ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου.

Ο Ερμής στον Ταύρο καθιστά την επικοινωνία πιο αργή, αλλά και πιο σίγουρη, με τη λέξη “συνέπεια” να αναβοσβήνει με neon πάνω από τα κεφάλια μας. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει, πίεση, υπάρχει μόνο προτεραιοποίηση και και απλότητα στη σκέψη και την εκτέλεση. Θες να αλλάξεις βαφή/ αυτοκίνητο/ ζωή; Βάλ’το στο πρόγραμμα – υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να το καταφέρεις.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.    

ΚΡΙΟΣ

Απέξω “έβραζε το κύμα της Γαρμπή” και από μέσα Μαρκάταινα που περιμένει τον Αντώνη να ξεφορτωθεί το Μαρινάκι όσο κάθεται με την Σάσα στην κουζίνα τρώγοντας το σελάκ ως τη ρίζα. Το καλό νέο των ημερών είναι πως έρχονται λεφτάκια, και το κακό νέο (ή τέλος πάντων η απειλή που απλώνεται πάνω από το τριάρι στον Βύρωνα) είναι πως είστε πιο έτοιμοι από ποτέ να τα κάνετε στραγάλια, ειδικά τώρα που το ρίχνετε έξω, αφού οι συνθήκες είναι ώριμες για να ρίξετε γκομενικό παραγάδι. Το ζήτημα είναι να αισθανθείτε έτοιμοι through and through, όχι μόνο τύποις κι επειδή “άνοιξη είναι, καλοκαίρι έρχεται, με κάποιον πρέπει να πάω κι εγώ στη Φολέγανδρο”.

ΤΑΥΡΟΣ

Μοιάζετε πολύ ήσυχοι και πολύ μετρημένοι, ενώ μέσα σας γίνονται πράγματα που θα έκαναν περήφανη ως και τη Βάνα Μπάρμπα – και για ένα τόσο αργό στις αποφάσεις ζώδιο, ένα μπράβο πρέπει να σας το πούμε. Επικοινωνιακά η φάση είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις βλέψεις σας, κι έτσι δεν ακούγεστε πλέον σαν την Ντένη Μαρκορά σε ντελίριο – εκτός από τις φάσεις όπου, κλασικά, το “είναι” σας φρακάρει απέναντι στις ανάγκες των άλλων και δε μετακινείστε ούτε χιλιοστό, προκειμένου να ικανοποιήσετε και τον συνάνθρωπό σας. Η Νέα Σελήνη σάς δίνει ακόμα περιθώριο για νέα πρότζεκτ κι επαναπροσδιορισμούς που – σίγουρα – βαριέστε, αλλά ενδέχεται να σας είναι εξαιρετικά χρήσιμοι δεδομένων των συνθηκών. Σημασία έχει να περνάτε καλά, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε όταν έρχονται στην επιφάνεια αμφιβολίες και άλλα αρνητικά συναισθήματα που απορρέουν μόνο από την inner υπερβολή σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ας πούμε ότι χρειάζεστε μια “χειμερία νάρκη” λίγο πριν φορέσετε το καφτάνι και το πενηντάρι αντηλιακό και ξεχυθείτε στις παραλίες της Λούτσας για πρώτη φορά φέτος. Ο Ερμής στον Ταύρο δε θέλει να σας κάνει πολλές χάρες (βασικά καμία δε θέλει να σας κάνει, εκτός αν την κερδίσετε από μόνοι σας) κι έτσι θα σας ζορίσει ψυχολογικά απλά και μόνο για να μην ανοίξετε κι άλλα μέτωπα εκτός από τα ήδη ανοιχτά, που σάς έχουν κάνει την καθημερινότητα ρόιδο. Φυσικά ο Άρης πάνω σας δε σας αφήνει να ησυχάσετε σε σχέση με τους προσωπικούς σας στόχους, ενώ παράλληλα ο χαβάς σας παραμένει το ανελέητο σον σον και τα τζιν τόνικ μετά τη δουλειά. Το μέσα σας θέλει πολύ να τα ζήσει όλα στο φουλ, ίσως όμως αυτό το Σαββατοκύριακο να μην είστε ακόμα έτοιμοι ούτε για ανελέητο γκομένισμα – ούτε καν για να πεταχτείτε ως τη λαϊκή μήπως έχουν βγει τα πρώτα καρπούζια. Μην το παίρνετε προσωπικά, καμιά φορά χρειάζεται να συμβεί και αυτό για να σας αποτρέψει από νέα λάθη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

H καλύτερή σας είναι όταν βρίσκετε αφορμή να εμφανιστείτε ξανά μετά από πολύ καιρό στις ζωές ανθρώπων τους οποίους πιστεύετε πως έχετε σημαδέψει για πάντα. Και να ισχύει βέβαια το τελευταίο, συνήθως δεν έχετε λόγο να το κάνετε, άσχετα αν έχετε από χρόνια παρεξηγήσει τις έννοιες του “μπροστά” και του “πίσω”. Χαουέβερ, αυτή είναι μια καλή περίοδος για να έρθετε ξανά σε επαφή με (επιλεγμένα, μην το παρακάνετε) άτομα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και να ξανασυζητήσετε το “τι, τι μπήκε ανάμεσά μας, τι”, αρκεί βέβαια να μη ζοριστείτε πάρα πολύ ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Γενικώς αν είναι να κάνετε ένα πράγμα αυτή την περίοδο (ως τα μέσα του μήνα) κάντε αυτό, γιατί τουλάχιστον οι άλλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την inner καλοσύνη σας και τις προθέσεις σας, χωρίς να σκεφτούν ούτε στιγμή πως σας ενδιαφέρει η υστεροφημία σας περισσότερο από ό,τι ενδιέφερε παλιότερα την Πόπη Μαλλιωτάκη να αποδείξει τι άνθρωπος ήταν ο Μπάμπης Λαζαρίδης όσο ήταν μαζί της.

ΛΕΩΝ

Κοιτάξτε να δείτε, η Νέα Σελήνη πράγματι μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε θαύματα στα επαγγελματικά σας, να ξεθάψετε σχέδια που είχατε παρατήσει κάτω από μάλλινα πουλόβερ περασμένων δεκαετιών, στο μεταξύ να έχετε ξεκινήσει νέα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι στη δουλειά σας, όσο παραλλήλως μπλέκεστε και με νέες συλλογικές δραστηριότητες και εν γένει δεν έχετε σταματημό. Αλλά. ΑΛΛΑ. Όλος αυτός ο οργασμός δραστηριοτήτων μπορεί να σας αποσυντονίσει προς δυο κατευθύνσεις: (α) είτε να γίνετε σαν την Σπυριδούλα και να νομίζετε πως έχετε ήδη πάρει τον τίτλο της Master Chef, ενώ οι περισσότεροι σας θεωρούν άδειο ντενεκέ (δηλαδή να ζείτε ένα ντελίριο), (β) είτε να αγχωθείτε τόσο πολύ, που θα χάσετε το φόκους σας με τη μια. Ευτυχώς ο Ερμής στον Ταύρο φέρνει την πολυπόθητη σοβαρότητα στη ζωή σας και σάς βοηθάει να βρείτε τις διεξόδους που έχετε τόση ανάγκη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μια ντιβουρλίγκα, ένα γκώσιμο, μια υπαρξιακή σιχαμάρα, ό,τι κι αν νιώθετε αυτές τις ημέρες, αρχίζει από το Σαββατοκύριακο να μετριάζεται, αφού ο Ερμής τακτοποιεί διάφορα πράγματα στα επαγγελματικά σας και επιτέλους αισθάνεστε πως δεν κάνατε τα πάντα επί ματαίω. Ομοίως, η Νέα Σελήνη έχει φέρει στη ζωή σας ξανά την αισιοδοξία, αφού ετοιμάζετε νέα πράγματα μόνο για εσάς και τη βελτίωση της καθημερινότητάς σας/ το μπουστάρισμα της αυτοπεποίθησής σας/ την παγκόσμια ειρήνη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα λεφτάκια που έχουν έρθει φτιάχνουν μια όμορφη ανοιξιάτικη εικόνα και σταδιακά σάς βοηθούν να ανοίξετε τη ψυχούλα σας σε νέους ανθρώπους, για να πάτε παρακάτω και συναισθηματικά.

ΖΥΓΟΣ

Είστε κάπως σαν τον Κάκαλο όταν ανέλαβε για πρώτη φορά το Γραφείο Ενημέρωσης Αέρος: έχετε ΤΡΟΜΕΡΗ όρεξη για να αντιμετωπίσετε από σμηνίτες μέχρι ξένους εισβολείς του εναέριου χώρου, ψάχνεστε διαρκώς για να πιαστείτε από κάπου και να αποκτήσει νόημα η ζωή σας, όμως στο τέλος απογοητεύεστε, ακριβώς διότι έχετε ξεκινήσει με πάρα πολλές προσδοκίες και χωρίς κανέναν ρεαλισμό. Έχουμε και λέμε, πρώτον ασχοληθείτε λίγο με τα λεφτάκια για να έχετε αργότερα να βγάλετε το μήνα, δεύτερον δείτε λίγο καλύτερα το περιβάλλον σας, μήπως το νόημα της γκομενικής σας ζωής βρίσκεται αλλού και όχι εκεί που θέλετε εσείς να το τοποθετείτε και τρίτον μην παραλείψετε να φροντίσετε τον εαυτό σας στη σκέση σας (αν έχετε, πάντα με κάπα τη γράφουμε τη σκέση, να ξέρετε) και να μη δώσετε γη και ύδωρ στον άλλο (απλά επειδή γύρισε να σας κοιτάξει).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Βαριέστε πάρα πολύ να κάνετε το οτιδήποτε (γενικά κάθε άνοιξη σας πιάνει αυτή η ματαιότητα) και οι υπόλοιποι μοιάζουν εκνευριστικά έτοιμοι για κάτι πιο ποπ, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι για το πού θέλουν να πάνε τη ζωή τους – και εξ ανάγκης τούς απογειώνετε λεκτικά με κάθε ευκαιρία. Εσάς, από την άλλη, σάς ενδιαφέρει το να περάσει αυτή η ντεμί περίοδος όσο πιο αναίμακτα (για τους άλλους) γίνεται, και όσα πράγματα είναι να αλλάξουν στα γκομενικά σας να γίνουν ήρεμα, όμορφα και χωρίς πολλή φασαρία. Ο Ερμής στον Ταύρο βοηθάει πολύ στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), αφού μπορείτε πολύ εύστοχα να αναπαραστήσετε στον άλλο το όραμά σας στους άλλους (κι ας συνοψίζεται αυτό το όραμα στο “θέλω να γείρω στον τριθέσιο και να μη μου μιλήσει άνθρωπος ως τα ξημερώματα της Δευτέρας που θα σηκωθώ να δω Game of Thrones”). Προσέξτε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας και μη δίνετε σημασία στην υπερβολική αισιοδοξία των άλλων ή όποιο άλλο στοιχείο της ζωής τους σάς μοιάζει ως και κιτς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

“Ξέρω τι ζητάω, δεν υπάρχει τίποτα να με κρατάει, μόνο αυτό μετράει” τραγουδάτε από μέσα σας και είναι όλα τόσο όμορφα, αφού έχετε ισορροπήσει με τόσο όμορφο τρόπο ανάμεσα στην καθημερινή ονειροπόληση και την επιτακτική ανάγκη για πρακτικές αποφάσεις. Ο Ερμής στον Ταύρο θέλει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να προσέξετε λίγο τα τριγλυκερίδια (ναι, το τσουρέκι που έχετε στην κατάψυξη μπορείτε να το φάτε, ΑΦΟΥ όμως περπατήσετε 8 χιλιόμετρα να κρατηθείτε σε φόρμα), ενώ ο ίδιος άνεμος αλλαγών πνέει και στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), με δεδομένο ότι δε βρίσκετε (επιτέλους) το λόγο να θυσιάσετε κάτι για να είστε καλά σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Μπράβο, όχιιιι, μπράβο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γκομενικώς είστε πολύ ευχαριστημένοι (ποιος να σας το έλεγε), ιδίως από ψυχολογικής άποψης, καθώς έχετε πάρει τα πάνω σας μετά από καιρό (φυσικά αντιλαμβάνεστε ότι το κλειδί σε αυτό είναι πάντα η διάθεσή σας, άσχετα αν πολλές φορές απλά το ζητάει ο οργανισμός σας το να υποφέρετε). Αυτό το Σαββατοκύριακο σάς δίνει την ευκαιρία α κάνετε λίγο ακόμα spring cleaning, να αλλάξετε δυο τρία πράγματα στο σπίτι και τη ρουτίνα σας και να βάλετε τον Θανάση στη διαδικασία να σας βοηθήσει – και όλα αυτά χωρίς να σας αγχώνουν ούτε τα επαγγελματικά. Η συναισθηματική ισορροπία που αναζητάτε διαρκώς, αλλά σπάνια καταφέρνετε να επιδιώξετε ενεργά – αφού ο γκρεμός είναι η πάγια ευκαιρία που έχετε να αποδείξετε πως και ζωντανοί βγαίνετε πάντα και ικανοί παραμένετε για όλα – μπορεί να έρθει αν εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες της Νέας Σελήνης (και δεν τιμωρήσετε για μια ακόμα φορά τον εαυτό σας).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι τουλάχιστον αστείο ένας “μαέστρος των αλλαγών”, ένας ακαταπόνητος οραματιστής του καλύτερου, ένας τέλος πάντων εκνευριστικά ριζοσπαστικός χαρακτήρας σαν εσάς να μη μπορεί να αποδεχτεί πως κάποια πράγματα επιβάλλεται να αλλάξουν, ιδίως: (α) όταν δεν πάνε καλά (κι αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα), (β) όταν δε σας ικανοποιούν, έστω κι αν εξωτερικά μοιάζουν πως πάνε καλά και όλος ο κόσμος επιμένει να σας το δείχνει. Στο σπίτι μπορείτε να βρείτε τη συναισθηματική ασφάλεια, την οποία αναζητάτε όπως ο Αλέκος τη Φλώρα μετά τον πρώτο χωρισμό τους, ωστόσο εσείς επιλέγετε να βουρλίζεστε μόνοι σας για τα λάθος πράγματα. Είναι κι αυτό μια επιλογή που σας κρατάει σε εγρήγορση (η οποία γίνεται αυτοσκοπός σας με κάθε αφορμή), αυτή η στάση όμως ενδέχεται όμως να σας κοστίσει συναισθηματικά πολύ περισσότερο από όσο πιστεύατε.

ΙΧΘΥΕΣ

Ας πούμε ότι έχετε περάσει πιο ζωηρές περιόδους στη ζωή σας, χωρίς να αισθάνεστε δηλαδή πως βρίσκεστε σε αναμονή διαφόρων πραγμάτων (τα οποία στη δική σας περίπτωση εμπίπτουν συνήθως στην κατηγορία “Ό,τι του φανεί”, αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία, διότι αυτό που μετράει είναι εσείς να τη βρίσκετε με αυτά). Η δουλειά πάει καλά και η οικονομική σας κατάσταση είναι σταθερή, συνεπώς το μόνο που σας λείπει (εκτός από τη σταθερότητα στη συναισθηματική κατάσταση) είναι το να περάσετε καλά έξω – κι αυτό βέβαια έχει δρομολογηθεί εδώ και λίγες μέρες, συνεπώς το Σαββατοκύριακο έρχεται με πολλά σχέδια για εξόδους, εκδρομές και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να σας πείσει πως δεν είναι όλα στάσιμα και δε χρειάζεται να γκρινιάξετε για τη μαύρη σας τη μοίρα που σας κλείδωσε στο δυάρι στην Κυψέλη.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr