ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου.

O ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα τινάζει τον εγωισμό στα ύψη και προσπαθεί να κάνει την καθημερινότητα σαπουνόπερα. Αντισταθείτε στην ασυνεννοησία κάνοντας τις θέσεις σας σαφείς όταν πρέπει οπωσδήποτε να διατυπωθούν, αλλιώς κρύβοντας λόγια – και μην ανησυχείτε, σε καμιά εικοσαριά μέρες θα μπορείτε να αμολήσετε ό,τι θέλετε σε όποιον το θέλετε.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.    

ΚΡΙΟΣ

Αν είχε τίτλο η εβδομάδα θα ήταν “Μπα σε καλό σας, ευθυμήσαμε και πάλι”, ευτυχώς όμως το Σαββατοκύριακο σοβαρεύεστε και σοβαρεύει γενικώς η φάση διότι ο ανάδρομος Ερμής φέρνει πίσω γκόμενους, ανεπίλυτες καταστάσεις διαφόρων τύπων, παλιά πρότζεκτ που είχατε ξεγραμμένα και που τελικά είναι σαν τη γιούκα που έχετε στο πίσω μπαλκόνι – όσο κι αν την πετσοκόβετε πάντα βρίσκει τρόπο να αναγεννάται από τις στάχτες της – και γενικώς, με δεδομένο ότι έρχεται και η Έκλειψη Σελήνης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, χρειάζεται να δείτε τι θα κάνετε με τα παλιά/ νέα γκομενικά σας, αλλά χωρίς καμία διάθεση “να πάρει και να σηκώσει”, παρότι η αρχική σας παρόρμηση θα είναι αυτή. Κι αν δεν σας κάτσει το γκομενικό (και κυρίως η τακτοποίησή του) αυτό το Σ/Κ, μην απελπίζεστε, you’ ll always have Paris (δηλαδή κάτι άλλο για να καταπιαστείτε και να βγάλετε τη δημιουργικότητα και το πάθος σας).

ΤΑΥΡΟΣ

Τα νεύρα σας μοιάζουν με αυτά της Ειρήνης Χαρίτου όταν τής ξεκουβαλήθηκε στο σπίτι και η Όλγα και η Μαρία, απλά το έχετε πάθει γενικευμένα με όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως συγγένειας (καλά, με τους συγγενείς απλά δεν έχετε θέμα να βριστείτε στην ψύχρα). Ο ανάδρομος Ερμής φέρνει στην καθημερινότητα εκκρεμότητες σε σχέση με το σπίτι και το σόι, οι οποίες προστίθενται σε αυτές της δουλειάς και κάπως έτσι μπροστά τους μοιάζουν με “μια βόλτα στο πάρκο” όλα τα θέματα που έχετε να αντιμετωπίσετε στο επαγγελματικό σας περιβάλλον. Αν είστε πιο αποφασισμένοι/ αποφασιστικοί το Σαββατοκύριακο σε σχέση με τις προτεραιότητες που πάνε να σας φορτώσουν, θα αντέξετε χωρίς να χρειαστεί να γραφτείτε στο μποξ. Αν δεν είστε, εξ ανάγκης θα γίνετε γιατί με τόση ζέστη δε σας παίρνει για άλλη σύγχυση (εξάλλου έχουν γίνει διάφορα νέα βήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σωστά; Μην ξεχνάμε και τα καλά που έχουν ήδη συμβεί). 

Διάβασε ακόμα: Τα 3 ζώδια που είναι πιο καχύποπτα μέσα στη σχέση τους

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έκτακτα τα νεύρα σας, μόνο με τις κατσαρόλες του σπιτιού δεν έχετε τσακωθεί (ακόμα), όχι πως έχετε άδικο (και) αυτή τη φορά, αλλά τι να κάνουμε, ο ανάδρομος Ερμής φέρνει ευκαιρίες, φέρνει και λεξοτανίλ, το θέμα είναι προς τα πού θέλετε εσείς να την πάτε τη φάση. Αλήθεια τώρα, προσέχετε τι αμολάτε και πού, διότι είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία είτε να τα κάνετε όλα όπα με όλους, είτε να μην ανοίξει ρουθούνι στις συνεννοήσεις σας και να βγείτε και από πάνω σε όσους ήταν έτοιμοι να σας κατασπαράξουν επικοινωνιακά. Ένα ακόμα καλό είναι πως έχετε λεφτάκια, εκτός βέβαια αν αμοληθείτε στις εκπτώσεις χωρίς κάποιον φίλο/ η σας να κάνει τον Κούρκουλο την κρίσιμη στιγμή – “όχι άλλο κάρβουνο”, κ.λπ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όλοι ζοριζόμαστε σε φάσεις που ο Ερμής είναι ανάδρομος, απλά εσείς δεν έχετε εξαρχής τη διάθεση για να αναπροσαρμόσετε τυχόν σχέδια διακοπών/ δουλειάς ή άλλα πράγματα που τα προτιμούσατε ως είχαν. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι μέρες πρέπει να είναι ήσυχες για δυο λόγους. Πρώτον, το υποσυνείδητό σας κάνει δουλίτσα και με βάση τα όσα πρεσβεύετε ως άνθρωποι θα προετοιμαστείτε για το “μετά” τον ανάδρομο και δεύτερον, αν τώρα αποφασίσετε να κινηθείτε γκομενικά ή επαγγελματικά ή όπως αλλιώς θέλετε και δεν είστε έτοιμοι για τυχόν ανεξέλεγκτες συνέπειες, θα σάς πιάσει υστερία επιπέδου Σοράγια Μοντενέγκρο σε μια μέση ημέρα νεύρων. Θέλετε να το κάνετε αυτό στον εαυτό σας μετά από τέτοιο καύσωνα; Όχι. Αξίζει μήπως; Όχι. Άρα σκέφτεστε και περιμένετε όση ώρα ασχολείστε με τη φυσική σας κατάσταση και τη βελτίωσή της.

ΛΕΩΝ

Ο ανάδρομος Ερμής πάνω σας είναι ο ορισμός του “ψήφισε η μάνα μου Νέα Δημοκρατία” (από Σάκη Μπουλά) σε συνδυασμό με “Μη μου μιλάς, δεν υπάρχω πια για σένα” (από Όλγα Μαρκάτου) – δηλαδή υπαρξιακό σε κάθε επίπεδο. Καταρχάς σταματήστε να έχετε άρνηση για τα πάντα, ακόμα και για να πιείτε νερό και κατά δεύτερον αυτές οι μέρες είναι για να σκεφτείτε, θέλετε δε θέλετε, και να συνειδητοποιήσετε πως δεν είναι όλη η ζωή μόνο ενέργεια, ορμή και δράση και όποτε γουστάρετε διακοπές – θέλει και λίγο προγραμματισμό/ επαφή με το μέσα σας. Ηρεμία, λοιπόν, προσοχή μη μαλλιοτραβηχτείτε με τη μάνα σας/ τον αδερφό σας/ τον κύριο που ήρθε να σας φτιάξει το καζανάκι και όλα θα περάσουν. Εξάλλου, ποιος θα καταλάβαινε τις χαρούμενες περιόδους αν στο μεταξύ δε μεσολαβούσαν τα ζόρια;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από τη μια Αστέρω να τρέχει στα λαγκάδια και να φωνάζει “Φεϊρούζ βγες στο μπαλκόνι να σ’ ακούσουν να πουλιά, βγες μωρή και δε μπορώ να φωνάζω έχει υγρασία” κι από την άλλη Μιμή Ντενίση στους Φρουρούς της Αχαΐας, αν το σπίτι της Μελιώς ήταν η δουλειά σας “δε μπουρείε να είμαι τουόσο αδίστακτιε”. Ναι, μπορείτε και καλά κάνετε, διότι όσο ο Ερμής ανάδρομος θα κάνει το υποσυνείδητό σας όπως αυτό του Άγγελου Διονυσίου στο ομώνυμο τραγούδι του, τόσο εσείς δε θα πρέπει να ξεχνιέστε στον εργασιακό χώρο, κυνηγώντας τα σχέδιά σας, τους προϊσταμένους, τους συναδέλφους, τον καβατζοπαπάρα που σας κλέβει τους συνδετήρες λες και δεν έχει ολόκληρη ντουλάπα από αναλώσιμα δέκα μέτρα πιο κει, κλπ.

Διάβασε ακόμα: Τα 3 ζώδια που έχουν γεννηθεί για να κάνουν οικογένεια

ΖΥΓΟΣ

Όταν νυχτώνει ο ουρανός πετούν τα χαμοπούλια κι όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον Λέοντα όλα πάνε πιο αργά κι από την ομιλία του Μπακογιαννόπουλου όταν έκανε την εισαγωγή στις ταινίες που έδειχνε τα βράδια η ΕΡΤ (προ Χριστού). Στη φάση που είστε τώρα θα σας απασχολήσουν οι φίλοι σας, το πώς θα είναι ΟΛΟΙ καλά εκτός από εσάς, και, κατόπιν, μόλις πάρετε πρέφα τι πάει να γίνει, το πώς γκλόριουσλι θα τους γράψετε στα παλιά σας τα ρίμποκ για να ασχοληθείτε με τη δουλειά, όπου πάλι ανοίγουν μέτωπα (με την καλή έννοια, διότι ξεμπερδεύετε αισίως με διάφορες υποχρεώσεις που αρχικά μόνοι θέλατε να αναλάβετε αλλά πλέον είναι πιο σπαστικές κι από τη Monica όταν παίζει ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άλλο ομαδικό παιχνίδι).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Nαι, φυσικά και δε βγάζει κανείς άκρη με κανέναν αυτές τις ημέρες, αλλά ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ελάχιστοι βλέπουν τον ανάδρομο Ερμή ως ευκαιρία και όχι ως απειλή. Όπως και να έχει, πάρτε το χρόνο σας να σκεφτείτε πριν πάτε διακοπές τι χρειάζεται να κάνετε στη δουλειά και την προσωπική σας ζωή για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή και κατά βάση καθίστε στα αυγά σας και μην κάνετε τίποτα, ούτε καν σε συναισθηματικό επίπεδο, αν πιστεύετε πως θα σας οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα για το τι θέλετε, ιδίως στα γκομενικά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι αντιδράσεις των άλλων δεν είναι συγκρίσιμες με τις δικές σας, ειδικά σε ντεμί στιγμές, πρώτον διότι δεν έχετε ίδιες φιξασιόν με κανέναν και δεύτερον μόνο η ψυχούλα σας ξέρει τι περνάτε κάθε φορά και δεν το μαθαίνει κανείς, επειδή έχετε δυσανεξία στο ντραμακουινιλίκι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

“Πρώτο ταξίδι, έτυχε ναύλος για το Νότο” ενώ είχατε κλείσει για Βορρά, which means ο ανάδρομος Ερμής ενδέχεται να σας ανακατέψει τα ταξίδια και λοιπά σχέδια μετακίνησης και γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι από τώρα με Plan b και διαβατήριο στο στόμα. Στα καλά νέα αυτής της εξέλιξης, άλλες κινήσεις που ετοιμάζατε και σχετίζονται με την πνευματική σας ανάπτυξη (που είναι κρισιμότατη και για την επαγγελματική σας πορεία) χρειάζονται το χρόνο τους και έτσι μπορείτε να σκεφτείτε λίγο καλύτερα και με περισσότερη αποφασιστικότητα τι θέλετε όντως να κάνετε. Σε άλλα νέα, λυπηθείτε (ξανά) τον Θανάση, ο οποίος σάς σκέφτεται αλλά δε θέλει όλη μέρα να δείχνει πως ασχολείται μαζί σας, διότι θα αρχίσετε τη γκρίνια πως δεν σας έχει εμπιστοσύνη.

Διάβασε ακόμα: Πώς ζηλεύει κάθε ζώδιο

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Καμία αντοχή δεν έχετε, αλλά όλος ο κόσμος έτσι είναι, γι’ αυτό δώστε λίγη σημασία στον Θανάση (λίγη, μην τρελαθείτε κιόλας) και προσπαθήστε να διαχειριστείτε αυτές τις πρώτες ημέρες του ανάδρομου Ερμή όπου όλοι θέλουν να πετάνε πέτρες προς άγνωστες κατευθύνσεις. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι συζητάτε/ συμφωνείτε/ αποφασίζετε μαζί με άλλους, διότι δεν έχουμε όλοι τα ίδια αυτονόητα (αυτό και από τα γκομενικά σας το ξέρετε πολύ καλά, εξάλλου), ενώ οι συνεργασίες σας θα περάσουν από ΚΤΕΟ, πράγμα απαραίτητο για να βγει το καλοκαίρι αναίμακτα. Σε κάποια πράγματα καλό είναι να το βουλώσετε και να μείνετε μόνοι με τα συναισθήματά σας και σε άλλα είναι καλύτερο να σκεφτείτε τώρα μια στρατηγική για να προσεγγίσετε τους άλλους αργότερα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θέλετε να πείτε στον Θανάση “για να ‘μαι ειλικρινής, τι λες τι εννοείς, δεν έχω καταλάβει, μη μου το εξηγείς” και εδώ που τα λέμε θα έχετε και δίκιο, αφού καθένας είναι στον κόσμο του (χωρίς να εξαιρείστε εσείς από αυτό), απλά στη φάση σας θέλετε ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις, καθόλου δουλειά και πολύ σον σον και κοζερί, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να προχωράει και χωρίς εσάς. Συνολικά ο ανάδρομος Ερμής δεν είναι καθόλου κακός ως φαινόμενο, διότι σάς ζορίζει μεν στην αρχή, στη συνέχεια όμως αν κάνετε την αυτοκριτική σας και τέλος πάντων αν δεν πείτε ψέματα στον εαυτό σας, δε θα χρειαστεί να υποφέρετε άλλο και θα είστε ένας ανανεωμένος άνθρωπος που θα μπορέσει να απολαύσει ωραιότατα το καλοκαίρι του. Το θέλετε αυτό ή προτιμάτε να φαίνεστε καλά και να μιλάτε μόνο με ανθρώπους που ομοίως φαίνονται καλά και από μέσα είναι με τη θέλησή τους για τα πανηγύρια;

ΙΧΘΥΕΣ

Όλη αυτή η ανασφάλεια που σάς τα σκάει σε άσχετες φάσεις (ακατάλληλες, βασικά) είναι ό,τι πιο σπαστικό μπορεί να συμβεί στην ανέμελη ζωή σας που σφραγίζεται διαχρονικά από τη λέξη “χαρμολύπη”. Όπως και να έχει, με τον ανάδρομο Ερμή πρέπει να προσέξετε τη φυσική σας κατάσταση, να διπλοτσεκάρετε οποιοδήποτε θέμα υγείας προκύψει και, κυρίως, να παραμένετε ήρεμοι απέναντι σε κάθε περιλιμπανόμενο που θα προσπαθήσει να σας συγχύσει λέγοντάς σας ούτε λίγο ούτε πολύ πως δεν κάνετε και τίποτα στη δουλειά αυτή την περίοδο. Αυτούς, μην τους λυπηθείτε ΚΑΘΟΛΟΥ, και παράλληλα προσέξτε μην αμφισβητήσετε το γεγονός ότι συναισθηματικά έχετε κάνει πολύ σκληρή δουλειά για να μην ανταμειφθείτε όπως και όπου πρέπει.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr