ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 9-10 Φεβρουαρίου.

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 4 Φεβρουαρίου μάς ανεξαρτητοποιεί από τους άλλους και τις δικές τους ανάγκες, όσο προσπαθούμε να εντοπίσουμε τι μας χαλάει και τι μας φτιάχνει τη διάθεση, πίσω από κάθε υποχρέωση που έχουμε λουστεί με τους κλασικούς τρόπους (ναι, μάνα, θα πάω εγώ στο καθαριστήριο αφού εσύ έχεις να δεις τη Γυναίκα Χωρίς Όνομα). Στο μεταξύ η Αφροδίτη στον Αιγόκερω σοβαρεύει (με την απόλυτα καλή έννοια) τα γκομενικά και τις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις), αφού – για ένα x χρονικό διάστημα, έστω – θα δίνουμε σημασία μόνο σε όσους ανθρώπους είναι πράγματι συνεννοήσιμοι, αποφεύγοντας επιμελώς οποιονδήποτε ετοιμάζεται να κάνει τον κομήτη και μετά να κάνει, απλώς, ζημιά.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Η φάση είναι “αδέρφια αρίμπα να φύγει η Γιαννίμπα”, πρωτίστως διότι δε μπορείτε τα αλίπαστα (“γιατί έχουν κι αυτό το λέπι”) και δεύτερον διότι δε γεννήθηκε ακόμα άνθρωπος (ή εξωγήινος for that matter) που θα σας πει ΕΣΑΣ ότι δεν ξέρετε να κάνετε τη δουλειά σας (άλλο αν ενίοτε βγαίνει πιο τσαπατσούλικη κι από διαγωνιζόμενο στους προκριματικούς του Master Chef). Φυσικά αυτό είναι εντελώς δευτερεύον μπροστά στη διάθεσή σας να βγείτε και να γυρίσετε όπως η Paris Hilton επί ΠΑΣΟΚ (στις 11 το πρωί με ένα παπούτσι μόνο και γυαλιά ηλίου που θα σας αφαιρέσουν χειρουργικά πριν σάς βάλουν για ύπνο). Ωραία είναι να συμβαίνουν αυτά, απλά σκεφτείτε ότι αυτή η περίοδος είναι καλή όχι μόνο για να θυμηθείτε τα νιάτα σας από άποψης διασκέδασης με τους φίλους, αλλά να βελτιώσετε επί της ουσίας τις μεταξύ σας σχέσεις, επισημαίνοντάς τους (ξεμέθυστοι) τι είναι αυτό που σας ενοχλεί (εδώ και καιρό, η αλήθεια είναι) πάνω τους.

ΤΑΥΡΟΣ

Αισθάνεστε σαν καλεσμένος στον Παπαδόπουλο, αλλά όχι από αυτούς που κάθονται σε κεντρική θέση (κατά μέσο όρο βλέπουν τον παρουσιαστή με το κιάλι), καθώς θέλετε μεν να βρίσκεστε εκεί, αφού ο νους σας είναι στα γλέντια, τις εξόδους, τις εκδρομές (όπου κι αν είναι το στούντιο του Στην Υγειά Μας, εκδρομή θεωρείται για εσάς αυτή την περίοδο), από την άλλη όμως σάς τρώει (κλασικά) το θέμα της δουλειάς, είτε επειδή κάτι δεν πάει (ενώ έπρεπε να πηγαίνει), είτε επειδή πάνε όλα μαζί και βλέπετε την απόδοσή σας να απέχει πολύ από το μέσο ζεϊμπέκικο του Γκλέτσου στην προαναφερθείσα εκπομπή πολιτισμού της ελληνικής τηλεόρασης. Όλα θα γίνουν, σημασία έχει να σκέφτεστε πάντα το “μπροστά” και το “ψηλά” και να μη χαλαρώνετε – χωρίς αυτό να σημαίνει προφανώς ότι θα ξεχάσετε την καλοπέραση στην πορεία προς τη φιλοδοξία (κι όταν λέμε καλοπέραση εννοούμε βέβαια και τον Θανάση).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δυο φωνές σάς τρελαίνουν, η μία λέει “ορίστε ένα καλό παιδί, έχει βγάλει και το πανεπιστήμιό του, έχει και το λόουερ (το δύσκολο, του Κέμπριτζ), έχει κάνει και δυο μακροχρόνιες σκέσεις – πάντα με κάπα οι σκέσεις – στη ζωή του, οδηγεί και όπελ κόρσα, δεν είναι άνθρωπος που κάνει τρέλες, γιατί δεν κάνεις κάτι με αυτόν” και η άλλη λέει “έκλεισα εισιτήρια για Βερολίνο, πάμε Berghain να θυμηθούμε τα παλιά, δεν πιστεύω να θέλεις να βγεις με αυτό το “πετιλόν”. Φυσικά όλοι ξέρουμε εκ φύσεως προς τα πού τείνετε, και το τι θα αποφασίσετε (για αυτό το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον) είναι δικό σας θέμα – εξάλλου δεν είναι μια συγκυρία που απειλεί και το well-being σας συνολικά, απλά εμείς επισημαίνουμε το χάσιμο και το χάσμα στην ψυχούλα σας. Η δουλειά τουλάχιστον δεν έχει τέτοια θέματα, καθώς στρωθήκατε συνολικά και είδατε αποτελέσματα – πράγμα που σας διδάσκει ακόμα μια φορά πως η επιλεκτική ενηλικίωση δεν είναι λύση για τίποτα, ολιστικά πρέπει να τα βλέπετε όλα (ναι, φυσικά και το θέμα του Θανάση, απλά δεν τόσο πιεστικό αυτή τη στιγμή).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πάμε πρώτα στα τετριμμένα καθημερινά, δηλαδή στο προσωπικό σας μνημόνιο/ χρέος, που νομίζετε ότι θα βγάλει στόμα και ουρά και θα γίνει ο Γκοτζίλα που θα ισοπεδώσει τα πάντα γύρω του. Αυτή η ταλαιπώρια (ναι, με τόνο στην προπαραλήγουσα) φτάνει στο τέλος της, ιδίως αν την περνάτε μαζί με άλλους, καθώς θα βοηθήσουν ουσιωδώς στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων σας. Σε γκομενικό επίπεδο οι εξελίξεις είναι βολικότατες, καθώς εδώ και μέρες είστε μια παραφαγωμένη γάτα που αναζητά αγκαλιά για να κουρνιάσει και αυτή η σταθερότητα προκύπτει σε συναισθηματικό επίπεδο, είτε είστε μόνοι σας, είτε μαζί με τον Θανάση. Φυσικά όταν έχετε τη σταθερότητα δεν την εκτιμάτε όσο πρέπει (σε συναισθηματικό επίπεδο, ξαναλέω), γι’ αυτό προσέξτε μην ανακατέψετε τα πράγματα χωρίς λόγο και θυμηθείτε πάλι περσινά ξινά σταφύλια – ή αν τα θυμηθείτε παραμείνετε απλώς στην ανάμνηση και σκεφτείτε πώς θα αξιοποιήσετε αυτές τις μέρες για να αισθανθείτε εκείνη την πληρότητα ποτ συνήθως σας λείπει όσο λείπει σε όλους μας ο Ανδρέας Μικρούτσικος από την τηλεόραση.

ΛΕΩΝ

Θυμάστε παλιά που η μάνα σας έβλεπε την Melanie Griffith στο Εργαζόμενο Κορίτσι και λέγατε “έτσι θα γίνω κι εγώ μια μέρα”, του executive το κάγκελο θα πραγματωθεί στη ζωή μου (μείον η καούκα βέβαια, αν και ως λέοντες κρυφογουστάρετε λακ με το ντεπόζιτο”; Τέλος πάντων, αυτά τα aspirations σας σιγά σιγά φαίνεται πως γίνονται πραγματικότητα – ένα πράγμα τη φορά, βέβαια, κι αν θέλετε να ξεκινήσετε από κάπου, αυτό ας μην είναι ο Σβάρτσκοπφ. Όπως και να έχει, η καθημερινότητα στρώνει και εκείνο το άγχος που σάς έτρωγε τα σωθικά για μέρες κάνει οριστικό fade out, και το καλύτερο στην όλη ιστορία είναι πως δεν κωλώνετε πουθενά, ούτε καν στην κούραση της δουλειάς. Δουλέψτε τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) αυτό το Σαββατοκύριακο, μιλήστε με τον άνθρωπό σας, δώστε τα points σας, απλά μην ξεχνάτε ότι εδώ δεν υπάρχει περιθώριο για την όποια αλαζονεία (αυτό να το θυμάστε γενικότερα).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σε τέτοια κέφια είχαμε να σας δούμε από όταν είχαν βάλει τελευταία φορά προσφορά μείον 70% τις χλωρίνες στα σούπερ μάρκετ (εντάξει, είμαστε υπερβολικοί, και με τα απορρυπαντικά πλυντηρίου την ίδια χαρά κάνετε). Το κέφι σας έχει επανέλθει παρά τη σκληρή δουλειά και τα κουλά ωράρια, και όλα λειτουργούν βάση προγράμματος – φυσικά μόνο εσείς ξέρετε πόσο δύσκολη ήταν η προσπάθεια για να φτάσετε ως εδώ σε μια φάση που όλοι μοιάζουν να βρίσκονται στον πλανήτη Γκούφυ. Μην καταπιεστείτε για κανένα λόγο και πουθενά, δεν είναι υποχρεωτικό το να συγχρωτιστείτε με αυτούς που αποφεύγατε συστηματικά από όταν ήταν relevant η Τερέζα (αυτή που έλεγε το “Κυπελλάκι”), απλά για να κάνετε τη χάρη στη μάνα σας/ τον πατέρα σας/ τον Θανάση/ τη συμπεθέρα σας. Γκομενικώς επίσης όλα βαίνουν καλώς, απλά η σταθερότητα είναι ένα θέμα που όλοι (μα όλοι) το εκλαμβάνουν διαφορετικά – ίσως μάλιστα είναι καλύτερα έτσι.

ΖΥΓΟΣ

Είπατε να ρίξετε τους τόνους και να μαζευτείτε λίγο (για να μην ξαναζοριστείτε τόσο πολύ οικονομικά στο τέλος του ερχόμενου μήνα), guess what, όμως: κανείς σε τέτοια ψυχολογική διάθεση δε μπορεί να καθίσει σπίτι κι αν το κάνει, θα χρειαστεί να ξοδευτεί για noise cancelling ωτασπίδες, ώστε να μην ακούει τη μάνα του ή τον οποιονδήποτε άλλο φιλοδοξεί να του καβαλήσει το νευρικό σύστημα χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο (κυρίως για το σπορ συμβαίνουν αυτά). Το καλό είναι ότι – για μερικές ημέρες τουλάχιστον – γκομενικώς κάτι θα κινείται και μάλιστα θα σας αρέσει κιόλας. Το κακό είναι ότι έχετε γκώσει κάπως με όλους τους περιλιμπανόμενους που βρίσκονται (στατιστικά μιλώντας στο δρόμο σας). Η μέση λύση προφανώς και υπάρχει, απλά η δουλειά ίσως σάς αποπροσανατολίσει (τουλάχιστον για το Σαββατοκύριακο) από αυτήν. Ό,τι κι αν γίνει, θα περάσετε καλά, αυτό είναι βέβαιο κι εδώ που έχουμε φτάσει, αυτό έχει και σημασία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Eκεί που νομίζατε ότι δεν αντέχετε να ασχοληθείτε άλλο με τα της οικογένειας, μια κινητήριος δύναμη (λέγεται “σκορπίσια υπομονή”) έχει ενεργοποιηθεί και σάς δίνει το κουράγιο να συνεχίσετε, εκεί που οι άλλοι θα είχαν γονατίσει και θα παρακαλούσαν να τους στείλουν εξορία κάπου μακριά, π.χ. στη Σιβηρία, μπας και γλιτώσουν από αυτό το μαρτύριο. Ένας βασικός παράγοντας για τον οποίο δεν γκρινιάζετε με όλα αυτά είναι και το ότι η δουλειά προχωράει κανονικά και χωρίς εντάσεις με τους συναδέλφους, ενώ και ο Θανάσης είναι κουλ απέναντί σας. Το μόνο που θα χρειαστεί να αποφύγετε είναι το μουντ “άι σιχτίρ κι εσύ κι ο γρύλος σου”, το οποίο στη δική σας περίπτωση προκύπτει όταν όλοι οι άλλοι νομίζουν ότι δεν ξέρετε πώς σκέφτονται και πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να σας ξεγελάσουν/ αιφνιδιάσουν/ τρομάξουν και γενικά να σας κάνουν κάτι που ήδη δε θα έχετε φανταστεί πως μπορεί να συμβεί. Αποφύγετέ το για λίγο, γιατί πράγματι αυτές τις μέρες δεν θέλουν τίποτα από τα παραπάνω, όσο κι αν δυσκολεύεστε να το πιστέψετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όταν δεν σας λείπουν τα λεφτά, γκρινιάζετε ότι σάς λείπει η ουσία των πραγμάτων, κι όταν δε βρίσκετε νόημα στη ζωή σας, σάς λείπουν τα λεφτά  και όταν τίποτα από τα δυο δε συμβαίνει, αφενός γκρεμίζονται φούρνοι στη γειτονιά σας και αφετέρου δεν ξέρετε τι να την κάνετε τόση χαρά. Έτσι και τώρα, που τα οικονομικά έχουν κάπως τακτοποιηθεί (σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η συμφιλίωσή σας με την προοπτική του να δουλεύετε σαν ανθρακωρύχοι στο Βέλγιο του προπερασμένου αιώνα προκειμένου να βγάζετε όσα θέλετε/ χρειάζεστε), στρώνει και η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο (ν. 1 απειλή για το well-being σας – κι αυτό όχι επειδή δεν καταλαβαίνετε εσείς τι θέλουν οι άλλοι). Αυτή η χρυσή ισορροπία ίσως ταρακουνηθεί από την Κυριακή και μετά, όμως σκεφτείτε καλά τι πάτε να κάνετε, με δεδομένο ότι είναι πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ήταν τόσο ευχάριστη/ δημιουργική/ επικερδής η πραγματικότητα γύρω σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Mετά από κάμποσο καιρό, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, έφτασε η ώρα και η στιγμή που όλη αυτή η εσωτερική καντήφλα θα αντικατασταθεί από κάτι που αναζητούσατε απεγνωσμένα πίσω – μιλάμε φυσικά για την αυτοεκτίμησή σας, τη γοητεία, το flair σας, βρε αδερφέ, που το υπαρξιακό μεγιεμελέ σε συνδυασμό με τις αστοχίες των Άλλων σάς είχε στερήσει περισσότερο από ό,τι έχει στερήσει ο Ανδρέας Μικρούτσικος τον εαυτό του από το ελληνικό ριάλιτι την τελευταία δεκαετία. Οικονομικά επίσης είστε καλύτερα, πράγμα που είναι spirit lifting (οριακά μεθυστικό θα λέγαμε), και έτσι εκ των πραγμάτων επικίνδυνο για την αντικειμενική εκ μέρους σας αντίληψη της πραγματικότητας. Δεν έγιναν ξάφνου όλοι αυτοί φίλοι σας, ούτε τους έχετε γοητεύσει απότομα, με τρόπο που να τους κάνετε να ξεχνούν τι θέλουν εκείνοι από εσάς, όμως να ξέρετε πως αν κάτι θέλετε να πάρετε από τους Άλλους, τώρα είναι ευκαιρία να το (ξανα)βάλετε μπροστά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καινούργια πράγματα έρχονται με τη Νέα Σελήνη πάνω σας, κι αν τόσο καιρό γκρινιάζατε που όλα έμοιαζαν ίδια, παρά την όποια πρόοδο σημειώνατε σε κάθε τομέα, ήρθε η ώρα να αποζημιωθείτε, ξεκινώντας gloriously όσα αναβάλλατε εξ ανάγκης. Παράλληλα βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι μέσα στο κεφάλαιο “Προσωπική Ανάπτυξη” δε συμπεριλαμβάνεται μόνο η επίσκεψη στο νυχάδικο, αλλά και η αναδρομή στο (πρόσφατο, μην πάτε μακριά) παρελθόν, που θα σας δώσει την πλήρη εικόνα (αν έχετε την αντίστοιχη διάθεση, βέβαια) του τι σας ενοχλεί και τι όχι, ώστε να μη συνεχίζετε να το λούζεστε και μετά την περίοδο των γενεθλίων σας. Από το Σαββατοκύριακο και μετά θα κινηθούν και τα γκομενικά (επί της ουσίας), παρότι συνήθως αυτά σάς αποσυντονίζουν ως προς την προσωπική ανάπτυξη και ευημερία – ακόμα και για την επιλογή “σελάκ ή απλό” ενδέχεται να σας αποσυντονίσουν, αλλά αυτό μόνο εσείς μπορείτε να το λύσετε.

ΙΧΘΥΕΣ

Πράγματα που δεν γνωρίζατε ή που δεν μπορούσατε καν να φανταστείτε ότι συμβαίνουν γύρω σας έχουν αρχίσει να σκάνε εδώ και λίγες ημέρες, πάνω που θέλατε να αράξετε λίγο και να αφήσετε τα πάντα στον αυτόματο – εκτός από το θέμα της διασκέδασης, καθώς σάς έχει λείψει και πιστεύετε (δικαίως) ότι δε θα βγει αλλιώς το υπόλοιπο του χειμώνα, αν δεν το ρίξετε λίγο έξω κι αν δεν χαλαρώσετε με κάποιο τρόπο. Η αλήθεια είναι πως το βασικό εργαλείο που θα χρειαστείτε για να αντιμετωπίσετε όσα έκτακτα έρθουν είναι η επικοινωνιακή σας δεινότητα, η οποία κάνει kick in όταν η αδρεναλίνη είναι στα χάι της και όταν το ένστικτό σας ξυπνάει απότομα κι αρχίζει να βρυχάται μέσα στην ψυχούλα σας. Χωρίστε τα όλα σε κουτάκια, όσο μπορείτε, φυσικά, και προχωρήστε αναλόγως – χωρίς να ξεχνάτε πως το “όλα για καλό γίνονται” δεν το λέμε παρηγορητικά, αλλά ως ένδειξη αποφασιστικότητας για το πού θέλετε να φτάσετε γενικότερα.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr