ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 23-24 Ιουνίου.

Από τις 19 Ιουνίου ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και φέρνει ενοχές παρόμοιες με αυτές της Θεοδοσίας Τσάτσου τη χρυσή εποχή των Μπλε. Καθώς προσπαθεί να μας προσγειώσει στον πλανήτη Γκούφη (δημοφιλές μέρος όπου υπερτερεί η ονειροπόληση και χάνεται και η λίγη λογική που μας έχει απομείνει), οι αυταπάτες καραδοκούν πιο πολύ από ό,τι οι κινέζικες βαφές μαλλιών στην αγορά. Παράλληλα, ο Ήλιος μπαίνει στον Καρκίνο και μας έρχεται μια πελώρια λαχτάρα για αγάπη, προδέρμ και αναίσχυντο ντραμακουινιλίκι, το οποίο είναι ωραίο όταν το κάνεις στους άλλους και πιάνει, απαίσιο όμως όταν στο κάνουν και αποτυγχάνει.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

To υπαρξιακό σας ντιμπιντιμπιντιμπιντάι (δε γράφονται πια τέτοια τραγούδια παρεμπιπτόντως) για λίγο καιρό ξαποσταίνει με τον ανάδρομο Ποσειδώνα, καθώς έχετε πλέον χρόνο να αποφασίσετε τι θέλετε. Συνήθως σάς πιάνει ντουβρουτζάς όταν δεν έχετε να αποφασίσετε για κάτι (ή να κρίνετε μια συμπεριφορά ή ένα αποτέλεσμά της), τώρα όμως ο Ήλιος στον Καρκίνο επικεντρώνει την προσοχή σας στα του σπιτιού και έτσι ξεχνάτε λίγο τις (υγιείς) διαστροφές σας. Η ισορροπία αυτό το Σαββατοκύριακο θα έρθει μόνη της, σαν απρόσκλητη θεία σε οικογενειακή γιορτή, και με δεδομένο ότι προσεγγίζετε ξανά τα μέλη της οικογένειάς σας με τα οποία έχετε κάπως χαθεί (λίγο οι δουλειές, λίγο η ζέστη, λίγο τα λόγια του παπά), είναι μια καλή ευκαιρία να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας, αρκεί να μην νομίζουν ότι είστε εσείς οι χαμένοι – δεν πρόκειται για ντιλ, εξάλλου. Ναι, σε ό,τι κάνετε είστε οι καλύτεροι, αλλά μην το κάνετε άλλο θέμα, όποιος είναι ας το καταλάβει μόνος του (για καλό δικό του βασικά).

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ήλιος έχει περάσει στον Καρκίνο κι έτσι η κοινωνική σας ζωή γίνεται πιο έντονη, παρότι μέχρι να βγείτε σε άδεια το βασικό ζήτημα που σας απασχολεί είναι τι ώρα θα κοιμάστε και τι ώρα θα τρώτε (και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά). Η οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο αυτές τις μέρες, ωστόσο το Σάββατο η αντίθεση Ερμή και Πλούτωνα χρειάζεται προσοχή, ώστε να μην τσουρομαδηθείτε με τα σόγια σας για θέματα της επικαιρότητας ή για άλλα ζητήματα, που τους τα φυλάτε καιρό κι απλά αυτές τις μέρες ήρθαν ξανά στην επιφάνεια. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας από τις 19 του μήνα σάς χαλαρώνει λίγο σε σχέση με το πού πάει η ζωή σας αυτή τη σεζόν, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να έχετε τα μάτια σας 14 και τα αυτιά σας τεντωμένα ώστε να αρπάξετε ευκαιρίες που θα σας δοθούν από εκεί που κανείς δεν το περίμενε (και κανείς δεν πίστευε ότι θα τις αρπάζατε, επίσης).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είστε ωραίοι, είστε τσίφτηδες, είστε όμως και φυρομυαλισμένοι όσο δεν πάει, παρότι ο Ήλιος στον Καρκίνο κάνει ό,τι μπορεί να σας στρέψει την προσοχή σε πρακτικά καθημερινά πράγματα, από τη ρίζα που θέλει ντεκαπάζ μέχρι τον Θανάση που θέλει να σας δώσει σημασία αλλά δεν ξέρει πώς. Καθώς είστε έτοιμοι να κάνετε στραγάλια το επίδομα αδείας πριν καν σας καταβληθεί, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε μια κορνίζα του Γιάννη Στουρνάρα δίπλα στον κουμπαρά σας, ώστε να σας υπενθυμίζει τι μπορείτε να πάθετε αν δεν βάζετε τακτικά κρέμα ματιών και αν δεν κάνετε οικονομία. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας από τις 19 του μήνα φέρνει πίσω σκέψεις που είχατε κάνει αγώνα να αφήσετε στο παρασκήνιο (Όταν το “Hello Darkness my old friend συνάντησε το “Καύτρα που σε καίει πάντα θα ‘μαι εγώ”), ενώ ό,τι κι αν κάνετε δε θα γλιτώσετε από τις οικονομικές συζητήσεις το Σάββατο (εκτός αν δουν καδραρισμένο τον Στουρνάρα και σκεφτούν ότι πάει, τον πηδήξατε τον φράχτη, δεν έχει νόημα η κουβέντα μαζί σας).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πρόσεχε τι τάζεις, πρόσεχε τι λες, πρόσεχε τον Ερμή σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στις 23 του μήνα, ώστε να μη γίνεις μούτι με το άπαν σύμπαν για το ποιος είσαι, πού πας και γιατί δεν τους έχεις δώσει λογαριασμό ακόμα (και για να το ξεκαθαρίσουμε για τον οποιονδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία: δεν υποχρεούστε να δώσετε λογαριασμό). Ο Ήλιος είναι πάνω σας από τις 21 του μήνα και λάμπετε – κάτι που χρειαζόσασταν πολύ καιρό – ενώ έχει μειωθεί και η εσωτερική σας τάση να γκρινιάξετε για τα πάντα, παρότι δεν πηγαίνουν όλα ακριβώς όπως τα θέλετε. Καθυστερήσεις σε διάφορα σχέδια θα προκύψουν, όμως είστε πλέον σε φάση να τις διαχειριστείτε, καθώς παθαίνετε Βίσση στο “Ρε”. Αν σας απασχολεί η ματαιότητα των πραγμάτων (και το ότι κάπως κάπου κάποτε παραλείψατε να ψηφίσετε έξυπνα στη Γιουροβίζιον), τότε δώστε ένα νοητό χαστούκι στον εαυτό σας, πάρτε την τσάντα σας και βγείτε έξω να σας δουν οι άνθρωποι που έχουν λαχταρήσει το φάμπιουλουσνες που αποπνέατε παλιότερα.

ΛΕΩΝ

Με το πέρασμα του Ήλιου στον Καρκίνο κλείνετε εκκρεμότητες (μπορείτε και όχι όλες αυτό το Σαββατοκύριακο, με ρέγουλα)  και πάνω σας λάμπει το αστέρι του απουσιολόγου που επιτέλους τα κατάφερε γιατί έδωσε βάση και στο μέσα και στο έξω και όχι μόνο στο να δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Έχετε το νου σας για πρώην επίδοξους εργοδότες, οι οποίοι κάνουν καμπάκ όσο εσείς πετάτε αετό στον συγκεκριμένο τομέα, με τον ανάδρομο Ποσειδώνα να θέλει να σας καθησυχάσει ως προς τα πάντα. Μπορεί σε επίπεδο απόδοσης να είστε η Καίτη Γαρμπή στην πίστα στο δεύτερο πρόγραμμα, όμως για να πιάσει τόπο αυτή σας η ιδιότητα χρειάζεται να μην ξεγελιέστε ή να μην ξεχνιέστε, καθησυχαζόμενοι ότι επειδή είστε φίρμες (στην περίπτωση της Καίτης αυτό ισχύει εκ των πραγμάτων, στη δική σας είναι ένα συμπέρασμα που βγάλατε ως αυτόκλητοι κριτές του χαρακτήρα σας) όλα θα γίνουν όπως είχατε ψυχανεμιστεί προ καιρού ότι θα γίνουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ήρθε η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα, να αράξετε λίγο, να δείτε λίγη μπάλα, να αφήσετε τακτοποιημένες τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις στο συνάδελφο (ντάξει, όχι, για εσάς μιλάμε), τέλος πάντων ήρθε η ώρα να αφήσετε πίσω σας το πήξιμο και, με αρχή το Σαββατοκύριακο, να κάνετε αυτό που θέλετε και σας αξίζει. Ο Θανάσης ενδεχομένως και να έχει άλλες προτεραιότητες, βέβαια αν δεν σας πάρει από κάτω και μόνο η σκέψη, τότε δεν έχετε να χάσετε τίποτα από αυτές τις ημέρες, οι οποίες είναι πρωτίστως για εσάς και δε χρειάζεται να γίνετε από αυτά τα ζευγάρια που τα κάνουν όλα μαζί και συμφέρουν (για όλους εκτός από την υγεία της σκέσης τους – πάντα με κάπα οι σκέσεις). Γενικά μιλώντας έχετε μια τάση να τιμωρείτε τον εαυτό σας λίγο πριν πάτε να χαλαρώσετε ή αφού το έχετε επιτύχει, ώστε να αναστραφεί πλήρως το αποτέλεσμα της πρότερης προσπάθειάς σας, γι’ αυτό δε χρειάζεται να ελέγχετε τα πάντα και να γίνεστε μπάτσοι της καλοπέρασής σας.

ΖΥΓΟΣ

Πάρα πολλές δουλειές έχετε – κι αυτό δεν είναι νέο ακριβώς, το νέο έγκειται στο ότι πλέον έχετε πάρει απόφαση πως πρέπει να γίνουν με κάθε κόστος. Φυσικά και θα αναρωτηθείτε πού εντοπίζεται το πρόβλημα (πάντα υπάρχει ένα πρόβλημα) και στο σημείο αυτό η αναδρομή του Ποσειδώνα ίσως κάνει τα δικά της μαγικά και απρόβλεπτα, φέρνοντας ξανά στη ζωή σας (αργά αλλά σταθερά) την ασάφεια και το μουτζόπιασμα με τον προϊστάμενο, τον Θανάση ή τη μάνα σας – κάτι σαν τους Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη, αλλά με εσάς στο ρόλο του Ντίμη Τσιμισκή – Χόφμαν, που να μη σας νοιάζει και τόσο το περιρρέον σύστριγγλο. Ο Ήλιος στον Καρκίνο ευτυχώς σάς αποσπά την προσοχή από το χάσιμο αυτό, φέρνοντας ευχάριστες οικογενειακές στιγμές και εξόδους (και μερικές ουίσκες μαζί).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παρότι το ζήτημα της ξεκούρασης απέχει πολύ από το να λυθεί (ίσως είναι μια καλή ιδέα να επιστρατεύσετε σχετικά τον Μάθιου Νίμιτς, τώρα που έμεινε χωρίς δουλειά), ο Ήλιος στον Καρκίνο σάς φτιάχνει τη διάθεση, αλλά σας προκαλεί και κάτι που μέχρι στιγμής δεν είχατε, δηλαδή την τεμπελιά, τη ραθυμία και μερικά ακόμα συνώνυμα του περιεχομένου της λέξης “Γκάρφιλντ”. Σαν νωχελικοί γατούληδες στα ζεστά πεζοδρόμια του Ιουνίου, παίρνετε όλη τη φάση πιο ελαφριά από το Σαββατοκύριακο, ενώ ο ανάδρομος Ποσειδώνας σας κάνει λίγο πιο γλυκούληδες και λιγότερο σαν κακό χρόνο να ‘χετε (που δεν έχετε, αλλά σας φθονούν οι άλλοι και βιώνετε τον αρνητισμό τους ως ένα μεγάλο βαθμό). Κι επειδή πολλά υποκοριστικά μαζεύτηκαν σε μια παράγραφο που σας αφορά, το γεγονός ότι αφήνετε ελεύθερους τους πάντες να πουν ό,τι τους έρχεται στο μυαλό (δε γράφω τη λέξη γιατί μας διαβάζουν και παιδιά) δε σημαίνει ότι τους αποδέχεστε, απλά τους αφήνετε να εκτεθούν για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε μελλοντικά εναντίον τους ό,τι έχουν πει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γιατί έτσι ρε παιδιά, τώρα που ζούμε και τις μεγαλύτερες μέρες του καλοκαιριού, που νυχτώνει στις 9 και φεύγετε από τη δουλειά και είναι ακόμα μέρα (στις 9 φεύγετε αλλά και πάλι). Δε λέω, ο Ήλιος στον Καρκίνο δεν βοηθάει ιδιαίτερα να παριστάνετε τα χαρούμενα πιγκουινάκια του γραφείου σας (πιγκουινάκια κι όχι π.χ. γατάκια λόγω των θερμοκρασιών που επικρατούν στα γραφεία της χώρας), όμως όλο αυτό το άγχος για “όλο αυτό που ποτέ δεν τελειώνει” (ή που δεν αρχίζει, ιδίως σε επαγγελματικό επίπεδο), δε σας βγάζει πουθενά, παρά μόνο σε ακραιφνείς τάσης ελέγχου των πάντων, πράγμα δυνητικά εξοντωτικό για την ψυχούλα σας. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας από τις 19 του μήνα θα φέρει παρεξηγήσεις σε όλους, γι’ αυτό να το έχετε στο νου σας συνέχεια να μη σας πουλήσουν ζιργκόν για διαμάντι. Από το Σαββατοκύριακο μπορείτε να ξεκινήσετε να σκέφτεστε τι θα κάνετε το καλοκαίρι (γιατί σιγά μην έχετε ήδη κανονίσει/ αποφασίσει – όχι πως φταίτε εσείς βέβαια), επαναπροσδιορίζοντας (μάλλον) την ποιότητα των διακοπών που ονειρευόσασταν μέχρι σήμερα (βλ. επιλογή ελεύθερη πολιορκημένη στην πισίνα του Χίλτον αντί για ελεύθερο στην Ανάφη).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι μέρες αυτές είναι για τις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κάθε είδους, καθώς ο Ήλιος στον Καρκίνο θέλει ισορροπία με οποιοδήποτε κόστος κι αν συνεπάγεται αυτή η νέα στάση. Τώρα είναι η στιγμή για το quote του Μαζώ, “εμένα πες μου ποιος θα με καταλάβει” και η απάντηση θα έρθει από εκεί όπου πηγάζει αληθινά η ομορφιά, δηλαδή από μέσα μας/ σας, καθώς κανένας άλλος δεν μπορεί να αποδώσει με την όποια ακρίβεια τα συναισθήματά σας, εκτός από εσάς τους ίδιους. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας θα προσπαθήσει αργά και σταθερά να σας γανιάσει την ύπαρξη, με τα μπερδέματα που μπορεί να δημιουργήσει, ωστόσο έχετε δουλέψει το θεματάκι στην προπόνηση και ποιος να σας πει τι για οτιδήποτε σας κάνει την καθημερινότητα ταινία του Ταραντίνο, απλά με πιο κακής ποιότητας κέτσαπ, που δε δείχνει στο φακό για να σας πιστέψουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ζείτε αυτές τις μέρες περίπου σαν τη Μαρούσκα, κάνοντας όλες τις δουλειές όλου του κόσμου και τις δικές σας μαζί, και μάλιστα χωρίς το φαν να έχετε τη Ντένη εργοδότρια, να σκάει λίγο το χειλάκι σας. Φυσικά είναι καλό που υπάρχει δραστηριότητα, γιατί η αδράνεια κι εσείς είναι συνδυασμός χειρότερος από αυτόν του Στουρνάρα και της Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτικό πάνελ. Ο ανάδρομος Ποσειδώνας φέρνει διάφορες σκέψεις στον ρυθμό του “what if” και η απάντηση σε ΟΛΕΣ πρέπει να είναι “δε μας νοιάζει γουατ ιφ μας νοιάζει τι κάνουμε τώρα”, με δεδομένο ότι ο Ήλιος στον Καρκίνο φέρνει κι άλλες υποχρεώσεις, οι οποίες βέβαια θα βγουν και θα σας κάνουν και περήφανους για το αποτέλεσμα, απλά θα σας ξεβολέψουν λιγάκι – δε βαριέστε, σπανίως ξεβολεύεστε έτσι κι αλλιώς, καλύτερα τώρα παρά μετά μέσα στο καλοκαίρι. Το παν είναι ότι νιώθετε ζωντανοί και έτοιμοι να ριχτείτε σε κάθε πιθανή μάχη στο πλαίσιο της οποίας παίζεται η ψυχική σας ηρεμία.

ΙΧΘΥΕΣ

Ευτυχώς επιστρέφει η διάθεση “Γιουροβίζιον με Μπέσυ Αργυράκη” και το κέφι σας για τη ζωή τονώνεται, παρότι έχετε γίνει στο μεταξύ ένα με τον καναπέ και τη σακούλα με τα πατατάκια (τη μεγάλη, την επαγγελματική, δεν είστε τίποτα τυχαίοι). Και γκομένισμα έρχεται με τον Ήλιο στον Καρκίνο και διάθεση για έξοδο, παρότι ο Ποσειδώνας στην αναδρομή του πάνω μπορεί να σας δημιουργήσει διάφορα υπαρξιακά παρατράγουδα, τα οποία μόνο εσείς θα αντιλαμβάνεστε, πράγμα που είναι και καλό και κακό ταυτόχρονα: καλό γιατί δεν θα έχουν πάτημα οι άλλοι να σας κατευθύνουν εκεί όπου θέλουν και κακό γιατί θα υποφέρετε μόνοι και ο καναπές θα καραδοκεί ξανά. Αφήστε λίγο ελεύθερο τον εαυτό σας (λίγο όμως, αφού έχετε αμφιβολίες για τους ανθρώπους που σας περιτριγυρίζουν αυτή τη σεζόν) και προσπαθήστε να γίνετε λίγο πιο σκληροί (καλά όχι και τόσο σκληροί, μη βάλετε τα κλάματα) με όσους ζητάνε από εσάς τα πάντα, χωρίς να έχουν τίποτα να δώσουν.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr