ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου.

Από τις 18 του μήνα ο Κρόνος έχει επιστρέψει σε ορθόδρομη πορεία στον Αιγόκερω και σταδιακά αρχίζει πάλι να μας πιέζει να αναλάβουμε τις (όποιες) ευθύνες μας και ενίοτε τις ευθύνες των ξένων, γι’ αυτό χρειάζεται ψυχραιμία, προσεκτικό “ζύγισμα” των καταστάσεων και προσπάθεια να μην είμαστε σαν κακό χρόνο να ‘χουμε, όλη μέρα μέσα στα νεύρα, επειδή το σύμπαν θέλει να προχωρήσουν κάποια πράγματα κι εμείς θα προτιμούσαμε να είναι ακόμα Αύγουστος και να μας μαστιγώνει ο αέρας στις παραλίες της Σίφνου.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.  

ΚΡΙΟΣ

Με τούτα και με κείνα κάπως χαλάρωσε το ψυχούλι σας, κάπως ασχοληθήκατε με δυο πράγματα που σας έκαναν να ξεχαστείτε, κάπως πήρατε μπρος στα επαγγελματικά και κάπως είστε έτοιμοι να απαντήσετε “Kαgλή είναι” στο ερώτημα “Ωραία δεν είναι η ζωή, Κατερίνα;”. Ο ενθουσιασμός αυτός, παρότι προσπαθείτε να τον κρύψετε, βγαίνει στην επιφάνεια και ίσως σάς αποπροσανατολίσει από άλλα ζητήματα που έχουν, επίσης, μεγάλη σημασία αυτές τις μέρες. Πρώτον, τα γκομενικά, καθώς μοιάζετε πιο έτοιμοι (από ό,τι το καλοκαίρι τουλάχιστον) να ασχοληθείτε με το ζήτημα “Θανάσης” από κάθε άποψη και δεύτερον τα επαγγελματικά, τα οποία “περιορίζει” στα απολύτως απαραίτητα ο Κρόνος. Κάθε προσπάθειά σας (και στους δυο τομείς) πρέπει να είναι ζυγισμένη για να μην καταλήξει ο ενθουσιασμός σας στη χωματερή.

ΤΑΥΡΟΣ

Δουλειά για εσάς σημαίνει, μεταξύ άλλων, “σου τρίβω στη μάπα τι ωραία που τα κάνω όλα χωρίς actually να χρειαστεί να στο τρίψω στη μάπα”, κι αυτό είναι το ζητούμενο των ημερών, μιας και δικαιώνεστε επαγγελματικά για τη σκληρή δουλειά, τα ρίσκα, τα μπινελίκια και οτιδήποτε άλλο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας στον εν λόγω τομέα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παράλληλα η διάθεσή σας είναι καλή, η ειλικρίνειά σας (ιδίως απέναντι σε όσους σας ενδιαφέρουν γκομενικώς) είναι ως και αφοπλιστική, ενώ παράλληλα δεν ξεχνάτε να φροντίσετε τον εαυτό σας ενασχολούμενοι με feelgood πράγματα που αρέσουν σε εσάς και όχι απλά (ή μόνο) στους δικούς σας ανθρώπους. Διάφορες οικογενειακές εκκρεμότητες μπορούν να κλείσουν αυτές τις ημέρες και το καλό είναι πως δε θα σας χαλάσει τίποτα τη διάθεση. Ναι, αυτοπεποίθηση λέγεται και είναι καλό, όταν θυμάστε πως το έχετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Eίστε ένα τσαφ πριν γίνει μέσα στον εγκέφαλό σας το Κούγκι: πολλά layers σκέψεων, πολλά “what if”, πολλά αγγλικά γράφω τώρα που το ξαναδιαβάζω, σε κάθε περίπτωση, πολύ πράμα πάει κι έρχεται σε αυτό το ταλαίπωρο κεφαλάκι που πάλι ζορίζεται σα να μην υπάρχει αύριο. Φυσικά και ενδέχεται να πέσει πάνω μας ένας μετεωρίτης και όντως να μην υπάρξει μέλλον, στο μεταξύ όμως δε χρειάζεται να αγχώνεστε για το τι θα γίνει με τη δουλειά (ξέρουν τι κάνετε – κι εσείς το ξέρετε, γι’ αυτό και μην το σκέφτεστε, ιδίως τις δυο μέρες που έχετε για να ξεκουραστείτε), ούτε για το τι θα γίνει με τον Θανάση, αφού γίνεται δουλίτσα από την Αφροδίτη στο συγκεκριμένο τομέα. Ναι, καλό θα ήταν να βοηθήσετε κι εσείς προς αυτή την κατεύθυνση, παραδεχόμενοι ότι δεν έχετε ζήσει το “Σε ξεπέρασα” του Πλούταρχου full on (άντε πάλι με τα εγγλέζικα), ούτε όμως ότι είστε έτοιμοι να πάτε και στο “Σιγά μην αρρωστήσω” της Βίσση. Βρείτε πρώτα πού ακριβώς τοποθετείστε σε αυτό το εύρος και μετά τα ξαναλέμε. Και κάτι ακόμα: μην προτρέχετε, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς.

