ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 12-13 Ιανουαρίου.

Σε συνέχεια του πνευματικού ντιριντάχτα που ακολουθεί την περίοδο μετά τις γιορτές, η Αφροδίτη στον Τοξότη από τις 7 Ιανουαρίου (ως τις 4 Φεβρουαρίου) παίρνει το μυαλό μας μακριά από την καθημερινότητα και αναζητά διεξόδους (από κάτι που ακόμα δεν έχει μπουκώσει βέβαια, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Το θέμα είναι να μη στερηθείτε τη χαρά που ήδη υπάρχει εκεί έξω, πάνω στον υπερενθουσιασμό και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που την Κυριακή θα αρχίζουν να κατακλύζουν τα χαριτωμένα σας αυτάκια.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Είστε διαρκώς σαν την Ασπασία όταν έκανε δουλειές στην κουζίνα και άκουγε το “Ένοχο Φιλί” της Χριστίνας Δελλή, κουνώντας ρυθμικά τους γοφούς σε κάθε καθάρισμα μπάμιας. Και γιατί να μην έχετε, εξάλλου, τα κέφια σας, αφού η Αφροδίτη φροντίζει να παραμείνουν αμείωτα, ένα πράγμα σαν να συνεχίζετε τις γιορτές μόνοι σας, επιμένοντας πεισματικά να ζείτε το δικό σας ντιριντάχτα, στην πόλη όπου δήμαρχος είστε εσείς και όπου όλα θα παραμείνουν στολισμένα ως και το Πάσχα (για να μην πούμε ως τον Δεκαπενταύγουστο). Φυσικά οι επαγγελματικές εξελίξεις τρέχουν εδώ και μέρες και δεν πρέπει να τις αγνοήσετε, όσο πραγματώνετε παράλληλα Γιάννα Αγγελοπούλου σε χάι σίζον για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, με το φάμπιουλουσνες να ξεχειλίζει (και να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε απέναντι σε όλους, τη μάνα σας, τον πατέρα σας, τον Θανάση, τον προϊστάμενο, τον συνεργάτη, τον κύριο που έχει το φούρνο στη γωνία για να σας δίνει την πιο τραγανή μπαγκέτα). Keep walking.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Αφροδίτη με το πέρασμά της στον Τοξότη σάς προκαλεί το φαινόμενο “Δεσποινίς Διευθυντής” στη φάση “για μένα χτυπιούνται τα παιδιά” – και γιατί να μην χτυπιούνται, βέβαια, αφού και λάμπετε και καλύτερη διάθεση έχετε από τις προηγούμενες ημέρες και τα πάθη σας ξυπνάνε (όχι το πάθος για τον καλό μουσακά, που είναι διαρκώς αμείωτο, τα άλλα ξυπνάνε). Στη δουλειά φέρνετε αποτελέσματα, χωρίς όμως να σας ικανοποιεί ιδιαίτερα αυτό, ίσως επειδή δεν καταφέρνετε να ξεδώσετε τόσο στα υπόλοιπα, οπότε και αυτό σας ξινίζει ως εξέλιξη. Πριν σάς φέρουμε τον μπαρμπέρη “να σας ξυρίσει το μούσι” και βιώσετε (χωρίς λόγο) τη ματαιότητα σε κάθε τομέα, χρησιμοποιήστε το μεγάλο σας όπλο, αυτό που (μαζί με την Serena Plus) δεν σας εγκατέλειψε ποτέ. Για τη λογική σας μιλάμε, φυσικά (όχι για το άλλο μεγάλο όπλο σας, δηλαδή το συρτάρι με τα φυλλάδια των delivery) που θα σας τραβήξει τα λουριά όταν και όπως πρέπει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το έξω έχει τη δική του σημασία σε όλα, απλά καμιά φορά ασχολείστε μαζί του ένα κλικ παραπάνω, από σχολαστικότητα και μόνο, ξεχνώντας πώς είναι να συμβαδίζει με το μέσα ή, αν αυτό είναι αδύνατον με αυτές τις καιρικές (και άλλες) συνθήκες, πώς το μέσα θα κομποζάρει το έξω μέσα από τη δική σας προσπάθεια. Η Αφροδίτη στον Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσετε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, κι ο κίνδυνος είναι, κλασικά, ότι φοβάστε το πρώτο και έτσι θα αφοσιωθείτε στο δεύτερο, για να δείτε τουλάχιστον τους κόπους σας να ανταμείβονται σε οικονομικό επίπεδο. Είναι μακρύς ο δρόμος για να βρεις τον εαυτό σου, δε λέω, ως και ο Σαρμπέλ τραγούδησε ξανά λάιβ μετά από οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια, όμως – είμαστε σίγουροι για αυτό – ο άνθρωπος άφησε πίσω του όποιους φόβους κι αν είχε και είπε να το τολμήσει. Ο Σαρμπέλ το έκανε, εσύ γιατί κωλώνεις σαν την Μαίρη τη μπαρόβια;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ήτανε το σοκ μεγάλο (της Ηλιακής Έκλειψης που παρήλθε προ ολίγων ημερών) και ο εσωτερικός εγκέλαδος έκανε δουλίτσα σε πολλαπλά επίπεδα. Η Αφροδίτη στον Τοξότη έρχεται για να συνεχίσει αυτό το κύμα αλλαγών, που μοιάζει σαν να πλουτίσατε απότομα και αποκτήσατε life coach να σας θυμίζει ανά τέταρτο ότι πρέπει να τραγανίσετε το celery σας και ανά μισάωρο ότι “επιτέλους πάψε να αυτοτιμωρείσαι που δεν μπόρεσες να είσαι αυτό που ήθελε”. Επειδή όπως όλοι ξέρουμε είστε επιρρεπείς στις υπερβολές, και δη σε αυτές που δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού από όλους, το μέτρο επιβάλλεται και σε αυτή την περίσταση, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσετε πως όοοολο αυτό συμβαίνει για να γίνετε εσείς καλύτεροι και όχι απλά για να χαρεί η μάνα σας, λες και παίρνει ελέγχους στο γυμνάσιο, έχετε σε όλα 20 και η φιλόλογος τη διαβεβαιώνει ότι “παρότι η Τασούλα διαβάζει πολύ και είναι επιμελής, είναι ταυτόχρονα και μέσα σε όλα”. 

 

ΛΕΩΝ

Να ξέρετε πως “αυτός που περιμένω, δεν θα ‘ρθει από τα αστέρια”, παρότι καμιά φορά πράγματι πιστεύετε πως ο David Bowie επέλεξε να πέσει στη γη αποκλειστικά για να γνωρίσει εσάς και όχι π.χ. για να αναλάβει το ρόλο του μπαμπά όλων μας. Αυτή την περίοδο με την Αφροδίτη στον Τοξότη περνάτε και πάλι τέλεια, παρότι κανείς δεν έχει πέσει (ακόμα τουλάχιστον) από τα αστέρια πάνω σας, αφού και ποικιλία υπάρχει και ποιότητα διαφαίνεται πως ενυπάρχει στο καθημερινό σας σον σον, ενώ παραλλήλως δεν σας νοιάζει να φανεί σε όλο το ντουνιά πως είστε οι καλύτεροι σε όλα – πράγμα που αποτελεί τη διαρκή τροχοπέδη για την προσωπική και επαγγελματική σας πρόοδο. Στη δουλειά, επίσης, υπάρχουν όμορφες εξελίξεις, απόλυτα κομποζαρισμένες με τους νέους στόχους που έχετε βάλει για τη χρονιά και όοοολα ετοιμάζουν το έδαφος για αλλαγές που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον και θα επαναπροσδιορίσουν την καθημερινότητά σας με τρόπο ουσιώδη και όχι μόνο για να χαίρεστε επειδή “ό,τι βλέπει η πεθερά” είναι bright and shiny σαν τη διασταύρωση του Γιάννη Φλωρινιώτη με τη χριστουγεννιάτικη βερσιόν της Mariah Carey.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με δεδομένο ότι ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που παρακαλάνε γονατιστοί να μη συμβούν συγκλονιστικά πράγματα που θα τους διαταράξουν το πρόγραμμα/ τη ζωή/ το “τσι”, αυτό το Σαββατοκύριακο αντικατοπτρίζει το ιδανικό μοντέλο της ζωής σας, καθώς η Αφροδίτη στον Τοξότη φέρνει την ηρεμία, την ενασχόληση με τα του σπιτιού και της οικογένειας (όχι γενικά κι αόριστα, αυτών που εσείς θεωρείτε οικογένεια) και την ανανέωση σε αυτούς τους τομείς και μάλιστα μετά από μια περίοδο ευχάριστη μεν, κουραστική δε, αφού οι γιορτές δεν υπακούνε πάντα σε κάποιο πρόγραμμα (ή και κάποιο σκοπό εν γένει). Γκομενικώς υπάρχει μια άνθιση, καθώς και ξεκούραστοι είστε και ορεξάτοι αυτοτελώς για σον σον, ενώ το μόνο πράγμα με το οποίο δε χρειάζεται να πιέσετε τα πράγματα αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η δουλειά, αφού δεν περνάνε και πολλές αποφάσεις από εσάς αυτή τη στιγμή έτσι κι αλλιώς, οπότε το “τσι” σας θα παραμείνει στην ίδια καλή κατάσταση με αυτή την αποφυγή.

ΖΥΓΟΣ

H κοινωνικότητά σας είναι μεν μια βασική πηγή προβλημάτων για τη ζωή σας, καθώς “ό,τι βρείτε το κουβαλάτε σπίτι”, από φίλους, γκόμενους, ξεχασμένους συγγενείς, συμφάνταρους, παλιούς συν-κατασκηνωτές σας στον Άγιο Αντρέα και πάει λέγοντας, τουλάχιστον όμως αυτή σας η τάση θα σας βγάλει από το βάλτο της έλλειψης λόγου ύπαρξης αυτή την περίοδο, που οι γιορτές και η περίοδος χάριτος όλων έναντι των επιλογών σας έχουν τελειώσει. Η Αφροδίτη στον Τοξότη σάς βοηθάει επικοινωνιακά και στη θεωρία και στην πράξη, αρκεί να μη φουσκώσει πάλι τα μυαλά σας και παραλείψετε να κάνετε κάτι πάρα πολύ βασικό, δηλαδή να ασχοληθείτε με τον βιοπορισμό σας, με όποια δραστηριότητα κι αν αντιστοιχεί αυτός. Δεν είστε οι μόνοι, κι άλλοι μαραζώνουν μέσα στο πλήθος που φαίνεται πως τους χειροκροτάει, θα περάσει αν αφοσιωθείτε έστω και λίγο σε κάτι που έχει νόημα και απτά αποτελέσματα. 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Αφροδίτη στον Τοξότη φροντίζει να φύγει μακριά η οικονομική σας ανασφάλεια, ενώ σάς ξεκουνάει στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε να πάρετε τα μέτρα σας προληπτικά (σάς κουράζει έτσι κι αλλιώς ο χειμώνας ως έχει, σκεφτείτε έναν χειμώνα με πιθανά οικονομικά αδιέξοδα τι κόπωση θα μπορούσε να σας προκαλέσει). Εσείς θέλετε οι μέρες γενικά να είναι ήσυχες, μετά και την υπερέκθεση σε σόγια και κόσμο κατά τη διάρκεια των γιορτών, οι άλλοι έχουν – όπως πάντα – αντίθετη άποψη και θα χρειαστεί να ανασύρετε από τα βάθη της ψυχής σας κι από τα Τάρταρα του “είναι” σας κάθε διπλωματική σας ικανότητα για να μη γίνει η επικοινωνία σας το Κούγκι, τώρα που φεύγουν σιγά σιγά και τα δύσκολα της προηγούμενης Έκλειψης Ηλίου. Αφήστε τους να παίζουν με ό,τι θέλουν, εκτός από τα νεύρα σας. Ένας τρόπος υπάρχει για να το κάνετε αυτό: κρατήστε τους απασχολημένους με minor (για εσάς) πράγματα, όσο εσείς απολαμβάνετε την ηρεμία για την οποία τόσο παλέψατε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πολύ σάς πάει η Αφροδίτη πάνω σας, κι ακόμα περισσότερο η αισιοδοξία, οι νέοι άνθρωποι που μπορούν να έρθουν στη ζωή σας, η συνολική ανανέωση από το καραγιαπί της ύπαρξής σας, και εν ολίγοις είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει η νέα χρονιά (τώρα που σταμάτησαν να αποσπούν την προσοχή σας οι διάφορες οικογενειακές υποχρεώσεις) με την ενασχόληση με τον εαυτό σας. Γκομενικώς αντανακλάται πλήρως αυτή η αίσθηση μετά το πρώτο υπαρξιακό spa της σεζόν, ενώ δεν παραλείπετε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να διασκεδάσετε μέσα κι έξω από το σπίτι. Προφανώς και όταν πηγαίνει κάτι καλά (έως και πολύ καλά) θα πρέπει αντισταθμιστικά κάτι άλλο να στραβώνει (αυτή βέβαια η αντίληψη ανήκει μόνο σε εσάς, οι άλλοι άνθρωποι δέχονται την ύπαρξη ευτυχίας από πολλαπλές πηγές ταυτόχρονα) κι έτσι η δουλειά δε σας ικανοποιεί πάρα πολύ αυτές τις ημέρες – δε σας νοιάζει όμως αυτό, πιστέψτε με.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όλη μέρα πραγματώνετε Φαίη Ρουμπίνη στο πάρα πολύ μεγάλο χιτ “Για να ‘μαι ειλικρινής”, τουτέστιν κανείς δε μπορεί να σας πείσει για τις καλές προθέσεις του και πλέον η υπομονή σας έχει αρχίσει να εξαντλείται (χωρίς προοπτική να επανακυκλοφορήσει). Η Αφροδίτη ζητάει μια απ(α)λότητα σε ό,τι ζείτε, ωστόσο οτιδήποτε οικείο πλέον σάς μοιάζει ως και εντελώς περιττό/ ξένο και η διάθεσή σας μπορεί να φτιάξει μόνο αν κλειδωθείτε σε ένα resort υπερπολυτελές, να πίνετε όλη μέρα Pina Colada και να μασουλάτε γαριδάκια – παρότι ξέρετε πως δεν είναι λύση αυτό, όσο ζόρι κι αν τρώτε στην καθημερινότητα. Φροντίστε λίγο τον εαυτό σας, αφού κανένας άλλος δεν ξέρει πώς να το κάνει και συνεχίστε να μην πιστεύετε κανένα σε αυτή τη μεταμορφωτική για εσάς φάση – εκτός αν σάς παρουσιάσουν απτές αποδείξεις. Εκεί αλλάζει όλο το πράμα.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχετε άγχος (“ποια, η Αγγελική!”) κι επειδή αυτό δε συμβαίνει πολύ συχνά μπορεί, θεωρητικά, να χαλάσει τη διάθεσή σας, η οποία, κατά τα άλλα, ζει μέρες δόξας, με την Αφροδίτη στον Τοξότη να σας βγάζει διαρκώς έξω από το σπίτι και να σας ετοιμάζει με απόλυτη συνέπεια για την ιδανική θέση εργασίας/ απασχόλησης για την οποία γεννηθήκατε, δηλαδή δημοτικός σύμβουλος στη γενέτειρά σας (σκεφτείτε το πάντως, γιατί είναι μια εξαιρετική περίοδος πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019). Ο Θανάσης σάς καβαλάει λίγο το νευρικό σύστημα, και σε αυτό φταίτε βέβαια εσείς, που τον έχετε αφήσει να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να σκέφτεται τις δικές σας ανάγκες, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, αν – πάλι – δεν το αφήσετε να σας χαλάσει τη διάθεση κι απλώς πείτε να το διορθώσετε μαζί του, όμορφα κι ωραία, για να σας στηρίξει και στον (άτυπο so far) προεκλογικό αγώνα σας (ας αποκαλέσουμε έτσι το ότι δε θα βρίσκετε την εξώπορτα ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο). 

 

ΙΧΘΥΕΣ

“Work, Bitch” επαναλαμβάνει η Britney μέσα στο κεφάλι σας, καθώς η Αφροδίτη έχει περάσει στον Τοξότη και σάς θυμίζει όλα όσα δεν έχετε κάνει στη δουλειά (κι όλα αυτά παρότι σάς έχει ρουφήξει το “είναι” ο συγκεκριμένος τομέας εδώ και δυο μήνες). Θέλετε λίγη χαλαρότητα και θα τη διεκδικήσετε από οποιονδήποτε προσπαθεί να σας χώσει το Σαββατοκύριακο σε πράγματα που δεν είχατε προγραμματίσει. Τουλάχιστον όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για εσάς (ναι, και η μάνα σας μαζί), κι όχι επειδή σάς λυπούνται, αλλά επειδή βλέπουν καθημερινά την αξία σας σε ό,τι κάνετε και δε φοβούνται πλέον να σας το πουν μη κι αρχίσετε τη μίρλα που μπορεί να γονατίσει ως και πρωταγωνίστρια μεξικάνικης σαπουνόπερας. Προσοχή στα λεφτάκια μόνο, γιατί είναι και οι εκπτώσεις στη μέση, και μην παραμελείτε τον Θανάση, ο οποίος θέλει να ασχοληθείτε και με κάτι άλλο εκτός από τη δουλειά (σάμπως εσείς τι θέλετε, εδώ που τα λέμε, να σας χτίσουν στα θεμέλια της εταιρίας σαν τη γυναίκα του πρωτομάστορα;).

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr