ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Μαριλίνα και η Ιουλία σε περιμένουν στα Κουφονήσια για να σε πείσουν ότι άσκηση και διασκέδαση πηγαίνουν μαζί

Τις συνάντησα πρώτη φορά πριν αρκετούς μήνες εδώ στα γραφεία μας στην 24MEDIA. Xειμωνιάτικα ρούχα φορούσαμε αλλά η συζήτησή μας ήταν άκρως καλοκαιρινή. Η Ιουλία Δεσποινούδη και η Μαριλίνα Βακονδίου ήρθαν και μας παρουσίασαν με ενθουσιασμό το wellness project που είχαν τότε στα σκαριά. Fitland το όνομα αυτού, το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά σε λίγες ημέρες. Αν μπείτε στο official site του θα διαβάσετε πως το Fitland Summer Event είναι ένα τριήμερο διακοπών, διασκέδασης και άθλησης που θα λάβει χώρα στα Κουφονήσια, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου.

Κουφονήσια, θάλασσα, ήλιος, διασκέδαση, άθληση. Μαγικές λέξεις η μία δίπλα στην άλλη και για αυτόν το λόγο θέλησα να μάθω περισσότερα, προτού φτιάξω τη βαλίτσα μου για το αγαπημένο νησί των Μικρών Κυκλάδων για να λάβω κι εγώ με τη σειρά μου μέρος στο wellness αυτό τριήμερο. «Τι διαφορετικό θα συναντήσω σε αυτή τη wellness διοργάνωση;» ήταν η βασική μου απορία, μιας και η αλήθεια είναι πως έχω πάρει μέρος σε αρκετές ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τα στόματα της Ιουλίας και της Μαριλίνας, οι οποίες μου επεσήμαναν πως στόχος του συγκεκριμένου τριημέρου είναι να συνδυαστούν η διασκέδαση και οι διακοπές με τον αθλητισμό. Με απλά λόγια, στο Fitland δε θα έχεις μόνο την ευκαιρία να τρέξεις ή να λάβεις μέρος στα bootcamps, αλλά να κάνεις και pilates, stretching, να δοκιμάσεις την τύχη σου στα beach games πάνω στην άμμο, να γευτείς υγιεινά πιάτα στο brunch του Σαββάτου, να δοκιμάσεις healthy απογευματινά smoothies και τέλος, να διασκεδάσεις στο βραδινό πάρτι στο μαγαζί Mylos, πίνοντας χαλαρή το cocktail σου. 

Άθληση vs διασκέδαση σημειώσατε Χ. Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να συνδυάσουμε την άσκηση με τα cocktails και τα πάρτι; Σκοπός του Fitland είναι αυτό ακριβώς: να συνειδητοποιήσουμε πως χωρούν όλα στο καθημερινό μας πρόγραμμα και συνδυάζονται όλα μια χαρά. Η άσκηση θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μόνο με ένα χαλαρό τρόπο σαν αυτόν μπορούν να την κάνουν μέχρι και οι πιο δύσπιστοι.  

Πάμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα αυτές τις δύο γυναίκες που βρίσκονται πίσω από το Fitland:

Μαριλίνα και Ιουλία, πείτε μας δύο λόγια για εσάς.

Ι.Δ.: Είμαι η Ιουλία και ασχολούμαι ενεργά με το fitness, την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και με δράσεις που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο. Με ενθουσιάζει το καινούργιο, το δημιουργικό και τα projects με πολύ ενέργεια. Αγαπώ τα βιβλία, τα ταξίδια και τον χορό. 

Μ.Β.  Είμαι η Μαριλίνα, είμαι personal και group trainer πάνω από 7 χρόνια, αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και μου αρέσει να ασχολούμαι και να μαθαίνω καινούργια πράγματα. Μου αρέσουν τα ταξίδια και το κολύμπι.

Ποιος ο ρόλος του fitness στη ζωή σας; Από μικρές είχατε την τάση να ασχοληθείτε με αυτόν τον χώρο;

Ι.Δ: Σε ό,τι με αφορά, οι πανεπιστημιακές μου σπουδές είναι οικονομικά, business & management. Πάντα, όμως, είχα ιδιαίτερη ενασχόληση και αγάπη για το fitness και το wellbeing. Έχω κάνει πολλές εκπαιδεύσεις (personal & group training) και εδώ και κάποια χρόνια ασχολούμαι με τον χώρο σε ποικίλα επίπεδα (επιχειρηματικά, συμβουλευτικά και προπονητικά). Όλο αυτό άρχισε σε μια δύσκολη περίοδο ζωής για εμένα. Τότε συνειδητοποίησα πραγματικά τη σημασία και το όφελος της γυμναστικής στη ζωή μου. Οι διαφορές ήταν πολύ έντονες και σωματικά αλλά κυρίως, ψυχικά πολύ γρήγορα. Πλέον δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη γυμναστική, γιατί για μένα- και εύχομαι για όλους- είναι ζωτικής σημασίας.

Μ.Β: Από μικρή ασχολούμουν με τον αθλητισμό. Έκανα επτά χρόνια ρυθμική και δύο χρόνια στίβο, ενώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δήλωνα πως όταν μεγαλώσω θα γίνω δασκάλα γυμναστικής. Πλέον επειδή η ζωή μου είναι μέσα στον χώρο αυτό, πέραν από την προπόνηση που κάνω για εμένα, το σώμα μου είναι συνέχεια σε κίνηση όποτε με τα χρόνια και η φυσική μου κατάσταση είναι όλο και καλύτερη αλλά την ίδια στιγμή, νιώθω όμορφα και μέσα μου. Ούτε εγώ μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη γυμναστική γιατί με γεμίζει, μου δίνει ενέργεια και με χαλαρώνει. 

 

To fitness και ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί hot trend των τελευταίων χρόνων. Πώς μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο να το δει ως στάση ζωής και να το ακολουθεί καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο λίγο πριν βγει στην παραλία;

Ι.Δ: Μόνο η δοκιμή θα τους πείσει. Για να καταλάβεις τα οφέλη της άσκησης και να την κάνεις στάση ζωής, χρειάζεται πειθαρχία τον πρώτο καιρό. Καθώς θα γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας θα είναι πολύ αισθητή η διαφορά σε όλα τα επίπεδα και έτσι θα πειστεί να συνεχίσει. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα απέχουμε από το να ενσωματώσουμε στην κουλτούρα μας την άσκηση ως τρόπο ζωής, αλλά το ευχάριστο είναι ότι αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε αυτή την ανάγκη όλο και πιο πολύ. Πέραν από συλλογικές δράσεις, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος λόγος στα media για τα σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη της άσκησης στη ζωή μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπω ότι μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν κάτι γύρω από την άσκηση γιατί κατανοούν τελικά ότι ένα σώμα έχουμε και σε αυτό ζούμε.

Μ.Β: Πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες σιγά σιγά προσπαθούν να ενσωματώσουν την άσκηση και την καλή διατροφή στη ζωή τους. Επειδή είμαι από τα 18 μου σ΄αυτόν τον χώρο, βλέπω μεγαλώνοντας πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εντάξουν στη ζωή τους την άσκηση και να ακολουθούν και πιο ισορροπημένη διατροφή. Έχουν βοηθήσει βέβαια, αρκετά και τα πρότυπα του εξωτερικού. Εκεί γενικότερα, η κουλτούρα τους είναι πιο active.

Τι οδήγησε δύο νέες γυναίκες σαν εσάς να πάρετε την απόφαση να διοργανώσετε μόνες σας ένα fitness event;

Ι.Δ. Γιατί όχι; Είμαστε άνθρωποι που μας εξιτάρει το καινούργιο, η δημιουργικότητα και θέλουμε να πάμε ό,τι κάνουμε ένα βήμα παρακάτω. Όταν η Μαριλίνα πήγε για διακοπές στα Κουφονήσια και λάτρεψε το νησί, γυρνώντας με μεγάλο ενθουσιασμό μου είπε: Ιουλία, τι θα έλεγες να κάναμε ένα fitness event στα Κουφονήσια;». Την ίδια στιγμή έβγαλα στιλό και τετράδιο να οργανώσουμε το πλάνο μας.

 

Γιατί επιλέξατε τα Κουφονήσια ως μέρος της διοργάνωσης; Τι είναι αυτό που σας κέρδισε στο συγκεκριμένο νησί;

Ι.Δ.: Είναι ένα πανέμορφο νησί με υπέροχη αύρα, μαγικά νερά, ωραίους ανθρώπους και πραγματικά όποιος το έχει επισκεφθεί, έχει μόνο μοναδικές εμπειρίες να διηγηθεί. Ε, Μαριλίνα;

Μ.Β: Όποιος έχει πάει σ΄αυτό το νησί, δε θέλει να γυρίσει πίσω. Κάπως έτσι, έχασα πέρυσι το καράβι μου (γέλια). Συνδυάζει τα πάντα: χαλάρωση και διασκέδαση. Στα Κουφονήσια νιώθεις μια πρωτόγνωρη ψυχική ανάταση. Και επιπλέον δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο στο νησί.

Σε τι διαφέρει το Fitland από όλες τις υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας;

Ι.Δ. & Μ.Β. Η αλήθεια είναι ότι οι δράσεις γύρω από το ”well-being” ολοένα και αυξάνονται, καθρεφτίζοντας την ανάγκη του κόσμου για έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής. Στην Ελλάδα λαμβάνουν χώρα αρκετά αθλητικά events και retreats γι’ αυτό εμείς σκεφτήκαμε, τι ξεχωριστό μπορούμε να κάνουμε. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να συνδυάσουμε την άθληση και τις well-being δραστηριότητες με τις διακοπές. Τo Fitland απευθύνεται σε όλους: από αρχάριους μέχρι αθλητές. Όλοι μπορούν να βρουν αυτό που τους ταιριάζει μέσα στο τριήμερο.

 

«Το event έχει στόχο να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες και να τους παρακινήσει να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον αθλητισμό και την άσκηση, μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία», αναφέρετε στο site σας. Παρατηρήσαμε μάλιστα πως έχετε και cocktail nights στο πρόγραμμα. Τι θέλετε να περάσετε ως μήνυμα με αυτή σας την κίνηση;

Ι.Δ. & Μ.Β.: Για να κάνεις την άσκηση τρόπο ζωής πρέπει να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου μαζί με τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου και να γίνει σιγά σιγά μια από τις συνήθειες που αγαπάς. Αυτό, λοιπόν, θα ζήσουμε στα Κουφονήσια. Μια καθημερινότητα χαρούμενη, διασκεδαστική, γεμάτη ενέργεια, με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη!

Tι να περιμένουμε να δούμε, λοιπόν, στο Fitland; Τι δραστηριότητες και special events θα έχει η διοργάνωση; 

Ι.Δ. & Μ.Β.: Στα Κουφονήσια θα ζήσουμε ένα τριήμερο γεμάτο γυμναστική, διασκέδαση, βουτιές και όμορφη παρέα. Μία καλοκαιρινή δράση με έμπειρους γυμναστές, special events, parties και fitness για όλους. Όλο το τριήμερο θα υπάρχουν οργανωμένες δραστηριότητες (τρέξιμο, pilates, workout, beach games και άλλα) και το βράδυ πάρτι στο νησί. Σκοπός μας είναι οι συμμετέχοντες να βιώσουν μία πραγματικά μοναδική εμπειρία.

 

Μετά το πέρας του τριημέρου, τι θα σας έκανε να πείτε πως το Fitland ήταν επιτυχημένο και θα σας παρακινούσε να το διοργανώσετε ξανά;

Ι.Δ. & Μ.Β.: Σκοπός μας είναι οι συμμετέχοντες να φύγουν έχοντας στις αποσκευές τους μία πραγματικά μοναδική εμπειρία. Επιτυχία για εμάς θα είναι να φύγουν με τον ενθουσιασμό, την όρεξη και την έμπνευση να βάλουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους, να γίνουν πιο δραστήριοι καθημερινά και σίγουρα πιο χαρούμενοι. Και φυσικά με πολλούς καινούργιους φίλους.

Και θα κλείσουμε με τους στόχους σας για το μέλλον.

Ι.Δ. & Μ.Β.: Να πάμε το Fitland και σε άλλα νησιά και γιατί όχι στο εξωτερικό.

 

* Ραντεβού στα Κουφονήσια, στις 12 Ιουλίου για να ζήσουμε όλοι μαζί το πιο summer wellness event. To Ladylike.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Fitland. Be there!