ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι «σωστές» τροφές για να επαναφέρεις το αφυδατωμένο δέρμα μετά τις διακοπές

Unsplash

Ωραίες οι καλοκαιρινές διακοπές, ωραία η ηλιοθεραπεία, η αίσθηση της αλμύρας στο σώμα και το μαύρισμα που με τόσο κόπο απέκτησες. Ταυτόχρονα όμως ξέρεις ότι το δέρμα σου αφυδατώνεται και χρειάζεται μία βοήθεια από εσένα. Σήμερα θα μάθεις ποιες είναι οι τροφές που είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην ενυδάτωση.

Η διατροφολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου σου αποκαλύπτει τα μυστικά της. Για την ακρίβεια, σου δίνει τις τροφές που χρειάζεται το καημένο το αφυδατωμένο δέρμα σου (και όχι μόνο).

Φρούτα με πολύ νερό (αντίο αφυδατωμένο δέρμα)

Ο Σεπτέμβριος έχει μπει αλλά οι θερμοκρασίες είναι ακόμα σε καλοκαιρινό mood. Συνεπώς, τα φρουτάκια δεν λείπουν από το ψυγείο σου. Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα φρούτα που θα συμβάλουν στην επαναφορά του δέρματός σου, η διατροφολόγος είναι συγκεκριμένη. Το καρπούζι, το πεπόνι και ο ανανάς που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βιταμίνη Ε και καροτένια.

Πολυφαινόλες

Παραμένουμε στα φρούτα και λαχανικά που δεν είναι η σωστή επιλογή μόνο για το δέρμα. Τα χρειάζεσαι για πολλούς λόγους. Η κα Παπαδοπούλου φέρνει την προσοχή σου στο παντζάρι, το σαγκουίνι και τα καρότα, επειδή έχουν πολυφαινόλες και καροτένια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι κάτι σαν μάγοι του δέρματος και βοηθούν αποτελεσματικά ακόμα και χρόνιες παθήσεις.

Ω3 λιπαρά οξέα

Η αγαπημένη διατροφική ομάδα που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινότητά σου. Το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και το βούτυρο καρύδας είναι οι τροφές που θα χρειαστείς για να αναδομήσεις τον δερματικό ιστό.

Νερό, πολύ νερό για το αφυδατωμένο δέρμα σου

Το νερό δεν ανήκει στις τροφές αλλά είναι το βασικό δώρο που πρέπει να κάνεις συνέχεια στον οργανισμό σου. Το χρειάζονται όλα τα όργανα, όπως το δέρμα, που είναι και το μεγαλύτερο σε μέγεθος. Αν θες να διατηρήσεις την υγεία και την ελαστικότητά του, κάνε την ενυδάτωση προτεραιότητα και φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι.