ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί ο Ζυγός είναι το πιο ξεχωριστό από όλα τα ζώδια

Ο εκπρόσωπος της δικαιοσύνης και της διπλωματίας. Το ζώδιο του καλού γούστου, των τεχνών και της ευγένειας. Το ζώδιο που δεν μπορεί να μείνει μόνο του από τη μία κι από την άλλη θέλει πάντα να γίνεται το δικό του, ακόμα κι αν δίνει μηδενική εντύπωση για κάτι τέτοιο. Ο Ζυγός, ο παρορμητικός του Αέρα.

Σήμα κατατεθέν του, η ισορροπία και κυρίως το αίσθημα του δικαίου. Οι έννοιες με τις οποίες ταυτίζεται.

Σύμφωνα με το e-zwdia.gr,  «Η αγάπη σου για τη δικαιοσύνη σε συνδυασμό με την ανάγκη να είσαι ήρεμος και ισορροπημένος,συμβάλλει στο να συναντάς δυσκολία στη λήψη γρήγορων αποφάσεων. Είσαι σπάνια τεμπέλης. Εργάζεσαι σκληρά και απαιτείς επίσης από τους άλλους,να εργάζονται εξίσου σκληρά. Έχεις μια ισχυρή αίσθηση της δικαιοσύνης και της ευγενούς άμιλλας. Δεν εκφράζεις εύκολα την οργή σου,αλλά όταν το κάνεις,αυτό είναι συνήθως μια καταιγίδα. Είσαι θετικός και αποφασιστικός σε όλες τις σκέψεις και τις ενέργειές σου. Συχνά είσαι πολύ πετυχημένος ως κερδοσκόπος,αλλά δε νοιάζεσαι τόσο για τα χρήματα και έχεις κατά κανόνα,μεγάλες διακυμάνσεις στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Σε περίπτωση διαφοράς,θα επιδιώξεις ένα συμβιβασμό. Η έμφυτη επιθυμία σου να επιδιώκεις την ισορροπία των πραγμάτων,σε κάνει να υιοθετείς νόμους για τη βελτίωση των καταστάσεων».

Αλλά αυτά αν είσαι Ζυγός (ή σχετίζεσαι με Ζυγούς) πάνω- κάτω τα ξέρεις. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι την ειδοποιό διαφορά του ζωδίου αυτού με όλα τα υπόλοιπα. Είναι το μοναδικό που έχει ένα χαρακτηριστικό άλλο σε σχέση με τα άλλα. Είναι κάτι που ίσως δεν έχεις παρατηρήσει ποτέ. Και είναι το εξής:

Ο Ζυγός είναι το μοναδικό άψυχο ζώδιο. Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα που συμβολίζονται και έχουν χαρακτηριστικά ανθρώπων ή ζώων (σκέψου λίγο, Δίδυμος, Λέων, Ιχθύς, Τοξότης, κοκ), ο Ζυγός είναι άψυχος. Το συμβολίζει μια ζυγαρία, κάτι απρόσωπο. Ένα άψυχο αντικείμενο.

Ουσιαστικά ισορροπεί περίτεχνα ανάμεσα στο άψυχο (λογική) και το έμψυχο (συναίσθημα). Μην βιαστείς να σκεφτείς πως οι Ζυγοί δεν έχουν καρδούλα, μιλάμε για ένα από τα πιο εκδηλωτικά, εξωστρεφή ζώδια. Η εκδήλωση αυτού του απρόσωπου στοιχείου του εκφράζεταιι με συγκεκριμένους τρόπους:

> Αν χρειαστεί κρατάει μια πρωτοφανή για τα δεδομένα του παγερή στάση απέναντι στις σχέσεις και τις καταστάσεις.

> Τα πάει περίφημα σε συνεργασίες στις οποίες υπάρχει το στοιχείο της απροσωπίας. Για παράδειγμα λειτουργεί καλύτερα στο περιβάλλον μίας απρόσωπης εταιρίας.

> Ο Ζυγός έχει ανάγκη τις σχέσεις (φιλίες, οικογενειακές) κτλ), αλλά δύσκολα χάνει τον αυτοέλεγχο. Επιδιώκει σχέσεις στις οποίες μπορεί να κρατά απόσταση. 

> Αυτοπειθαρχεί πρωτόγνωρα όταν νιώσει ότι πρέπει να συντηρήσει την ατομικότητά του.

> Όταν μπει στη διαδικασία να απεμπλακεί από μία σχέση, επιδεικνύει εξαιρετικό ορθολογισμό ώστε να απομυθοποιήσει το άλλο πρόσωπο. Το συναίσθημα που κάποτε ένιωθε, εξανεμίζεται, ενώ οι άλλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό να απορούν πού πήγε εκείνο το τρυφερό, δοτικό, επικοινωνιακό, πρόθυμο πλάσμα που ήξεραν κάποτε.