ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τα μυστικά του Shop & Taste όπως μας τα εξομολογήθηκε η ομάδα του

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, τα πιο δημοφιλή καταστήματα μόδας της Γλυφάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους καλύτερους χώρους εστίασης της περιοχής και διοργανώνουν ένα μοναδικό street event γεύσης και μόδας. Πρόκειται για το Shop & Taste που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά φέτος.

Ποιοι, όμως, το διοργανώνουν και πως ακριβώς προέκυψε αυτή η ιδέα; Ώρα να μάθεις και εσύ μαζί μας. Νίκος Μίχαλος, Γιάννης Κρικρής και Ταμάρα Jumaily μας διαφωτίζουν και μας προετοιμάζουν για αυτό το μοναδικό event!

– Έχετε πάει σε κάποιο αντίστοιχο event του εξωτερικού και αν ναι τι σας άρεσε;

Nίκος: Σε αντίστοιχο event δεν έχω παρευρεθεί, όμως πρίν από δύο χρόνια σε ένα επαγγελματικό μου ταξίδι στη Μαδρίτη μου σύστησαν να πάω σε ένα παλιό εργοστάσιο μέσα στο κέντρο της πόλης όπου είχε άπειρα μικρά μαγαζιά εστίασης κάθε είδους και ήταν πολύ εντυπωσιακά στημένα, αυτή ήταν και η αφορμή για να αρχίσω να στήνω στο μυαλό μου την ιδέα του Shop and Taste.

– Πώς προέκυψε η ιδέα του Shop & Taste;

Γιάννης: Η ιδέα του shop and taste  όπως ανέφερε και ο Νίκος γεννήθηκε από ένα ταξίδι του σε συνδυασμό με ένα food festival που γίνεται στην Νέα Υόρκη με μεγάλη επιτυχία… Μέσα από πολύωρες συζητήσεις με την ομάδα συνδυάσαμε δυο μεγάλες μας αγάπες- τη μόδα μαζί με την γεύση, το ένα έφερε το άλλο και κάπως έτσι έγινε πραγματικότητα το  project μας.

– Πείτε μας λίγα λόγια για την ομάδα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Shop & Taste. Ποιοι είστε και πως ενώσατε τις δυνάμεις σας;

Νίκος: Το Shop and Taste δημιουργήθηκε από την εταιρία επικοινωνίας FollowMeNow, που απαρτίζεται από εμένα (Νίκος Μίχαλος- project manager) και τον Γιάννη Κρικρή- social media expert. Μαζί μας φέτος στο project βρίσκεται και μια γυναίκα, η Ταμάρα Jumaily (event planner) με χρόνια εμπειρία στον χώρο των εκδηλώσεων. Παρέα μας έχουμε μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών που καθημερινά τρέχει για να καλύψει τις όποιες ανάγκες της εκδήλωσης (γραφίστες, ομάδα παραγωγής, Dj’s, ηχολήπτες κ.α).Το Shop and Taste φέτος σβήνει τα τρίτα του κεράκια και έχει πραγματοποιηθεί πέραν της Γλυφάδας και σε άλλες περιοχές μεταξύ άλλων είναι η Νέα Σμύρνη και το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο πρώτα χρόνια βοήθεια είχαμε από τις fashion bloggers Ναταλία & Νεφέλη Γεωργαλά (TwinFashion ) τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

 Ταμάρα Jumaily, Νίκος Μίχαλος, Γιάννης Κρικρής

– Θυμάστε κάποιες δυσκολίες που προέκυψαν στη διοργάνωση αυτού του event (ίσως τον πρώτο χρόνο); Πώς τις ξεπεράσατε;

Γιάννης: Τον πρώτο χρόνο συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες, με βασική το να πιστέψει η αγορά της Γλυφάδας την ιδέα μας, ενώ παράλληλα μιας και επρόκειτο για την πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα έπρεπε να ‘’πείσουμε΄΄ τον κόσμο να παρευρεθεί και να στηρίξει τη διοργάνωση. Mε πολλή δουλειά, θετική σκέψη και έμπειρους συνεργάτες έχουμε καταφέρει να κυλούν όλα πλεόν ομαλά και η εκδήλωση να πραγματοποιείται με τεράστια επιτυχία! Σημαντική βοήθεια στα διαδικαστικά ζητήματα φέτος όπως και κάθε χρόνο είχαμε από τον αξιότιμο Δήμαρχο Γλυφάδας κο. Γιώργο Παπανικολάου που μας στηρίζει σε κάθε μας δράση και από την κυρία Άννα Καυκά που εκπροσωπεί τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής, ενώ δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τη συμβολή και ενίσχυση των χορηγών επικοινωνίας του Shop and Taste.

– Ως πιο ωραία στιγμή αυτής της διοργάνωσης, ποια θα ξεχωρίζατε;

Νίκος: Κάθε φορά που λαμβάνει χώρα αυτή η εκδήλωση νιώθω την ίδια συγκίνηση και πραγματικά χαίρομαι που καταφέρνουμε με την ομάδα μου να δώσουμε ζωή στη πόλη μας για ένα απόγευμα…

Νομίζω πως η καλύτερη στιγμή ήταν το βράδυ του πρώτου Shop and Taste, όπου η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία με 4.000 άτομα να συνεχίζουν ακόμη και μετά την λήξη της εκδήλωσης να διασκεδάζουν έξω από τα συνεργαζόμενα καταστήματα μέχρι αργά το βράδυ.

– Πώς νιώθετε που η διοργάνωση συνεχίζεται για τρίτη χρονιά;

Ταμάρα: Χαίρομαι πραγματικά πολύ που ένα τέτοιο εγχείρημα καταφέρνει να πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της χώρας μας. Στόχος της εκδήλωσης είναι να χαρίσει χαμόγελα τόσο στον κόσμο όσο φυσικά και στους καταστηματάρχες που συμμετέχουν και είναι πραγματικά σπουδαίο το γεγονός ότι από τον Δεκέμβριο μας προσέγγιζαν επιχειρηματίες γεμάτοι όρεξη για το επερχόμενο project και τη συνεργασία μας… Επόμενό μας βήμα είναι πέρα από τις ήδη υπάρχουσες περιοχές, το Shop and Taste να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και να ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές.

– Γιατί δε θα χάνατε με τίποτα (ως επισκέπτες) αυτό το event;

Ταμάρα: Ποιός δε θα ήθελε να περπατήσει στην πιο πολυσυζητημένη περιοχή της Αθήνας, να γευτεί δωρεάν τις καλύτερες γεύσεις της πόλης, να επωφεληθεί των προσφορών στα πιο γνωστά καταστήματα ένδυσης και να διασκεδάσει χάρη στη μουσική που θα ακούγεται παντού και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσουμε? Πρόκειται για το απόλυτο καλοκαιρινό πάρτυ μόδας και γεύσης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τα γούστα και θα πρότεινα να μη το χάσει κανείς! Το Shop and Taste καταφέρνει να μας ταξιδέψει μέσα σε ένα μόνο απόγευμα σε εκδηλώσεις που γίνονται μόνο στο εξωτερικό…

– Ζείτε στα Ν.Π.; Tι αγαπάτε περισσότερο στη Γλυφάδα;

Γιάννης: Και οι 3 μας ζούμε στα Νότια προάστια, σε διαφορετικές περιοχές βέβαια με κοινό όμως στοιχείο την αγάπη μας για την αθηναϊκή ριβιέρα, τον μοναδικό ήλιο που έχουμε χειμώνα-καλοκαίρι και φυσικά το πιο ωραίο localized website που διαθέτουμε με μεγάλη μας περηφάνια, το Νοu-pou.gr!

– Tι θα προτείνατε στον κόσμο που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση φέτος, πώς θα πρέπει να κινηθεί; Έχετε κάποια tips για έξυπνα ψώνια;

Ταμάρα: Θα πρότεινα στις αναγνώστριες του Ladylike.gr να αρχίσουν τη βόλτα τους κατηφορίζοντας την οδό Αρτέμιδος όπου το πάρτυ ξεκινά. Ακούγοντας τον παλμό της πόλης που θα σφίζει από ζωή και χορεύοντας δειλά- δειλά (γιατί όχι και καθόλου δειλά..χαχαχαχα) να μπαίνουν στα καταστήματα ένδυσης και να αγοράσουν τα must have του καλοκαιριού στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Να επενδύσουν σε κλασσικά κομμάτια όπως ένα lbd ή ένα ζευγάρι nude ψηλά πέδιλα. Να μπουν σε όλα τα στενά (Λαοδίκης, Αγίου Ιωάννου, Κύπρου) και να ψάξουν λεπτομερώς ως και την τελευταία κρεμάστρα, ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται εκεί που δε το περιμένεις! Να γευτούν εκλεκτές γεύσεις στην πλατεία Εσπερίδων όπου και θα κορυφώνεται το πάρτυ και να συνεχίσουν τη βόλτα τους επί της ξακουστής οδού Μεταξά. Κάθε στενό κρύβει και μια Shop and Taste έκπληξη!