ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 16-17 Φεβρουαρίου.

Πολλές ανασφάλειες βγαίνουν στη φόρα το Σάββατο, γι’ αυτό καλύτερα να πάτε στη λαϊκή για σέσκουλα, παρά να προγραμματίσετε εκ βαθέων συζήτηση με τον Θανάση μόλις θα έχει ανοίξει το μάτι σας. Από το απόγευμα και μετά η κατάσταση στρώνει και η επικοινωνία βελτιώνεται αισθητά, ενώ την Κυριακή η ομάδα πετάει καθώς το βασικό κονσέρν σας είναι το σον σον – άντε το πολύ το να μη σας κόψει η μπεσαμέλ για το παστίτσιο.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Όπως θα έλεγε και η Μύριαμ Απλού, σάς πετυχαίνουμε σε φάση ερωτικού συγκάματος ή εν γένει υπαρξιακού συγκάματος, αφού και δεν προλαβαίνετε να πάρετε ανάσα με όσα συμβαίνουν γύρω σας και όρεξη δεν έχετε να ασχοληθείτε με τον Θανάση και τη φάση του – αφού η δική σας κατάσταση μοιάζει, τουλάχιστον, πιο μπερδεμένη και πιο “επείγουσα” σε σχέση με τους προβληματισμούς όσων αγχώνονται π.χ. με το πού θα κλείσουν να πάνε το Πάσχα (ενώ εσείς γνωρίζετε πως η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι “Άνω Ηλιούπολη”). Ευτυχώς το σύγκαμα δεν αναμένεται να επεκταθεί και να προκαλέσει τη γνωστή καντήφλα που σας πιάνει όταν βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος, καθώς ο κόσμος σάς ψάχνει να σας κάνει παρέα εντόνως αυτή την περίοδο, άσχετα αν εσείς όσο δε σκέφτεστε όλα τα παραπάνω, ασχολείστε κυρίως με τη δουλειά – και στον κόσμο λέτε ότι με τη Σάσα συζητάτε για την Καρανάσιου, ΚΥΡΙΩΣ για την Καρανάσιου.

ΤΑΥΡΟΣ

Για κάποιο λόγο, θέλετε η άνοιξη, θέλετε οι επιστροφές ανθρώπων που τους είχατε ξεχάσει πιο πολύ από όσο έχει ξεχάσει το πανελλήνιο την προσφορά της Δώρας Αρχοντάκη στο τραγούδι, θέλετε απλώς το ότι δεν έχει συμβεί κάτι συγκλονιστικά κακό ή κακόγουστο αυτή την περίοδο, είστε πάρα πολύ ορεξάτοι και πάρα πολύ χαλαροί απέναντι σε όλα – ειδικά για τα δικά σας νευρωτικά δεδομένα. Η εσωτερική σας γαλήνη διοχετεύεται παντού και η φάση “ύπνος του Βουδιστή μοναχού” κυριαρχεί και το Σαββατοκύριακο. Κάτι λίγο σκέφτεστε το μέλλον και τη δουλειά, κάτι παραπάνω ένα νέο επαγγελματικό άνοιγμα, κι όλα αυτά βουτηγμένοι σε ένα πρωτόγνωρο – για τα δεδομένα της χρονιάς – ζεν. Μπράβο, καλώς ήρθατε, συνεχίστε έτσι και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και την υπαρξιακή μπουνάτσα για να σκεφτείτε τι θα κάνετε με τα γκομενικά σας, ιδίως τώρα που επιστρέφει ο ως άνω ξεχασμένος κόσμος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Βρίσκεστε, ας πούμε, σε μια άρνηση απέναντι στο γεγονός ότι όλα αυτά που ζείτε συνεπάγονται ένα συναισθηματικό αντίκτυπο πάνω σας, κι εσείς έχετε βαλθεί να πείσετε τον κόσμο ότι αντί για καρδιά έχετε ένα μπουκάλι τζιν κι αντί για συναισθήματα πολλές υποχρεώσεις στο σπίτι και τη δουλειά. Αυτό συμβαίνει, φυσικά, διότι ο Θανάσης μοιάζει με ένα άπιαστο όνειρο, κυρίως επειδή οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις είναι τέτοιες που, και να υπήρχε στη ζωή σας όπως τον θέλατε, ίσως και να μην προλαβαίνατε να ασχοληθείτε μαζί του όσο θα το είχατε ανάγκη (ναι, ξέρουμε, δεν έχετε τέτοιες ανάγκες εσείς, η βασική σας ανάγκη είναι το καμαμπέρ και το κομμωτήριο με οικολογικές βαφές). Αφήστε λίγο το πράγμα να τρέξει μόνο του, όπου κι αν είναι να φτάσει, και μη χτυπάτε ρυθμικά την παντόφλα στο πάτωμα, περιμένοντας το σύμπαν να συγκινηθεί απέναντί σας ειδικά, που η άνοιξη δεν έχει ξεξυπνήσει ακόμα τα αρχέγονα ένστικτα του αντικείμενου του πόθου σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το καλύτερό σας δεν είναι όταν όλα ευθυγραμμίζονται και η ζωή σας μοιάζει με σόου της Κορομηλά στα 90s, αλλά όταν προκύπτει στην καθημερινότητα η ευκαιρία να παραμυθιαστείτε από μόνοι σας, είτε ότι όλα πάνε καλά (ενώ έχετε φροντίσει προσωπικά με τις εμμονές σας να μην πάνε), είτε ότι όλα πάνε χάλια (ενώ και πάλι εσείς επιλέγετε να παραβλέπετε τα αισιόδοξα στοιχεία κάθε κατάστασης και μέσα σας να ζείτε το Άνοιξε Πέτρα). Αυτές τις μέρες είστε οριακά σε αυτή τη φάση και ευτυχώς θα βρείτε τον τρόπο να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει στα γκομενικά σας, ώστε να αποφύγετε και τα δυο ακραία σενάρια. Στα καλά νέα των ημερών είναι ακόμα ότι προκύπτουν ταξίδια από εδώ και από εκεί, ενώ συνολικά οι ορίζοντές σας ανοίγουν παραπάνω και δεν ασχολείστε πλέον μόνο με τρόπους να βασανίζετε τον εαυτό σας, επειδή μπήκε η άνοιξη και ό,τι είχατε στο μυαλό σας το χειμώνα για αυτή την περίοδο δεν έχει συμβεί (ακόμα τουλάχιστον).

ΛΕΩΝ

Δυο πράγματα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην ψυχούλα σας: από τη μια η δουλειά προχωράει πάρα πολύ γρήγορα, με τον ανάδρομο Ερμή να φέρνει συνεργασίες που δεν έκατσαν στο παρελθόν και πρακτικά να σας τις φοράει κολάρο, ενώ εσείς έχετε της άνοιξής σας τον χαβά και από την άλλη η ματαίωση που βιώνετε στα γκομενικά να σας σπρώχνει στους ακατάλληλους ανθρώπους τις πιο λανθασμένες στιγμές. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δείχνετε πάρα πολύ διαθέσιμοι απέναντι στον άλλο, και ότι έτσι χάνεται το μυστήριο (και άλλα πολλά εμπριμέ). Το πρόβλημα είναι ότι όλο αυτό συμβαίνει για το σπορ καθαρά και όχι επειδή βγαίνει από μέσα σας. Kάντε λίγο φόκους στα της δουλειάς κι αφήστε τις συναισθηματικές ταρζανιές για μια περίοδο λιγότερο πιεστική και πιο ουσιαστική για τη συναισθηματική σας ανάπτυξη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ό,τι θυμούνται χαίρονται οι Θανάσηδες της ζωής σας, και μαζί με αυτούς η Ελένη η συμμαθήτριά σας από την 3η γυμνασίου που είχατε παρεξηγηθεί γιατί δεν της είχατε χαρίσει εκείνο το σετ φακελόκολλες (όσοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό ας περάσουν έξω ή ας ρωτήσουν έναν που γεννήθηκε πριν το 1988) και γενικώς το παρελθόν σας επιστρέφει και δουλεύει τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κι εσείς το μόνο που θέλετε είναι να βάλετε κάτω τον Θανάση και να ζήσετε την “Εμμανουέλα Στην Αφρική” (όσοι δεν ξέρουν τι είναι αυτό, επίσης ας ρωτήσουν κάποιον γεννημένο όσο ο Μένιος Κουτσόγιωργας βρισκόταν εν ζωή). Τα πολύ καλά νέα είναι ότι η δουλειά προχωράει μόνη της κι έτσι έχετε άπλετο χρόνο για να βάλετε τα γκομενικά σας σε μια τάξη ή, ακόμα καλύτερα, μια δημιουργική αταξία που θα φέρνει πρωτοφανή ανανέωση στην καθημερινότητά σας.

