ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 16-17 Φεβρουαρίου.

Από τις 14 του μήνα ο Άρης στον Ταύρο μάς συστήνει ξανά με την υπομονή (αλλά και την αργοπορία), την επιμονή (αλλά και την ξεροκεφαλιά), την πειθαρχία απέναντι σε ό,τι έχουμε βάλει σκοπό (αλλά και την υπερβολική καταπίεση), πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει (στο μυαλό μας) δικαιολογία για να μην υπάρξουν απτά αποτελέσματα σε κάθε τομέα της ζωής.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Το ζόρι των αρχών της εβδομάδας υποχωρεί διότι, ενδόμυχα, όπως και η πρωταγωνίστρια του Russian Doll, μάλλον θέλετε να ζήσετε κι έτσι δεν έχετε πάρει προσωπικά κάθε συμπαντική χαζομάρα που έχει μεσολαβήσει, όσο εσείς δουλεύετε και πασχίζετε να βρείτε μια λύση στα προβλήματα όλων. Το πολύ τρέξιμο σχετίζεται πλέον με τα λεφτάκια και τους (πολλούς) τρόπους που έχετε βρει για να τα αποκτήσετε, αλλά αυτό θα το κάνετε με χαρά και χωρίς να βαρυγκωμάτε, ιδίως από την Κυριακή και μετά που και τα επαγγελματικά μπαίνουν σε μια (ακόμα πιο) αρμονική φάση. Μην ξεχνάτε σε όλη αυτή τη διαδικασία να προσέχετε τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι η καλοπέραση είναι κάτι σχετικό για όλους – εξ ου και εσείς χρειάζεστε λίγη παραπάνω για να τα βγάλετε πέρα (σσσσς, κανείς δε θα μάθει τίποτα). 

ΤΑΥΡΟΣ

Το άγχος σας, που συγκρίνεται μόνο με το άγχος που είχε ο Γιάννης όταν πλάκωνε σπίτι η θεία Βιργινία και έψαχνε να παρουσιάσει σύζυγο, αρχίζει να υποχωρεί από τις 14 του μήνα – όχι επειδή έχει πάνω σας ευεργετική επίδραση ο Άγιος Βαλεντίνος (παρότι ως Άγιος που στο πλαίσιο των εορτασμών του ΤΡΩΣ θα έπρεπε), αλλά επειδή η ζωή, όσο δύσκολα κι αν αλλάζει η καθημερινότητά σας, βρίσκει τρόπους για να εξασφαλίζει την επιβίωσή σας, αυτή τη φορά με όλη την ενέργεια να είναι εμφατικά στραμμένη στα της δουλειάς και της διεκδίκησης των σχετικών με αυτή στόχων. Παράλληλα βέβαια είστε και πιο σίγουροι για τον εαυτό σας (εν γένει), ενώ εξαναγκάζεστε κάπως (όχι ότι δε θέλατε, αλλά λέμε τώρα) να γκομενίσετε “για το σπορ” (ή μάλλον γιατί κάνει kick in η αυτοπεποίθηση). Ειδικά από την Κυριακή, η διάθεσή σας για σον σον θα είναι έκδηλη και ξέρετε πώς πάει αυτό, όσο κάνετε τσάνελινγκ την Παπαρίζου στη Γιουροβίζιον, τόσο θα της μοιάζετε κιόλας. 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αν είχατε βαρεθεί το “σπίτι – δουλειά – δουλειά – σπίτι – μπουζούκια (απέξω)”, καταρχάς κακώς προτρέξατε και κατά δεύτερον, ο Άρης στον Ταύρο μπουρλοτιάζει κάθε προσπάθεια να ξεχάσετε όσα έχουν συμβεί και αποτελούν το αντίστοιχο των κρεπαρισμένων μαλλιών στα 80s (δηλαδή θέλετε να τα σβήσετε από προσώπου γης για πάντα και να μη βρουν οι αρχαιολόγοι, σε περίπτωση καταστροφής του πολιτισμού σήμερα, ούτε μισή ένδειξη ότι υπήρξαν ποτέ), ενώ τα συναισθήματά σας ανεβοκατεβαίνουν την υπαρξιακή σας ανεμόσκαλα. Προτού καταλήξετε (πάλι) στο συμπέρασμα ότι δυο πράγματα δε θα αλλάξουν ποτέ, τα μαλλιά της Ελένης Φιλίνη και η διδυμίσια (sic) ματαιότητα απέναντι στο σύμπαν, σκεφτείτε ότι είστε εξαιρετικά προσαρμοστικοί μπροστά σε κάθε καταστροφή, συνεπώς ένας “λόξιγκας” σαν αυτόν σε επίπεδο δουλειάς και σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) δεν είναι τίποτα που δε μπορείτε να διαχειριστείτε, ειδικά για δυο μέρες την εβδομάδα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν όλες οι άλλες συνταγές αποτυγχάνουν, όταν μπροστά σας απλώνεται η άβυσσος, όταν όλα αυτά (φυσικά) τα κρύβετε (όσο πιο μεγάλη η επιτυχία του κρυψίματος, τόσο πιο πολύ υποφέρετε) και όταν θεωρείτε πως αυτό θα συνεχιστεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, έρχονται οι φίλοι να αναλάβουν δράση θέλετε – δεν θέλετε. Ο Άρης στον Ταύρο σάς βγάζει έξω με το ζόρι και σάς δίνει νέα παιχνίδια για να ασχολείστε όσο αναθεωρείτε τις προτεραιότητες του μήνα, τώρα που καταλαβαίνετε πως, ειδικά στη δουλειά, δεν έχει νόημα να ζορίζετε κανέναν να αλλάξει τους ρυθμούς του για να εναρμονιστεί με εσάς. Υπάρχει ζωή και έξω από τη δουλειά και τον Θανάση, πράγμα που ήδη γνωρίζετε, αλλά που φοβάστε να αντιμετωπίσετε κατάματα τις καθημερινές. Από την Κυριακή θα είστε καλύτερα συναισθηματικά έτσι κι αλλιώς, απλά μην επαναπαυθείτε σε αυτό και χάσετε το στόχο, που είναι συνολικά οι καλύτερες μέρες και όχι οι δυο ώρες πριν πάτε για ύπνο.

ΛΕΩΝ

Ωραίο πράγμα η (επιλεκτική) ενηλικίωση, ιδίως όταν αποδίδει καρπούς στη δουλειά και σας κοιτάνε όλοι σαν να είστε ο σωτήρας της εταιρίας, ο φωτεινός παντογνώστης, ο άνθρωπος που θα μας βγάλει από τα μνημόνια και ο προστάτης των σιτηρών, όμως όταν χάνετε το flair της καθημερινότητας, δηλαδή όταν περιορίζετε τα πολλά καραγκιοζιλίκια (ακούσια συνήθως), αρχίζετε να βαριέστε οικτρά. Δεν πειράζει, καθώς είναι περίοδος για να μπουν σε τάξη πρακτικά καθημερινά θέματα, όπως η δουλειά και οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Η διαχείριση υπό πίεση, εξάλλου, είναι το καλύτερό σας, αφού δε σας νοιάζει τόσο το αποτέλεσμα όσο να πείτε ότι τα καταφέρατε και δη μόνοι σας. Το θέμα είναι, φυσικά, να μην τα παίξετε (κρυφά από τους άλλους) λόγω άγχους και, κυρίως, να μη γίνετε από δυο χωριά στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας (ή να μην σας ψάχνουμε στο αυτόφωρο Παρασκευή βράδυ, που είναι και η χειρότερη στιγμή για να συλληφθεί κανείς – κρατήστε αυτή την πληροφορία για καλό και για κακό).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι είναι οι επιλογές τους και οι δικές σας επιλογές είθισται να είναι ποιοτικά διαφορετικές από αυτές των υπολοίπων (κατά μέσο όρο), πράγμα που έχει δυο ειδών συνέπειες πάνω σας: (α) να είστε πιο καταπιεσμένοι κι από παιδιά εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας, (β) να μιλάτε έξω από τα δόντια περισσότερο και από την κυρία που το τραγουδούσε στην Πάνια. Στη φάση αυτή το πρώτο υποχωρεί και το δεύτερο εντείνεται και μπορούμε να πούμε ότι η η ευτυχία φαίνεται πάνω σας ανάγλυφη, καθώς παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις (στα επαγγελματικά και τα του σπιτιού/ οικογενειακά κυρίως) η φάση με τον Θανάση είναι – συγκριτικά και με πριν – τέλεια. Τι μπορεί να πάει στραβά, θα ρωτήσετε, και η απάντηση είναι, ξανά, “οι επιλογές”, τουτέστιν αυτό το Σαββατοκύριακο μην επαναπαυθείτε για κανέναν λόγο (αν και την Κυριακή θα φροντίσει ο Θανάσης για αυτό έτσι κι αλλιώς).

ΖΥΓΟΣ

Ό,τι δουλέψατε δουλέψατε σε επίπεδο σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), από τούδε και στο εξής μιλάει το αίμα, ο ενθουσιασμός, η παρόρμηση, η έξαψις (που θα έλεγε και η Καλή Φέρρη), το υπαρξιακό arousal μέσα από τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε με τον Θανάση (ή επιδιώκετε να σχετιστείτε, κατά περίπτωση). Θέλετε να γίνουν ΟΛΑ δικά σας, γιατί το σύμπαν σας χρωστάει (αλήθεια είναι αυτό βέβαια) και αν γκομενικώς δεν προχωρήσει αυτή η νέα στάση ζωής, θα θεωρείτε ότι σας χρωστάει από τη μάνα σας και τον χημικό που είχατε στο λύκειο και σάς είχε βάλει 18 αντί για 20 στο δεύτερο τετράμηνο, ως τον πρόεδρο της ΕΕ και τον προϊστάμενο του ΙΚΑ Πατησίων. Κι επειδή στο επίπεδο αυτό, των χρημάτων δηλαδή, ενδέχεται να απογοητευτείτε, δώστε έμφαση στο γκομένισμα (όχι επειδή εκεί η απογοήτευση είναι πιο πολύ δουλεμένη στην προπόνηση, αλλά επειδή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία όλη αυτή η ορμή σας να πιάσει τόπο).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αισθάνεστε σαν τον Don Draper μετά που ανέβηκε 17 ορόφους μαζί με τον Roger Sterling, αφού είχαν καταπιεί 8 πιατέλες στρείδια, 5 μαρτίνι (καθένας) και δυο τσιζκέικ (για το “σβήσιμο”), τουτέστιν έτοιμοι να λιποθυμήσετε, αλλά επειδή έχει ξεκουβαληθεί ξένος κόσμος στο γραφείο, μπορείτε να συγκρατηθείτε από σήμερα ως τη Μεγάλη Πέμπτη. Φυσικά η δουλειά σάς απασχολεί λόγω όγκου και απαιτήσεων, όμως πιάνουν τόπο όσα κάνετε (εξ ου και δεν γκρινιάζετε τόσο), κι αυτό θα συνεχιστεί για λίγο ακόμα, απλά παράλληλα θα δουλεύετε και τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), όποιο κι αν είναι το στάτους τους. Ναι, κάνετε πολλά πράγματα για τους άλλους αυτή την περίοδο, αλλά ευτυχώς δε χάνετε τον εαυτό σας μέσα σε όλη αυτή τη δίνη. Από την Κυριακή οι αδέσμευτοι θα έχουν και διάφορα ξέμπαρκα τυχερά, ίσα για να κρατιούνται σε φόρμα μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό υποχρεώσεων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εκεί που κάθεστε και χαριεντίζεστε (ναι, μπήκε μέσα στην Πετρούλα Φον Τρίερ ο νονός της Λίλης από το Λαβ Σόρρι) με τον Θανάση και τον κάθε Θανάση και στρίβετε μπούκλα με άκρατο αισθησιασμό, ο Άρης στον Ταύρο σας διακόπτει όπως ο Τόλης τη Ντένη με τον Δημήτρη και σας επαναφέρει στην τάξη καθώς παράλληλα μέσα σας καταρρέετε από την πίεση της δουλειάς (και διαφόρων άλλων πραγμάτων). Μια φορά δεν είναι αρκετή για τίποτα, κι έτσι όσο κι αν ξεκουραστήκατε τις προηγούμενες ημέρες, θα χρειαστείτε κι άλλο, ενώ παράλληλα όσο κι αν πραγματώσατε το σον σον σας, πάλι θα θέλετε κι άλλο. Μην αφήσετε κανένα να υπερκαλύψει το άλλο, κι αφήστε τους άλλους να σας βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν σε κάθε τομέα από τους δυο – το βασικό είναι να χαρείτε και τα δυο και να μη βάζετε τρικλοποδιές στον εαυτό σας (αν και αυτό είναι το σπορ όπου βραβεύεστε καθημερινά με το χρυσό μετάλλιο, αν σας αφήσουν ελεύθερους).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θέλετε να σταθείτε στη μέση του γραφείου σας και να ουρλιάξετε ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ και μετά, αφού στρέψουν όλοι την προσοχή πάνω σας, να τους απολύσετε (παρότι στο μεταξύ θα έχει καταφτάσει ο προϊστάμενος και μαντέψτε τι θα σκεφτεί να κάνει – αν δεν πάει το μυαλό του πρώτα στο ότι θέλετε αναρρωτική). Αυτή η σύγχυση υποχωρεί σταδιακά και ο Άρης στον Ταύρο κάνει ό,τι μπορεί για να θυμηθείτε πώς είναι η καλοπέραση σε γκομενικό επίπεδο, τουτέστιν πώς είναι όλοι να έχουν στραμμένη την προσοχή πάνω σας – όχι επειδή θέλετε να τους δείρετε, αλλά επειδή λάμπετε και βγάζετε όλη την υγιή “αιγοκερίλα” σας. Η διασκέδαση σάς περιμένει όσο κι αν προσπαθείτε να την αποφύγετε και όσο κι αν λέτε ότι έχετε άλλες προτεραιότητες, υποκρινόμενοι σαν τη Μαρκάταινα όταν έμεινε έγκυος η Ντορίτα ότι θα αφοσιωνόταν πλέον στην κόρη, το εγγόνι της και τη Μπουμπουλίνα. Cheer up, το αξίζετε ακριβώς όπως η Μαρκάταινα όταν έπιασε γκόμενο τον Αντώνη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θυμάστε εκείνη την εκπομπή της Πάνια που έβγαινε ένας κύριος και έλεγε σε μια κυρία (που ήθελε να την κάνει παπαδιά) “πρώτο πρώτο μπορείς να ηρεμήσεις;”. Αν δεν τη θυμάστε, θυμηθείτε τη, διότι πρέπει πρώτα πρώτα να ηρεμήσετε από τις πολλές εξελίξεις που έχουν συμβεί αυτές τις ημέρες (οι μισές, όπως πάντα, είναι στο μυαλό σας), ώστε να μπορείτε να βγάλετε το μήνα αναίμακτα. Η επιστροφή στο σπίτι θα σας καλαρέσει (ναι, είναι από τις φορές που θυμάστε πόσο ωραία είναι να μην βρίσκεσαι σε υπερδιέγερση όλη την ώρα) ενώ θα χαρούν και οι δικοί σας άνθρωποι που θα σας βλέπουν κάπως πιο ήρεμους, πιο κατασταλαγμένους (κι ας μην είστε στ’ αλήθεια), κάπως πιο έτοιμους για σοβαρά πράγματα, τέλος πάντων, σαν να έχετε βρει το νόημα της ζωής (για φέτος τον χειμώνα τουλάχιστον) και προσπαθείτε να το περιγράψετε/ μεταδώσετε στους άλλους.

ΙΧΘΥΕΣ

Με τα οικονομικά προβλήματα (κάπως) πιο τακτοποιημένα και το πλάνο “πώς να βγάλετε το χειμώνα χωρίς να βιαιοπραγήσετε και να τραυματίσετε τα λέπια σας” να προχωράει με σχετική επιτυχία, η επικοινωνία ξεμπουκώνει και πλέον δε συγκρατιέστε απέναντι σε κανέναν, είτε έχετε απέναντί σας τη θεία σας την Τασούλα, είτε την Μπιγιονσέ, αυτό που είναι να πείτε, θα το αμολήσετε και μάλιστα δε θα σας παρεξηγήσει και κανείς. Παράλληλα, ήδη από το Σαββατοκύριακο η κοινωνικοποίησή σας θα είναι προτεραιότητα, καθώς δε θέλετε να χάσετε ούτε μισή ευκαιρία να συναναστραφείτε ανθρώπους που σάς έχουν λείψει (εξαιτίας των υποχρεώσεων της δουλειάς σας, κυρίως) ή που τους έχετε ανάγκη με κάποιον άλλο τρόπο. Φυσικά πάντα υπάρχει ο φόβος να αποκαλύψετε πολλά παραπάνω από όσα είχατε αρχικά σκοπό, όμως, είπαμε, κανείς δεν σας παρεξηγεί, και αν δεν τα πείτε τώρα που τα αισθάνεστε, πάλι θα τα κρατήσετε μέσα σας και θα σκάσετε χωρίς λόγο. Ζήστε λίγο, δεν κάνει κακό.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;