ΖΩΔΙΑ

Μηνιαίες αστρολογικές συμβουλές Οκτωβρίου

Μηνιαίες συμβουλές για όλα τα ζώδια, από το e-zwdia.gr για το μήνα Οκτώβρη:

ΚΡΙΟΣ

Η λέξη υπομονή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σας για το βιαστικό ζώδιό σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε όμως να ακούσετε τώρα είναι το τέλος της σχέσης σας, οπότε λάβετε τα μέτρα σας. Η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη στον όγδοο οίκο σας, του τέλους, και παράλληλα η νέα Σελήνη ενεργοποιεί τον έβδομο οίκο σας, των σχέσεων, έτσι στην προσπάθειά σας να απομακρύνετε την απογοήτευσή σας από το παρελθόν, δεν σας πειράζει να ενεργήσετε απερίσκεπτα, ακόμα και με κακεντρέχεια, σπάζοντας τους κανόνες. Δεν μπορείτε να περιμένετε, ενεργείτε βασιζόμενοι στα συναισθήματά σας, αλλά αυτό δεν θα σας προσθέσει ακόμα μια νίκη. Όχι μόνο δεν θα καταφέρετε να φτάσετε στο δρόμο σας αλλά και θα σκοτεινιάσει το μέλλον σας. Συγκρατηθείτε, θα φτάσετε στη γραμμή του τερματισμού πιο γρήγορα. 

ΤΑΥΡΟΣ

Προσοχή: Ξεκινάτε έναν αγώνα δύναμης και εξουσίας, πρέπει τώρα να ικανοποιηθούν οι δικές σας ανάγκες. Το σύμπαν θα σας φερθεί σκληρά αν δεν περιορίσετε τα πάθη σας ενεργώντας εγωιστικά και αλαζονικά, κι αυτό εξαιτίας της ανάδρομης Αφροδίτης στον έβδομο οίκο σας, των σχέσεων, και της πανσελήνου στο ζώδιό σας. Βαθιά κρυμμένα συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια και προκαλούν κρίση πράγμα το οποίο θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε μια οδυνηρή σύγκρουση, με βαρύ τίμημα. Μπορεί τώρα η σύγκρουση να μη σας τρομάζει, αλλά αργότερα θα μετανιώσετε. Εστιαστείτε στα πραγματικά γεγονότα και όχι στην καχυποψία σας και διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Να ξέρετε ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο διατεθειμένοι να ανταποκριθούν εάν δεν τους πιέζετε, ανεξάρτητα από το πόσο δικαιολογημένη είναι η οργή σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γιατί αφήνετε τις καχυποψίες σας να σας εξουσιάζουν; Η πανσέληνος φωτίζει τον ασαφή και θολό δωδέκατο οίκο σας πράγμα το οποίο θα μπορούσε να σας κάνει να ελέγχετε περισσότερο τον αγαπημένο σας από ό, τι είναι πραγματικά απαραίτητο παρασυρόμενοι από τη φαντασία σας. Παρόλο που το άγχος σας μπορεί να είναι δικαιολογημένο, δεν χρειάζεται να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Αντί να δημιουργείτε δράμα κάνοντας υποθέσεις, αποκαταστήστε την ειρήνη θέτοντας ανοιχτά ερωτήσεις. Θα ανακαλύψετε ότι οι ιστορίες που περιστρέφονται στο μυαλό σας είναι αβάσιμες και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Ευτυχώς έχετε σύμμαχό σας τη νέα Σελήνη στον ερωτικό πέμπτο οίκο σας και δεν θα φτάσετε στην παράνοια. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πιστέψτε στη δύναμή σας και στον εαυτό σας. Η ανάδρομη Αφροδίτη στον ερωτικό πέμπτο οίκο σας, σας υπενθυμίζει να έχετε αυτοπεποίθηση και να μη συμβιβάζεστε με ημίμετρα. Ζητήστε συνάντηση από το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, διαφορετικά κάποιος άλλος θα σας κλέψει την αγάπη. Αν εμφανιστεί μια παλιά αγάπη, να έχετε αμφιβολίες σχετικά με τα κίνητρα του εν λόγω προσώπου και σκεφτείτε σε βάθος που οφείλεται η απομάκρυνση. Κυρίως, μην υποθέσετε ότι οι άλλοι έχουν την ίδια ηθική και αξίες με εσάς. Μη θεωρήσετε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι η αδελφή ψυχή σας, για να προστατεύσετε την πνευματική και συναισθηματική σας ηρεμία. Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται υπερβολικά, αλλά τώρα είναι απαραίτητο να πάρετε την αγάπη στα σοβαρά.

ΛΕΩΝ

Ένα ζήτημα από την παιδική σας ηλικία ή η αναζήτηση της ανεξαρτησίας σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν προστριβές στη σχέση σας, καθώς η ανάδρομη Αφροδίτη στον οικείο τέταρτο οίκο σας και ο Άρης στον έβδομο οίκο σας, των σχέσεων, σας κάνουν να εκραγείτε σαν τον Βεζούβιο. Να είστε προσεκτικοί όταν ρίχνετε τη ζεστή λάβα σας! Δεν έχετε πρόβλημα να ρίξετε το δηλητήριό σας, αλλά αυτό θα μπορούσε να κάψει τις γέφυρες. Βρείτε ένα ουδέτερο τρίτο μέρος για να εκτονώσετε τα συναισθήματά σας πριν ξεσπάσουν σε λάθος τόπο και χρόνο. Όταν θα είστε σε θέση να εντοπίσετε την πραγματική αιτία των συναισθημάτων σας, ίσως εξαιτίας ενός γεγονότος που συνέβη εδώ και πολύ καιρό, θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κάτω από την έντονη επιρροή της ανάδρομης Αφροδίτης στον νοητικό και επικοινωνιακό τρίτο οίκο σας, θυμηθείτε να επιδιώξετε το διάλογο αντί της τελειότητας. Προσπαθώντας να είστε αναλυτικοί και να διερευνάτε σε βάθος τα πάντα, σε σημείο εμμονής και καχυποψίας, θα σας κάνει να χάσετε τις καλύτερες στιγμές, ίσως ακόμα νιώσετε ότι δεν έχετε τίποτα να προσφέρετε. Να ξέρετε ότι οι άλλοι σας λατρεύουν για αυτό που σας κάνει μοναδικούς, που είναι η δική σας ζωντανή και αληθινή προσωπικότητα. Σιγουρευτείτε ότι ακούτε τη δική σας εσωτερική φωνή και δεν δίνετε σημασία στα σχόλια των άλλων. Επίσης μη θέτετε μέτρο σύγκρισης όταν πλησιάζετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, ιδίως αν αυτή η σύγκριση αφορά το παρελθόν.

ΖΥΓΟΣ

Έχετε να προσφέρετε πολλά σε μια σχέση καθώς από τη φύση σας είστε συντροφικοί και ειρηνιστές, αλλά παρακαλώ μη βγάλετε δελτίο τύπου για τις καλοπροαίρετες πράξεις σας. Ο Άρης κινείται στον ερωτικό πέμπτο οίκο σας και η νέα Σελήνη ενεργοποιεί το ζώδιό σας πράγμα το οποίο σας κάνει εγωιστές και με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση. Αλλά αυτό θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν τη γενναιοδωρία σας, καθώς δείχνετε στους γύρω σας ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για τον εαυτό σας από ό, τι γι’ αυτούς. Εάν πρέπει να μιλήσετε για τον εαυτό σας, μη ξεχάσετε να συμπεριφερθείτε με ευαισθητοποίηση και υποστήριξη. Επιπλέον, αποφύγετε άτομα που μειώνουν τον ενθουσιασμό σας και την αισιοδοξία σας για τη ζωή και τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν καμία προσπάθεια να σας καταλάβουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σας; Ή μήπως ενεργεί για το καλό σας; Η ανάδρομη Αφροδίτη είναι στο ζώδιό σας, η νέα Σελήνη ενεργοποιεί στον ασαφή δωδέκατο οίκο σας και η πανσέληνος φωτίζει τον έβδομο οίκο σας, των σχέσεων. Μετάφραση: Η διαίσθηση και η καχυποψία σας μπορούν να σας σώσουν. Η ψυχή σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σας προειδοποιεί για τα αρνητικά κίνητρα κάποιου/ας. Μην αντιμετωπίζετε όμως το εν λόγω πρόσωπο κάνοντας ανάκριση στην προσπάθειά σας να διερευνήσετε σε βάθος τα πάντα. Οι έξυπνοι άνθρωποι αφήνουν τους ανθρώπους να μιλούν προκειμένου να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους. Υπάρχει κάποια πιθανότητα να έχετε κάνει λάθος, και αν ναι, θα χαρούμε να μην έχετε κατηγορήσει κάποιον/α εσφαλμένα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μήπως ο εαυτός σας είναι ο χειρότερος εχθρός σας; Βρίσκεστε στην ασάφεια και την ομίχλη προσπαθώντας να αποσαφηνίσετε τις προθέσεις κάποιου/ας καθώς η ανάδρομη Αφροδίτη στον ασαφή δωδέκατο οίκο σας, σας προκαλεί να ανιχνεύσετε την αλήθεια από το ψέμα. Ίσως εσείς οι ίδιοι σαμποτάρετε τον εαυτό σας και αποποιείστε την αγάπη, ίσως δεν γνωρίζετε αν αυτό το πάθος είναι αληθινό ή όχι. Σκεφτείτε δύο φορές πριν μιλήσετε σε εκείνο το μέλος της οικογένειάς σας για να μοιραστείτε τα συναρπαστικά νέα σας ή σε εκείνον τον ανταγωνιστικό φίλο που γνωρίζει ακριβώς πού βρίσκονται τα αδύναμα σημεία σας. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα σχόλιά τους θα μπορούσαν να σας κόψουν τα γόνατα. Μην απευθύνεστε σε «τοξικά» άτομα για συμβουλές, δεν θα πάρετε αυτό που σας αξίζει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όχι, δεν είστε υποχρεωμένοι να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν για τη σχέση σας, ούτε χρειάζεται να προσπαθείτε συνέχεια να αποδείξετε σε κάποιον/α ότι τον αγαπάτε. Η ανάδρομη Αφροδίτη κινείται στον φιλικό ενδέκατο οίκο σας και εφιστά την προσοχή σας στους φίλους σας. Από την άλλη πλευρά η πανσέληνος φωτίζει τον ερωτικό πέμπτο οίκο σας και σας καλεί να μιλήσετε ανοιχτά για τη σχέση σας, ιδίως σχετικά με τα κοινά οικονομικά. Εάν πρέπει να κάνετε μια συζήτηση για το πώς θα χωρίσετε τους λογαριασμούς, να είστε εσείς αυτοί που θα θίξετε πρώτοι το θέμα. Ίσως κάποιος από τους δυο σας να είναι περισσότερο σπάταλος και χρεωμένος. Αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για μια σχέση καθώς δημιουργεί μια συνεχή δυσαρέσκεια. Ήρθε η ώρα για μια πιο δίκαιη ρύθμιση των οικονομικών για να μην έχετε αργότερα δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Νιώστε τον φόβο και νικήστε τον! Η ανάδρομη Αφροδίτη κινείται στο δέκατο οίκο σας, των μακροπρόθεσμων στόχων, ενώ ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιό σας, και δημιουργούν μια εσωτερική ένταση η οποία ευτυχώς δεν θα διαρκέσει πολύ. Θα χρειαστεί να περάσετε μέσα από τις Συμπληγάδες αλλά θα πρέπει να βιαστείτε πριν κλείσουν οι πόρτες. Σίγουρα, έχετε εμπιστοσύνη στη δύναμή σας και το θάρρος σας σάς κάνει παράτολμους, αλλά κάθε λάθος κίνηση μπορεί να σας κοστίσει. Επισήμανση; Μην αφήσετε το παρελθόν και τις καχυποψίες σας να κερδίσουν, βασιστείτε στην εσωτερική σας φωνή για κάθε βήμα που κάνετε. Ξεφύγετε από το παρελθόν και μην κοιτάτε πίσω. Έχετε το χάρισμα να βλέπετε στο μέλλον.

ΙΧΘΥΣ

Μην κρατάτε τα χαρτιά σας κλειστά, αλλά μην τα βγάλετε όλα στο τραπέζι. Ο Άρης κινείται στον ασαφή δωδέκατο οίκο σας και η νέα Σελήνη ενεργοποιεί τον απόκρυφο όγδοο οίκο σας πράγμα το οποίο σάς βοηθά να βρείτε τη μέση οδό ανάμεσα στο να είστε υπερβολικά μυστηριώδεις και ανοιχτό βιβλίο. Δώστε στους άλλους κάτι λίγο από τον εαυτό σας και θα ενεργοποιήσετε την περιέργειά τους. Το να είστε αινιγματικοί ενισχύει τη γοητεία σας, κι έτσι οι άλλοι θα αναζητούν να λάβουν πληροφορίες για σας. Το σύμπαν σας βοηθά να έχετε γύρω σας ανθρώπους οι οποίοι κρέμονται από κάθε σας λέξη. Μην πιέσετε τον εαυτό σας να κάνει καμία μεγάλη αποκάλυψη αν δεν νιώθετε έτοιμοι, λάβετε υπόψη σας ότι το πρόσωπο που θα μείνει κοντά σας θα σας αποδεχτεί γι’ αυτό που πραγματικά είστε. 

*Διάβασε περισσότερα θέματα για τα ζώδια στο e-zwdia.gr