ΖΥΓΟΣ

Είναι άλλο πράγμα να δείχνετε Ελένη Φουρέιρα στην ερμηνεία του Fuego κι από μέσα να είστε “Νίτσα, Ελενίτσα, Ελενάκι μου”, με μια εσάνς αυτολύπησης επειδή τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα φαντάζεστε. Φυσικά και ο κόσμος είναι άδικος και όταν έχετε πιο πολύ ανάγκη να πιάσουν τόπο όσα αισθάνεστε, κανείς δε θα σας δώσει σημασία, ενώ παράλληλα στη δουλειά θα επικρατεί το απόλυτο χάος, κι έτσι ο μόνος τρόπος για να δείτε δημιουργικά αυτές τις ημέρες είναι να τις εκλάβετε ως μια άσκηση στην αυτοσυγκράτηση (πράγμα εξαιρετικά αστείο από μόνο του, αλλά ας πούμε ότι αυτή είναι η δική σας Σαρακοστή). On the bright side, ένα τσιτσίνισμα θα πραγματωθεί ούτως ή άλλως, απλά μην το παραφουσκώσετε και νομίζετε ότι μπορείτε να αράξετε στο συγκεκριμένο σημείο και να τα γράψετε όλα εκεί όπου δεν πιάνει μελάνι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η λέξη των ημερών είναι “ενδοσκόπηση” και δη συναισθηματική ενδοσκόπηση, από αυτές που μοιάζουν με γνωσιακή ψυχοθεραπεία με προεκτάσεις τόσο φροϋδικές όσο και αλκοολικές (το ένα φέρνει το άλλο στην περίπτωσή σας). Φυσικά τι να σας πει εσάς η ενδοσκόπηση των εν λόγω ημερών, αφού όλη τη χρονιά αυτό κάνετε, πλην ολίγων εξαιρέσεων, σε κάθε περίπτωση όμως αυτό έχει το μενού – εκτός από καλαμάρι τηγανητό – κι έτσι θα αναλογιστείτε αν “νιώθουμε άραγε το ίδιο ή εσύ κάτι πιο λίγο”, με ένα τατς από ανανέωση στον εμμονικό τρόπο με τον οποίο συχνά αντιλαμβάνεστε τους ανθρώπους γύρω σας. Αλίμονο, δεν είπαμε να πάθετε μετάλλαξη και να αρχίσετε να συγχωρείτε από δω κι από κει όποιον βρίσκετε μπροστά σας, λίγο να παραδεχτείτε τι συμβαίνει μέσα σας είπαμε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο προϊστάμενος είναι έτοιμος να κάνει τον Γιάννη Πλούταρχο και να σας τραγουδήσει “Έψαχνα χρόνια να σε βρω” (κι εσείς να τρίβετε τα μάτια σας με αυτή την εξέλιξη), αλλά μη σας κάνει εντύπωση: αργείτε να κάνετε φόκους σε όσα έχουν σημασία γιατί σάς αποσπούν την προσοχή άλλα πράγματα, άσχετα με τις πραγματικές σας ανάγκες, όταν όμως το πετύχετε το κάνετε καλύτερα από όλους. Ο ανάδρομος Ερμής στον Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας φέρνει ευκαιρίες για αλλαγές στην καθημερινότητα, ενώ η ευχάριστη νότα των ημερών θα είναι η πρακτικότητα σε όλους τους τομείς, μια έννοια με την οποία δεν έχετε μεν πάρει διαζύγιο αλλά επί χρόνια βρίσκεστε σε διάσταση και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να την εφαρμόσετε παντού. Στα άλλα καλά νέα της ημέρας είναι και τα γκομενικά/ συναισθηματικά, τα οποία σάς εμπνέουν να ασχοληθείτε μαζί τους, αφού όλα τα υπόλοιπα είναι, έστω και προσωρινά, επιλυμένα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Απόψε κάποιος θα χαθεί, κι όταν λέμε κάποιος εννοούμε όποιος βρεθεί μπροστά σας, με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη πίεση γύρω γύρω, τόσο συναισθηματικά, όσο και επαγγελματικά, και για μεν τα δεύτερα δε σας νοιάζει και πολύ, για τα πρώτα όμως έχετε γκώσει, είτε εξαιτίας της στασιμότητας, είτε εξαιτίας της ανυπαρξίας τους. Τα καλά νέα είναι ότι θα έρθουν λεφτάκια, και μάλιστα χωρίς να κοπιάσετε ιδιαίτερα. Τα καλύτερα νέα είναι ότι θα παρατηρηθεί αυξημένο μεγιεμελέ το Σαββατοκύριακο και θα είστε οριακά να αισθανθείτε την αισιοδοξία στο πετσί σας. Η παγίδα εντοπίζεται μόνο στο σημείο όπου θα πιστέψετε πως όλα θα πηγαίνουν εφεξής έτσι εύκολα από μόνα τους, χωρίς να έχετε τη ρυθμιστική αρμοδιότητα πάνω στη ζωή σας. Ένα περίεργα ευχάριστο διάλειμμα είναι, οι αποφάσεις περιμένουν ακόμα να τις πάρετε και να αλλάξετε όσα χρειάζεται να πάνε στον αγύριστο. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μάλλον το εξωτερικό φάμπιουλουσνες δε φέρνει την ευτυχία (από μόνο του τουλάχιστον), ούτε το γεγονός ότι η Αφροδίτη πάνω σας διευκολύνει τα πάντα – ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο έρχεστε σε επαφή με τους υπαλλήλους της ΔΟΥ σας. Από τη μια λοιπόν ο Ερμής πιέζει να ξανασκεφτείτε μερικά πράγματα, τόσο για την οικονομική σας κατάσταση και το πώς θα βγει η άνοιξη με τα δεδομένα της. Από την άλλη, τα πράγματα είναι πιεστικά και σε σχέση με Θανάση, αφού οι ανασφάλειές σας είναι πανέτοιμες να ακυρώσουν οποιαδήποτε αυτοπεποίθηση φοράτε με καμάρι για να βγείτε έξω. Προφανώς λοιπόν καμία όρεξη δεν έχετε να ασχοληθείτε με ό,τι προσπαθεί να σας βάλει σε πλαίσια, έστω κι αν αυτό είναι για το καλό σας, κι ακόμα προφανέστερα πρέπει να είστε έτοιμοι να ολοκληρώσουν μερικά πράγματα την πορεία τους, σε συναισθηματικό επίπεδο κυρίως και κατόπιν να πάρετε απόφαση πως, ευχάριστες ή δυσάρεστες, αυτές ήταν οι ειδήσεις του Σταρ με τον Θοδωρή Δρακάκη.

ΙΧΘΥΕΣ

Ok, ίσως δε μπορείτε να συνεννοηθείτε απόλυτα με όλο τον κόσμο αυτές τις μέρες, ωστόσο μην ξεχνάτε ότι είναι μια περίοδος ανασυγκρότησης, αναδιοργάνωσης, θεραπείας σε βάθος και αντιμετώπισης των φόβων σας – κάτι σαν ψυχολογικό σπα με έντονη απολέπιση – και έτσι δε σας νοιάζει τόσο το πώς θα πάει η δουλειά και η συνεννόηση στο σπίτι, αλλά το πώς θα αντιδράσετε εσείς απέναντι σε ό,τι σας επιφυλάσσει η μοίρα σας στα δυο αυτά μέτωπα. Μισοτελειωμένες δουλειές από το παρελθόν, άνθρωποι, καταστάσεις, επιστρέφουν και δε λέτε να το πιστέψετε ότι ήρθε η ώρα να τα πείτε όπως πρέπει. Το καλύτερο στο πλαίσιο του πιο “ευχάριστου” ανάδρομου Ερμή που συνέβη τον τελευταίο χρόνο είναι ότι και τη διαίσθησή σας ακονίζετε και δε γκρινιάζετε ως συνήθως και η αποφασιστικότητά σας τονώνεται. Μια παγίδα υπάρχει μόνο: ενδέχεται μερικές από τις μισοτελειωμένες δουλειές του παρελθόντος να κρύβουν μισοτελειωμένους (σαν αναπτήρες της Άντζελας) ανθρώπους. Μακριά κι αλάργα.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr