ΖΩΔΙΑ

Αυτό που κάνεις καλύτερα από τον καθένα, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Είναι το χαρακτηριστικό που σε διακρίνει και είναι βγαλμένο από τα ζώδια. Το καλό στοιχείο της ύπαρξής σου που υπήρχε στη βάση σου κι ήταν στο χέρι σου να καλλιεργήσεις. Ένα από τα πιο δυνατά σου σημεία.

Κριός

Αυτό που χαίρονται οι άλλοι σε σένα είναι η αισιοδοξία σου. Έχεις το χάρισμα του να εστιάζεις στη θετική πλευρά των πραγμάτων κι αυτό σε σώζει από μελαγχολίες και θλίψεις. Όλα καλά θα πάνε, λες, κι αν δεν πάνε, κάθε εμπόδιο για καλό.

Ταύρος

Πιστός σαν το σκυλί. Αφοσιωμένος ο Ταύρος, στο στόχο του, στους φίλους, στους συντρόφους του. Δεν γεννάει αμφιβολίες κι ανασφάλειες, εξ ου και η φήμη του καλύτερου σχεσάκια που απολαμβάνει.

Δίδυμος

Πνεύμα και σώμα αεικίνητο, δραστήριο. Την ενέργεια του Διδύμου δεν την πετυχαίνεις εύκολα. Εκεί που οι άλλοι σταματούν, εκείνος προχωράει. Δεν είναι τυχαίο πως το Διδυμάκι έχει μια καλή ιστορία να σου διηγηθεί για τα πάντα. Μια ζωή την έχει, συλλέγει εμπειρίες.

Καρκίνος

Το πιο περιποιητικό ζώδιο λέει ο άγραφος νόμος των ζωδίων. Ο Καρκίνος φροντίζει, σ’ έχει έννοια, σε προσέχει. Θα θυμηθεί πότε έχεις να κάνεις το σέρβις στ’ αμάξι, αν δεν μπορείς θα σου το πάει εκείνος, θα σε σκεπάσει, θα κάνει αυτό που θες εσύ. Αρκεί να κάνεις το ίδιο κι εσύ, βέβαια, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Λέων

Ο κλασικός ηγέτης της δωδεκάδας, με μεγάλο ταλέντο στο να κάνει κουμάντο, να διοικεί, να τραβάει το καράβι. Όλη αυτή η αυτοπεποίθηση τον κάνει μαχητικό, γενναιόδωρο και μεγαλόψυχο.

Παρθένος

Πρακτικό μυαλό αυτού του Παρθένου. Η λογική, μονόδρομος. Σε μόνιμη διαδικασία προσγείωσης η σκέψη του. Αν αυτό που έχεις πραγματική ανάγκη είναι μία συμβουλή που να τη χαρακτηρίζει η διαύγεια και ο ορθολογισμός, ξέρεις πού πρέπει να απευθυνθείς. 

Ζυγός

Η ισορροπία που διαπερνάει την ύπαρξή του τον έχει προικίσει μ΄ένα σχεδόν βασανιστικό ένστικτο δικαιοσύνης. Μη δει- και κυρίως μη νιώσει- αδικία ο Ζυγός, γίνεται σαν τον ξάδερφό του τον Ταύρο αλλά σε υαλοπωλείο βερσιόν.

Σκορπιός

Το στίχο που λέει «τι πάθος βυθίζει σε πέλαγα το νου» τον έχεις ακουστά; για σένα έχει γραφτεί βρε Σκορπιέ, παθιάρη φλογερέ. Ο Σκορπιός είναι μέσα σε μια τρέλα συνεχή ορμώμενος από αυτή την επιθυμία που τον καθορίζει. Πάθος για τη ζωή, για τον έρωτα, για την επιτυχία. Δεν κάνει τίποτα με μισή καρδιά, γι’ αυτό και όταν θέλει κάτι πολύ, δύσκολα δεν το καταφέρνει.

Αιγόκερως

Έχουν οξυμμένο ανεξάρτητο πνεύμα. Πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο Αιγόκερως πατάει στα πόδια του γερά και δύσκολα θα μπει στη διαδικασία ετεροπροσδιορισμού και εξάρτησης. Μόνος του έρχεται, μόνος του φεύγει και το ξέρει.

Τοξότης

Όταν αποκρίνεσαι πως «έχεις φιλοδοξίες» κάτσε και σκέψου. Είσαι φιλόδοξη/ος όπως ένας Τοξότης; Που τα όνειρα είναι η δεύτερη φύση του; που δεν μπορεί να ζει χωρίς στόχους; Ο Τοξότης είναι αυτό που συμβολίζει, ένα άτομο που θέλει πάντα να κυνηγά κάτι. Από αυτό ορίζεται κι αυτή είναι η γοητεία του.

Υδροχόος

Είναι η «μαμά αρκούδα» του ζωδιακού κύκλου. Ξέρει να φροντίζει και πάνω απ’ όλα να ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που αγαπάει. Το δείχνει με όλους τους τρόπους, με αγάπη ανιδιοτελή. Αρκεί να μπει στην καρδιά σου. Μετά από αυτό, θα είναι για πάντα ο φύλακας άγγελός σου.

Ιχθύς

Στάχτη πιάνει ο Ιχθύς, χρυσάφι γίνεται. Όχι, δεν έχει το άγγιγμα του Μίδα, απλά ξεχωρίζει για τη δημιουργικότητά του. Μην τον βάλεις σε στενά πλαίσια, δεν μπορεί να αποδώσει μέσα σε τετράγωνα και κουτάκια. Το πνεύμα του είναι ανοιχτό και μόνο ως τέτοιο αποδίδει.