ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 19-20 Ιανουαρίου.

Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Άρη ανακατεύει τα πάθη εδώ και μέρες, ενώ ο Ήλιος στον Υδροχόο από την Κυριακή φέρνει στην καθημερινότητα αυτή την αβάσταχη ελαφρότητα του “είναι”, όπως μόνο ο Υδροχόος μπορεί να την ερμηνεύσει, με ανώτερες πνευματικές αναζητήσεις (τέρμα η Πάνια για κανένα μήνα δηλαδή) και ανοιχτούς ορίζοντες απέναντι σε όλα. Η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στον Λέοντα στις 21 του μήνα, που ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζει τις καταστάσεις, ιδίως τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ξυπνάει κρυμμένα συναισθήματα και φέρνει ανατροπές και πολλές εξελίξεις σε διάφορους τομείς. Listen to your heart, babes.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Εξακολουθείτε να θέλετε τα “όπα” σας, κι όσο η δουλειά απαιτεί από εσάς πράγματα και οι συνεργάτες/ προϊστάμενοι εμφανίζονται μπροστά σας όπως η Σωσώ με το αλυσοπρίονο στην πόρτα της Φλώρας όταν έμαθε πως είναι έγκυος από τον Αλέκο, αναζητάτε τρόπους, όσο κουλοί κι αν είναι, για να λουφάρετε ξεκουραστείτε και, κυρίως, για να ασχοληθείτε με τις παρέες σας και την κοινωνική σας ζωή. Η Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα στις 21 του μήνα θα φέρει πολλές συναισθηματικές αλλαγές και ίσως σάς περιορίσει (ή σας αφήσει την αίσθηση ότι περιορίζεστε/ σας στριμώχνουν σαν 45άρι πόδι σε 39άρα γόβα), γι’ αυτό και πρέπει να είστε ήδη προετοιμασμένοι σε σχέση με το πού βρίσκεστε (συναισθηματικά αλλά και γενικότερα) και πού θέλετε να πάτε, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων ως προς ό,τι έχετε βάλει στόχο για τον χειμώνα (σαν να λέμε είστε η Φλώρα και η Σωσώ καταφτάνει με τανκ έξω από το τριάρι των Εξαρχείων). Ναι, οι φίλοι μπορούν να σας σώσουν, αλλά πρώτον έχουν κι αυτοί τα δικά τους και δεύτερον μπορούν να καταλάβουν πως ό,τι προκύψει σε συναισθηματικό επίπεδο περνάει – αναγκαστικά – από το δικό σας χέρι.

ΤΑΥΡΟΣ

Όπως θα έλεγε και η Ασπασία, σάς κούρασαν τα βάσανα και η υποκρισία του κόσμου, όχι επειδή πιάσατε την αφεντικίνα σας με τον γαμπρό της, αλλά επειδή καθένας στη δουλειά έχει τον απόλυτο δικό του καημό, νομίζοντας ότι από τη σκέψη του εξαρτάται το μέλλον της γης (και μερικών πλανητών ακόμα), ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν έχει καταφέρει να ασχοληθεί αποτελεσματικά με αυτό υπό τέτοιες συνθήκες αναβρασμού (στο σπίτι και γενικότερα). Το ζητούμενο πάντοτε (ναι, ακόμα και για εσάς) είναι η ισορροπία των δυνάμεων σε βαθμό που να μην ακυρώνει η μία την άλλη. Ό,τι κι αν είναι να αλλάξει στην προσωπική σας ζωή με την Έκλειψη στον Λέοντα, θα χρειαστεί να το δείτε με κριτική ματιά αλλά όχι με ακυρωτική διάθεση, ακριβώς όπως αντιμετωπίζετε και την κούραση των ημερών, καθώς προκύπτει κυρίως από τη δουλειά (και τι να κάνετε που δε γεννηθήκατε πλούσιοι και μουρμουρίζετε σαν τον Λουκά ότι είστε στο μεροκάματο από 14 χρονών – στα ναυπηγεία με το ματσακόνι).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν θέλετε να γκομενίσετε και παράλληλα προκύψει ανάγκη να σκεφτείτε σοβαρά για κάτι προτιμάτε ειλικρινά να καταπιείτε ένα μαγκάλι κάρβουνα παρά να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας σε αυτά τα δεδομένα. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να πείτε και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο καλό σύμπαν, που και ο Ήλιος στον Υδροχόο φέρνει γκομενικές εξελίξεις ωραιότατες από την Κυριακή, και η δουλειά προχωράει, με την επιρροή της Σεληνιακής Έκλειψης να φέρνει ξαφνικές ιδέες και εμπνεύσεις που θα σώσουν την όποια δύσκολη επαγγελματική κατάσταση, όσο κι αν το μυαλό σας ασχολείται με άλλα πράγματα – και κυρίως με το πώς θα χωρέσετε τόσο σον σον στις 48 ώρες  του Σαββατοκύριακου. Σκεφτείτε μόνο το ενδεχόμενο κάποια προσωρινή λύση που αφορά στα επαγγελματικά σας να μην είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα μακροπρόθεσμα – τι να κάνουμε, μια αέναη διπλοβάρδια είναι η ζωή, ιδίως για εσάς τα ελεύθερα πνεύματα που – πραγματικά – έπρεπε να σας αφήνουν διαφορετικά περιθώρια πίεσης σε σχέση με άλλους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Έχετε πνιγεί στη δουλειά και τις υποχρεώσεις, με το μήνα να έχει πατήσει λίγο άγαρμπα πάνω στα όνειρά σας για ήσυχο ξεκίνημα της χρονιάς, καθώς η Ηλιακή Έκλειψη των αρχών του μήνα σάς εξανάγκασε να πάρετε αποφάσεις για μεγάλες αλλαγές σε προσωπικό/σχεσιακό επίπεδο και πλέον όλοι περιμένουν από εσάς να τις δουν μπροστά τους να γίνονται πράξη (η φάση είναι σαν να τους τάξατε έξοδο από τα μνημόνια και τώρα να πρέπει να την αναλάβετε προσωπικά). Ο Ήλιος στον Υδροχόο από τις 20 του μήνα θα κάνει πιο ανάλαφρη αυτή την καθημερινότητα – κι ας ήταν ως τώρα η πίεση των επαγγελματικών πιο αφόρητη από την πίεση που ασκούσε η Καίτη Γκρέι στην εγγονή της να χωρίσει τον Μπάμπη Λαζαρίδη. Μην ταράζεστε (άλλο), η Έκλειψη Σελήνης, αν φέρει κάτι, θα είναι συναισθηματική ασφάλεια, κι όχι κάτι (ακόμα) για να σας ζορίσει, με δεδομένο πάντα ότι δε θα βαρεθείτε να κυνηγήσετε τους στόχους σας.

 

ΛΕΩΝ

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, και όταν λέμε “αγώνας” εννοούμε όλη η δράση που θέλατε να συμβεί, όλα όσα είχατε στο νου σας να κάνετε με τη νέα χρονιά και όλα όσα σάς προβλημάτιζαν και χρειαζόσασταν τη βοήθεια του κοινού (πράγμα σπάνιο για εσάς) ώστε να προχωρήσετε μαζί τους – ένα μικρό πουσάρισμα σαν να λέμε, για να μην κωλώσετε σαν την Μαίρη τη μπαρόβια. Η Έκλειψη Σελήνης στις 21 του μήνα πάνω σας (κυρίως για το α΄ δεκαήμερο) φέρνει μεγάλες αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο, για τις οποίες όμως είστε έτοιμοι από καιρό, ενώ ο Ήλιος στον Υδροχόο υποβοηθάει την κατάσταση στα γκομενικά σας, ώστε η καθημερινότητα να διαθέτει μια σωστή ποικιλία για να μη βαριέστε και, κυρίως, για να μη νομίζετε πως ξάφνου όλα πάνε ύποπτα καλά στη ζωή σας. Προσέξτε όμως: απέξω κουλ κι από μέσα γριά Μαρκάταινα όταν ανακάλυψε ότι η νύφη της γκομενίζει με τον γαμπρό της, δε θα σας βγάλει πουθενά. Να είστε ανυπόμονοι για όσα έρχονται, μην κάνετε όμως και ρυτίδες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ποτέ δε συμμερίζεστε την άποψη “δουλίτσα να υπάρχει”, πρώτον διότι ξέρετε καλά τη διαφορά ανάμεσα σε κάτι που σας αρέσει να κάνετε και σε κάτι που (για χ λόγους) πρέπει να δείχνετε πως σας αρέσει να κάνετε – και δεν έχετε χειρότερο από το να δείχνετε κάτι που δεν είστε/ αισθάνεστε/ σκέφτεστε/ τρώτε/ οτιδήποτε. Ο Ήλιος στον Υδροχόο από τις 20 του μήνα θα σας δώσει το περιθώριο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, ως αποκλειστικός χορηγός Φροντίδας και Προδέρμ, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Ο Θανάσης χρειάζεται λίγη προσοχή από μέρους σας – όχι τίποτα άλλο, αλλά κι εσείς το θέλετε, απλώς είστε απορροφημένοι, κλασικά, με τις υποχρεώσεις του σπιτιού και χαίρεστε που το κλίμα “Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι” έχει φτάσει μέχρι την Άνω Γλυφάδα και ηρεμεί καθημερινά την ψυχούλα σας. Η Έκλειψη Σελήνης στις 21 Ιανουαρίου ίσως φέρει λίγο αναβρασμό στην καθημερινότητα και μέσα από αυτόν ξεπηδήσουν και μερικές υποχρεώσεις ακόμα, ωστόσο σε γενικές γραμμές είστε πολύ ευχαριστημένοι από όσα γίνονται (εκτός από τους συναδέλφους – αυτοί είναι by default άμπαλοι στα μάτια σας) και έτσι τίποτα δε μπορεί να σας ταράξει συθέμελα.

ΖΥΓΟΣ

Καθώς η μάνα σας αρχίζει να θυμίζει λίγο την Ντένη στη φάση που ο Κωνσταντίνος παντρολογιόταν με την Μίνα (και εν ολίγοις ήταν έξαλλη με τη συμπεριφορά του σπλάχνου της) εσείς δεν έχετε καμία όρεξη να απολογηθείτε επειδή η φάση σας είναι “γαρίφαλο στ’ αυτί και πονηριά στο μάτι”, δηλαδή δε μαζεύεστε (πνευματικά και σωματικά), και, ενόψει του περάσματος του Ήλιου στον Υδροχόο, ο νους σας θα είναι ΜΟΝΟ στα γκομενικά και στο πώς θα προσεγγίσετε τον Θανάση ή και όποιον άλλο έχει περάσει κάποια στιγμή από το μυαλό σας ότι θα σεταριζόταν με χάρη δίπλα σας σε οικογενειακές φωτογραφίες μέσα στην εκκλησία, μετά την τέλεση του μυστηρίου. Η Έκλειψη Σελήνης δεν θα σας ζορίσει ιδιαίτερα, ενδέχεται ωστόσο να πρέπει να πείτε ξεκάθαρα στους φίλους σας (με τον κίνδυνο να σας κρίνουν ανελέητα) ότι αυτή τη σεζόν το soundtrack της ζωής σας ανήκει (ποικιλοτρόπως) στον Σταμάτη Γονίδη. Όπως και να γίνει, το υπαρξιακό σας χάος που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του είναι ορατό από τον Άρη, συνεπώς στο τέλος της ημέρας κανείς δε θα σας έχει εγκαταλείψει (εκτός από κάτι μπουκάλια ξινόμαυρο που φυλούσατε για μετά τις γιορτές).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ον φάιαρ δεν είστε ακριβώς – δε χρειάζεται κιόλας – όμως τακτοποιείτε διάφορες εκκρεμότητες και, μάλιστα, αγόγγυστα, χωρίς καν τη σκορπίσια γκρίνια σας, αυτή που μπορεί να καλύψει τα πάντα με τρόπο πιο τρομακτικό από ό,τι κάλυψαν εκείνες οι αράχνες τον βιότοπο στο Αγρίνιο. Η Έκλειψη Σελήνης στις 21 του μήνα φέρνει απότομες αλλαγές στην καριέρα σας, οι οποίες ίσως γίνουν και με κρότο που θα σας τεντώσει λίγο τα νεύρα, όμως ο Ήλιος στον Υδροχόο φέρνει γαλήνη στο σπίτι και την οικογένεια. Όλα θα γίνουν, σιγά σιγά, εξάλλου και τα οικονομικά σας είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση (πράγμα δύσκολο για εσάς όταν υπάρχουν εκεί έξω εκπτώσεις), ενώ συνολικά η πραγματικότητα, χωρίς να έχει κάτι εξωφρενικά συγκλονιστικό, από αυτά που σας εξιτάρουν όσο τον Κατακουζηνό η προοπτική να διώξει την Ελένη από το σπίτι, κουμπώνει όμορφα με τη mild (σα μουστάρδα χωρίς σπόρους) διάθεσή σας. Πριν ρωτήσετε, ναι, είστε έτοιμοι για τις όποιες επαγγελματικές αλλαγές. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όταν δεν υπάρχει λόγος για κλάψετε τη μοίρα σας για τα λεφτά που φεύγουν από τις τρύπιες τσέπες σας, βρίσκετε πάτημα στη συμπεριφορά του Θανάση και εστιάζετε στο πόσο μπορεί να σας φρακάρει το “τσι” (ενώ το “τσι” σας μπορείτε ωραιότατα να φρακάρετε και μόνοι σας, πλούσιοι ή φτωχοί, δεν έχει σημασία). Η Έκλειψη Σελήνης στις 21 του μήνα φέρνει αναταράξεις στο “έχουμε αγάπη μου γίνει όπως η γη και η σελήνη”, καθώς τρώγεστε κάπως ολομόναχοι, ωστόσο η ψυχραιμία σας θα επικρατήσει στο τέλος και δε θα είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε, με δεδομένο ότι και ο Ήλιος στον Υδροχόο προμηνύει σιγά σιγά την πρώτη ανανέωση στα κέφια και τους στόχους του χειμώνα. Ό,τι κι αν γίνει στα ξαφνικά σε σχέση με τους δικούς σας ανθρώπους θα είναι long due, απλώς πάρτε αποστάσεις εξαρχής για να έχετε χρόνο να σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε – όσο στο μεταξύ και τα λεφτάκια θα βελτιωθούν, σαν να καρικώνονται από μόνες τους αυτές οι τσέπες ένα πράμα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

To ύφος σας μαρτυράει πως θέλετε να τους πάρει και να τους σηκώσει ΟΛΟΥΣ κι όταν λέμε όλους εννοούμε ΟΛΟΥΣ εκτός από την κυρία στο ψιλικατζίδικο που σας δίνει τις τουίξ για να προσφαΐζετε το βράδυ, που δε σας βλέπει κανένας – όλοι οι άλλοι να χαθούν από τα μάτια σας. Ναι, υπάρχουν συναισθηματικές ανάγκες που θα βγουν στην επιφάνεια αυτές τις μέρες και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας, ωστόσο πώς ακριβώς έχετε σκεφτεί πως θα τις διαχειριστείτε όταν κάνετε σαν την Γιουλάκη κάθε φορά που έβλεπε την Αμαλία την ξινή να φτάνει ακάλεστη στην πόρτα του σπιτιού της; Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση σε όλα, διότι και τα σόγια σας θα έχουν τους δικούς τους καημούς – και άρα θα πουν τις δικές τους σαχλαμάρες (όλα αυτά πάντα τις ημέρες των γενεθλίων σας, για να μη βαρεθείτε ποτέ) – και ο Θανάσης αργεί να πιάσει ακόμα τι συμβαίνει στην ψυχούλα σας. Ευτυχώς ο Ήλιος στον Υδροχόο θα φέρει καλύτερες μέρες από την Κυριακή, καθώς και θα χαλαρώσετε και ειλικρινή όρεξη για φλερτ/ σον σον θα έχετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ευτυχώς που ο Ήλιος έρχεται καταπάνω σας από την Κυριακή, καθώς η εσωτερική σας καντήφλα (την οποία αναγκάζεστε να ποδοπατάτε γιατί σας βλέπουν/ κινδυνεύετε να σας δουν/ έχετε άλλες προτεραιότητες) ζει ημέρες δόξας. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου φέρνει πολλές μεγάλες αλλαγές (ειδικά για το α΄ δεκαήμερο) στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και τον τρόπο με τον οποίο συνδιαλέγεστε με τους άλλους, καθώς δε θα μπορείτε να ανεχτείτε μόνο το να δίνετε και να μην παίρνετε πίσω ό,τι έχετε επενδύσει (και λίγο ακόμα παραπάνω). Δεν σας αρκεί πλέον να σας θέλει ο άλλος, αλλά θέλετε και να σας καταλαβαίνει, ενώ παράλληλα ο εγκέφαλός σας ξεκολλάει από τις προτεραιότητες του Άλλου και εστιάζει στις δικές σας, με τους φίλους σας, την κοινωνική σας ζωή και τις υπόλοιπες βασικότατες ανάγκες σας να επανέρχονται ξανά στο προσκήνιο όσο gloriously τους πρέπει.

ΙΧΘΥΕΣ

Επιτέλους έρχονται εξελίξεις στα γκομενικά, που είχατε πήξει στη δουλειά περισσότερο κι από τη Good Wife στις πρώτες τρεις σεζόν της σειράς. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα θα προξενήσει ένα σχεσιακό ντιριντάχτα και θα σας απομακρύνει από διάφορους περιλιμπανόμενους που θα μπορούσαν να συγκαταλέγονται άνετα στη λίστα των “Ακατάλληλων Ανθρώπων για να Ασχοληθώ Φέτος το Χειμώνα”. Ο Ήλιος στον Υδροχόο από την Κυριακή θα σας βοηθήσει να αναλογιστείτε σταδιακά τι έχει πάει λάθος, τι έχει πάει σωστά και τι μπορεί να πάει καλύτερα στην πεζή καθημερινότητα – με τα επαγγελματικά να χρειάζονται λίγη προσοχή, καθώς καθένας ό,τι θυμάται χαίρεται και κανείς δεν θέλει να προκόψετε εσείς πριν προκόψει αυτός. Το θέμα είναι η ζωή να έχει μια ισορροπία και να μην ξεχνιέστε στην προσπάθεια να τη διατηρήσετε, είτε ρίχνοντας τον εαυτό σας απέναντι σε ανθρώπους που είναι στην πραγματικότητα για τα μπάζα, είτε αγνοώντας και αυτούς που έχουν δικαίως σημασία για εσάς.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr