για να μείνουν.

Τοξότης

Αν αναζητάς στο ζώδιό σου κάποιο χαρακτηριστικό που θα σε φρενάρει από το να απατήσεις, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά είναι μάταιος κόπος. Ελπίζω να είσαι ισχυρή προσωπικότητα γιατί αλλιώς, άλλη δουλειά δεν θα κάνεις. Είστε ελεύθερα πνεύματα, δεν θέλετε πολλές πιέσεις γιατί αντιδράτε, βλακωδώς. Ναι, το μετανιώνετε κατόπιν, too late. Αφού το ξέρεις, τι πας και μπλέκεις στα σοβαρά χωρίς να καίγεσαι να λιώνεις;

Αιγόκερως

 Πρακτικό μυαλό, σοβαρό και μετρημένο πλάσμα. Αλλά παράλληλα εγωκεντρικό. Είσαι λίγο παρτάκιας βρε πουλάκι μου. Η εμμονή σου στο να βρεις αυτό το ένα και μοναδικό πρόσωπο για το οποίο γεννήθηκες σε κάνει πού και πού να φέρεσαι αδίστακτα. «Άπαξ και μπήκα στη διαδικασία να ξενοκοιτάξω», σκέφτεσαι, «μήπως απλά αυτή η σχέση δεν σημαίνει τίποτα για μένα»; και αλήθεια, υπάρχει καλύτερη δικαιολογία για να κοιμάσαι με όποιον/α θες. Μαζί σου, το «χωρίζουμε» πότε θα το πεις;

Υδροχόος

Είσαι πιστή/ός στους φίλους σου, στην οικογένειά σου, σε σένα. Σ’ αρέσουν οι σχέσεις, αλλά ταυτόχρονα- τα ‘χουμε ξαναπεί, παθαίνεις κρίσεις και το πράγμα ξεφεύγει από τη διαχείρισή σου. Περνάει το μυαλό σου συχνά, η απιστία. Θα το κάνεις σε μία φάση αυτοκαταστροφής, που θα νιώθεις πλήρη απογοήτευση από όλους και όλα, και κυρίως από εκείνον/η. Αλλά ναι, τον/την αγαπάς, θες να είστε καλά μαζί, κάνεις και όνειρα. Δεν είναι έρωτας αυτό, ενοχές είναι.

Ιχθύς

Ωραιοποιείς εύκολα άτομα και καταστάσεις. Βλέπεις τον πειρασμό και δεν μπορείς να αντισταθείς γιατί σε ελκύει το παράνομο βρε σατανά. Είσαι και μυστικοπαθής, γνωστό αυτό, οπότε θεωρείς ότι το ‘χεις για πλάκα. Και μην ακούσεις κομπλιμέντο και ερωτικό ενδιαφέρον που μοιάζει με πρόκληση, κατευθείαν να ανταποκριθείς. Σε καλό να σου βγει, χλωμό.