Διάβασε ακόμα: Τα 4 ζώδια που λένε λίγα λόγια αλλά σταράτα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ας ξεκινήσουμε με τα του σπιτιού και του σογιού, όπου έχει επέλθει μια πρωτόγνωρη ισορροπία (πρωτόγνωρη με δεδομένο ότι θεωρητικά θέλετε να αρχίσετε να πετάτε πέτρες σε αγνώστους, να τρέχετε γυμνοί στις κορφές του Υμηττού, κ.λπ.). Κρατήστε αυτό το στοιχείο για το Σαββατοκύριακο και δώστε στους ανθρώπους σας να καταλάβουν ότι οι αντιδράσεις σας μπορεί να φαίνονται υπερβολικές (ενίοτε είναι, αλλά δε μας απασχολεί αυτό τώρα), ωστόσο είναι εύλογο να θέλετε να ξεσπάσετε, κυρίως διότι πολλά πράγματα αλλάζουν στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), τσίκι τσίκι, “με σάλιο και υπομονή”, που λέει ο σοφός λαός και δεν ήσασταν έτοιμοι για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Αυτές οι ημέρες, ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολες και πάνω στην παράκρουσή σας θα βρεθεί “το ανάλογο χέρι” να σας ηρεμήσει – κάτι που θα συμβαίνει και γενικότερα από τις 18 του μήνα και μετά, συνεπώς θα υπάρχει ένα “μαξιλαράκι ασφαλείας” σε όλη αυτή τη διαδικασία.

ΛΕΩΝ

Πολύ ωραία μπορείτε να συνεννοηθείτε αυτές τις ημέρες, τόσο με τον Θανάση, όσο και με τον προϊστάμενο, τη μάνα σας, τον ψιλικατζή και όποιον άλλο σάς είχε καβαλήσει τα νεύρα μέχρι πριν δυο βδομάδες. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη συγκυρία για να ξεκαθαρίσετε δυο πράγματα στα γκομενικά σας, μιλώντας με ειλικρίνεια και χωρίς υπαρκτό φανφαρισμό για το πόσο γαμάτοι είστε, αυτό είναι γνωστό εξάλλου, χωρίς όμως να ξεχνάτε τι αξίζετε και τι έχει ο άλλος μπροστά του. Το έτερο ζήτημα που σας απασχολεί αυτή την περίοδο, δηλαδή τα λεφτάκια και το ότι ειδικά τα λεφτάκια σας βγάζουν φτερά και πετάνε προς άγνωστες κατευθύνσεις θα επιλυθεί λίαν συντόμως και όχι επειδή θα πληρωθείτε για το μήνα, αλλά επειδή θα μπορέσετε να ζητήσετε τα λεφτά που αξίζετε να πάρετε για τις δουλειές που κάνετε ή που πρόκειται να σας αναθέσουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τη χαλάρωση έχετε μια περίεργη σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις), μίσους – πάθους, σα να λέμε, αφού μια την αποζητάτε όπως ο νεροχύτης σας το Detol, μια δε θέλετε ούτε να ακούσετε για οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να σας αποπροσανατολίσει από τις προτεραιότητές σας. Αυτές τις ημέρες αλλάζουν διάφορα πράγματα μέσα σας, ιδίως ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε τον Θανάση κι ό,τι έχετε καταφέρει (ή ό,τι δεν καταφέρατε) σε σχέση με αυτόν και τα συναισθήματά σας και το αποτέλεσμα είναι ανακουφιστικό και χαλαρωτικό, χωρίς κρυφά ερωτηματικά και πηγές άγχους που έχουν χωθεί πίσω από τις μικρές αυτές χαρές. Γενικώς θα αράξετε αρκετά αυτές τις ημέρες, μιας και θα έχετε και διάθεση να δείτε τους φίλους σας, ενώ και η φάση με τα λεφτάκια θα πάει καλύτερα. Αυτές εξακολουθούν να είναι οι ημέρες σας, και οτιδήποτε βάλετε στο μυαλό σας μπορεί είτε να γίνει πραγματικότητα, είτε να καταλήξει (μετά λόγου γνώσεως) στο “νεκροταφείο των μεγάλων ιδεών σας”. Όπως κι αν έχει, όλα για καλό είναι, αρκεί να μην αποκτήσετε ξαφνικά τύψεις για την καλοπέρασή σας (τύψεις να είχατε αν βγάζατε ένα ακόμα ρεμίξ του Μπέλα Τσάο, όχι σε αυτή την περίπτωση όμως).

Διάβασε ακόμα: Οι 5 ζωδιακοί συνδυασμοί που ταιριάζουν απίστευτα και δημιουργούν τις πιο ισχυρές συνεργασίες

ΖΥΓΟΣ

Βρίσκεστε διαρκώς σε έναν διάλογο με το υποσυνείδητό σας, το οποίο συνεχίζει να σάς πετάει το μπαλάκι σε διάφορους τομείς όπου πιστεύετε πως είστε ανεπαρκείς (εμείς θα το λέγαμε άτυχοι, αλλά άντε να σας πείσουμε τώρα). Τη φάση “θέλεις ή δε θέλεις, θα μου πεις απόψε” την έχετε ξεπεράσει προ πολλού, αλλά τόσο βαθιά θάψατε τις επιθυμίες σας εξαιτίας του φόβου της αποτυχίας, που δυσκολεύεστε να πιστέψετε πως αυτές οι επιθυμίες είστε εσείς και όχι οτιδήποτε προσπαθούν να σας σερβίρουν οι γύρω σας (από προξενιά μέχρι δουλειές ποτ σιχαίνεστε). Η οικογένεια ενδέχεται να σας θυμίσει διάφορα ανεπίλυτα ζητήματα ποικίλης ύλης, τα οποία με βαθιά σιχαμάρα, αλλά και αποτελεσματικότητα, θα βάλετε σε σειρά, όσο παράλληλα θα συνειδητοποιείτε ότι η Αφροδίτη πάνω σας έχει αρχίσει να αναδεικνύει αυτό που προσπαθείτε με πείσμα να κρύψετε, τη γοητεία σας, το εγγενές κιμπαριλίκι σας (στην ψυχή αλλά και γενικότερα) και το ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει ο τροχός και θα βρεθείτε από πάνω (μετά από πολλά ηρεμιστικά, αλλά θα βρεθείτε, κι αυτό έχει σημασία).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Βλέπετε τα πάντα ξεκάθαρα αυτές τις ημέρες, ανεξάρτητα από το αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε ή αν θα προτιμούσατε να παρακολουθείτε ρεβίθια να φουσκώνουν αποβραδίς σε μια λεκάνη με νερό. Δεν είναι μόνο θέμα ενστίκτου, αλλά θέμα διάθεσης, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη έχετε κανονίσει τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο και πώς θα το ξεζουμίζετε όπως του πρέπει. Φυσικά και έχετε πολλή δουλειά, αυτό όμως δε σας νοιάζει αυτές τις ημέρες, καθώς λίγο καιρό πριν τα γενέθλιά σας, χρειάζεται να κάνετε μερικά βήματα για να είστε έτοιμοι για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ένα από αυτά είναι και η ισορροπία της προσωπικής σας ζωής με την επαγγελματική. Ένα ακόμα είναι, με την ευκαιρία αυτής της καθαρότητας της σκέψης, να βάλετε μερικούς ανθρώπους στη θέση τους, όπως μόνο εσείς ξέρετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ηρεμήστε λίγο με τη δουλειά, διότι ο Θανάσης θα σας φέρει κολάρο το λάπτοπ καμιά μέρα και το χειρότερο είναι πως ούτε τότε θα καταλάβετε γιατί συνέβη αυτό. Ωραίο πράγμα είναι να υπάρχει κινητικότητα σε έναν τομέα, αλλά η μονομανία σας μπορεί να οδηγήσει τον άλλο στην παράνοια και είστε πολύ κοντά σε αυτό το σημείο. Το καλό είναι πως η αυξημένη κοινωνικότητά σας θα σας απομακρύνει (κάπως) από το γραφείο και θα σας θυμίσει πως υπάρχουν κι άλλα πράγματα σε αυτή τη ζωή, πέραν της υποχρέωσης να καταβάλετε τον ΕΦΚΑ του μηνός. Παραλλήλως, καλό είναι να περιορίσετε τα έξοδα ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο – ή τέλος πάντων να τα κάνετε τανκερέι αντί να τα φυλάτε κάτω από το στρώμα, περιμένοντας την επόμενή σας επένδυση. Κοιτάξτε λίγο τον Θανάση στα μάτια, αφεθείτε στις εξελίξεις χωρίς να θέλετε να ελέγχετε τα πάντα και απολαύστε το, δεν κάνει κακό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δεν πιστεύετε από κατασκευής σας στα παραμύθια και η έλλειψη υπερβατικότητας σε ορισμένα πράγματα σάς κάνει συχνά να μελαγχολείτε. Τώρα που ο κυβερνήτης σας Κρόνος έχει γυρίσει ορθόδρομος και μέχρι το τέλος της σεζόν θα σάς συγχύζει λιγότερο, αφού πλέον θα μπορείτε να στέλνετε όποιον θέλετε για τακούνια (και να πηγαίνει με ευχαρίστηση). Τα επαγγελματικά σας πάνε, επίσης, πολύ καλά (εκεί κι αν θα στείλετε κόσμο για τακούνια), ενώ παράλληλα το ζήτημα του Θανάση σάς απασχολεί ΄τόσο, όσο’, δηλαδή το έχετε – αναπόφευκτα – στο μυαλό σας, σκεπτόμενοι τι δεν κάνετε σωστά και δε σας κάθονται αυτά που θέλετε σε αυτή τη σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις), χωρίς όμως να σκάτε κιόλας. Μην κλείνετε την πόρτα στο απίθανο, πρώτον διότι μπορεί να μπουκάρει από το παράθυρο και να είστε απροετοίμαστοι και δεύτερον επειδή πλέον έχετε συνηθίσει την κακοτυχία δε σημαίνει πως πρέπει και να την αποζητάτε (μη χειρότερα δηλαδή).

Διάβασε ακόμα: Τα 4 ζώδια που είναι κλειστά σαν στρείδια

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πολύ όμορφο το συναισθηματικό μπάχαλο που επικρατεί στην ψυχούλα σας, να ξέρετε ότι ένα μεγάλο βάρος, ιδίως ως προς τη δουλειά, κ.λπ. θα φύγει από πάνω σας με τον Κρόνο στην ορθόδρομη πορεία του, ενώ παράλληλα από μόνοι σας θα βρείτε την άκρη (με τους γνωστούς, κουλούς τρόπους, αλλά αυτό δεν έχει σημασία εντέλει) ώστε να μη σας μείνουν αμανάτι διάφορες δουλειές το Σαββατοκύριακο (κοινώς, θα τη γλιτώσετε παρά τρίχα). Η Αφροδίτη στον Ζυγό κάνει ό,τι μπορεί να σας ξεκουνήσει από το σπίτι και τη βάση σας, εσείς όμως, ένεκα το προαναφερθέν μπάχαλο, θέλετε να βρίσετε όλο τον κόσμο, να κλειστείτε σε ένα δωμάτιο και να δείτε 8 σεζόν από μια σειρά ή να διαβάσετε ολόκληρη την εγκυκλοπαίδεια του Γιοβάνη που είχε η Σάνσα στο πατάρι της, άθικτη, μέσα στα κουτιά της. Δεν είναι λύση αυτό, όπως καταλαβαίνετε, ωστόσο όταν είστε στη μέση μιας συναισθηματικής αντάρας (όχι μόνο ως προς τον Θανάση, αλλά και ως προς τη ζωή συνολικά), καμιά φορά είναι καλό να παραμένετε αντερκάβερ και να μην εκτίθεστε στον κόσμο, πράγμα που ίσως σας μπερδέψει – χωρίς επιστροφή.

ΙΧΘΥΕΣ

Απέξω είστε “εγώ δεν ξέρω τίποτα για το φόνο, αφήστε τα τώρα αυτά, έφτιαξα ωραιότατο γλυκό σταφυλάκι, ποιος θέλει;” κι από μέσα κάνετε κρα να τα παρατήσετε όλα, μάνα, πατέρα, αδερφή, αφεντικό, συναδέλφους, να πάτε κατά το σπίτι του Θανάση και να πάρετε μαζί τα βουνά και τα λαγκάδια. Γενικά αυτές οι μέρες θα περιστρέφονται γύρω από τα γκομενικά σας και είναι μια υπέροχη συγκυρία να ζήσετε το πάθος όπως το είχατε φανταστεί (σε βαθμό να μην το πιστεύετε το πώς ακριβώς συνέβη αυτό), και μάλιστα χωρίς να κωλώσετε σε όλη αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, τα διάφορα σχέδια που έχετε για την υπόλοιπη σεζόν, είτε αυτά σχετίζονται με τη δουλειά, είτε με οτιδήποτε άλλο σάς απασχολεί πέραν του Θανάση, βρίσκουν πιο πρόσφορο έδαφος τώρα, αλλά σιγά μην ασχοληθείτε με αυτά, από τη στιγμή που ο λογισμός σας τρέχει στα λιβάδια του άκρατου πάθους (και καλά κάνει, ξαναλέμε).

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr