WATCHLIST

Ο Γιώργος Μαζωνάκης απεχθάνεται τα κλισέ και θα τραγουδούσε στο Rockwave Festival

''Παράξενο με εμένα'' είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Γιώργου Μαζωνάκη το οποίο κυκλοφορεί από τη Heaven και αποτελεί την ολοκλήρωση της τριλογίας που ξεκίνησε με τα ''Ίσια ανάποδα'' και συνεχίστηκε με το ''Λείπει πάλι ο Θεός''.

Αυτή η τριλογία μου έφερε στο μυαλό τη ”Θεία Κωμωδία” του Δάντη και το πρώτο πράγμα που ζήτησα από τον Γιώργο Μαζωνάκη ήταν να μου πει ποια δουλειά του θα χαρακτήριζε ως ”Κόλαση”, ”Καθαρτήριο” και ”Παράδεισος”.

”Και στις τρεις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές περιλαμβάνονται αυτά τα τρία στοιχεία”, μου απάντησε καθώς εγώ παρατηρούσα την εμφάνισή του, το πώς στέκεται, τον τόνο της φωνής του. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης σπανίως κάνει συνεντεύξεις και τους λόγους τους διαπίστωσα στην πορεία της κουβέντας μας. 

”Μέσα από αυτές τις δουλειές θέλω να δείξω πως ωρίμασα ψυχικά και επαγγελματικά. Η ωριμότητα έχει να κάνει με τον προσωπικό αγώνα και με τη δουλειά. Θέλω να δείξω την εξέλιξή μου και ως άνθρωπος και ως τραγουδιστής”. Όντως, απέναντί μου είχα έναν άνδρα ώριμο που απέπνεε ότι ξέρει τι ζητά από τη ζωή του.

 

Ο Γιώργος του τότε και ο σημερινός

Εκείνο που αναρωτήθηκα ήταν ποια είναι η διαφορά στον Γιώργο Μαζωνάκη των 20 ετών και στον σημερινό. ”Άρχισα να απολαμβάνω αυτό που συμβαίνει γύρω μου. Τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν τα πράγματα από μπροστά σου και δεν μπορούσες να αντιληφθείς. Τα θεωρούσες δεδομένα. Αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή”.

Κάτι άλλο που ”κατέκτησε” από το πέρασμα των ετών ήταν να συνηθίσει τη δημοσιότητα. Αφού το μεγάλο ”μπαμ” στο τραγούδι έγινε στα 20 του.

Άπειρες επαγγελματικές υποχρεώσεις και επταήμερες εμφανίσεις στα νυχτερινά κέντρα ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνέθεταν την καθημερινότητά του, αρκετά χρόνια πριν.

”Πλέον διήμερο και πολύ μας είναι. Και μια μέρα να είχα εμφανίσεις θα ήταν ακόμη καλύτερα”

Το River Party και το Rockwave Festival

Η κουβέντα πήγε στη μεγάλη περιοδεία σε όλην την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων ”Μελίνα Μερκούρη”. Μεταξύ των σταθμών στην περιοδεία του είναι και το Νεστόριο, συγκεκριμένα στο River Party. Ένα φεστιβάλ που φιλοξενεί ονόματα από τον εναλλακτικό και έντεχνο χώρο της μουσικής. Η εμφάνιση του Γιώργου Μαζωνάκη αποτέλεσε την έκπληξη του φεστιβάλ και δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω εάν τον προβλημάτισε για το πώς θα τον αντιμετωπίσουν.

”Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, μου εξήγησαν τα πάντα για το φεστιβάλ. Η ζωή είναι μια πρόκληση. Αλίμονο αν μέναμε στα ίδια standard που είχαμε πέρσι και πριν από μερικά χρόνια. Πάω να κάνω αυτό που ξέρω. Έχω κάνει συνεργαστεί με τον Σταμάτη Κραουνάκη, έχω κάνει τραγούδια με τον Γιάννη Πάριο, έχω παίξει σε ταινία. Μέχρι τώρα δεν έχω δεχτεί απόρριψη. Θα είναι τεράστια ικανοποίηση αν το κοινό με υποδεχτεί θερμά”.

Εάν του γινόταν πρόταση να τραγουδήσει στο Rockwave Festival, τι θα απαντούσε; ”Γιατί όχι; Σαφέστατα”, απάντησε και συνέχισε ”Αυτό που μας τρώει στην Ελλάδα είναι ο τίτλος”.

Τα κλισέ

Η συζήτηση πήγε στις κλισέ ερωτήσεις. Κάτι που αντιπαθεί και το γνωρίζω πολύ καλά. Για αυτό, άλλωστε, απέφυγα να του κάνω αυτές που τον ρωτούν συνέχεια, οι οποίες όπως μου είπε ο ίδιος είναι: ”Δεν έχει ακουστεί τίποτα για την προσωπική σας ζωή” και ”Όσον αφορά το γεγονός ότι κάθε σας εμφάνιση αποτελεί μια είδηση, σας αρέσει να το κάνετε γιατί προκαλείτε;”. ‘Μας αρέσει να διαιωνίζουμε μια κατάσταση με τίτλους και ταμπέλες”.

Επίσης, άλλη μια λέξη που τον κάνει να γελάει είναι η στροφή (σσ. στην καριέρα) και μάλιστα δε δίστασε να σηκωθεί και να κάνει μπροστά μου έναν γύρω από τον εαυτό του. Με ξάφνιασε, δεν το περίμενα. Αλλιώς, θα τον είχα τραβήξει βίντεο, δείχνοντας πόσο ακομπλεξάριστος και άνετος είναι. Ακόμα και με έναν δημοσιογράφο που τον έβλεπε από κοντά για πρώτη φορά στη ζωή του.

 

Η συζήτησή μας, πήγε στα ταξίδια.

Θα μπορούσα να ζήσω σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Στο Παρίσι ή στο Λονδίνο. Αλλά και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Είναι αρκετά ευρωπαϊκή πόλη, δεν έχει το χαοτικό της Αμερικής

Όσον αφορά το επαγγελματικό του μέλλον, θα ήθελε να δοκιμαστεί σε άλλες μορφές τέχνης ή τραγουδιού. Να συνεχίζει στον θέατρο και στον κινηματογράφο. Θέλει να εξελίσσεται. Το ”μαρτυρούσαν” τα μάτια του όταν μιλούσε για αυτά που ήθελε να κάνει στο μέλλον. Είχαν μια λάμψη, μια δίψα για καινούργια πράγματα και προκλήσεις. Άλλωστε, έχει αποδείξει πολλές φορές ότι τολμάει να παίρνει ρίσκα και του ”βγαίνουν”. Ίσως, ακούει το ένστικτό του αλλά δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω. Θα το μάθω την επόμενη φορά.