ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το τριήμερο 23 ως 25 Μαρτίου.

H Πανσέληνος στον Ζυγό στις 21 Μαρτίου επηρεάζει τις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και μάς σπρώχνει να βρούμε την ισορροπία σε αυτές. Φυσικά, μιλάμε για κλασική περίπτωση “ποίημα το λένε γιατί δεν το καταλαβαίνει κανείς, αν το καταλάβαιναν όλοι θα το έλεγαν τσιφτετέλι” κι έτσι η παρόρμηση του Κριού με την αναποφασιστικότητα του Ζυγού δημιουργούν μια αβεβαιότητα, η οποία κυμαίνεται από απόλυτα εκνευριστική και ανούσια ως απόλυτα ενθαρρυντική και καθοριστική για την καθημερινότητά σας.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Mια μικρή Πρωτοχρονιά ετοιμάζεστε να ζήσετε, ένα υπαρξιακό ρεβεγιόν, από κείνα τα παλιά που έκανε η Κορομηλά, με καλεσμένους από Στέλιο Ρόκκο (στα πολύ χάι του) μέχρι και Ελένη Καρουσάκη (ομοίως, όταν ήταν headliner), καθώς και ο Ήλιος έχει περάσει πάνω σας, και η Πανσέληνος στο Ζυγό “τα σπάει” για πάρτη σας. Οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) παίρνουν την τελική, επιθυμητή από εσάς μορφή, τόσο στη δουλειά, όσο και στο σπίτι, ενώ εκκρεμότητες του παρελθόντος τακτοποιούνται εν είδη υπαρξιακής/ συναισθηματικής Μαρί Κοντό. Και ενέργεια για να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας έχετε (και θα συνεχίσετε να έχετε και πέραν του τριημέρου) και υπομονή θα έχετε μέχρι να σας πετύχουν όπως τα θέλετε (αφήνοντας την κριαρίσια ορμή πίσω σας για λίγο και κυρίως την πτυχή που τα θέλει όλα ανολοκλήρωτα). Με γεια σας, και του χρόνου, και στα δικά σας οι λεύτερες.

ΤΑΥΡΟΣ

Η ταυροσύνη (sic) σας βρίσκεται στο απόγειό της, καθώς ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να σας πει τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι, τι σας πάει και τι δε σας τονίζει τα ψωμάκια και εν πάση περιπτώσει, κανείς δε μπορεί να σας κρίνει σε σχέση με την ικανότητά σας να χειρίζεστε διάφορες καταστάσεις με επιτυχία (όπως κι αν την ορίζετε αυτή, δεν έχει σημασία). Ενιγουέι, αυτές οι ενοχλητικές αλογόμυγες του περιβάλλοντός σας θα αναζητήσουν άλλον άνθρωπο για να ενοχλήσουν, καθώς τις ξεφορτώνεστε μέχρι και με το βλέμμα σας αυτή την περίοδο. Έχετε πολλή ενέργεια, την οποία θα διοχετεύσετε και στα του σπιτιού, ενώ παράλληλα θα φροντίσετε την υγεία σας και τη σωματική σας κατάσταση, σαν άλλη Ελένη Πετρουλάκη των Κάτω Πετραλώνων. Συναισθηματικώς είστε καλά, απλώς να σκέφτεστε δυο φορές τι σας λέει ο άλλος για να μην παρεξηγείτε τις προθέσεις του λόγω της γενικότερης ορμής με την οποία λειτουργείτε αυτές τις μέρες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχετε μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση γύρω απ’ το όνομά σας, καθώς η Πανσέληνος κάνει ό,τι μπορεί για να ανοίξει το δρόμο για το πάθος στην καθημερινότητά σας. Στη συγκεκριμένη περίσταση, μάλιστα, το πάθος θα το μοιραστείτε και με άλλον μαζί, συνεπώς είναι ευκαιρία να ενδώσετε χωρίς να σκέφτεστε διαρκώς τη ματαιότητα της ύπαρξης – εξάλλου ο Ήλιος από τον Κριό θα φροντίσει και για την ευδιαθεσία σας. Η αλήθεια είναι πως είστε από τους πιο τυχερούς των ημερών, αφού οι όποιες δυσκολίες προέκυψαν στην καθημερινότητα φαίνεται να υποχωρούν, οι εκκρεμότητες μοιάζουν να τακτοποιούνται και τα της δουλειάς προχωρούν περίφημα. Ναι, πάντα είστε η γελάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δώσει κλοτσιά σε ό,τι της άρμεξαν με κόπο, κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ, μαζί με το ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να βασανίζετε τον εαυτό σας σήμερα, επειδή κάποτε κάνατε κάποια συναισθηματικά λάθη – όσο σοβαρά κι αν ήταν τότε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Mια κούραση αισθάνεστε, πιθανότατα από τις ευθύνες που έχετε φορτωθεί αυτές τις ημέρες και τις δουλειές που έχετε κάνει, κι αυτό δε θα υποχωρήσει εντελώς, αφού και στη δουλειά και στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) θα χρειαστεί να επιμείνετε προσωπικά σε όσα σάς απασχολούν – γιατί οι άλλοι όπως φαίνεται πετάνε στα σύννεφα λόγω άνοιξης και όλος ο πραγματισμός του κόσμου έχει πέσει πάνω σας. Η Πανσέληνος στον Ζυγό θα σας βάλει να ασχοληθείτε με τα του σπιτιού, του σογιού, της διαχείρισης της πολυκατοικίας και της δημιουργίας της τέλειας συνταγής για τσουρέκι πολίτικο (δείτε το σαν προπόνηση για το Πάσχα), πράγμα καθόλου δυσάρεστο – έως και ανανεωτικό θα το λέγαμε – με το παρελθόν να συνιστά το κερασάκι στο καθημερινό κομμάτι τούρτας που σάς σερβίρει η ζωή. Φυσικά και μπορείτε να το αντέξετε, προφανέστατα και πρέπει να το υποστείτε για λίγο ακόμα (η σειρά σας για ονειροπόληση θα φτάσει σύντομα, μην αγχώνεστε).

