ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ευαγγελία Αραβανή: Η μετακίνηση στον ΑΝΤ1, το Dancing with the Stars και ο Νίκος Οικονομόπουλος

NDP Photo Agency

H Ευαγγελία Αραβανή µιλά για τη µετακίνησή της από τον ΣΚΑΪ στον ΑΝΤ1 και δηλώνει ενθουσιασµένη µε το «Dancing with the Stars». Παραδέχεται πως είναι ερωτευµένη και αποκαλύπτει πως µε τον σύντροφό της Νίκο Οικονοµόπουλο έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Από τον Αλέξη Μίχα

Σπάνια συµβαίνει να έχουµε µεταγραφή µεσούσης της σεζόν. Θυµάµαι λίγες περιπτώσεις στο παρελθόν. Πώς προέκυψε η µετακίνησή σου από τον ΣΚΑΪ στον ΑΝΤ1;

Δέχθηκα το πρώτο τηλεφώνηµα από τον κύριο Λάτσιο στα τελειώµατα του «My Style Rocks». Κάναµε ένα πρώτο αναγνωριστικό ραντεβού, προκειµένου και εκείνος να διαπιστώσει τη διαθεσιµότητά µου. Ξεκαθάρισα, λοιπόν, πως µετά το τέλος του συγκεκριµένου προγράµµατος δεν είχα κάποια άλλη δέσµευση µε τον ΣΚΑΪ. Κάναμε ένα αναγνωριστικό ραντεβού, προκειµένου και εκείνος να διαπιστώσει τη διαθεσιµότητά µου. Ξεκαθάρισα, λοιπόν, πως µετά το τέλος του συγκεκριµένου προγράµµατος δεν είχα κάποια άλλη δέσµευση µε τον ΣΚΑΪ.

 

Δηλαδή, το συµβόλαιό σου ήταν µόνο για το «My Style Rocks».

Ακριβώς.

Αντιπρόταση από τον ΣΚΑΪ υπήρξε;

Οχι, δεν έγινε καµία επαφή µε τον ΣΚΑΪ. Ούτε µίλησα για την παρουσίαση του «Survivor Panorama», όπως γράφτηκε.

Το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια. Πότε σε ήθελαν στη µεσηµβρινή ζώνη του σταθµού και πότε στο «Ταλέντο». Κατέληξες, ωστόσο, στο ριάλιτι µόδας. Τι έγινε;

Πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές οι πρώτες συζητήσεις είχαν να κάνουν για το «Ταλέντο». Μετά την επιστροφή µου, όντως, µου προτάθηκε το «My Style Rocks», γιατί και οι δύο πλευρές θεωρήσαµε πως µου ταιριάζει καλύτερα, ενώ ο Ατζούν Ιλίτζαλι ήθελε να βάλει άνδρα παρουσιαστή στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο». Οταν το είδα, συµφώνησα και προχωρήσαµε µε αυτό.

Η αποτίµηση για το «Μy Style Rocks» έχει θετικό ή αρνητικό πρόσηµο;

Θετικό. Στην αρχή είχα ενδοιασµούς και ίσως έναν µικρό φόβο, καθώς ήταν ένα καινούργιο πρότζεκτ στην Ελλάδα, παρά την επιτυχία του στην Τουρκία. Τις δύο πρώτες εβδοµάδες, πράγµατι, τα ποσοστά δεν ήταν καλά. Αλλά, όπως µε κάθε νέο πρόγραµµα που χρειάζεται τον χρόνο του για να το µάθει ο κόσµος, έτσι έγινε και µε το «My Style Rocks».

 

Οι αψιµαχίες και οι εντάσεις που παραπέµπουν σαφώς σε σκληρό ριάλιτι σε έφεραν σε δύσκολη θέση;

Ως άνθρωπος δεν το «έχω» όλο αυτό µε την ίντριγκα. Στην προσωπική µου ζωή λειτουργώ διαφορετικά, κατευναστικά στις όποιες κόντρες προκύπτουν. Ολο αυτό δεν ήταν στα δικά µου µέτρα και σταθµά. Προσπαθούσα να το διαχειριστώ και να κρατάω τις ισορροπίες ανάµεσα στις συµµετέχουσες και την επιτροπή. Νοµίζω, τα κατάφερα.

Θα παρουσίαζες ξανά το «My Style Rocks»;

Είναι υποθετική ερώτηση. Μπορεί ναι, µπορεί και όχι. Κάθε φορά εξετάζω το τώρα. Και το τώρα µαζί µε όλη µου την ψυχή και την ενέργειά µου είναι το «Dancing with the Stars».

Ποια είναι, λοιπόν, τα συναισθήµατά σου που θα παρουσιάσεις ένα από τα βασικά πρότζεκτ του ΑΝΤ1 για το δεύτερο µισό της σεζόν;

Είµαι ενθουσιασµένη, γιατί πρόκειται για ένα από τα µεγαλύτερα σόου που έχουµε δει στην ελληνική τηλεόραση. Χαίροµαι ιδιαίτερα που ο ΑΝΤ1 πίστεψε σε εµένα και µου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Το «Dancing» επιστρέφει, λοιπόν, στις οθόνες µας φρέσκο, ανανεωµένο και µε κάποιες διαφορές σε σχέση µε όσα είχαµε δει στους προηγούµενους κύκλους. Υπερπαραγωγή!

Σε αγχώνει η ενδεχοµένη σύγκριση µε τις δύο προηγούµενες παρουσιάστριες του σόου: τη Ζέτα Μακρυπούλια και τη Δούκισσα Νοµικού;

Δεν µπαίνω σε αυτήν τη διαδικασία. Καταλαβαίνω ότι όταν υπάρχουν προκάτοχοι στην παρουσίαση ενός προγράµµατος είναι λογικό να υπάρξουν και συγκρίσεις. Οµως, εγώ παραµένω ο εαυτός µου, η Ευαγγελία, σε ό,τι έχω παρουσιάσει µέχρι σήµερα.

Θα χορέψεις φέτος στο «Dancing»;

Υποπτεύοµαι, ναι. Το θέλω πολύ!

Έχει διατυπωθεί στον χώρο από πολλούς η εξής γνώµη: Η Ευαγγελία Αραβανή έχτισε την καριέρα της σταδιακά. Βήµα βήµα έγινε κεντρική παρουσιάστρια. Ισχύει;

Ναι. Το έχω πει πολλές φορές. Ηθελα πάντα να κάνω αργά και σταθερά βήµατα. Εάν από το µηδέν πας στο δέκα, µπορεί να επιστρέψεις στο µηδέν σε µία νύχτα. Πρέπει να γίνεται έτσι. Να δουλεύεις, να εξελίσσεσαι, να µαθαίνεις από τα λάθη σου. Πιστεύω και το εξής: Ο,τι και αν κάνεις, είτε είσαι κεντρική παρουσιάστρια, που εµένα δεν µου αρέσει αυτός ο όρος, ή σε κάποιον άλλο ρόλο, η οµάδα δίνει το τελικό αποτέλεσµα. 

Από τα backstages του «X-Factor» µέχρι τα τελευταία «Galas» του «My Style Rocks» ένιωσες την εξέλιξή σου ως παρουσιάστρια;

Βέβαια. Στην τηλεόραση όσο δουλεύεις µαθαίνεις. Αν θες να µάθεις. Και πρέπει και να ακούς. Εγώ προτιµώ τις αρνητικές κριτικές που έχουν βάση, παρά τις κολακείες. Θέλω να ακούω τα αρνητικά για να τα διορθώνω.

 

Είχες άγχος για την πρεµιέρα;

Ναι, αλλά πάντα έχω. Το άγχος κάποιες φορές είναι δηµιουργικό. Επίσης, δείχνει πως ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό που κάνεις.

Μια εντυπωσιακή εµφάνιση, όπως αυτή που διαθέτεις εσύ, παραµένει το εισιτήριο για µια επιτυχηµένη είσοδο στον χώρο της τηλεόρασης;

Η εµφάνιση είναι ένα κοµµάτι που βοηθάει. Αρέσει στον κόσµο να βλέπει ωραία πρόσωπα. Oµως, µόνο µε την εµφάνιση δεν µπορείς να προχωρήσεις. Και επίσης είναι και παγίδα, µε την έννοια πως πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι µόνο όµορφη.

Χρειάστηκε να το αποδείξεις όλα αυτά τα χρόνια; Φυσικά χρειάστηκε. Είναι ένα λόγος που εγώ έκανα αργά και σταθερά βήµατα.

Υπάρχει, λοιπόν, και ο αντίστροφος ρατσισµός. Αυτός της οµορφιάς.

Ναι. Εχω δεχθεί. Και έχω διακρίνει τη ζήλια. Στους χώρους όπου βρισκόµουν ήµουν πάντα διακριτική. Όταν ξεκίνησα στη µόδα, κάποια κορίτσια µε καλωσόρισαν µε την ψυχή τους. Κάποια άλλα µε ύφος «αυτή ήρθε να µας πάρει τη δουλειά». Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω, γιατί δεν λειτουργώ έτσι. Ήµουν και είµαι πάντα συνεργάσιµη και βοηθητική µε τα νέα κορίτσια. Όµως θα σου και πω το εξής: Με αγαπούν οι γυναίκες. Δεν θα µου κάνουν µόνο άντρες κάποιο κολακευτικό σχόλιο. Και εγώ δεν είµαι ανταγωνιστική. Πάντα, όταν βλέπω µια ωραία γυναίκα, το λέω. Το ωραίο πρέπει να το αναγνωρίζουµε. Όπως και το ταλέντο ενός ανθρώπου.

Θέλω να σε ρωτήσω αν ισχύει το γεγονός πως δεν επιθυµούσες την παρουσία της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στη λίστα των φετινών συµµετεχόντων του «DWTS».

Είναι αστείο. Πραγµατικά απορώ πώς βγαίνουν έτσι κάποια πράγµατα. Εγώ µέχρι και την τελευταία στιγµή που συµφώνησα µε το κανάλι δεν ήξερα ποιοι είναι οι συµµετέχοντες. Ούτε είχα ρωτήσει, ενώ τη δεδοµένη χρονική στιγµή ούτε µε ενδιέφερε να µάθω. Είµαι έτσι ως άνθρωπος που δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Ακόµη και αν η παραγωγή µού είχε ανακοινώσει τη συµµετοχή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, δεν θα είχα το παραµικρό πρόβληµα. Αφήνω πίσω το παρελθόν. Οπως σου είπα και πριν, δεν µου αρέσουν οι ίντριγκες.

Παρ’ όλα αυτά, θα ήταν αµήχανη η συγκεκριµένη τηλεοπτική συνύπαρξη…

Εχουν περάσει αρκετά χρόνια. Εχουµε συναντηθεί µε την Κωνσταντίνα και έχουµε ανταλλάξει και ένα «γεια». Δεν κρατάω κάτι. Κάποιους τους βόλευε να γραφτεί αυτό. Οπως και να το κάνουµε, είναι ένα πιασάρικο θέµα.

Κοµµάτια της προσωπικής σου ζωής έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τη δηµοσιότητα. Εχουν υπάρξει στιγµές που αισθάνθηκες υπό πίεση;

Έχουν υπάρξει, γιατί ποτέ δεν ήθελα την υπερέκθεση. Κατανοώ πως υπάρχει ενδιαφέρον λόγω της δουλειάς που κάνω, αλλά ιδανικά δεν θα ήθελα να συµβαίνει. Με τα χρόνια συνηθίζεις. Αυτό που δεν συνηθίζεις είναι να διαβάζεις εσύ ή πρόσωπα του περιβάλλοντός σου ανακρίβειες.

Σου έχουν χρεώσει φανταστικές σχέσεις;

Ακόµη και µε πρόσωπο το οποίο δεν το γνώριζα καν.

Τώρα σε τι φάση σε βρίσκουµε στα προσωπικά;

Σε µια πολύ καλή φάση, όπως και στα επαγγελµατικά, γι’ αυτό σου είπα νωρίτερα πως είµαι ευγνώµων.

 

Είναι και ο σύντροφός σου, ο Νίκος Οικονοµόπουλος, ένας άνθρωπος στον οποίο δεν αρέσει καθόλου η προβολή της προσωπικής του ζωής. Ταιριάξατε στο συγκεκριµένο θέµα;

Νοµίζω, ναι.

Και όλο αυτό κάνει καλό και στη σχέση;

Δεν ξέρω αν κάνει καλό ή κακό. Σηµασία έχει πως εµείς οι δύο είµαστε καλά. Έχουµε τα ίδια «θέλω».

Τα «θέλω» αυτά ποια είναι;

Προσπαθούµε να ζούµε φυσιολογικά όπως κάθε ζεύγαρι. Δεν είµαστε άνθρωποι που θα πούµε «γεια σας, εδώ είµαστε». Από την άλλη, δεν µπορούµε να µείνουµε κλεισµένοι µέσα σε ένα σπίτι.

Τι ήταν αυτό που σε γοήτευσε στον Νίκο;

Ο χαρακτήρας του. Και ο τρόπος που µε προσέγγισε. Βέβαια, µε τον Νίκο δεν γνωριστήκαµε τώρα. Είχαµε γνωριστεί για πρώτη φορά πριν από αρκετά χρόνια, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι άλλο πέρα από µια απλή γνωριµία και µια τυπική κουβέντα. Μάλλον τώρα ήταν το σωστό τάιµινγκ.

Σε προσέγγισε εκείνος, λοιπόν…

Όλο ξεκίνησε από µια συνάντησή µας. Σε έναν χώρο. Αρχίσαµε να µιλάµε, του είπα εγώ πράγµατα που θαυµάζω σε εκείνον και ο Νίκος πράγµατα που θαυµάζει σε εµένα. Σε µια γενική συζήτηση. Και έτσι ξεκίνησε…

Θέλεις τον άνδρα κυνηγό;

Είσαι παραδοσιακή γυναίκα; Είµαι, και όχι µόνο σε αυτό που µου ανέφερες. Μου αρέσει να περιποιούµαι τον σύντροφό µου, τους φίλους µου, την οικογένειά µου. Είµαι από τις γυναίκες που µου αρέσει να κάνω δουλειές του σπιτιού. Η αγαπηµένη µου είναι να πλένω πιάτα, δεν θέλω να έχω πλυντήριο πιάτων στο σπίτι (γέλια). Ισως είναι η ψυχοθεραπεία µου. Μου αρέσει, επίσης, να µαγειρεύω.

 

Με τον Νίκο ανταλλάσσετε απόψεις για τα επαγγελµατικά σας; Τον ρώτησες τη γνώµη του για το «Dancing»;

Τον ρώτησα και η γνώµη του ήταν σύµφωνη µε τη δική µου. Ηταν θετικός, του άρεσε ως ιδέα και νοµίζω πως είναι περήφανος για µένα.

Εσύ για εκείνον;

Πολύ.

Ποιο είναι το αγαπηµένο σου τραγούδι του;

Είναι πολλά, αλλά θα σου που πω αυτό µε το οποίο γίνεται χαµός και του το είπα από την πρώτη µας συνάντηση. Δεν χρειάστηκα δεύτερη φορά για να το ακούσω. Το «Για κάποιον λόγο», καθώς για κάποιον λόγο τελικά γίνονται όλα.

Συγκατοικείτε;

Οχι. Μένουµε πολλές φορές µαζί, αλλά δεν συγκατοικούµε. Κάτι που επίσης γράφτηκε, και το οποίο επίσης δεν ισχύει.

Με τις φιλίες σου πώς είσαι;

Η έννοια της φιλίας είναι πολύ σηµαντική για µένα. Δύο είναι οι φίλες από την παιδική ηλικία που έχουµε κρατήσει επαφές µέχρι σήµερα. Οι πραγµατικοί φίλοι είναι λίγοι.

Ζητάς εύκολα συγνώµη;

Όταν έχω κάνει λάθος, ναι. Ζητάω.

Δεύτερες ευκαιρίες δίνεις;

 Ναι, και καµιά φορά και τρίτες. Η δεύτερη ευκαιρία είναι σωστή. Έχω κάνει και εγώ λάθος και έχω ζητήσει και δεύτερη ευκαιρία. Οπότε πράττω ανάλογα. Η τρίτη δεν ξέρω αν πρέπει να δίνεται….

Κλείνω και πάλι µε το «Dancing». Ιδανικά τι θα ήθελες να χορέψεις;

Δεν ξέρω… Iσως ένα βαλς, γιατί αυτό το λίγο πιο αριστοκρατικό στυλ νοµίζω πως µου ταιριάζει.

 

*Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται εμπλουτισμένη από το TV Έθνος

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency