ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τηλεθέαση: Η μάχη της prime time ζώνης δόθηκε ανάμεσα σε «Άγριες Μέλισσες», “MasterChef” και “Survivor”

Instagram.com/masterchefgr

Η μάχη στην prime time ζώνη έχει ανάψει για τα καλά. Η τηλεθέαση της πρεμιέρας του “MasterChef”, που επέστρεψε στους δέκτες μας το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, άγγιξε το εντυπωσιακό ποσοστό του 40% στο δυναμικό κοινό και 33,4% στο γενικό σύνολο. Κάπως έτσι περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα απέδιδε στο καθημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα όπου απέναντι του θα έβρισκε για κάποια ώρα τόσο το “Survivor” όσο και την πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά των τελευταίών ετών, τις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πρωινό και του δημοσιογράφου, Αλέξη Μίχα, ο «χαμένος» της ημέρας και μόνο, ήταν τελικά το MasterChef. Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν τα ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσαν τα τρία προγράμματα που προανέφερα στο δυναμικό κοινό, δηλαδή το κοινό ηλικίας 18 – 54 ετών. Σε αυτή τη μερίδα τηλεοπτικού κοινού η τηλεθέαση διαμορφώθηκε ως εξής:

Survivor (22.00 – 01.15) 29,9% σύνολο και κορύφωση της τηλεθέασης προς το τέλος του προγράμματος 41,4%.

Άγριες Μέλισσες (22.00 – 23.40) 28,8% και κορύφωση της τηλεθέασης σε τέταρτο που άγγιξε το 37,6%.

MasterChef (21.00 – 23.12) 23,3% και κορύφωση της τηλεθέασης σε τέταρτο 34,2%.

Όπως ξεκαθάρισε ο Αλέξης Μίχας, αυτα είναι μη καθαρά ποσοστά τηλεθέασης, οπότε ενδέχεται το τελικό νούμερο να απέχει λίγο από αυτό που δόθηκε στον «αέρα» της εκπομπής. Ωστόσο ένα πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να βγει, είναι ότι η μυθοπλασία καλά κρατεί απέναντι στον ανταγωνισμό των reality shows, είτε αυτά αφορούν την επιβίωση είτε τις μαγειρικές ικανότητες των παικτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen μάλιστα στο γενικό σύνολο της τηλεθέασης και όχι επιμέρους στο δυναμικό κοινό, οι «Άγριες Μέλισσες» ήταν στην κορυφή της prime time ζώνης σημειώνοντας τηλεθέαση 29,5%, έναντι του Survivor που σημείωσε 20% και του MasterChef που σημείωσε ποσοστό 19,6% στο γενικό σύνολο.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε ποιο από τα δύο reality shows της ζώνης θα επικρατήσει τελικά στην τηλεθέαση καθώς το MasterChef βρίσκεται μόλις στο 2ο του επεισόδιο. Ενδιαφέρον θα έχει επιπλέον ο «αγώνας» μεταξύ των reality shows όταν καθοριστεί και η ζώνη καθώς και οι μέρες στις οποίες θα προβάλλεται η «Φάρμα» που ετοιμάζει ο ΑΝΤ1.