ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου.

H Nέα Σελήνη στους Διδύμους, η οποία ήδη μας επηρεάζει, βοηθάει ώστε να διακρίνουμε τις δυο πλευρές κάθε νομίσματος και να μην είμαστε σε φάση “μονομπλόκ” κατά τη λήψη αποφάσεων που θα μας επηρεάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λέξη κλειδί είναι η “προσαρμοστικότητα”, αλλά προσέξτε μην τη μπερδέψετε με τη φράση “όπου φυσάει ο άνεμος”.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.    

ΚΡΙΟΣ

Σαν την Μαρίνα Κουντουράτου τις πρώτες μέρες στη Σχολή Υποκριτικής του Μαρκορά μοιάζουν τα πρόσφατα εικοσιτετράωρα αφού προσπαθείτε να τα προλάβετε όλα, από το σελάκ στα χέρια και το deadline της δουλειάς ως την επίλυση των υπαρξιακών σας ζητημάτων σε σχέση με τη στοχοθεσία του καλοκαιριού (LOL, το μόνο που θέλετε είναι να σας αφήσουν στην ησυχία σας να κάνετε την εκπομπή σας – ό,τι δηλαδή είναι αυτό που ξέρετε καλύτερα – αλλά καθένας ζητάει πράγματα από σας σαν να μην υπάρχει αύριο). Η ένταση θα υποχωρήσει το Σαββατοκύριακο, πρώτον αν κάνετε φόκους και δεν υπερενθουσιάζεστε για τα πάντα και δεύτερον αν όντως ολοκληρώνετε ό,τι έχετε ξεκινήσει, ώστε να μην προστίθεται κι άλλο άγχος στην καθημερινότητά σας. Τουλάχιστον τα λεφτάκια συνεχίζουν και έρχονται (ή τουλάχιστον δεν εξανεμίζονται) με σταθερό ρυθμό.

ΤΑΥΡΟΣ

Μπορείτε ταυτόχρονα να είστε και πάρα πολύ έξαλλοι (με διάφορα πράγματα, αλλά κυρίως τα της δουλειάς) και πάρα πολύ όμορφοι (ευχαριστούμε, Αφροδίτη) αλλά και πάρα πολύ σίγουροι πως αν δεν υπήρχατε εσείς προσωπικά θα κατέρρεε το κράτος, η ΕΕ, ο ΟΗΕ και όποιος άλλος θεσμός απασχολεί αυτή τη σεζόν την Carrie Mathison. Κατά μιαν έννοια έτσι είναι τα πράγματα, κατά μια άλλη όμως απλά ζορίζεστε με τον Άρη και η παροδικότητα της αζιτασιόν θα σας παρηγορήσει. Σε άλλα, καλύτερα νέα, η σταθεροποίηση διαφόρων καταστάσεων και η αναγνώριση του ως άνω καημού σας ως νταμαροκολώνας του σύμπαντος, ως ενός σύγχρονου Προμηθέα της Άνω Ηλιούπολης, θα επέλθει το Σαββατοκύριακο κι αν δεν την πατήσετε από την κεκτημένη ταχύτητα της εξαλλοσύνης σας, θα τα περάσετε μούρλια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δε φταίω εγώ, δε φταις εσύ, μπορεί να φταίει το νησί, σίγουρα όμως δε φταίει η Αφροδίτη, η οποία τάχα μου δήθεν σάς πιέζει να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο κατανοείτε την καθημερινότητα και τις ανάγκες σας, ενώ – σύμφωνα πάντα με τη δική σας άποψη – δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό, κι αρκεί που εσείς αισθάνεστε καλά. Επειδή όμως μερικά πράγματα είναι αναπόφευκτα, να πούμε καταρχάς ότι στα της δουλειάς πετάτε (κι ας σάς έχει βγει η γλώσσα έξω, άλλο αυτό), ενώ στα γκομενικά ίσως και να είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που δε σκέφτεστε με παράλογο τρόπο. Το κακό είναι ότι έχετε πολλά νεύρα, διότι αλλιώς το είχατε φανταστεί κι αλλιώς το πράγμα σάς προκύπτει. Το καλό είναι πως αν ξεσπάσετε, θα σας περάσει και θα κάνετε φόκους σε αυτά που έχουν σημασία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πολύ όμορφος ο υπαρκτός αποσυντονισμός ως συναίσθημα, και δε μιλάμε μόνο για το κλασικό σας συναισθηματικό ρόλερ κόστερ – διότι με αυτό έχετε πράγματι μάθει να ζείτε – αλλά για γνήσια προσπάθεια να σηκωθείτε κάθε πρωί από το κρεβάτι, να συρθείτε ως τη δουλειά και να επιστρέψετε το απόγευμα χωρίς να έχετε καταρρεύσει (συμπαρασύροντας και όποιον άλλο βρεθεί στο δρόμο σας). Ο Άρης σάς ζορίζει πράγματι διότι φέρνει πολλά στο πιάτο σας, όμως πρώτον η κοινωνική σας ζωή διαμορφώνεται πολύ όμορφα αυτό το Σαββατοκύριακο (διότι ως γνωστόν το όπου drama/γάμος και χαρά σάς βρίσκει πρώτους) και δεύτερον αν δεν εναποθέσετε τις ελπίδες σας στους άλλους και διαχειριστείτε μόνοι σας τον όγκο των υποχρεώσεών σας, σίγουρα ΔΕΝ θα γίνει λάθος. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απλώς θα τα ρίξετε στους άλλους και θα μετανιώνετε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Εσείς επιλέγετε.

ΛΕΩΝ

Βασικά θέλετε να μπείτε σπίτι, να τους διώξετε ΟΛΟΥΣ (και όταν λέμε όλους εννοούμε ως και το καναρίνι της μάνας σας), να καθίσετε στον καναπέ, να βγάλετε μια σκάφη ποπ κορν και ένα Κρασί της Παρέας (τη μεγάλη συσκευασία) και τσούκου τσούκου παρακολουθώντας ό,τι procedural παίζει εκείνη την ώρα η τηλεόραση, να σκεφτείτε πού πάτε και πού σας παίρνει να φτάσετε – κυρίως στον τομέα της δουλειάς. Προσπαθείτε πράγματι να ηρεμήσετε – όχι πως είναι εύκολο – και η Αφροδίτη σάς βοηθάει πολύ, ωστόσο οι διάφορες εμμονές που αποκτάτε κατά καιρούς βγαίνουν όλες στην επιφάνεια (ναι, και αυτή που σχετίζεται με τον Θανάση) και σάς χαλάνε λίγο τη σούπα. Μην ξεχνάτε να δείτε τους φίλους σας και να σκέφτεστε πάντα πως είναι ζαβές αυτές οι περίοδοι “ανασύνταξης” (εσείς εξάλλου δεν πιστεύετε σε αυτή την έννοια, αφού είστε διαρκώς συνεπείς – στο μυαλό σας τουλάχιστον), ωστόσο αφήστε τις να περάσουν και τα ξαναλέμε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ωραίο πράγμα η δουλειά, ιδίως όταν σάς γεμίζει ως ανθρώπους, ωστόσο όταν δεν έχετε κάτι άλλο για να ασχοληθείτε παραλλήλως (ένα γκομενικό, μια γενική καθαριότητα στο σπίτι, ένα οικογενειακό μουτζοπιάσιμο κατά προτίμηση), πλήττετε θανάσιμα κι αυτό βγαίνει παντού. Ευτυχώς ο Άρης δε σας αφήνει σε ησυχία, διότι σάς παίρνουν όλοι τηλέφωνο (σαν τον Βλάσση σε εκείνο το επεισόδιο που δεν τον άφηναν να διαβάσει τον Φουκώ), ενώ παράλληλα κλείνετε και διακοπούλες, όσο οι άλλοι πετάνε αετό και στο τέλος θα βρουν μόνο αρμυρίκι στη Φολέγανδρο για να στήσουν αντίσκηνο. Ας πούμε ότι αυτή την περίοδο “θέλετε να καθίσετε μόνοι σας και να σκεφτείτε”, απλά εσείς το εννοείτε και δεν το λέτε για να ξεφορτωθείτε τον καθένα περιλιμπανόμενο που έλαχε στον διάβα σας.

ΖΥΓΟΣ

Τέτοιες αντοχές δεν πιστεύατε ποτέ πως θα είχατε, ειδικά μετά από έναν εξαντλητικό χειμώνα και μια ντεμί άνοιξη, ωστόσο ο Άρης σάς βοηθάει ιδιαιτέρως ώστε η δουλειά να μη συμπεριλαμβάνεται στις πηγές των βασάνων σας. Φυσικά και η φάση σας εξακολουθεί να είναι “χωρίς νερό μπορώ, χωρίς εσένα όχι”, απλά ο Πάνος Κιάμος μπορεί να περιμένει (και ο Θανάσης μαζί του) διότι τώρα είναι ευκαιρία και λεφτάκια να πάρετε και να γκομενίσετε (με μέτρο), χωρίς να σκέφτεστε όμως σαν την Charlotte York, τύπου “από τα 15 μου αυτή τη δουλειά κάνω, πού είναι ο ένας και μοναδικός”. Δεν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου και το ψυχικό σθένος μετά από όλα αυτά για να αναρωτιέστε για τέτοια θέματα, γι’ αυτό και δώστε βάση στα της δουλειάς, όπου όλα μπορούν να πάνε ρολόι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Aπέξω η αρμονία του total 2% κι από μέσα η παπα-Τσάκαλος με βάλιουμ είναι η σύνοψη των ημερών, στα τελευταία απόνερα της Πανσελήνου και με την Αφροδίτη να κάνει εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες να σας στρέψει στις διαπροσωπικές σας σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις), ώστε και στη δουλειά και στο σπίτι να βρείτε την άκρη για το πώς θα βγει το καλοκαίρι. Το καλό είναι ότι πλέον δε βαριέστε να ασχοληθείτε με όλα αυτά, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα. Το δύσκολο είναι να πιστέψετε ξανά (έστω και για λίγο) στους ανθρώπους και να μην παρατηρείτε/κατακρίνετε τα πάντα, καθώς παράλληλα θα χαλιέστε βαθύτατα από αυτά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δε βαριέστε ποτέ γενικά, είτε όταν “χρειάζεται για το καλό του άλλου” να επιμείνετε σε κάτι, πιέζοντας εν ανάγκη τον απέναντι να πάρει θέση (είτε είναι έτοιμος, είτε όχι), είτε όταν βλέπετε την ευκαιρία να ξεγλιστράει μέσα από τα χέρια σας και “πρέπει” να πείσετε και πάλι τον άλλο να συνταυτιστεί με αυτή την άποψη. Οι μέρες είναι γεμάτες με σχέδια, διεκδικήσεις και ανεξέλεγκτη (ανάλογα με την ώρα) ορμή, η οποία αναζητά διέξοδο, με ευκολότερο στόχο όλων τον Θανάση. Δυο πράγματα για το Σαββατοκύριακο: πρώτον προσοχή στα κοινά λεφτά σας και το πώς θα μοιραστούν ανάλογα με τις υποχρεώσεις και τη διασκέδαση και δεύτερον προσοχή στον ίδιο τον Θανάση μην αισθανθεί παραπάνω πίεση από όση αντέχει για πρώτες μέρες του καλοκαιριού.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κοιτάξτε να δείτε, η ζωή σας πολλές φορές γίνεται δύσκολη κυρίως διότι μπαίνετε μέχρι τα μπούνια σε οτιδήποτε πιστεύετε (μα η σκέση είναι – πάντα με κάπα οι σκέσεις – μα η δουλειά, μα ο Παναθηναϊκός, μα τα ρούχα με τρουκς, όπως θέλετε πείτε το). Σε αυτή τη φάση δουλεύετε ακόμα (και θα δουλεύετε για λίγες ημέρες) τις σκέσεις σας (είπαμε, με κάπα), πράγμα στο οποίο ελλοχεύουν δυο κίνδυνοι. Ο πρώτος είναι να χωθείτε ακόμα περισσότερο στην παραφιλολογία του γκομενικού και να χάσετε την ουσία και την πρακτικότητα και ο δεύτερος είναι να εξαντληθείτε και στο τέλος να κλοτσήσετε το δημιούργημα που με τόσο κόπο έχετε φτιάξει. Συνεπώς, συγκεντρωθείτε, μην αφήσετε το συναίσθημα να σας καταπιεί και σκεφτείτε το αύριο για ε σ ά ς και όχι για τους άλλους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η δουλίτσα περιορίζεται σιγά σιγά από άποψης όγκου, ενώ πλέον είστε και πιο γρήγοροι/ αποφασισμένοι να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε – και μάλιστα όχι μόνο διεκπεραιωτικά. Συναισθηματικά είστε σε μια κατάσταση που φιλοσοφείτε διάφορα πράγματα, τουτέστιν κυκλοφορείτε με ένα “ό,τι του φανεί” στο κούτελο, και ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν ακούτε γκρίνια ή κάτι άλλο δυσάρεστο για το πρόσωπό σας είναι ότι μοιάζετε σαν την Γκαλάντριελ του Χαϊδαρίου, δηλαδή είστε τυλιγμένοι σε μια παραμυθένια αχλή και όλοι σκέφτονται “και πολύς/ λή μου πέφτει, ας μη μιλήσω άλλο”. Στην πραγματικότητα βέβαια όλα είναι ανάποδα και η οικογένειά σας μπορεί να σας βοηθήσει να το καταλάβετε, αλλά εσείς έχετε τον Σωκράτη-εσύ-σούπερ-σταρ μέσα σας, οπότε τι να σας πει και το σόι σας, κώνειο κατεβάζετε και μόνοι σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Ελπίζουμε πριν την κανονική σας άδεια να έχετε προγραμματίσει ένα δυο τριήμερα, ας είναι και μέχρι το Κακοσάλεσι για να πάτε να ψηφίσετε (όποτε κι αν προκηρυχτούν οι εθνικές εκλογές), διότι η κατάσταση είναι αναιτίως και επικινδύνως μπερδεμένη μέσα στην ψυχούλα σας. Θέλετε να πνίξετε το κουνέλι (και πολύ καλά κάνετε), παραλλήλως όμως καμία (ή σχεδόν καμία) από τις κινήσεις σας δε διαθέτει στρατηγική, παρά μόνο συναίσθημα και ολίγον από γκρίνια, την οποία αποδίδετε στη γκαντεμιά σας. Spoiler: όταν η ορμή σας διοχετευτεί κάπου δε σημαίνει πως περιορίζεται και πως “ζείτε λιγότερο” μια κατάσταση. Παρεμπιπτόντως, μια δουλειά που έχετε, μην την ξεχάσετε, διότι και δημιουργικότατοι είστε με τόση ενέργεια μέσα σας – και κάπως πρέπει να εξοφλήσετε και τα τριήμερα.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr