ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη: “Οι fashion bloggers και οι influencers είναι παρεξηγημένες έννοιες στην Ελλάδα”

24MEDIA

Προσωπικές μικρές κατακτήσεις. Ένα ακόμα τσεκ στη λίστα με τα όνειρα, τις προσδοκίες, τους στόχους. Και χαμόγελο. Μην ξεχνάς το χαμόγελο και την αισιοδοξία. Αυτά τα δύο κάνουν τα τσεκ της λίστας να σχηματίζονται πολύ πιο γρήγορα, σαν ένα σκούντημα που σε βγάζει μπροστά και τελικά παίρνεις την απόφαση. Αλλαγή πορείας. Ήθελε να γίνει δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων. Τελικά έγινε ηθοποιός. Μία ακόμα αλλαγή πορείας. «Τα όνειρά μας πολλές φορές γίνονται πραγματικότητα και δεν το καταλαβαίνουμε» θα μου πει. Η ενασχόληση με τη μόδα ήταν ένα από αυτά τα όνειρα. Η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη ζει το τώρα, απολαμβάνει όσα μέρα με τη μέρα καταφέρνει και δε σταματά να κάνει σχέδια. Επόμενο βήμα; Ένα δικό της site μόδας.

24MEDIA

 (Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson, Styling: Έφη Καρύδη)

Πότε και πώς ξεκινά η σχέση μου με τη μόδα;

Η σχέση μου με τα ρούχα ξεκινά από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Από τότε που έχω μνήμες του εαυτού μου με απασχολούσαν τα ρούχα που θα φορέσω. Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τα ρούχα αλλά δεν ήξερα πώς ακριβώς να το προσεγγίσω. Μεγαλώνοντας τα όνειρα μου ήταν πολλά και θέλησα να γίνω δημοσιογράφος. Μετά ήθελα να γίνω παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων και μετά πως θέλω να γίνω fashion editor. Κατά τύχη στη ζωή μου ήρθε η τηλεόραση και αποτέλεσε για εμένα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ό,τι κι αν έκανα, στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα πως θα δώσω εξετάσεις για να περάσω στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Παντείου. Πιστεύω πως όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ η ζωή θα τα φέρει έτσι ώστε να το κάνεις πράξη. Έτσι έγινε και με τη μόδα. Είναι η εποχή των τάσεων. Αυτή τη στιγμή η τάση είναι οι influencers και τα vlogs. Θεωρώ πως όλο αυτό εξελίσσεται και θα υπάρχουν διαρκείς αλλαγές και εναλλαγές. Το επόμενο στάδιο θα είναι η «γυναίκα επιχειρηματίας» που θα μπορέσει να κάνει κάτι δικό της μέσα από αυτό.

Πες μου για την παρουσία της MINI στο φετινό MadWalk και το «The MINI Design Lab»

Φέτος εκπροσώπησα την MINI στο MadWalk, η οποία έκανε το «The MINI Design Lab». Μία φανταστική ευκαιρία που βοήθησε 13 ανερχόμενους σχεδιαστές να αναδείξουν τις δημιουργίες τους με ένα μοναδικό act on stage. Το νέο MINI ανέβηκε στο catwalk σε ένα εντυπωσιακό live act, πλαισιώνοντας επί σκηνής το ντουέτο του Θοδωρή Μαραντίνη και της Ανδριάνας Μπάμπαλη. Το MINI είναι το πιο stylish αυτοκίνητο. Μιλάμε για ένα βρετανικό brand που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μόδα και το στιλ. Είναι καινοτόμο, διαχρονικό κι ένα statement αξεσουάρ που έχεις στην καθημερινότητά σου.

Ποιο μοντέλο της ΜΙΝΙ σε εκφράζει μέσω της προσωπικότητάς σου και γιατί;

Cabrio γιατί μου αρέσει η open-top οδήγηση σε διαδρομή δίπλα στην παραλία, ή ΜINI Countryman για γρήγορες αποδράσεις εκτός πόλης, ή ΜΙΝΙ Clubman για νυχτερινές εξόδους στην πόλη με την παρέα μου.

24MEDIA

 

Η ΜΙΝΙ και η μόδα συμβαδίζουν διαχρονικά και δημιουργούν νέες τάσεις. Ποια πιστεύεις ότι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για ένα τέτοιο επίτευγμα;

Η προσαρμοστικότητα στην αλλαγή των εποχών, η εξατομίκευση και προσωποποίηση της έκφρασης μέσω χρωμάτων, σχεδίων και υλικών που προσφέρει η ΜΙΝΙ.

Αν σε συναντήσει κάποιος που δε σε ξέρει και σε ρωτήσει ποιο είναι το επάγγελμά σου τι θα του πεις;

Είναι πολύ περίεργο για εμένα γιατί πάντα έλεγα πως είμαι ηθοποιός. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και τώρα αν πεις στην Ελλάδα πως είσαι fashion blogger δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι. Μπερδεύονται με αυτή η ιδιότητα γιατί πια είμαι και influencer. Μου αρέσει η μόδα, μου αρέσει και το στιλ. Ασχολούμαι με τα trends, τα διαβάζω, τα μελετώ και τα ακολουθώ αλλά θεωρώ διαχρονικό το στιλ.

24MEDIA

(Φόρεμα Mallory the Label)

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Instagram στην εξέλιξη της καριέρας σου;

Όλες μας δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο Instagram παρά στο να γράφουμε σε ένα blog. Εγώ από μικρή είχα πάθος με το γράψιμο οπότε το επόμενό μου βήμα είναι η δημιουργία ενός site μόδας το οποίο είναι σε φάση προετοιμασίας.

Fashion blogger και Influencer είναι δύο ιδιότητες παρεξηγημένες;

Θεωρώ πως στην Ελλάδα είναι και οι περισσότεροι νομίζουν πως το μόνο που κάνουμε είναι να βγάζουμε φωτογραφίες και να τις ποστάρουμε. Κάτι τέτοιο είναι πολύ επιφανειακό και επί της ουσίας οι κοπέλες που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια. Ο κόσμος της μόδας είναι πάρα πολύ αυστηρός και δεν αρκεί να βγάλεις μία ωραία selfie. Το edit είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια ώστε να φτιάξεις την εικόνα σου όσο καλύτερα γίνεται.

24MEDIA

(Τοπ και παντελόνι H&Μ)

Ένα γνώρισμα αυτής της δουλειάς που οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε;

Από ένα σημείο και μετά αυτό γίνεται η ζωή σου. Η κούραση και η έλλειψη προσωπικού χρόνου είναι δύο στοιχεία, όπως συμβαίνει με όλες τις δουλειές. Δεν είναι μόνο κουραστικό για εσένα, είναι και για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου για αυτό και πρέπει να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου. Δεν πηγαίνουμε σε events απλά για να πιούμε το ποτό μας και να περάσουμε καλά, κάνουμε κι εκεί δουλειά ενώ ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε και ο εαυτός μας. Όλα πρέπει να τα οργανώνεις μόνη σου.

24MEDIA

 

Φοβήθηκες κάποια στιγμή πως υπάρχει περίπτωση να χάσεις τον εαυτό σου μέσα σε όλο αυτό;

Όχι, γιατί η αναγνωρισιμότητα ήρθε στη ζωή μου πολύ νωρίτερα. Θα μπορούσα να είχα χάσει τον εαυτό μου και να είχαν πάρει τα μυαλά μου αέρα την περίοδο που προβαλλόταν το σήριαλ «Χαρά Αγνοείται» και ήμουν και σε πολύ μικρή ηλικία. Τα δικά μου όνειρα είναι εκτός Ελλάδας για αυτό και στο εξωτερικό είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή, εκεί δε με γνωρίζει κανείς. Πρέπει να αποδείξω τι κάνω και ποια είμαι.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Όνειρό μου είναι να καταφέρω να δείξω κάτι αληθινό μέσα από αυτό. Νομίζω πως και τα vlogs βοηθούν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορείς να προσποιηθείς μπροστά στην κάμερα που την κρατάς εσύ και μιλάς, είσαι ο εαυτός σου. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ ενθαρρυντική ως προς αυτό.

24MEDIA

 

Υπάρχει μία σκέψη που τριγυρίζει πάντα στο κεφάλι σου;

Τα όνειρά μας πολλές φορές γίνονται πραγματικότητα και δεν το καταλαβαίνουμε όσο συμβαίνουν. Πρέπει να παίρνεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και να συνειδητοποιήσεις πως αυτό που ζεις ήταν κάτι που ευχόσουν να γίνει. Είμαστε αχόρταγοι και πάντα θέλουμε και κάτι παραπάνω πέρα από αυτό που μόλις κατακτήσαμε και χάνουμε το πραγματικό νόημα. Ξεχνάμε να νιώθουμε χαρούμενοι για αυτό που μας συμβαίνει. Χάνεσαι λίγο μέσα στο χρόνο που δουλεύεις και ξεχνάς να απολαμβάνεις.

Για τις ημέρες που ανοίγεις την ντουλάπα σου και «δεν έχεις να βάλεις τίποτα» υπάρχει ένα δοκιμασμένο σύνολο που επιλέγεις;

Έχω δύο αγαπημένα παντελόνια που συνδυάζω με λευκό tshirt ή λευκό πουκάμισο και χρυσά αξεσουάρ. Μου αρέσουν τα πιο κλασικά κομμάτια. Το άσπρο και το μαύρο θα είναι πάντα μόδα γιατί είναι κομψά.

Έχεις κομμάτια που από την ντουλάπα την μαμάς ή της γιαγιάς σου έχουν τελικά βρεθεί στη δική σου;

Έχω δύο vintage γυαλιά ηλίου, ένας της μαμάς μου κι ένα της γιαγιάς μου.

24MEDIA

 

Τάσεις, χρώματα, υλικά. Ποια σου αρέσουν πολύ τη φετινή σεζόν;

Προτιμώ τα υφάσματα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα αν και το βινύλ είναι από τις μεγάλες μου αγάπες. Τώρα που καλοκαιριάζει μου αρέσει πολύ το πιο σταθερό λινό που δεν τσαλακώνεται τόσο εύκολα. Το εκρού, το λευκό και το μαύρο είναι τα χρώματα που ξεχωρίζω. Το μουσταρδί και το κίτρινο είναι μεγάλη τάση φέτος. Το minimal είναι κλασική αξία.

Στη μόδα υπάρχουν κανόνες;

Κατηγορηματικά όχι. Παίρνεις από τις τάσεις τα στοιχεία που σου αρέσουν πιο πολύ και τα κάνεις δικά σου, προσαρμόζοντάς τα στο προσωπικό σου στιλ.

24MEDIA

(Τοπ και παντελόνι Mallory the Label, τζιν μπουφάν Bershka)

Τώρα πια εντοπίζεις στιλιστικά λάθη που έκανες στο παρελθόν;

Εννοείται. Πια διαβάζω πάρα πολύ για τη μόδα. Όσο πιο ενημερωμένη είσαι τόσο πιο εύκολα μπορείς να εντοπίσεις κομμάτια και συνδυασμούς που έλεγες πως δε σου ταιριάζουν και τελικά σου πηγαίνουν. Μου έχει συμβεί πολλές φορές. Το μυστικό είναι να νιώθεις άνετα μέσα στα ρούχα σου και να μην πιέζεσαι να δείξεις κάτι άλλο πέρα από αυτό που είσαι στην πραγματικότητα. Το να μη δείχνεις ο εαυτός σου φαίνεται στο πρόσωπό σου.

Πώς βγαίνει η τέλεια φωτογραφία στο Instagram;

Με προσπάθεια (γέλια). Μπορεί να είναι ένα κλικ που δεν το περιμένεις αλλά συνήθως οι πιο ωραίες φωτογραφίες είναι οι αυθόρμητες. Όταν δεν ποζάρεις είναι πιο μαλακά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

24MEDIA

 

Στη Vogue UK πώς βρέθηκες;

Πέρσι που είχα πάει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού με φωτογράφισε ο Γιώργος Αγγελής (shotbygio), φωτογράφος street style, για μία συνεργασία που είχα τότε και κατά τη διάρκεια τραβήχτηκε μία φωτογραφία από τον Tom Craig, συνεργάτη της Vogue. To outfit αυτό έπαιξε στη Vogue στα καλύτερα street style looks της Εβδομάδας Μόδας. Μου το έστειλαν και δεν το πίστευα.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Styling: Έφη Καρύδη