ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Mumshandmade: Τα ελληνικά πλεκτά μαγιό είναι η απόλυτη τάση

Φέρε στο μυαλό σου την εικόνα της γιαγιάς ή της μαμάς σου να πλέκουν καθισμένες στον καναπέ. Μία εικόνα που ξυπνά αναμνήσεις και σε πλημμυρίζει με γλύκα. Το ελληνικό brand Mumshandmade ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα πλεκτά αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής στιλιστικής νοοτροπίας.

Όλα ξεκινούν όταν η Χριστίνα Πελτέκη έχει την ιδέα να ”ενώσει” μαμάδες και να δημιουργήσει προϊόντα φτιαγμένα με στυλ και ”μαμαδίστικη” φροντίδα.

Τα μαγιό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή τάση. Γνωρίζουμε λίγο καλύτερα το Mumshandmade και ετοιμαζόμαστε για την παραλία με αντηλιακό, καπέλο και βελονάκι.

Πότε ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

Το πλεκτό υπήρχε πάντα μέσα στη ζωή μας, όπως και στα περισσότερα ελληνικά σπίτια πιστεύω. Πάντα λάτρευα τα χουχουλιάρικα πλεκτά της μαμάς  και πάντα μου δημιουργούσαν αγαπημένα συναισθήματα . Η ιδέα λοιπόν ήταν να μοιράσουμε αυτό το υπέροχο συναίσθημα και τη ζεστασιά που προσφέρει το πλεκτό και εκτός του δικού μας σπιτιού, δημιουργώντας προϊόντα , φτιαγμένα με στυλ και ”μαμαδίστικη” φροντίδα.

 

Είχατε ασχοληθεί ξανά με το χώρο της μόδας ή ήταν η πρώτη φορά;

Πάντα με ενδιέφερε η μόδα αλλά σε προσωπικό επίπεδο. Άρχισε όμως να αποκτά κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μου όταν φτιάχνοντας το Mums, διοχέτευα την αγάπη μου για το στυλ , στο να φτιάχνω δημιουργώ που θα κάνουν κάθε κοπέλα να νιώθει ξεχωριστή και ιδιαίτερη .

 

Πώς συναντήθηκαν οι μαμάδες;

Αυτό ακριβώς είναι που κάνει την παρέα των ”μαμάδων” τόσο γλυκιά. Η κάθε μία δουλεύει στο χώρο της , στο σπίτι της, χωρίς να χάνει ποτέ το ρόλο της ως μαμά. Μέσα από τη ζεστασιά του δικού της σπιτιού κάθε μανούλα πλέκει τα προϊόντα. Δημιουργείται λοιπόν μια μεγάλη παρέα  που δουλεύει με πολύ μεράκι και αγάπη, χωρίς στην ουσία την πίεση και το άγχος της εργασίας.

Γιατί αποφασίσετε να κάνετε πλεκτά;

Τα πλεκτά είναι κάτι γνώριμο και αγαπητό σε όλους μας. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουμε πλεκτά κομμάτια φτιαγμένα από τα χέρια της μαμάς, της θείας, της γιαγιάς που τα αγαπάμε, γιατί τα έχουμε συνδεδεμένα με αγαπημένα πρόσωπα, μιας και είναι φτιαγμένα με τα χεράκια τους. Γι αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ένα τόσο αγαπητό προϊόν, δίνοντας του μια νέα και σύγχρονη πνοή, προσαρμόζοντας το στις τάσεις της μόδας βάζοντας φυσικά το προσωπικό μας γούστο και πολύ όρεξη για δημιουργικότητα.

 

Το πλέξιμο είναι όντως ψυχοθεραπευτικό;

Αυτό να σας πω την αλήθεια δεν το γνωρίζω προσωπικά μιας κι εγώ ασχολούμαι κυρίως με το σχεδιαστικό κομμάτι και το κομμάτι της προώθησης. Παρ΄όλα αυτά οι μαμάδες μας , πάντα καταπιάνονται με πολύ όρεξη και χαρά για τις καινούργιες παραγγελίες και πραγματικά το απολαμβάνουν.

Έχουμε συνδέσει το πλεκτό με το χειμώνα. Τελικά μπορεί να φορεθεί και καλοκαίρι; Βλέπουμε μαγιό στα σχέδιά σας.

Οι περισσότεροι έχουν συνδεδεμένο το πλεκτό με το χειμώνα. Είναι φυσικά το κατεξοχήν χουχουλιάρικο και ζεστό υλικό. Παρ’ όλα αυτά το πλεκτό φοριέται πολύ ευχάριστα και το καλοκαίρι. Γι αυτό, κάθε χρόνο όπως και φέτος , κυκλοφορούμε και καλοκαιρινή μας συλλογή που περιλαμβάνει μαγιό, beachwear, tops και άλλα. Φυσικά, τα καλοκαιρινά κομμάτια είναι φτιαγμένα με βαμβακερά, ελαφρύτερα νήματα, που είναι πολύ πιο ανάλαφρα, στεγνώνουν γρήγορα, είναι ελαστικά, τα πλέκουμε στις διαστάσεις των πελατών μας και είναι απίστευτα άνετα για τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Το αγαπημένο κομμάτι του κοινού; Ποιο δεν προλαβαίνετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά;

Πολλά είναι τα κομμάτια που αγαπάνε οι πελάτες μας , αλλά αυτά που πραγματικά έχουν ενθουσιάσει τον κόσμο, είναι η Oversized πλεκτές ζακέτες, κάτι πολύ καινούργιο για την Ελλάδα και τα μαγιό που αποπνέουν μια Bohemian διάθεση που πραγματικά ξεχωρίζει.

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε με την ίδια αγάπη και μεράκι , αυτό που λατρεύουμε να κάνουμε. Να δημιουργούμε κάθε φορά κάτι καινούργιο και πρωτότυπο και να νιώθουμε κάθε στιγμή ότι η δική μας φαντασία και δημιουργικότητα , εξακολουθεί να αγαπιέται στην Ελλάδα , αλλά και έξω από τα σύνορα της.