ΛΕΩΝ

Από εκεί που δε μπορούσατε να συνεννοηθείτε ούτε με τον περιπτερά (πόσο μάλλον με τον Θανάση, τη μάνα σας και τον προϊστάμενο), τα πράγματα στρώνουν και οι επικοινωνιακές ημικρανίες έρχονται στο τέλος τους. Φυσικά το μυαλό σας δεν είναι καθόλου στον ανάδρομο Ερμή και ό,τι εξακολουθεί να φέρνει από το παρελθόν για να τακτοποιηθεί/ ολοκληρωθεί/ πάει μια για πάντα στον κόρακα, αλλά στην άνοιξη και το πώς θα ρουφήξετε κάθε σταγόνα ενέργειας που υπάρχει εκεί έξω (και καλά κάνετε, εδώ που τα λέμε). Εκδρομούλες προκύπτουν από δω κι από κει – ενίοτε και σε βάρος της δουλειάς, αλλά ποιος νοιάζεται – όσο το μυαλό σας είναι στις παρέες και τις εξόδους – και καλά θα κάνει να παραμείνει εκεί και να μην εστιάσει στον κάθε λιμούτση που θα έρθει από το παρελθόν να σας εξομολογηθεί την αιώνια αγάπη του και την αφοσίωσή του, ενώ είναι πιο ψεύτικος κι από ντεκόρ blockbuster.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος στον Ζυγό φέρνει ευκαιρίες για λεφτάκια και σε συνδυασμό με την Αφροδίτη στον Υδροχόο (για περιορισμένες ακόμα εμφανίσεις), μιλάμε για πολύ καλές μέρες στη δουλειά (ας πούμε ότι η επιτυχία σας από όλες τις πλευρές θα συγκριθεί με αυτή της Πέγκυς Ζήνα το καλοκαίρι του 2003). Μόλις κλείσετε ό,τι συμφωνίες είναι να κλείσετε, θα έρθει η ώρα να ασχοληθείτε και με τα γκομενικά σας, τα οποία είναι πιο παραμελημένα κι από την καριέρα της Σαμπρίνας μετά το “Μπουμ Μπουμ”. Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα (αυτή την περίοδο, αλλά και γενικότερα) είναι ότι εσείς ξέρετε ακριβώς πού θέλετε να πάτε, ενώ ο Θανάσης θεωρεί πως όλα αυτά, η στοχοθεσία, η αγάπη για τον εαυτό μας και διάφορα άλλα βασικότατα θέματα που αντιμετωπίζετε σωστά αυτή την περίοδο, είναι απολύτως περιττά μπροστά στον συναισθηματικό τυχοδιωκτισμό που μπορεί να σας κεράσει το σύμπαν ανά πάσα στιγμή. Απαντήστε του όπως του πρέπει, δηλαδή με τη σοβαρότητα της φράσης “OMG και τρία LOL” και συνεχίστε ό,τι κάνατε.

ΖΥΓΟΣ

Spirit animal σας για αυτή την περίοδο είναι σαφέστατα ο Βασίλης Τερλέγκας (έστω και χωρίς τη χαίτη – λασπωτήρα) να τραγουδάει το “Τη Υπερμάχω” μέσα σε εκκλησία της Αυστραλίας με συνοδεία κλαρίνου. Η Πανσέληνος πάνω σας ΕΥΤΥΧΩΣ φέρνει μια ανάσα στην καθημερινή παράνοια που ζείτε και στο πλαίσιο της οποίας τίποτα δε δουλεύει σωστά. Οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) μπαίνουν σε μια νέα φάση, στην οποία δεν παίζετε πια στο δίπολο “Κανάκης – Καλυβάτσης σε σκετς των Α.Μ.Α.Ν.”, ενώ και οι γκομενικές εξελίξεις επιταχύνονται – τώρα αν στο πλαίσιό τους θα σας λέμε ότι πάτε για φούντο ή θα σας ευχόμαστε “καλή πρόοδο”, είναι μια άλλη ιστορία, το θέμα είναι πως όλα ξεκολλάνε και το παρελθόν μπαίνει στα κουτάκια του. Και κάτι ακόμα, θυμηθείτε ότι δεν έχει νόημα να περνάει καλά ο κόσμος γύρω σας κι εσείς να κλαίτε τον μακαρίτη στα βουβά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η “Βουή και η Αντάρα” (κομποζέ, όχι κάθε μια μόνη της) καταλαγιάζουν μέσα σας λόγω της Πανσελήνου στον Ζυγό κι εκεί που όλοι βρίσκονται σε αζιτασιόν και ακολουθούν πιστά τις επιταγές της άνοιξης, εσείς πραγματώνετε το “ζεν”, και μάλιστα αβίαστα, λες και το δουλεύατε μέσα στην όλη ένταση και τα δυσθεώρητα πολλά μπινελίκια των προηγούμενων ημερών. Κανείς δε μπορεί να εντοπίσει τις ακριβείς διαδρομές του μυαλού σας και τον τρόπο με τον οποίο βρίσκετε απαντήσεις στα υπαρξιακά σας ερωτήματα αυτή τη σεζόν, ενώ η ορμή σας για να ασχοληθείτε με τα πάντα εξίσου καλά και αποδοτικά θα πιάσει τόπο μόνο αν δεν πάθετε κάποια από τις γνωστές εμμονές σας με κάτι ή με κάποιον και αφήσετε το δάσος για το δέντρο. Και για εσάς αρχή της άνοιξης είναι, απλά ξαλαφρώνετε διαφορετικά από τους άλλους, αισθάνεστε ότι πρέπει να πονέσετε πρώτα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Xαρά Θεού έχει έξω, χαρά Θεού κάνει κανονικά και μέσα σας, ωστόσο το παίζετε δύσκολοι στον εαυτό σας γιατί όλα κάπως, κάπου “πρέπει να ζορίζουν/να ζορίζονται από εσάς” όταν εξωτερικά μοιάζουν τόσο εύκολα και αβίαστα. Ενιγουέι, η διάθεσή σας θα σταματήσει να είναι σαν κακό χρόνο να ‘χετε και θα ξαμοληθείτε να σας δει ο ήλιος κι ο κόσμος και να φτιάξει η διάθεσή σας (την οποία, ξαναλέμε, εσείς χαλάτε), κι ευτυχώς η Πανσέληνος στον Ζυγό εκτοξεύει την κοινωνικότητά σας, όσο παράλληλα κάνετε σχέδια για το πού θα κινηθείτε στη δουλειά και πώς θα περάσετε την άποψή σας στο σπίτι ως το μόνο πράγμα που μετράει να διατηρηθεί ως θέσφατο (μετά τη θέσπιση της Τετάρτης ως ημέρας που τρώτε παστίτσιο βρέξει – χιονίσει). Όσο κι αν θέλετε να πιστέψετε ότι είστε κινητοί γκαντεμόσαυροι, αυτή τη φορά θα διαψευστείτε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα βάσανά σας τελειώνουν ή, τουλάχιστον, παίρνουν τάιμ άουτ, καθώς το άγχος για τα επαγγελματικά σας και τις διάφορες εκκρεμότητες στο συγκεκριμένο τομέα φεύγει μακριά. Φυσικά και πάνω στη φούρια σας και τον ενθουσιασμό σας με τον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε, θα είστε ικανοί να ξεκινήσετε τώρα τα πάντα, από μπαλέτο μέχρι κινέζικα, όλα μαζί, καλό και χρήσιμο είναι όμως να συγκρατηθείτε κάπως μέχρι να καταλαγιάσουν τα κύματα που έχει σηκώσει ο ανάδρομος Ερμής και, κυριότερα όλων, για να μπορείτε να ασχοληθείτε με τα γκομενικά. Αυτό το μέτωπο, λοιπόν, το οποίο είχατε βάλει στο μούσκιο εδώ και καιρό, αναζωπυρώνεται και φέρνει κόσμο με πολύ ενδιαφέρον, παλιούς και νέους υποψηφίους για μια θέση στην καρδιά σας, με τους παλιούς να έχουν και ένα ελαφρύ προβάδισμα (επειδή η ψυχοσύνθεσή σας είναι διαχρονικά μονομπλόκ και το ίδιο αντανακλούν και οι απόψεις/ διαθέσεις/ προτιμήσεις σας). Στήστε το παρτάκι, απλώς να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα ως έχει και όχι όπως “όφειλε” να είναι απέναντί σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

H Πανσέληνος διευρύνει τους ορίζοντές σας και φουντώνει μέσα σας την περιπέτεια: δεν είναι ότι δεν κινείστε, στον υλικό και τον πνευματικό χώρο ταυτόχρονα, ούτε ότι έχετε επαναπαυθεί ως προς τη δουλειά ή το σπίτι, απλώς πλέον καταλαβαίνετε πως από αυτή την κινητικότητα παίρνετε ζωή κι αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της καθημερινότητάς σας – και όχι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που απλά σας εμπνέει (εξάλλου κανείς δε σας εμπνέει όσο ο εαυτός σας). Διάφοροι παλιοί γκόμενοι το σκέφτονται να σας προσεγγίσουν, και θα το κάνουν αν δε σας βγει εκεί η υπερβολή της “απότομης προόδου” και συνακόλουθης αποκοπής από το παρελθόν. Όπως και να έχει, αυτή είναι μια περίοδος ανάπτυξης και αλλαγών, οι οποίες θα γίνουν σιγά σιγά (κατά προτίμηση μετά το τέλος του μήνα), γι’ αυτό πρέπει να έχετε τα μάτια σας ορθάνοιχτα και να μην αισθάνεστε πως χρωστάτε σε κανέναν το οτιδήποτε, εκτός από τον εαυτό σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Η ψυχοθεραπεία δουλεύει κυρίως όταν δε φοβόμαστε να πούμε τι ακριβώς μας συμβαίνει, ανεξαρτήτως του πώς έχουμε ήδη κρίνει τον εαυτό μας (αποτυχημένος είναι η απάντηση για τον πάρα πολύ αισιόδοξο – not – Ιχθύ) σε σχέση με τα συγκεκριμένα γεγονότα. Η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία που συνέπεσε με τα γενέθλιά σας έθιξε μεταξύ άλλων το κομμάτι των γκομενικών και το πώς βιώνετε την οικειότητα εντός και εκτός ενυδρείου. Τα στατιστικά δεν είναι υπέρ σας, γι’ αυτό και χρειάζεται να πείτε στον εαυτό σας την αλήθεια και να μη φοβηθείτε να προσεγγίσετε τον Θανάση με βάση τον τρόπο που αισθάνεστε και όχι με βάση τον τρόπο που περιμένει να το κάνετε. Θα χαλαρώσετε σίγουρα τις επόμενες μέρες, χωρίς να χάσετε την αποτελεσματικότητά σας στη δουλειά, και σε αυτό θα βοηθήσει πολύ και το καλό ξεκαθάρισμα που κάνει ο ανάδρομος Ερμής σε διάφορα μέτωπα.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr