ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια που κρατούν τον λόγο τους και εκείνα που είναι πιο πιθανό να σου τη φέρουν

Κάποια ζώδια κρατούν τον λόγο τους ό,τι κι αν γίνει. Άλλα πάλι θα τα φέρουν από εδώ και από εκεί και τελικά θα σου την φέρουν. Όμως, πόσο συνειδητά ή ασυνείδητα το πράττουν; Πόσο μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει ψεύτες ή απλά αμελείς; Το e-zwdia.gr αναλύει:

Κριός

Τον Κριό σίγουρα δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις ψεύτη αλλά πάνω στη βιασύνη του να σας ικανοποιήσει ή, απλά, για να γλιτώσει από τη μουρμούρα, μπορεί πανεύκολα να υποσχεθεί οτιδήποτε και ποτέ να μην το κάνει πράξη. Από την άλλη, είναι κι εκείνος ο ενθουσιώδης χαρακτήρας του που όταν είναι κατενθουσιασμένος με κάτι, μπορεί να σας τάξει τον ουρανό με τ’ άστρα αλλά μετά από κάποιο διάστημα, να συνειδητοποιήσετε ότι ίσως ούτε καν το θυμάται. Η πρόθεσή τους όμως είναι πάντα καλή και ποτέ δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.

Ταύρος

Ένας Ταύρος, κατά βάση, κρατάει το λόγο του αλλά το θέμα είναι να τον δώσει. Δύσκολα θα σας υποσχεθεί κάτι κι αυτό γιατί ξέρει ότι δεσμεύεται και θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό που θα κάνει. Το κλειδί είναι να μην τον πιέσετε για οτιδήποτε, κάν’τε το να φαίνεται τυχαίο το «ατύχημα». Αν καταλάβει ότι προσπαθείτε να του επιβάλλετε το παραμικρό, είναι τόσο ξεροκέφαλος που είναι ικανός να μην το πράξει ποτέ, μόνο και μόνο για να μη νιώσει ότι έχασε την παρτίδα αναμέτρησης μαζί σας. Με το μαλακό, λοιπόν.

Δίδυμοι

Ένας Δίδυμος μπορεί να σας τρελάνει, μπορεί να φαίνεται ότι έπραξε ό,τι υποσχέθηκε και από την άλλη να το έχει κάνει με τέτοιον τρόπο που να σκεφτείτε ότι τελικά το δώρον, άδωρο. Είναι εξαιρετικοί διπλωμάτες και θα φέρουν πάντα τις καταστάσεις στα μέτρα που τους συμφέρει. Εκείνος, βέβαια, θα σας το παρουσιάσει σαν τη χρυσή τομή, που βολεύει κι εκείνον κι εσάς. Θα σας κάνει μάλιστα, να αναρωτηθείτε αν αυτό τελικά ήταν από την αρχή και το θέμα συζήτησής σας. Γενικά, όμως, ξέρει να κρατά τον λόγο του και να τηρεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος έχει όλη την καλή διάθεση και θέληση να τηρήσει τον λόγο του αλλά κάτι μπορεί να προκύψει και σε ορισμένες περιπτώσεις, να μη σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όμως από την άλλη, δεν μπορείς να του κρατήσεις με τίποτα κακία κι αυτό γιατί ενδόμυχα ξέρεις ότι άλλη ήταν πραγματικά η πρόθεσή του. Συνήθως, όμως, προσπαθεί να τηρήσει ό,τι έχει υποσχεθεί κι αυτό γιατί δεν έχει καμία μα καμία διάθεση να του το «χτυπάτε» αιωνίως. Επίσης, ένας άλλος και ο πιο σοβαρός λόγος είναι ότι δεν αντέχει να δει τα ματάκια σας λυπημένα, εξαιτίας του.

Λέων

Το αγαπημένο σας Λιοντάρι όχι μόνο δεν έχει καμιά διάθεση να αθετήσει το λόγο του αλλά είναι ικανό να προτρέξει και να υποσχεθεί πολλά περισσότερα απ’ ό,τι θα άντεχε είτε σε πρακτικό, είτε σε συναισθηματικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά έρχεται αντιμέτωπος με τις πράξεις του και χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο που δεν κράταγε τη γλώσσα του, προτού μιλήσει. Επειδή όμως είναι θέμα τιμής και δεν θέλει με τίποτα να πέσει στην υπόληψή σας ή να χάσει τον θαυμασμό σας, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επαληθεύσει τις προσδοκίες σας.

Παρθένος

Ένας Παρθένος είναι τόσο ψυχαναγκαστικός που δεν θα αντέξει να μη φέρει εις πέρας ό,τι έχει υποσχεθεί. Θα κοιμάται και θα ξυπνά με αυτήν τη σκέψη μέχρι να το πραγματοποιήσει. Από την άλλη όμως, επειδή ξέρει τον χαρακτήρα του και γνωρίζει ότι θα χάσει την ησυχία του για κάποιο διάστημα, δύσκολα θα του εκμαιεύσετε μια υπόσχεση, αν δεν είναι εντελώς και από πριν σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αν πάλι δεν τον συμφέρει κάτι, όσο και να προσπαθήσετε να του αποσπάσετε τη συγκατάθεσή του, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρει τρόπο για να σας ξεγλιστρήσει.

Διάβασε και αυτό: Τα ζώδια που κάνουν ενθουσιώδη αρχή, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλα το ένα για το άλλο

Ζυγός

Οι Ζυγοί θέλουν τόσο πολύ να τους αγαπούν και να κερδίσουν την εκτίμηση των γύρω τους, που είναι ικανοί να υποσχεθούν σχεδόν τα πάντα. Το κατά πόσο είναι ικανοί να το τηρήσουν, αυτό είναι μια άλλη και μεγάλη ιστορία. Αν πραγματικά δεν τους ενδιαφέρει πολύ, σχεδόν ποτέ δεν θα καταφέρουν να το ολοκληρώσουν. Θα βρουν ένα σωρό δικαιολογίες και θα σκαρφιστούν άλλα τόσα εμπόδια, για να μπορέσουν να κερδίσουν την κατανόησή σας και να τους το συγχωρήσετε. Γενικά, στη δική τους περίπτωση ισχύει το «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι».

Σκορπιός

Σιγά που θα του αποσπάσετε έτσι εύκολα υπόσχεση, για κάτι που από πριν δεν το έχει σκεφτεί καλά και δεν είναι σίγουρος για το κατά πόσο τον συμφέρει. Όταν όμως το πάρει απόφαση, θα κινήσει γη και ουρανό για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών σας. Για εκείνους, το να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη μέσα σε μια σχέση, είναι το Α και το Ω. Στη δική του περίπτωση. λοιπόν, θα λέγαμε πως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο για το αν θα κρατήσει εκείνος τον λόγο του, όσο για το κατά πόσο εσείς θα καταφέρετε να σταθείτε συνεπείς σε αυτά που κατά καιρούς του υπόσχεστε.

Τοξότης

Για έναν Τοξότη, οι υποσχέσεις που δίνει είναι κάτι σαν το μετεωρολογικό δελτίο… τις περισσότερες φορές, άλλα λέει κι άλλον καιρό κάνει! Μπορεί να σας τάξει «λαγούς με πετραχήλια» αλλά απ’ όσα θα ακούσετε, κάντε μια γενναία έκπτωση του 50%. Δεν είναι ότι δεν θέλει, την ώρα που σας δίνει το λόγο του για κάτι το θέλει και το πιστεύει αλλά μέχρι την επόμενη μέρα, πολλά μπορεί να του αποσπάσουν την προσοχή από τον στόχο του. Από την άλλη όμως, έχουν τέτοιο ταλέντο στο να σας κάνουν να εστιάζετε αλλού, που δύσκολα μπορεί να του κρατήσετε κακία.

Αιγόκερως

Είναι θέμα τιμής για έναν Αιγόκερω να σταθεί αντάξιος της δέσμευσης του λόγου του. «Ο λόγος του συμβόλαιο» του ταιριάζει απόλυτα. Συνήθως τα καταφέρνει, γιατί δεν θα υποσχεθεί σχεδόν ποτέ κάτι, αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος ότι το θέλει και ότι είναι ικανός να το φέρει εις πέρας. Είναι πρακτικός άνθρωπος και δεν θα ξεφύγει εξαιτίας κάποιου απλού ενθουσιασμού, παρά μόνο όταν είναι αρκετά ξεκάθαρο για εκείνον για ποιον λόγο θα το πράξει. Βέβαια, αν πρόκειται να κερδίσει κάτι δίνοντας μια υπόσχεση, είναι ικανός να κάνει λίγο «τα στραβά μάτια» στους κανόνες του.

Υδροχόος

Με έναν Υδροχόο, μπορεί να βρεθείτε σε δύσκολη θέση κι αυτό, γιατί όχι μόνο δεν θα σας υποσχεθεί κάτι, αν δεν το θέλει αλλά το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι μπορεί να σας πει και το λόγο που δεν το θέλει. Χρειάζεται να είστε πανέτοιμοι, λοιπόν, ακόμη και για άλμα στο κενό, αν δεν θέλετε να βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Όταν όμως δώσει τον λόγο του, όχι μόνο θα τον τηρήσει αλλά θα προσφέρει και το κατιτίς του παραπάνω. Μόνο αν έχει απογοητευτεί για κάποιον σοβαρό λόγο, μπορεί να αθετήσει ή να παραμελήσει την ηθική του δέσμευση.

Ιχθύς

Εδώ τώρα τι να πούμε; Ας πούμε ότι κάποιες φορές το αγαπημένο σας ψαράκι μπορεί να σας κάνει νερά. Δεν είναι πάντως ότι δεν το θέλει, απλώς αλλιώς εκείνος κατανοεί αυτό που υποσχέθηκε κι αλλιώς ίσως εσείς. Σ’ αυτήν τη διάσταση απόψεων, πρέπει να βρεθεί ένα σημείο σύγκλισης, κάτι σαν γεωμετρία, μέχρι να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Από την άλλη όμως και εξαιτίας του ενοχικού συνδρόμου που τους κατατρέχει, όταν πραγματικά νοιάζονται για κάποιον, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τον απογοητεύσουν και χάσουν την εκτίμησή του. Ό,τι κι αν πράξουν τελικά, ένα είναι σίγουρο, ότι στο τέλος θα σας κάνουν να πιστέψετε αυτό που εκείνοι θέλουν.