ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Απείρανθος: Τα φυτικά προϊόντα που μας δείχνουν τον δρόμο της αληθινής ομορφιάς

Ένα ζευγάρι ευγενικά μάτια, ένα γλυκό χαμόγελο και ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο. Κυρίες μου να σας γνωρίσω την Στέλλα Πλιάκη. Θα θέλατε να είναι η κολλητή σας φίλη, η λατρεμένη γειτόνισσα του δεύτερου, η συνάδερφος που ξέρει όλα σας τα μυστικά. Χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για να την συμπαθήσεις και λίγα περισσότερα για να την βάλεις στην καρδιά σου. Το ταξίδι του Ladylike στη Θεσσαλονίκη χρωματίστηκε από την όμορφη φυσιογνωμία της. Είναι ο ιθύνων νους του Απείρανθου, φυτικά και χειροποίητα προιόντα για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα. Δε φαντάζεστε πρόσωπο (μεταξύ μας).

 

Όταν ήταν μικρή έπιανε την ξαδέρφη της από το χέρι μάζευαν ροδοπέταλα και έφτιαχναν τα δικά τους αρώματα. Από κοντά και η γιαγιά της για να δίνει οδηγίες. Ήταν άλλωστε οι δικές της συνταγές για κρέμες που την έκαναν να πάρει τα κατσαρολικά και να ξεκινήσει τους πειραματισμούς.

Τη θυμάται πάντα να φτιάχνει κεραλοιφές και να μοιράζει στις φίλες της. Ακόμα και η προγιαγιά της συνέβαλε στη δόμηση του DNA ‘’επιστροφή στη φύση’’. ‘’Η πρόγιαγιά μου έκανε μασάζ σε γυναίκες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά και τελικά κατάφερναν να μείνουν έγκυες. Σε εκείνες τις εποχές γίνονταν τέτοια.’’

Το μικρόβιο της συνταγής φωλιάζει μέσα της. Η μητέρα και η αδερφή της χαρακτηρίζονται χαριτωμένα από την ίδια ‘’πειραματόζωα’’. Σε εκείνες γίνονται οι πρώτες δοκιμές. Στο σπίτι της, στην κουζίνα της. Μόνη της λιώνει τα βούτυρα, προσθέτει σταγόνες από έλαια, ανακατεύει και το δωμάτιο μοσχοβολά λεβάντα, λεμόνι και χαμομήλι.

 

Σαν τη γιαγιά της που μοίραζε τα μαγικά της σε κάποια γειτονιά της Κασσάνδρας έτσι και η Στέλλα μοιράζει τις κρέμες της σε φίλες και γνωστές. Η ζήτηση αυξάνεται και τότε της μπαίνει η ιδέα. Ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που καταφέρνουν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε επάγγελμα.

‘’Ασχολούμαι πάντα με τα καλλυντικά και την περιποίηση οπότε ήταν μία φυσική μετάβαση όλο αυτό που συνέβη’’.

Η Στέλλα ανακατεύει τα μείγματα και ο άντρας της ο Απόστολος δημιουργεί τις συσκευασίες. Η κομψότητα της απλότητας κερδίζει πρώτα από την αίσθηση της όρασης. Χαίρεσαι να κρατάς τα βαζάκια του Απείρανθου, νιώθεις όμορφα να βγάζεις από το νεσεσέρ το κουκλίστικο lip balm και να ενυδατώνεις τα χείλια. Φύση και καλαισθησία σε συσκευασία δώρου.

 

Πρώτη ύλη το μελισσοκέρι και σήμα κατατεθέν του brand η κηρήθρα, δια χειρός Αποστόλη. Εξάγωνα κέρινα κελιά σε σειρά για να αποθηκεύουν οι μέλισσες το μέλι και τη γύρη αλλά και να τοποθετούν τα αυγά τους. Αυτός είναι ο Απείρανθος της Στέλλας.

Γιατί όμως μία βέρα βορειοελλαδίτισσα να επιλέξει αυτό το όνομα για το ‘’παιδί’’ της; ‘’Ο Απείρανθος είναι ένα ορεινό χωριό στη Νάξο. Πήγαμε διακοπές και μας άρεσε πάρα πολύ. Είναι όνειρό μας να μετακομίσουμε κάποια στιγμή εκεί μόνιμα. Είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με το μέρος’’.

Κρέμες, λάδια για το πρόσωπο και το σώμα, λάδια, αγωγές κατά της κυτταρίτιδας, scrub και σαπούνια.

‘’Αυτά τα προιόντα τα δέχονται πολύ πιο εύκολα στο εξωτερικό. Εμείς είμαστε ακόμα λίγο επιφυλακτικοί. Είμαστε στις δοκιμές κι όχι στην άμεση αγορά ενός φυτικού προιόντος. Να μην το φοβάστε το λάδι. Υπάρχει σειρά λαδιών κατάλληλη για το πρόσωπο που είναι καλύτερη από τις κρέμες. Ένα λάδι να βρεις που να ταιριάζει στο δικό σου πρόσωπο έχεις λύσει το πρόβλημά σου. Η επιδερμίδα βάζοντας ένα λάδι επάνω πιστεύει πως δεν χρειάζεται να παράγει δικό του οπότε παύει να είναι λιπαρή.’’

Η Στέλλα μοιράζεται μία από τις συνταγές της. 50 ml αμυγδαλέλαιο με μία κουταλιά μελλισοκέρι και έχεις μία καταπληκτική κρέμα που κάνει για όλα.

 

Η φιλοσοφία του Απείρανθου βασίζεται στην αρμονική συμβίωση με τη φύση και τα πλάσματά της και την ελεγχόμενη ‘’εκμετάλλευση’’ αυτών που μας παρέχει. Η φύση έχει τη λύση για κάθε πρόβλημα και η Στέλλα έχει την κατάλληλη συνταγή για να γίνει η επιδερμίδα σου λαμπερή σαν τον καλοκαιρινό ήλιο που λούζει τον Απείρανθο.

 

Πορτραίτο: Danai Issaris

Προϊόντα: Gertrude Gary Milk